Sparta B – Prostějov 4:0 (kon.) | Varnsdorf – Žižkov 2:1 (kon.) | Vlašim – Chrudim 4:1 (kon.)
Brno – Opava 2:1 (kon.)
konec
AC Sparta Praha B
4:0 (2:0)
1. SK Prostějov
Neděle 01.08.2021, 10:30 • Evžena Rošického - Strahov • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec. Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím pražské Sparty, která svého soupeře porazila výsledkem 4:0. Také druhý poločas byl spíše v režii domácích, kteří neustále bušili do oslabeného protihráče. Spartě se nakonec povedlo ještě dvakrát překonat brankáře Muchu, bylo tomu tak po ráně od Václava Sejka a po voleji Vojtěcha Patráka. Prostějov se i v oslabeném počtu hráčů pokoušel s výsledkem něco udělat, jenomže za celý druhý poločas se nedostal do žádné vyložené šance a z tohoto zápasu tak nebere ani jeden bod. (12:23:08)
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 8:3. Rohy: 7:6.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Koudelka se nedokázal popasovat s nahrávkou, daleko na druhou stranu se ovšem nedostala ani Sparta.
     
    90
    Nastavuje se minuta.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, dost možná se nebude ani nic nastavovat. Prostějov by jistě rád ocenil konec zápasu.
     
    87
    Omale zkoušel na levém křídle vybídnout Koudelku, jenomže na něj nahrávka nakonec neproletěla. Krátce poté si nedovoleně pomáhal Hausknecht.
     
    85
    Tým Sparta B právě vstřelil branku!
    Domácí celek zvyšuje na rozdíl čtyř branek! Na útočnou polovinu se s míčem dostal domácí Pudhorocký, kterému se povedlo přeposlat do křídla na Dudla. Jeho vzdušná nabídka doputovala na nohu VOJTĚCHA PATRÁKA, který z voleje propálil brankáře Muchu.
     
    85
    Od své branky mohl po delší době odkopávat hostující brankář Mucha. Ten se okamžitě pokoušel najít Hausknechta, který se ve vzduchu nedokázal prosadit.
     
    84
    Bala to rychlou rozehrávkou zkoušel na naběhnuvšího Vichtu, který ovšem ani nejednal. Nabídka byla příliš krátká a snesla se pouze na hlavu Gabriela.
     
    83
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Robert Bartolomeu, přichází Marek Hausknecht.
     
    82
    O provedení dalšího vhazování se v tomto případě postaral hostující Zapletal. Jeho spolupráce s Omalem přinesla zisk území, Sparta tak musí napadat.
     
    81
    Střídání v týmu AC Sparta Praha B: ze hřiště odchází Matěj Ryneš, přichází Václav Dudl.
     
    80
    Do konce zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Pražané kráčí za pohodlným vítězstvím, navíc nejsou daleko od druhého čistého konta v novém ročníku.
     
    79
    Rohový kop byl rozehrán nakrátko na volného Patráka. Domácí celek při kombinaci neuspěl, nahrávka od Minčeva totiž skončila na kopačce Machynka.
     
    78
    Do pokutového území se na druhé straně pokoušel prodrat Pudhorocký, který se za záda posledního hráče nedostal. I tak na řadu přijde další rohový kop.
     
    77
    Míč se posléze snesl mimo hrací plochu, což znamenalo další autové vhazování. Do pokutového území navíc přiletěl další centr, který si našel brankář Kotek.

    David Suchý

    Branky: 24. Drchal (pen.), 45+1. Bala (vla.), 56. Machynek (vla.), 85. Patrák

    Karty:   47. Okeke (SPB) – 23. Bialek (PRO)   36. Bialek (PRO)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 8:3. Rohy: 7:6.
    AC Sparta Praha B: Kotek – A. Gabriel, Piško (C), Vitík (46. Gelašvili), Suchomel – Ryneš (81. Dudl), Jonáš, Okeke (71. Pudhorocký), Minčev – Sejk (72. Turyna), Drchal (46. Patrák).
    Náhradníci: Benada – Patrák, Gelašvili, Dudl, Turyna, Tvaroh, Pudhorocký.

    1. SK Prostějov: Mucha – Machynek, Bialek, Bala, Zapletal – Jiráček (C), Bartolomeu (83. Hausknecht), Omale, Vlachovský (39. Mil. Kadlec) – Žák (60. Koudelka), Kušej (60. Vichta).
    Náhradníci: Bárta – Vichta, Smékal, Hausknecht, Koudelka, Schuster, Mil. Kadlec.

    Rozhodčí: Proske – Leška, Mikeska

    Diváci: 327
    thejrc.org