Olomouc – Č. Budějovice 3:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Slavia 0:2 (kon.) | Karviná – Zlín 2:3 (kon.)
Bohemians 1905 – Sparta 1:1 (kon.)
konec
MFK Karviná
2:3 (1:0)
FC Zlín
Sobota 14.08.2021, 16:00 • Městský stadion Karviná, Karviná • FORTUNA:LIGA • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z dnešního utkání je to vše. Děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek víkendu. Od klávesnice se s vámi loučí Igor Mainka. (18:46:33)
     
    Karviná po prohře zůstává se dvěma body na čtrnáctém místě, ale Liberec s Teplicemi mají svůj zápas čtvrtého kola před sebou. Zlín poskočil na šesté místo, s šesti body dohnal duo Slovácko – Ostrava.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 15:18.
     
    Soufiane Dramé (obránce Karviné):
    „Oba poločasy jsme hráli úplně jinak. První poločas jsme měli šance, dali jsme gól. Na začátku druhého poločasu jsme přidali druhý, ale přestali jsme hrát. Mysleli jsme si, že se zápas vyhraje sám. Dnes je to horší, protože jsme na rozdíl od Pardubic prohráli a navíc doma.“
     
    Jozef Weber (trenér Karviné):
    „Pro nás to bylo druhé utkání, které jsme měli výborně rozehrané a nezvládli jsme ho. Po stejném průběhu jsme dali gól na 2:0. Měli jsme šance, ale mužstvo začalo zmatkovat. Zlín pak měl tři šance, nakonec to vyvrcholilo kontaktní brankou a přišli jsme o zápas. Jsem z toho hodně přejetý. Tak dobře rozjeté utkání je velice nepříjemné ztratit, zvláště doma. Nepomohli nám střídající hráči, snažil jsem se to natahovat, ale Túlio s Papadopulosem už toho měli plné zuby. Po jejich odchodu se nám nepodařilo dostat do zápasu. V závěru jsme předvedli hrubou taktickou nedisciplinovanost.“
     
    Jan Jelínek (trenér Zlína):
    „Zápas se pro nás nevyvíjel dobře. Věděli jsme, že Karviná je nebezpečná ze standardních situací, mají dobré hráče a dobře nacvičené situace. My jsme měli po kombinaci jednu situaci, kdy Condé střílel nad. Málo jsme bojovali o míč. Vstup do druhého poločasu nebyl dobrý, dostali jsme gól. Na hráčích bylo vidět, že jim gól Filla dodal křídla. Po několika šancích přišla penalta a otočení výsledku je pro nás takový bonbónek.“
     
    Martin Fillo (Zlín):
    „Ukázali jsme, že mužstvo má charakter. Otočit výsledek ve 35 stupních ze stavu 0:2 je vynikající. Jsem rád, že jsem prolomil svou střeleckou smůlu a přispěl jsem k vítězství.“
     
    NESKUTEČNÝ ZÁVĚR KONČÍ VÍTĚZSTVÍM ZLÍNA! Ševci dokázali ve druhém poločase odvrátit dvoubrankovou ztrátu a v nastaveném čase vstřelili rozhodující gól. Karvinští stejně jako v úvodním utkání proti Pardubicím neudrželi nadějný dvougólový náskok a dnes končí bez bodu. Zlín se bouřlivě raduje, v Karviné se smutní.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Karviná ještě tlačí, ale nedokáže se dostat do velké příležitosti!
    90+2. Martin CEDIDLA - 2:3
     
    90+2
    Zlín právě vstřelil branku!
    Janetzký sklepl dlouhý balón před šestnáctkou mezi Fantiše a Cedidlu a právě čerstvý MARTIN CEDIDLA trochu šťastnou střelou dokázal dostat míč kolem pravé tyče do karvinské brány! Zlín vede 3:2!
     
    90+1
    Rozhodčí nadstavil ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Dvojitá změna trenéra Kameníka. Hlinku s Poznarem nahradili Simerský s Cedidlou.
     
    90
    Nákop brankáře Neumana přizvedli Mangabeira i Procházka, brankář Rakovan se štěstím chytil míč.
     
    88
    Karviná vystřídala, hosté to nestihli. Qoseho nahradil Svoboda.
     
    87
    Po karvinském tlaku se Zlínští vydali do brejku, Poznar přihrál před bránu Condemu, který střelou z první orazítkoval pouze reklamní panel vedle karvinské brány! Velká šance hostů!
     
    86
    Qoseho centr z pravé strany Zlínští odvrátili pouze k Siňavskijovi, který tečovanou střelou poslal míč nad bránu.
     
    85
    Santos se u postranní čáry snažil obtočit kolem Vraštila, ale byl faulován. Vraštil ho nechtěl pustit do volného prostoru.

    Igor Mainka

    Branky: 23. P. Buchta (Santos), 47. Papadopulos (Bartošák) – 60. Fillo, 79. Poznar (pen.), 90+2. Cedidla

    Karty:   7. Túlio (KAR) – 50. Hlinka (ZLN), 82. Janetzký (ZLN)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 15:18.
    MFK Karviná: Neuman – Santos, P. Buchta, S. Dramé, Křapka – Mangabeira, Túlio (66. Nešický) – Čmelík, Qose (88. Svoboda), Bartošák (79. Siňavskij) – Papadopulos (C) (66. Tavares).
    Náhradníci: Ciupa – Stropek, Nešický, Svoboda, Tavares, Jurásek, Siňavskij.

    FC Zlín: S. Dostál (38. Rakovan) – Fillo, Procházka, J. Kolář, Vraštil – Reiter (74. Janetzký), Hlinka (90. Simerský) – Fantiš (90. Cedidla), Conde, Y. Dramé (74. Tkáč) – Poznar (C).
    Náhradníci: Rakovan – Simerský, Tkáč, Cedidla, Matejov, Nečas, Janetzký.

    Rozhodčí: Machálek – Nádvorník, Vodrážka.

    Diváci: 1597
    thejrc.org