Slavia – Ferencváros 1:0 (kon.) | Šeriff Tiraspol – CZ Bělehrad 1:0 (kon.) | Šachtar – Genk 2:1 (kon.)
Monaco – Sparta 3:1 (kon.) | Midtjylland – Eindhoven 0:1 (kon.) | Ludogorec – Olympiakos 2:2 (4:1 po pen.)
Young Boys – Kluž 3:1 (kon.) | Benfica – Spartak 2:0 (kon.) | Rangers – Malmö 1:2 (kon.)
Legia – Dinamo Záhřeb 0:1 (kon.)
konec
Legia Varšava
0:1 (0:1)
GNK Dinamo Záhřeb
Úterý 10.08.2021, 21:00 • Stadion Wojska Polskiego, Varšava • Liga mistrů (předkola) • 3. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    A to už je ode mě pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a přeji dobrou noc! (22:58:35)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 7:7. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:12.
     
    Dinamo Záhřeb postupuje do čtvrtého kola kvalifikace o Ligu mistrů, zatímco Legia Varšava si se Slavii Praha zahraje pouze o Evropskou ligu! Dnes to ale bylo neskutečně vyrovnané a napjaté utkání, protože oba celky hrají skoro na stejné úrovni. Dinamo se však velmi rychle dostalo do vedení, které pak celý zbytek zápasu úspěšně bránilo. Varšavě chyběla nějaké vyložená gólová situace. Ostatní příležitost likvidoval jistý Livaković, který by se dal označit na hráče zápasu.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Následná standardka fotbalisty Záhřebu trochu vystrašila, ale naštěstí pro ně se nikdy z domácích nedostal k zakončení.
     
    90+4
    Gojak ještě vidí žlutou kartu za příliš tvrdý hlavičkový souboj, určitě mu to ale nevadí, protože tím koupil další čas.
     
    90+3
    Dinamo už všechny míče odkopává co nejdál od brány. Postup chorvatského celku už je hodně blízko, takže je to logické.
     
    90+2
    Pekhart byl v další velké příležitosti, ale v těžké pozici nastřelil jen nejbližšího obránce. Nakonec je to ale jedno, protože akci předcházel ofsajd.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90
    Hosté si při obraně pomohli hraničním zákrokem, který tentokrát prošel, takže bude moci rozehrávat Livaković, který s tím rozhodně nespěchá.
     
    88
    Juranović si za své protesty proti rozhodčím vysloužil žlutou kartu, to mu ale asi příliš nevadí.
     
    87
    Pekhart si sice našel centr od rohového praporku, ale pod tlakem míč poslal jen za sebe, kde se nacházeli obránci Záhřebu.
     
    86
    Jędrzejczyk opět masivně podpořil útok, protože si sám našel cestu až k centru, který vyvolal v řadách hostů velký zmatek. Dinamo ale nakonec míč odkoplo na rohový kop.
     
    85
    Hosté budou rozehrávat druhý roh za sebou, přičemž do konce základní hrací doby zbývá už jen pět minut. Legia sice rohy v klidu brání, ale ten čas velmi rychle dochází.
     
    84
    Domácí opět přišli o míč při napadání, což je bude stát spousta času. Záhřeb totiž následně získal rohový kop.
     
    83
    Tak mohlo být hotovo! Petković velmi aktivním napadáním zaskočil všechny domácí hráče včetně brankáře, kterého okamžitě zkoušel lobovat, jenže těsně minul bránu!
     
    81
    Legia další útok podniká na pravé straně, odkud centroval Josué. Žádného spoluhráče ale v šestnáctce nenašel.
     
    80
    Dinamo zahajuje závěrečnou desetiminutovka rohový kop, který domácí víceméně bez problémů zbránili. Vzápětí rychle zakládají útočné snažení.
     
    79
    Mišić z přímého kopu posílal střílený centr směrem na bránu, který doplachtil až k Borucovi, jenž neměl se zákrokem sebemenší problém.
     
    77
    Střídání v týmu GNK Dinamo Záhřeb: ze hřiště odchází Majer, přichází Gojak.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Mišíć (GNK Dinamo Záhřeb).
     
    76
    Hraje se pořád tvrději, což nyní demonstroval Oršić, který chtěl protihráče zastavit za každou cenu. Sejmul ho tedy dost tvrdě a vysloužil si žlutou kartu.
     
