Sparta B – Prostějov 4:0 (kon.) | Varnsdorf – Žižkov 2:1 (kon.) | Vlašim – Chrudim 4:1 (kon.)
Brno – Opava 2:1 (kon.)
konec
AC Sparta Praha B
4:0 (2:0)
1. SK Prostějov
Neděle 01.08.2021, 10:30 • Evžena Rošického - Strahov • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec. Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím pražské Sparty, která svého soupeře porazila výsledkem 4:0. Také druhý poločas byl spíše v režii domácích, kteří neustále bušili do oslabeného protihráče. Spartě se nakonec povedlo ještě dvakrát překonat brankáře Muchu, bylo tomu tak po ráně od Václava Sejka a po voleji Vojtěcha Patráka. Prostějov se i v oslabeném počtu hráčů pokoušel s výsledkem něco udělat, jenomže za celý druhý poločas se nedostal do žádné vyložené šance a z tohoto zápasu tak nebere ani jeden bod. (12:23:08)
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 8:3. Rohy: 7:6.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Koudelka se nedokázal popasovat s nahrávkou, daleko na druhou stranu se ovšem nedostala ani Sparta.
     
    90
    Nastavuje se minuta.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, dost možná se nebude ani nic nastavovat. Prostějov by jistě rád ocenil konec zápasu.
     
    87
    Omale zkoušel na levém křídle vybídnout Koudelku, jenomže na něj nahrávka nakonec neproletěla. Krátce poté si nedovoleně pomáhal Hausknecht.
     
    85
    Tým Sparta B právě vstřelil branku!
    Domácí celek zvyšuje na rozdíl čtyř branek! Na útočnou polovinu se s míčem dostal domácí Pudhorocký, kterému se povedlo přeposlat do křídla na Dudla. Jeho vzdušná nabídka doputovala na nohu VOJTĚCHA PATRÁKA, který z voleje propálil brankáře Muchu.
     
    85
    Od své branky mohl po delší době odkopávat hostující brankář Mucha. Ten se okamžitě pokoušel najít Hausknechta, který se ve vzduchu nedokázal prosadit.
     
    84
    Bala to rychlou rozehrávkou zkoušel na naběhnuvšího Vichtu, který ovšem ani nejednal. Nabídka byla příliš krátká a snesla se pouze na hlavu Gabriela.
     
    83
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Robert Bartolomeu, přichází Marek Hausknecht.
     
    82
    O provedení dalšího vhazování se v tomto případě postaral hostující Zapletal. Jeho spolupráce s Omalem přinesla zisk území, Sparta tak musí napadat.
     
    81
    Střídání v týmu AC Sparta Praha B: ze hřiště odchází Matěj Ryneš, přichází Václav Dudl.
     
    80
    Do konce zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Pražané kráčí za pohodlným vítězstvím, navíc nejsou daleko od druhého čistého konta v novém ročníku.
     
    79
    Rohový kop byl rozehrán nakrátko na volného Patráka. Domácí celek při kombinaci neuspěl, nahrávka od Minčeva totiž skončila na kopačce Machynka.
     
    78
    Do pokutového území se na druhé straně pokoušel prodrat Pudhorocký, který se za záda posledního hráče nedostal. I tak na řadu přijde další rohový kop.
     
    77
    Míč se posléze snesl mimo hrací plochu, což znamenalo další autové vhazování. Do pokutového území navíc přiletěl další centr, který si našel brankář Kotek.
     
    76
    Prostějov si tak rohový kop zopakoval. Znovu se jednalo o rozehrávku po zemi, jenomže Koudelka svým centrem našel pouze připraveného Gabriela.
     
    75
    Následoval rohový kop pro Prostějov. Po něm se v pokutovém území dostával k centru kapitán Jiráček, který trefil pouze před sebou stojícího protihráče.
     
    73
    Hostující Bala to zkoušel dalekonosným odkopem, jenomže míč i tak poslal mimo vymezený prostor. O rozehrávku se od své branky pokoušel brankář Kotek.
     
    72
    Střídání v týmu AC Sparta Praha B: ze hřiště odchází Václav Sejk, přichází Daniel Turyna.
     
    71
    Střídání v týmu AC Sparta Praha B: ze hřiště odchází Nelson Okeke, přichází Petr Pudhorocký.
     
    70
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Sparta Praha je i nadále v držení míče na polovině soupeře, Prostějov se však snaží napadat.
     
