Rusko – Finsko 5:2 (kon.) | Německo – Švédsko 3:5 (kon.) | Česko – Švýcarsko 3:0 (kon.)
Slovensko – USA 5:2 (kon.)
konec
Slovensko
5:2 (3:0, 1:2, 1:0)
USA
Pondělí 02.08.2021, 19:00 • ZŠ Piešťany - Easton Aréna • Hlinka Gretzky Cup • Skupina B
Partner:
     
    Je konec. Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Slovenska, které svého soupeře porazilo výsledkem 5:2. Závěrečná perioda dopadla lépe pro Slovensko, které přidalo pátou branku a výrazně se tak uklidnilo. Po zbytek zápasu jsme sledovali vyrovnanou podívanou, ve které jsme se žádné další branky již nedočkali. Slovensku dnes hodně pomohly přesilové hry, dokázalo totiž využít hned tři z nich. Američané prospali úvod zápasu a velký brankový náskok nedokázali dohnat. (21:12:15)
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Již nám běží poslední minuta třetí periody, Slovensko kráčí za důležitým vítězstvím. Domácí se navíc drží v útočném pásmu.
     
    58:02
    Healey se s pukem dostal do útočného pásma, kde v tandemu ještě zkoušel najít Borgesiho. Tentokráte se americká reprezentace k zakončení nedostala.
     
    57:05
    Sýkora místo zakončení pouze nahrával o mantinel, což nepřineslo nic nebezpečného. Sám na sebe to poté vzal Petrovský, který ale nic nevymyslel.
     
    56:10
    Američané se přesto nevzdávají. Nyní se s kotoučem dostal do útočného pásma DeAngelo, kterému se povedlo prodloužit podél mantinelu.
     
    55:27
    Po rychlé souhře se do zakončení dostal hostující Abraham, který měl sice málo prostoru na střelecký pokus, přesto se mu povedlo zaměstnat brankáře Eliáše.
     
    54:12
    Nemec je dnes při chuti. Tentokráte se dostal k úprku po pravém křídle, místo zakončení však nahrával před branku, kde ale nikoho nedokázal oslovit.
     
    53:01
    Na opačné straně se puk dostal pod výstroj brankáře Eliáše, který rovněž hru přerušil. Tentokráte k žádné další strkanici nedošlo.
     
    52:16
    Sledovali jsme další hezké zakončení v podání Žlnky, který mířil pouze doprostřed branky. Szyszka si připsal snadný zákrok, hru tak dokázal přerušit.
     
    51:11
    Do protiútoku se dostával Nemec, který tak dlouho hledal volného spoluhráče, až přeci jenom dokázal nahrát. Szyszka tentokráte nemusel zasahaovat.
     
    50:00
    Do konce řádné hrací doby zbývá poslední desetiminutovka. Američané se znovu směrem dopředu zlepšili, jenomže k vyloženým šancím to moc nevede.
     
    49:00
    Hayes si sjížděl před branku, kde se nakonec k puku nedostal. Mnohem lepší šanci poté měl Livanavage, který ovšem nedokázal vyzrát na brankáře Eliáše.
     
    48:20
    Žlnka převzal nahrávku a poté se pokoušel nahrát před branku, kam ovšem nahrávku nedokázal procpat. Slovenská obrana si následně dokázala poradit vzadu.
     
    47:02
    O rozehrávku se nyní pokoušel Štrbák, který ovšem chyboval a málem z toho byla šance pro USA. Jeden z napadajících hráčů ale rozehrávku nezpracoval.
     
    46:33
    Do protiútoku se pokoušel dostat Ali, jenomže se s pukem nedostal ani k modré čáře. Posléze u modré čáry nahazoval kotouč do pásma Abraham.
     
    45:12
    Na opačné straně nahrával pod sebe Ali, kterému se sice povedlo najít DeAngela. Rána druhého jmenovaného nakonec putovala vysoko nad branku.
     