    76
    Dinamo v posledních minutách hraje pořád lépe a lépe, takže opatrně míří za vítězství. Umí si najít cestu dopředu, takže není pořád zatažené v defenzivě.
     
    75
    Pekhart padá při hlavičkovém souboji v pokutovém území a okamžitě si vyžaduje pokutový kop, ale nakonec se bude muset spokojit jen s rohovým!
     
    73
    Dinamo už nějakou dobu úspěšně drží míč pod kontrolou a kupuje tak čas. Navíc nyní donutilo dalšího protihráče k nedovolenému zákroku.
     
    72
    Josué si při souboji s Mišićem počínal příliš tvrdě, dopustil se tak faulu a hlavní sudí mu navrch přihodil i žlutou kartu.
     
    71
    Střídání v týmu Legia Varšava: ze hřiště odchází Lopes, přichází Muçi.
     
    71
    Záhřeb se navíc pokouší o skórování, a to když získalo rohový kop. Následovalo i zakončení hlavou, ale to se nevešlo mezi tyče.
     
    70
    Polský tým už má pouhých dvacet minut. Nyní navíc mají míč hosté, kteří se ho snaží držet co nejdéle.
     
    68
    Wieteska se navíc při zakončení ošklivě bouchl do tyčky, takže musel být chvíli ošetřován. Nic vážnější by to ale snad být nemělo.
    67. Wieteska z velké blízky netrefil bránu
     
    67
    Legia má výhodu nadějné standardky. Centr byl opravdu velmi dobrý, protože se k hlavičce dostal Wieteska, ale ten z velmi slibné pozice překvapivě minul!
     
    65
    Mladenović na levé straně zničehonic zrychlil hru a vrhl se do šestnáctky, což mu chvíli procházelo, ale nakonec proti němu beci zasáhli.
     
    64
    Střídání v týmu GNK Dinamo Záhřeb: ze hřiště odchází Ivanušec, přichází Menalo.
     
    63
    Záhřeb se po delší době dostal ke kombinaci na útočné polovině. Tu chtěl Petković ukončit centrem, ale pod tlakem dotírajícího protihráče se mu to nepovedlo.
     
    62
    Střídající Pekhart ukázal, že je o dost čerstvější než obránci hostů, protože se mezi nimi nadějně uvolňoval. Nakonec mu ale míč utekl až k brankáři.
     
    61
    Varšava každým okamžikem stupňuje svou aktivitu a k zakončení se snaží dostat všemi možnými způsoby. Zatím to ale nic nepřináší.
     
    60
    Vstupujeme do závěrečné třetiny základní hrací doby a Legia pořád ztrácí jednu branku. Čas se jí tak už pomalu krátí.
     
    59
    Chorvatský celek už přestává stíhat, Petković se tedy dopustil velmi tvrdého nedovoleného zákroku, po kterém ho rozhodčí trochu pokáral.
     
    58
    Hosté mohli Legii zasadit velmi tvrdou ránou! Po centru z pravé strany byl totiž Oršić sám před bránou, ale ve slibné pozici nemířil přesně!
     
    56
    Střídání v týmu Legia Varšava: ze hřiště odchází Emreli, přichází Pekhart.
     
    56
    Emreli pokazil zpracování snadné přihrávky, míč se tak od něj odrazil do zámezí a hosté si budou moci na chvíli oddechnout.
     
    55
    Luquinhas svým pokusem konečně trefil branku, ale tentokrát střela chyběla razance, takže Livaković dokázal zasáhnout.
     
    54
    Jędrzejczyk se vydal podpořit útočné snažení svého týmu, ale na pravé straně o míč přišel. Měl ale štěstí v tom, že vinou soupeře balón skončil mimo hrací plochu.
     
    52
    Dinamo už se poměrně dlouho nedostalo s míčem z vlastní poloviny. Hraje tedy pod obrovským tlakem, což ho musí stát spoustu sil.
     
    51
    Juranović na pravé straně neměl co vymyslet, takže přenesl hru na druhou stranu. Následovalo dalekonosné zakončení Luquinhase, které velmi těsně minulo branku!
     
    50
    Ve druhé půli má zatím jednoznačně navrch Varšava, ale Záhřeb zatím zvládá odolávat. Nyní to tak na chvíli může odkopem uklidnit Livaković.
     