    69
    Jonáš si pokoušel na hranici pokutového území narazit s Patrákem, jenomže druhý jmenovaný dal nahrávce hodně síly a míč si dokázal najít Machynek.
     
    68
    Kotek ovšem vyběhl ze své branky a povedlo se mu padající míč schovat do svých rukavic. Posléze jsme sledovali rozehrávku výhozem na Suchomela.
     
    67
    Do pokutového území přiletěla nabídka na přední tyč, kterou si dokázal najít domácí kapitán Piško, jenž odvracel pouze na kopačku jednoho z protihráčů.
     
    66
    Rohový kop si vybojoval také Prostějov.
     
    65
    Sparta si na opačné straně vybojovala rohový kop z pravé strany. K rozehrávce se postavil Ryneš, po jehož nahrávce nedokázal odcentrovat Minčev.
     
    64
    Střídající Koudelka si na levém křídle přehodil míč na pravou nohu a zkoušel odcentrovat do pokutového území, kde za cenu rohu zasahoval Gelašvili.
     
    63
    Okeke skončil před pokutovým územím na zemi, jenomže o nedovolený zákrok se nejednalo. I tak se do zajímavé šance dostal Minčev, jenž trefil boční síť.
     
    62
    Máme za sebou zhruba hodinu hry, která nám zatím nabídla tři přesné zásahy. Pražané to mají jednodušší, soupeř totiž dohrává bez vyloučeného Bialka.
     
    61
    Hlavní sudí si na opačné straně všiml nedovoleného zákroku, bylo to kousek od středového kruhu. O rozehrávku se tak postaral sám obránce Bala.
     
    60
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Vasil Kušej, přichází Jakub Vichta.
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Filip Žák, přichází Jan Koudelka.
     
    59
    Následný rohový kop nakonec putoval po zemi nakrátko. Po krátké kombinaci centroval do pokutového území Ryneš, který dokázal najít Gabriela.
     
    58
    Do volného prostoru si posléze dokázal seběhnout domácí Ryneš, který se ještě pokoušel o nahrávku do šestnáctky, kterou ovšem srazil jeden z protihráčů.
     
    57
    Okeke zkoušel z jedničky sklepnout míč do pokutového území, kde měl ovšem daleko k míči Sejk. Hrací předmět tak znovu zaplul pouze ven z hrací plochy.
     
    56
    Tým Sparta B právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do tříbrankového vedení! Minčev se na levém křídle dokázal uvolnit k centru, který poslal do malého vápna. Prostějovská obrana sice odvracela, jenomže pouze na osamoceného Václava Sejka, jehož dělovku si srazil do sítě LUBOMÍR MACHYNEK.
     
    55
    Minčevovi se ještě povedlo udržet míč na hrací ploše, načež pokračovala kombinace ve středu hrací plochy, do které se zapojil také kapitán Piško.
     
    54
    Dalekonosný pas si na pravém křídle našel Ryneš, který postupoval přes prostějovskou obranu až před Muchu. Ten proti němu vyběhl a nemusel zasahovat.
     
    53
    Kušej nabral rychlost, díky které se dostával k hranici opačného pokutového území, kde se mu v tandemu nepovedlo oslovit žádného spoluhráče.
     
    52
    Okeke ve středu hrací plochy dokázal obelstít protihráče, jenomže poté bylo pískáno. Hlavní sudí si všiml pozdního zákroku Jonáše, který přišlápl soupeře.
     
    51
    Do kombinace se poprvé ve druhém dějství zapojil domácí brankář Kotek, který rozehrál po zemi na Gelašviliho, jenž přeposlal míč k lajně na Suchomela.
     
    50
    Prostějov zahrával standardní situaci z velké vzdálenosti. Ta směřovala přesně na hlavu Omaleho, který z těžké pozici ze záklonu mířil výrazně vedle branky.
     
    49
    Znovu se do rozehrávky svého celku zapojil brankář Mucha, který si vyměnil míč s Balou. Následoval vysoký odkop na druhou stranu, kde číhal Okeke.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali zpětnou nahrávku na brankáře Muchu, který musel hodně spěchat před napadajícím Patrákem.
     