    44:24
    Lundovi se povedlo uspět na vhazování, načež z velkého úhlu zkoušel zakončit Healey. Eliášovi se povedlo zakročit, posléze byla hra znovu přerušena.
    43:37 Dalibor DVORSKÝ - 5:2
     
    43:37
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Třetí využitá přesilová hra domácího celku! Slovensko totiž rychle zavezlo kotouč do útočného pásma, o což se postaral Mešár. Po rychlé souhře měl palebnou pozici DALIBOR DVORSKÝ, který střelou bez přípravy prostřelil brankáře. Asistence: Peter Repčík, Filip Mešár.
     
    43:21
    Nemec místo zakončení ještě u modré čáry hledal Mešáře, který pálil tvrdě na americkou branku. Szyszka dokázal zakročit, jeho celek posléze kotouč vyhodil.
     
    42:47
    Vyloučení v týmu USA (Sam Rinzel – 2 min., podrážení).
     
    42:21
    Málem to bylo znovu o tři branky! Do mezikruží si sjel domácí Čiernik, který zápěstím orazítkoval pouze pravou tyč americké svatyně.
     
    42:08
    V mezikruží se málem po Štrbákově nahrávce dostal do vyložené šance Sýkora, avšak kotouč mu sjel daleko od hokejky a hrát tak může znovu soupeř.
     
    41:12
    Slovensko pouze vyhodilo kotouč na druhou stranu, kde se ho dokázal zmocnit Hayes. Po rychlé nahrávce zajel do slovenské branky křídelník Aegerter.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo pro hostující celek, který se ihned dostal do zakončení, jenž putovalo kousek vedle branky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Je za námi také druhá třetina, která nám pro změnu nabídla tři dvě branky. Slovensko zaznamenalo dobrý vstup také do této periody, v úvodu se totiž postaralo o čtvrtou branku. Američané ovšem rázem přidali a výsledkem byla první trefa. Domácí brankář Eliáš měl hodně práce, nakonec inkasoval ještě jednou. Slovensko to bude mít hodně složité, má už jen dvoubrankový náskok.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:14
    Již nám běží poslední minuta druhé třetiny. Slafkovský číhal za americkou brankou, po nahrávce se k zajímavému střeleckému pokusu dostal Mešár.
     
    38:14
    Tak je tu ještě jedno přerušení hry, jednalo se o zakázané uvolnění. Nepřesně totiž rozehrával Clark, kterému se nepovedlo najít kolegu Dorringtona.
     
    37:57
    Nátnému se povedlo udržet kotouč v útočném pásmu a jeho celek tak mohl pokračovat v aktivitě. Americký brankář přesto delší dobu čeká na další zákrok.
     
    35:48
    Nahrávku před branku nyní dokázal zablokovat Nemec. Slovensko se ovšem znovu dostalo do velké pasivity, úspěšný zákrok si ale připsal brankář Eliáš.
    34:56 Jonah AEGERTER - 4:2
     
    34:56
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Ono to bude ještě hodně zajímavé! Po přetlačované u mantinelu jsme sledovali nahrávku na zcela osamoceného JOHANA AEGERTERA, který se dostal před brankáře Eliáše, na kterého vyzrál bekhendovým zakončením pod břevno. Asistence: Quinn Finley.
     
    34:02
    Předchozí přesilová hra nebyla zrovna povedená. Slovensko se sice dostalo k sympatickému náporu, jenomže jedna z dorážek skončila pod brankářem.
     
    33:14
    Amerika i v oslabení zkoušela útočit a nasbírala cenné vteřinky. Od své branky následně rozehrával obránce Štrbák, který přenechal Slafkovskému.
     
    32:01
    Szyszka si připsal další zákrok. Nemec se prodral do útočného pásma, odkud zápěstím mířil doprostřed branky. Posléze došlo k další menší strkanici.
     
    31:32
    Vyloučení v týmu USA (2 min. – příliš mnoho hráčů).
     
    31:01
    Nyní se nejednalo o zakázané uvolnění a mohlo se tak pokračovat ve hře. Zmatek v mezikruží ovšem dokázal vyřešit Nemec, který ale riskantně rozehrál.
     