    48
    Nakonec z toho byla šance pro domácí, a to když Petrković přišel o balón. Následoval centr, který ale odvrátili pozorní obránci.
     
    47
    Dinamo hledá cestu ze své poloviny, ale zatím marně. Legia totiž velmi aktivně napadá, hosté si tak nemohou skoro nic dovolit.
     
    46
    Střídání v týmu GNK Dinamo Záhřeb: ze hřiště odchází Jakić, přichází Moubandje.
     
    46
    Střídání v týmu Legia Varšava: ze hřiště odchází Martins, přichází Josué.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas nám přinesl velmi zajímavou podívanou, při níž jsme byli svědky jednoho gólu. Ten již ve 20. minutě vstřelil Záhřeb, o což se postaral Franjić, který se trefil po nádherné přihrávce Ivanušece. Před tímto gólem měli hosté poměrně navrch, ale pak se to obrátili a o skórování začala velmi aktivně usilovat Legia. Ta sice míč do branky nedostala, ale stále má dostatek času.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:04.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    45+4
    Legii už dochází čas. Přichází tedy daleký nákop, který ale hosté v klidu odvrátili a míč zkusí podržet do konce poločasu.
     
    45+3
    Martins z velké dálky centroval přímo do šestnáctky, kde i skoro našel jednoho ze spoluhráčů, ale ten selhal při zpracování, takže míč srazil jen do náruče Livakoviće.
     
    45+2
    Žlutou kartu dostává Perić (GNK Dinamo Záhřeb).
     
    45+2
    Dinamo při útočení faulovalo, takže může rozehrávat Boruc. Ten ještě své spoluhráče žene dopředu, protože věří, že to tam ještě může spadnout.
     
    45+1
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    45
    Petković byl v přímém souboji s protihráčem, přičemž nechtěl přijít o balón, takže zkoušel přihrát. Pod tlakem ale míč poslal mimo dosah spoluhráče.
     
    43
    Domácí si vepředu dávají opravdu záležet, nechtějí lacině přijít o balón. Nakonec z toho vzešla nadějná pozice pro Emreliho, který ale přízemní ránu nenacpal mezi tyče.
     
    42
    Hromadný souboj na středu hřiště zvládla lépe Legia, která se následně stáhla na svou polovinu a uklidnila hru kombinací.
     
    40
    Luquinhas chtěl zmást protihráče zaseknutím, ale Théophile-Catherine ho přitom zatáhl za ruku, což neuniklo hlavnímu sudímu.
     
    39
    Hosté vyhráli hlavičkový souboj po nákopu svého gólmana, vzápětí tak zkoušel štěstí z velké dálky Oršić, ale ani on branku netrefil.
     
    38
    Po dalším tvrdém hlavičkovém souboji se nebude chvíli hrát, jelikož hráči z obou týmů si vyžádali ošetření.
     
    37
    Majer se opřel do míče s velké dálky, protože neměl komu přihrát. Pod tlakem ale mířil jen několik metrů nad bránu.
     
    35
    Emreli nachystal střeleckou pozici pro Luquinhase, který se tak opět opřel do míče, ale ani tentokrát se mezi tři tyče netrefil.
     
    34
    Domácí jsou nyní s míčem hodně opatrní, protože Dinamo má obranu velmi dobře rozmístěnou. Jediná cesta dopředu je tak nejspíš přes strany.
     
    33
    Mladenović selhal při zpracování těžkého míče, který tak srazil mimo hrací plochu. Opět si tak kopne Livaković.
     
    32
    Po výkopu Livakoviće hosté nedokázal vybojovat míč, který tak má v moci Legia, která tak vůbec neotálí a okamžitě hledá cestu dopředu.
     
    31
    Varšava se opět usadila na útočné polovině, ale tentokrát z toho nic nevytěžila a rozehrávat tak bude brankář hostů.
     
    30
    Záhřeb si s rozehrou přímého kopu dával dost čas, ale bylo mu to k ničemu, protože Majer přímým zakončení netrefil branku.
     
    28
    Žlutou kartu dostává Juranović (Legia Varšava).
     