    47
    Žlutou kartu dostává Nelson Okeke (AC Sparta Praha B).
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu AC Sparta Praha B: ze hřiště odchází Václav Drchal, přichází Vojtěch Patrák.
    Střídání v týmu AC Sparta Praha B: ze hřiště odchází Martin Vitík, přichází Iva Gelašvili.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl hned dvě branky, přičemž se o obě postarala Sparta. Více ze hry měla právě Sparta, která si vypracovala poměrně dost vyložených šancí. Prostějov hrál dobře v úvodu zápasu, posléze jakoby z hrací plochy odešel a směrem dopředu se hodně trápil. Prostějov i tak má na případné vyrovnání ještě celý druhý poločas, jenomže dohrává bez vyloučeného Bialka.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Tým Sparta B právě vstřelil branku!
    V závěru prvního poločasu je tu druhá branka! Pražané rozehrávali rohový kop nakrátko, načež do pokutového území přiletěla vzdušná nabídka z kopačky Tomáše Jonáše, kterou si do vlastní branky srazil ROMAN BALA.
     
    45+1
    Jonáš se v krátkém časovém sledu dostal ke dvěma střelám, ta druhá byla zablokována vedle prostějovské branky.
     
    44
    Piško dlouho váhal s rozehrávkou, nakonec mu na pomoc přispěchal Jonáš. Po rychlé akci jsme sledovali nákop na pravou stranu, kde k míči nedosáhl Ryneš.
     
    42
    Posléze si za domácí obranu pokoušel seběhnout Kušej, který se ovšem nacházel pouze v ofsajdu a od své branky tak bude moci rozehrávat Kotek.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    39
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Martin Vlachovský, přichází Milan Kadlec.
     
    39
    O rychlý protiútok se na opačné straně pokoušel kapitán Jiráček, který se pokoušel vysunout Kušeje, jenž měl k míči celkem dost daleko.
     
    38
    V pokutovém území si hledal prostor k zakončení Sejk, který nakonec vypálil pravou nohou. Muchovi se povedlo zakročit, nápor domácích ale pokračuje.
     
    37
    Následovala slibná standardní situace kousek za pokutovým územím. K rozehrávce se nakonec postavil Sejk, který trefil pouze připravenou zeď.
     
    36
    Okeke nahrávkou mezi obránce vyzval ke sprintu Drchala, který se dostal před posledního hráče. Tím byl Bialek, který vyfasoval přímou červenou kartu.
     
    36
    Na druhé straně se Jonáš pokoušel přeposlat míč do tandemu na Ryneše, který měl k němu hodně daleko a jako první se tedy k němu dostal Bartolomeu.
     
    35
    Na dlouhou nohu nyní musel zakročit Okeke, který odpálil míč daleko na druhou stranu. Prostějov ovšem rozjel protiútok, po Jiráčkově nahrávce pálil Vlachovský doprostřed.
     
    34
    Pražané tak vybojovali další autové vhazování, které směřovalo až do moci brankáře Kotka, jenž na jistotu rozehrál nakrátko po zemi na volného Piška.
     
    33
    Domácí zahrávali další rohový kop, který ovšem směřoval pouze na hlavu protihráče. Prostějov se znovu daleko nedostal, naopak v klidu rozehrál Piško.
     
    32
    Je za námi třetina hry, která nám zatím nabídla jednu branku. Prostějov je v posledních minutách hodně pasivní, nyní bude následovat vhazování od Gabriela.
     
    31
    Sparta si před malým momentem vybojovala rohový kop. K rozehrávce se nakonec postavil Minčev, který na přední tyči našel pouze pozorného protihráče.
     
    29
    Minčev si v pokutovém území hledal prostor pro zakončení. Místo toho ještě na zadní tyči hledal Jonáše, který svůj hlavičkový pokus poslal vedle branky.
     
    28
    Do rozehrávky se nyní zapojil také brankář Kotek. Sparta poté podnikla útok středem hrací plochy, nahrávka na Ryneše ovšem skončila na noze Jiráčka.
     