    30:00
    Je za námi polovina řádné hrací doby, která nám zatím nabídla pět branek. Amerika v posledních minutách ožila a Eliáš tak má plné ruce i nohy práce.
     
    29:11
    Hodně nebezpečně pálil od modré čáry Nemec, který div nepřekonal Szyszku. Na druhé straně tvrdě zakončoval Lund, který dělovku poslal vedle branky.
     
    28:14
    Po levé straně se dostal do slibné pozice hostující Plante, který si ještě v tandemu všiml lépe postaveného Hayese, na kterého ale nahrávka neproletěla.
     
    27:20
    Oddechový čas pro domácí.
     
    27:11
    Eliáš si připsal další snadný zákrok, znovu se jednalo o zásah do betonu. Na opačné straně se do úniku dostal Čiernik, který nechal vyniknout brankáře.
     
    26:37
    Hra se přesunula před branku Szyszky, kde bylo úspěšnější Slovensko. Nakonec jsme neviděli žádné zakončení, na druhé straně zkoušel zahrozit Clark.
    25:45 Zam PLANTE - 4:1
     
    25:45
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Je tu první americká trefa! Slovensko se dostalo pod velký tlak, nakonec prošla zdánlivě nenápadná rána. O tu se od levého kruhu postaral obránce ZAM PLANTE, jehož rána nakonec prostřelila Eliáše, který ale nemá čisté svědomí. Asistence: Vinny Borgesi.
     
    25:21
    Slafkovský u mantinelu dohrál protihráče, jednalo se o čistý zákrok. Na opačné straně uháněl po levém křídle Lund, který ovšem trefil pouze pravý beton.
     
    24:57
    Po vhazování to zkoušel DeAngelo, který ovšem zápěstím úplně minul slovenskou branku.
     
    24:22
    Healey to musel vzít na sebe, jenomže se nedostal ani k zakončení. Slovensko tak soupeře nepustilo k ničemu vážnějšímu, naopak rozehrával Žabka.
     
    23:07
    Před brankou číhal volný Žlnka, který ovšem nahozený kotouč nedokázal ideálně tečovat. USA se nepovedl přechod na druhou stranu, zasahoval Štrbák.
     
    22:09
    Americe tak nevyšel vstup ani do druhé třetiny, prohrává už o čtyři branky a bude to mít nesmírně složité. Slovensko se ale nyní bude muset bránit.
    21:10 Dalibor DVORSKÝ - 4:0
     
    21:10
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovensko využívá druhou přesilovou hru! Američané se dostali pod obrovský tlak, po nepřesné ráně se k volnému kotouči dostal Repčík, který ho ihned poslal před branku, kde se zjevil DALIBOR DVORSKÝ. Ten se štěstím procedil puk za Szyszku.
    Asistence: Peter Repčík, Šimon Nemec.
     
    21:03
    Nemec si u modré čáry našel prostor k nahození směrem na branku, jenomže mířil pouze do betonu brankáře. U pravého kruhu poté tvrdě pálil Slafkovský.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který bude hrát přesilovou hru. V koncovce první periody se totiž strhla menší potyčka.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nabídla hned tři branky. Slovensko vstoupilo do zápasu velice aktivně, během necelých tří minut se prosadilo hned třikrát a soupeř byl na ručník. Do konce třetiny jsme sledovali celkem vyrovnanou podívanou, oba celky si vyzkoušely přesilové hry, avšak početní výhodu se povedlo využít pouze Slovensku.
     
    Střely na branku: 8 – 13.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:00
    Vyloučení v týmu Slovensko (Jozef Viliam Kmec – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu USA (Gavin Hayes – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu USA (Pavel Bocharov – 2 min., hrubost).
     
    19:24
    Již nám běží poslední minuta úvodní periody. Američané se v závěru dostávají k tlaku, Eliáš zatím nepustil kotouč za brankovou čáru.
     
    18:02
    Ani jednomu z celků se v posledních vteřinách zrovna moc nedaří. Za brankou nyní přišel o kotouč Krakovský, který ale protihráče přitlačil k hrazení.
     