    28
    Martins úplně zbytečně ztratl míč při rozehrávce, což musel zachraňovat nedovoleně Wieteska, který si tak vysloužil žlutou kartu.
    27. Livakoviće zachránila tyč
     
    27
    Varšava nebyla daleko od vyrovnání! Centr od rohového praporku byl tentokrát mimořádně přesný, což znamenalo velmi nebezpečnou hlavičku Jędrzejczyka, která skončila na břevnu!
     
    27
    Polský tým pokračuje ve tvrdé hře, tentokrát to schytal Petković, který se držel za krk, ale obešel se bez ošetření.
     
    26
    Legia během chvíle rozehrává rohový kop rovnou dvakrát, ale v obou případech to bylo k ničemu. Mladenović vždy našel hlavu jednoho z obránců.
     
    25
    Střídání v týmu GNK Dinamo Záhřeb: ze hřiště odchází Lauridsen, přichází Perić.
     
    24
    Ve hře se pokračuje až po nějaké minutce a míč mají v moci hosté. Ti jsou stále při chuti a tentokrát při zakládání útoku nic nevymýšlí.
     
    23
    Luquinhas se pokusil o zakončení, do kterého se mu vrhl Lauridsen, který si z toho odnesl bolestivou grimasu. Vynutil si tedy ošetření.
     
    22
    Dinamo je po úvodní brance na koni a hned chce přidat další. Ivanušec tentokrát operoval na pravé straně, ale žádný přesný pas nevymyslel.
    20. Bartol FRANJIĆ - 0:1
     
    20
    Dinamo Záhřeb právě vstřelilo branku!
    Chorvatský celek se dostává do vedení! Výraznou měrou k tomu přispěl Ivanušec, který vytasil parádní přihrávky mezi třemi obránci přesně na BARTOLA FRANJIĆE, jenž následně zakroutil míč ke vzdálenější pravé tyči. Asistence: Luka Ivanušec.
     
    19
    Nyní už ale domácí míč získali a vzápětí centroval do šestnáctky Juranović, ale ten tam správného adresáta nenašel.
     
    18
    Legia sice velmi aktivně napadá, ale pořád jí to balón nepřináší. Hosté se raději stáhnou ke svému gólmanovi.
     
    17
    V posledních minutách má míč pod kontrolou hlavně Záhřeb, který už má díky tomu mnohem lepší držení míče. Nyní tak může vymýšlet úspěšný útok.
     
    16
    Luquinhas sice při souboji skončil na trávníku, přitom se míče dotkl rukou. Faul to však nebyl, takže rozehrávat mohou hosté.
     
    14
    Právě jsme byli svědky prvního pokusu o přesné zakončení. Postaral se o něj Luquinhas, který ale z dálky mířil jen vedle levé tyče.
     
    14
    Držení míče Dinama nakonec ukončil až Martins, který se obětavě vrhl do souboje, který dotáhl do vítězného konce.
     
    13
    Záhřeb si i přes mohutný pískot domácích příznivců dává extrémně na čas, už dobrou minutu jen tak kombinuje kolem půlící čáry.
     
    12
    Luquinhas okamžitě po zisku míče hledal nabíhajícího Juranoviće, ale jeho nákop byl příliš dlouhý, takže skončil jen v rukavicích Livakoviće.
     
    10
    Po úvodních deseti minutách platí bezbrankový stav, avšak hraje se v dost vysokém tempu. Zatím tomu chybí jen nějaké větší příležitosti.
     
    9
    Emreli dostal slušnou přihrávku na levou stranu, tam si následně vyměnil míč se spoluhráčem a poslal do úniku Mladenoviće, který skončil na zemi vinou protihráče, ale faul to nebyl dle rozhodčího.
     
    8
    Oršić svým centrem poslal míč zcela mimo dosah všech spoluhráčů, balón tak připadne Borucovi, který bude rozehrávat.
     
    7
    Martins dobře zapracoval při obraně protihráče, míč ale tak srazil jen mimo hrací plochu, takže domácí budou muset pokračovat v obraně.
     
    6
    Varšava se dostala do šestnáctky až nyní, ale moc dlouho se tam neohřála. Luquinhas tam jen zpracoval míč a pak byl okamžitě vytlačen pryč.
     
    4
    Míč v posledních chvílích drží hlavně Legia, která opatrně hledá cestu z vlastní polovině. Příliš s tím nepospíchá.
     