    27
    Znovu se do akce dostal pomezní sudí, který si všiml ofsajdového postavení domácích. O rozehrávku volného kopu se tak bude moci postaral Bialek.
     
    26
    Krátce po rozehrávce se k míči dostal domácí Sejk, který se pokoušel zakončit z velké vzdálenosti, avšak ránu poslal pouze do připraveného protihráče.
     
    24
    Tým Sparta B právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil VÁCLAV DRCHAL, kterému se povedlo míč přesně umístit k pravé brankové konstrukci.
     
    23
    Žlutou kartu dostává Daniel Bialek (1. SK Prostějov).
     
    23
    Ruka v pokutovém území, je tu penalta pro Spartu!
     
    23
    Do protiútoku se dostával Sejk, který si v tandemu všiml svého kolegy Suchomela. Jeho nabídka nebyla vůbec špatná, avšak žádné zakončení nepřinesla.
     
    22
    V krátkém časovém sledu jsme sledovali další nedovolený zákrok, kterým se prezentoval Prostějov. Z místa přestupku poté následně rozehrál Gabriel.
     
    21
    Je za námi také úvodní dvacetiminutovka a skóre se zatím nezměnilo. Vyložených šancí výrazně přibylo, jenomže na úspěšné řešení zatím čekáme.
     
    19
    Za nákopem se dostával hostující Žák, kterému se povedlo pod sebou najít naprosto osamoceného Jiráčka, jehož rána bez přípravy putovala vedle branky.
     
    18
    Pomezní sudí upozornil hlavního na nedovolený zákrok hostujícího Baly. Naopak se na zemi zjevil Minčev, jeho celek tak bude zahrávat standardní situaci.
     
    17
    Ve středu hrací plochy dokázal zakročit Omale, který vypíchl míč do bezpečí. Sparta Praha se ovšem rychle dostala zpět, zakončení bylo sraženo.
     
    15
    Po delší době si práci s míčem vyzkoušel také domácí brankář Kotek, po jehož rozehrávce nakrátko nepřesně nahrával osamocený Suchomel.
     
    14
    Prostějov spíše odevzdal míč a na útočnou polovinu se tak dostával Jonáš. Ten si nevěřil na průnik přes protihráče a místo toho přeposlal na Suchomela.
     
    13
    Sledovali jsme centr do pokutového území, který obstaral Vitík. Jeho vzdušná nabídka našla hlavu Sejka, který hlavičkoval těsně vedle branky.
     
    12
    Jonáš se ve středu hrací plochy snažil přenést hru na pravou stranu, kde měl k míči hodně daleko Minčev. Od své branky tak bude moci odkopávat Mucha.
     
    11
    Je za námi úvodní desetiminutovka tohoto zápasu, která zatím přináší ofenzivní podívanou. Na první branku sice čekáme, oba celky ale již zahrozily.
     
    10
    Tutovka pro hosty! Domácí obrana si nepohlídala náběh Kušeje, který se tak dostal do úniku. S přízemním zakončením si Kotek dokázal poradit.
     
    9
    Prostějov zahrával úvodní rohový kop, jehož rozehrávku obstaral právě Bartolomeu. Jeho vzdušná nabídka přinesla vrácení míče do malého vápna.
     
    8
    Na hranici pokutového území se k zakončení dostal hostující Bartolomeu, který mířil pouze doprostřed branky.
     
    8
    Kotek musel ven z branky, míč se snažil odkopnout do bezpečí. Trefil ovšem napadajícího Žáka, od kterého se balón odrazil k domácímu Suchomelovi.
     
    7
    Napadající Bialek přijel skluzem pod protihráče, což vedlo k domácí ztrátě míče. Prostějov tak mohl kombinovat a poprvé se k balónu dostal také Mucha.
     
    6
    Drchal pláchl prostějovské obraně a po souboji v pokutovém území spadl na zem, dle sudího v tom nebyl nedovolený zákrok.
     
    6
    Do vyložené šance se již dostával domácí Drchal, který si chystal míč na pravou nohu. V osudový moment hrál proti němu mokrý terén a domácí útočník uklouzl.
     
    5
    Na levém křídle pracoval s míčem Ryneš, který spolupracoval se Suchomelem. Ten si dal balón daleko od kopačky, následně tak fauloval Bialka.
     
