Rusko – Finsko 5:2 (kon.) | Německo – Švédsko 3:5 (kon.) | Česko – Švýcarsko 3:0 (kon.)
Slovensko – USA 5:2 (kon.)
konec
Rusko
5:2 (1:1, 1:1, 3:0)
Finsko
Pondělí 02.08.2021, 15:30Hlinka Gretzky Cup • Skupina A
Partner:
     
    Ode mě je to v tuto chvíli vše, děkuji Vám za pozornost a těším se na Vás u některého z dalších online přenosů Hlinka Gretzky Cupu. Hezký zbytek dne z Břeclavi! (17:56:19)
     
    Rusové ovládli třetí třetinu díky své vysoké ofenzivní síle, ale také kvalitní defenzivě. Zatímco finští útočníci v soubojích a přechodech dopředu ztráceli kotouče, Rusové si postupně získávali převahu a z následného tlaku vstřelil ve 45. minutě vítěznou branku Guljajev. Finové následně trefili tyčku ruské klece, víc už ale nedokázali. Naopak, při hře bez brankáře se prosadili Mičkov a Trikozov. Jako první tým na turnaji tak Rusové získávají tři body do tabulky.
     
    Nejlepší hráč Finska: Lauri Raiman

    Nejlepší hráč Ruska: Sergej Ivanov
     
    Konec zápasu.
    59:33 Gleb TRIKOZOV - 5:2
     
    59:33
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Napotřetí už se oba ruští mladíci dočkali, do prázdné branky zakončil přihrávku přes osu GLEB TRIKOZOV. Asistence: Ruslan Gazizov.
     
    59:00
    Gazizov a Trikozov znovu předvedli pohlednou kombinaci, Manu Lukkarinen ale druhého jmenovaného vychytal.
    58:08 Matvej MIČKOV - 4:2
     
    58:08
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Hra v šesti se Finům nevyplatila, po ztráte puku u modré čáry zamířil přesně do odkryté klece MATVEJ MIČKOV. Bez asistence.
     
    57:49
    Oddechový čas Finska, které zkusí hru bez brankáře.
     
    57:43
    Finové ztratili puk ve středním pásmu a všichni propadli za hru. Do samoastatného úniku tak vystartoval Semjon Sinjatkin a už mohl rozhodnout! Manu Lukkarinen byl ale proti a skvělým zákrokem udržel šance Finska na vyrovnání.
     
    57:00
    Topi Rönni ve slotu zamířil a vypálil do tyčky Ivanovovy branky!
     
    56:03
    Finům se nedaří v závěrečné fázi koncovky, Jani Nyman například nyní vracel kotouč do předbrankového prostoru, kam ale nikdo z jeho spoluhráčů nenajel.
     
    55:15
    Komerční přestávka po finském ofsajdu.
     
    55:02
    Kasper Halttunen několik desítek vteřin obětavě bojoval v rohu útočného pásma, kde se teď Finové po delší době dokázali usadit.
     
    54:11
    Z neprostupné ruské defenzivy pramení časté finské ztráty kotoučů. I pod tlakem ale zkoušejí vymyslet, jak proniknout až před Ivanova.
     
    53:00
    Rusové výtečně brání, vykrývají úhly, dobře se přesouvají pozičně.
     
    52:10
    Finům se sice podařilo založit ofenzivní akci, brzy ale přišli o puk.
     
    51:22
    Po zákroku Ivanova vypadla branková konstrukce ze své pozice.

    Dominik Dubovči

    Branky a nahrávky: 8. Kvočko (Sinjatkin, Mičkov), 30. Mičkov (Guljajev, Sinjatkin), 45. Guljajev (Mičkov), 59. Mičkov, 60. Trikozov (Gazizov) – 18. Kemell (Hokkanen, Heinonen), 38. Rönni (Nyman)


    Rusko: S. Ivanov (Murašov) – Maljavin, Kudrjacev, Sapunov, Duda, Guljajev, Remezovskij, Baraboša – Děmidov, Mirošničenko, Kvočko – Mičkov, Trikozov, Grigorjev – Gazizov, Larkin, Davydov – Sinjatkin, Perevalov, Rogovskij – But.
    Finsko: Kokko (Lukkarinen) – Heinonen, Kulonummi, Vuorinen, Salin, Grönlund, Laakso, Vesala – Vuorio, Kemell, Lassila – Hokkanen, Järventie, Rönni – Nyman, Kaskimäki, Bau – Lundell, Männistö, Raiman – Halttunen.
    thejrc.org