    3
    Do hry se už zapojil také domácí brankář Boruc, který bez větších problémů zachytil nepřesný nákop protivníka.
     
    1
    Hned na začátku utkání se velmi tvrdě střeli v hlavičkovém souboji Wieteska a Petković. Faul to byl od domácího obránce.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Legia Varšava: Boruc – Jędrzejczyk (C), Wieteska, Nawrocki – Juranović, Slisz, Martins, Luquinhas, Mladenović – Emreli, Lopes.
    Náhradníci: Kochalski, Tobiasz – Hołownia, Pekhart, Muçi, Skibicki, Hanna, Josué, Włodarczyk, Rose, Kostorz, Rosołek.

    GNK Dinamo Záhřeb: Livaković (C) – Ristovski, Théophile-Catherine, Lauritsen, Franjič – Mišić, Majer, Jakič – Ivanušec, Petković, Oršić.
    Náhradníci: Zagorac – Moharrami, Ademi, Gojak, Gavranović, Kastrati, Moubandje, Bulat, Perić, Menalo, Špikić, Čop.

    Rozhodčí: Bastien – Zakrani, Berthomie (všichni FRA).
     
    První zápas

    GNK Dinamo Záhřeb – Legia Varšava 1:1
    Branky:
    60. Petković (Ivanušec) – 82. Muçi
    Karty: 27. Jakić (ZAG) – 8. Slisz (LEG), 44. Jędrzejczyk (LEG), 72. Martins (LEG)

    Držení míče:
    48 % : 52 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 4:2. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 11:10.

    Druhý vzájemný zápas znovu slibuje hodně vyrovnanou podívanou a zřejmě si na postupujícího budeme muset počkat až do samotného konce. První duel se sehrál na hřišti chorvatského Dinama Záhřeb. To sice mělo v utkání převahu, jenomže v prvním dějství jsme se nakonec žádné branky nedočkali. První branka tohoto zápasu padla přesně po hodině hry, do vedení se dostal chorvatský celek, neboť se střelecky dokázal prosadit Petković. Legia se po inkasované brance vrhla do útoku a výsledkem přeci jenom byla vyrovnávací trefa. O tu se zhruba deset minut před koncem zápasu postaral Muci, který tak svému celku zajistil slušnou pozici do odvety. Stále je vše otevřené, pravidlo o venkovních gólech bylo totiž od letošního ročníku zrušeno.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Liga mistrů nabízí odvetné zápasy třetího předkola, my budeme společně sledovat souboj mezi Legia Varšava a GNK Dinamo Záhřeb.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Lukáš Mihal

    Branky: 20. Franjić (Ivanušec)

    Karty:   28. Wieteska (LEG), 28. Juranović (LEG), 72. Josué (LEG), 88. Juranović (LEG) – 45+2. Perić (ZAG), 76. Oršić (ZAG), 76. Mišíć (ZAG), 90+4. Gojak (ZAG)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 7:7. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:12.
    Legia Varšava: Boruc – Jędrzejczyk (C), Wieteska, Nawrocki – Juranović, Slisz, Martins (46. Josué), Luquinhas, Mladenović – Emreli (56. Pekhart), Lopes (71. Muçi).
    Náhradníci: Kochalski, Tobiasz – Hołownia, Pekhart, Muçi, Skibicki, Hanna, Josué, Włodarczyk, Rose, Kostorz, Rosołek.

    GNK Dinamo Záhřeb: Livaković (C) – Ristovski, Théophile-Catherine, Lauritsen (25. Perić), Franjič – Mišić, Majer (77. Gojak), Jakić (46. Moubandje) – Ivanušec (64. Menalo), Petković, Oršić.
    Náhradníci: Zagorac – Moharrami, Ademi, Gojak, Gavranović, Kastrati, Moubandje, Bulat, Perić, Menalo, Špikić, Čop.

    Rozhodčí: Bastien – Zakrani, Berthomie (všichni FRA)
    04.08.2021
    Dinamo Záhřeb - Legia 1:1

    Branky: 60. Petković (Ivanušec) – 82. Muçi

    Karty:   27. Jakić (ZAG) – 8. Slisz (LEG), 44. Jędrzejczyk (LEG), 72. Martins (LEG)

    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 4:2. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 11:10.
    ocianews.com