    4
    Prostějov se díky rychlé kombinaci dostal do pokutového území, kde to Vlachovský zkoušel nabídkou do malého vápna, kde ovšem číhal brankář Kotek.
     
    3
    Poprvé se k míči dostal domácí brankář Kotek, který se postaral o nákop na pravou stranu, kde se Minčevovi povedlo vybojovat první autové vhazování.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha B: Kotek – A. Gabriel, Piško (C), Vitík, Minčev – Ryneš, Jonáš, Okeke, Suchomel – Sejk, Drchal.
    Náhradníci: Benada – Patrák, Gelašvili, Dudl, Turyna, Tvaroh, Pudhorocký.

    1. SK Prostějov: Mucha – Bala, Bialek, Machynek, Zapletal – Jiráček (C), Bartolomeu, Omale, Žák – Vlachovský, Kušej.
    Náhradníci: Bárta – Vichta, Smékal, Hausknecht, Koudelka, Schuster, Mil. Kadlec.

    Rozhodčí: Proske – Leška, Mikeska.
     
    AC Sparta Praha B

    Rezervní celek pražské Sparty je nováčkem ve druhé nejvyšší soutěži a za cíl si dává záchranu. Pražané měli přípravu na novou sezonu hodně pestrou, sehráli v ní hned deset zápasů. Domácí celek tohoto zápasu dokázal vyhrát v polovině případů, zároveň si připsal jednu remízu a čtyři porážky. V rámci posledních přípravného zápasu ovšem uhrál cenný nerozhodný výsledek 1:1 proti Jablonci. Pražané se v rámci úvodního kola FNL utkali s Chrudimí, která byla v roli domácího celku v roli favorita. Zápas nakonec nabídl jedinou branku, o kterou se postaral sparťanský Sejk. Chrudím mohla vyrovnat z penalty, tu ovšem Rybička nedokázal zužitkovat. Sparta navíc přišla o vyloučeného Červaka, ani početní výhoda Chrudimi nepomohla k vyrovnávací brance.
     
    1. SK Prostějov

    Fotbalisté Prostějova se v loňském ročníku umístili na konečné třetí pozici, což bylo nad očekávání vedení klubu. Prostějov dokázal dohromady nasbírat třiačtyřicet bodů a na postupující Hradec ztrácel patnáct bodů. Prostějov v závěru ligového ročníku ztrácel body, z posledních pěti duelů vyhrál pouze jedinkrát. Prostějov v rámci letní přípravy odehrál pět přípravných duelů, ve kterých si připsal jednu výhru, dvě remízy a dvě porážky. Jediná výhra přišla v souboji proti Uničovu. Prostějovu se navíc nepovedl vstup do letošního ligového ročníku, ihned v úvodním kole totiž nestačil na Příbram, která si z hřiště soupeře odvezla hodně cennou výhru 3:1.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA má na programu zápasy druhého kola, my budeme společně sledovat souboj mezi AC Sparta Praha B a 1. SK Prostějov.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.

    David Suchý

    Branky: 24. Drchal (pen.), 45+1. Bala (vla.), 56. Machynek (vla.), 85. Patrák

    Karty:   47. Okeke (SPB) – 23. Bialek (PRO)   36. Bialek (PRO)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 8:3. Rohy: 7:6.
    AC Sparta Praha B: Kotek – A. Gabriel, Piško (C), Vitík (46. Gelašvili), Suchomel – Ryneš (81. Dudl), Jonáš, Okeke (71. Pudhorocký), Minčev – Sejk (72. Turyna), Drchal (46. Patrák).
    Náhradníci: Benada – Patrák, Gelašvili, Dudl, Turyna, Tvaroh, Pudhorocký.

    1. SK Prostějov: Mucha – Machynek, Bialek, Bala, Zapletal – Jiráček (C), Bartolomeu (83. Hausknecht), Omale, Vlachovský (39. Mil. Kadlec) – Žák (60. Koudelka), Kušej (60. Vichta).
    Náhradníci: Bárta – Vichta, Smékal, Hausknecht, Koudelka, Schuster, Mil. Kadlec.

    Rozhodčí: Proske – Leška, Mikeska

    Diváci: 327
    bahis siteleri