    17:24
    Domácí pouze nahodili na druhou stranu, následně se jim povedlo rychle vystřídat. O útočnou akci se staral Clark, který ale neprojel přes pravý mantinel.
     
    16:21
    Amerika nemohla pokračovat ve hře, jinak by se jednalo o postavení mimo hru. Slovensko přesto přišlo o kotouč a Healey se dostal k ráně z mezikruží.
     
    15:12
    Krátce po přejetí modré čáry to na sebe vzal DeAngelo, který to zkoušel technickým zakončením. Eliáš si se střelou doprostřed branky dokázal poradit.
     
    14:04
    Sýkora poměrně dlouho váhal u modré čáry, odkud si nakonec nenašel pozici pro nahození na branku. Až poté pálil Kmec, který trefil brusli protihráče.
     
    13:06
    O rozehrávku se poté snažil obránce Dorrington, který sice dokázal najít Clarka, jenomže toho čistým způsobem odstavil od kotouče obránce Moško.
     
    12:27
    Dvojšance pro Mešára! Ten si jel do volného prostoru, první pokus poslal do betonu, ten druhý pouze projel brankovištěm!
     
    12:13
    Hostující Ali zavezl kotouč za modrou čáru, jenomže předávka pod sebe se mu nepovedla. Hru se tak snažil uklidnit Štrbák, který rozehrál o mantinel na Nátnyho.
     
    11:24
    Dvorský se stahovačkou pokoušel zbavit posledního protihráče, ten ale zakročil bruslí.
     
    11:11
    Americe se úvodní přesilová hra zrovna moc nepovedla, za celou dobu jsme neviděli nic nebezpečného. Naopak se pokoušelo útočit také Slovensko.
     
    10:00
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka tohoto zápasu. Slovensko se poměrně rychle dostalo do tříbrankového vedení, nyní USA usiluje o kontaktní branku.
     
    09:13
    Další nahození směřovalo na slovenskou branku, kde Eliáš vyrážel pouze před sebe. Do menších problémů se dostal Nátny, který trefil napadajícího soupeře.
     
    08:59
    Vyloučení v týmu Slovensko (Marián Moško – 2 min., nedovolené bránění).
     
    08:04
    Američané poměrně jednoduše pronikli na druhou stranu, kde neustál souboj Healey. O nedovolený zákrok se nejednalo, na opačné straně pálil Štrbák.
     
    07:02
    Mešár předal do tandemu na obránce Nemce, který to zkoušel z velké vzdálenosti. Szyszka nakonec nemusel zasahovat, následovalo zakázané uvolnění.
     
    06:31
    Hayes se prezentoval skvělým hitem, jednalo se o čistý zákrok.
     
    06:10
    Daleko k puku to měl také Lund, který se tak zapojil do napadání akce soupeře. U pravého kruhu ale narazil Molnár, který tak nedokázal ani zakončit.
     
    05:03
    Repčík se snažil vydolovat kotouč za americkou brankou, jenomže se mu to nepovedlo. Na opačnou stranu uháněl DeAngelo, který to měl na dlouhou hokejku.
     
    04:22
    Za nahozeným kotoučem se pokoušel dostat Čiernik, který ale neustál souboj u zadního hrazení. Následně se ke zablokované střele dostal Žlnka.
     
    03:12
    Oddechový čas pro hosty.
    03:12 Juraj SLAFKOVSKÝ - 3:0
     
    03:12
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Třetí šance Slovenska, třetí branka! Szyszka je na ručník! JURAJ SLAFKOVSKÝ si totiž pohrál s protihráčem a dostal se tak do samostatného úniku, ve kterém si doslova vychutnal brankáře Szyszku, který zřejmě bude střídat.
     
    02:33
    Američané se znovu museli bránit ve svém pásmu. U mantinelu jsme sledovali boj o kotouč, nakonec ho dokázal vydolovat obránce Bocharov.
    01:46 Dalibor DVORSKÝ - 2:0
     
    01:46
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou do dvoubrankového vedení! Hlavní sudí signalizoval vyloučení a USA se stačilo pouze dotknout kotouče. Místo toho u bližší tyče zakončoval DALIBOR DVORSKÝ, který o beton překonal brankáře. Do akce se dostalo také video, branka ovšem platí. Asistence: Ondřej Molnár.
     
    01:13
    Krátce po rozehrávce došlo k dalšímu přerušení hry, což je klasický obrázek úvodu zápasu.
    00:41 Peter REPČÍK - 1:0
     
    00:41
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovenská reprezentace využívá přesilovou hru! Sledovali jsme kombinaci v útočném pásmu, při které od pravého kruhu pálil Slafkovský. Szyszka vyrážel pouze před sebe, kde byl s úspěšnou dorážkou připraven PETER REPČÍK. Asistence: Juraj Slafkovský, Filip Mešár.
     
    00:11
    Vyloučení v týmu USA (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro hostující celek, který se jako první dostal do obranného pásma, odkud rozehrával Livanavage.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Slovensko: Eliáš (Jurčák) – Moško, Nemec, Nátny, Štrbák, Kmec, Žabka, Krakovský, Nahálka – Mešár, Repčík, Slafkovský – Sýkora, Petrovský, Žlnka – Čiernik, Dvorský, Molnár – Kopecký, Suchý, Honzek.

    USA: McNicholas (Szyszka) – Livanavage, Brzustewicz, Borgesi, Healey, Dorrington, Bocharov, Rinzel, Ali – Hayes, Abraham, Plante – Aegerter, Lund, DeAngelo – Knuble, Clark, Laylin – Steenari, Finley.

    Rozhodčí: Baluška, Konc – Kacej, Synek.
     
    USA

    Soupeřem bude reprezentace USA, která bude favoritem tohoto zápasu. Američané se před dvěma lety rovněž dostali do společné skupiny se Slovenskem, výsledkem byla konečná třetí pozice. Američané totiž nasbírali tři body, jediná výhra přitom přišla právě proti Slovensku. Třetí pozice tak znamenala boj o páté místo, a sice souboj s českou reprezentací. Tento duel nakonec přinesl výhru českého celku, přičemž v sedmé minutě prodloužení dokázal utkání rozhodnout Pavel Novák. Česko se tak umístilo na páté pozici, naopak USA o jednu příčku níže.
     
    Slovensko

    Poslední ročník tohoto turnaje skončil vítězstvím ruské reprezentace, která ve finále zdolala Kanadu. Slovensko se ve čtyřčlenné skupině nakonec umístilo na poslední pozici, přičemž se mu ze tří zápasů povedlo uhrát dva body za dvě porážky v prodloužení. Slovensko tak následně hrálo se Švýcarskem o sedmé místo, tento duel nabídl hned dvanáct branek, přičemž sedm z nich vstřelilo právě Slovensko. Tehdy byl nejproduktivnějším hráčem týmu Matej Kašlík, který nasbíral čtyři kanadské body.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Hlinka Gretzky Cup má na programu úvodní zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Slovenskem a USA.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 1. Repčík (Slafkovský, Mešár), 2. Dvorský (Molnár), 4. Slafkovský, 22. Dvorský (Repčík, Nemec), 44. Dvorský (Repčík, Mešár) – 26. Plante (Borgesi), 35. Aegerter (Finley)


    Slovensko: Eliáš (Jurčák) – Moško, Nemec, Nátny, Štrbák, Kmec, Žabka, Krakovský, Nahálka – Mešár, Repčík, Slafkovský – Sýkora, Petrovský, Žlnka – Čiernik, Dvorský, Molnár – Kopecký, Suchý, Honzek.
    USA: Szyszka (McNicholas) – Livanavage, Brzustewicz, Borgesi, Healey, Dorrington, Bocharov, Rinzel, Ali – Hayes, Abraham, Plante – Aegerter, Lund, DeAngelo – Knuble, Clark, Laylin – Steenari, Finley.

    Rozhodčí: Baluška, Konc – Kacej, Synek
    thejrc.org