Augsburg – Hoffenheim 0:4 (kon.) | Bielefeld – Freiburg 0:0 (kon.) | Stuttgart – Fürth 5:1 (kon.)
Union Berlín – Leverkusen 1:1 (kon.) | Wolfsburg – Bochum 1:0 (kon.) | Dortmund – Frankfurt 5:2 (kon.)
konec
FC Augsburg
0:4 (0:1)
TSG 1899 Hoffenheim
Sobota 14.08.2021, 15:30 • WWK Arena, Augsburg • Německá Bundesliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Hoffenheim obral o všechny body Augsburg, se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního slunečného dne. (17:29:50)
     
    Výsledek zápasu rozhodně neodpovídá předvedené hře, ovšem Hoffenheim byl velmi aktivní, čemuž dopomohl také muž zápasu Andrej Kramarić, jenž zaznamenal tři gólové nahrávky. Pokud Augsburg za celé střetnutí nezamíří mezi tři tyče, nemůže zvítězit, což je jednoduchá fotbalová matematika. Domácí celek tak ví, na čem musí zapracovat především. Navíc ještě nezvládl konce obou poločasů, kdy byl pod tlakem.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Demolice domácího týmu, která ale předvedené hře rozhodně neodpovídá! Andrej Kramarić obral soupeře o míč a předal jej na levou stranu, kde se skvěle uvolnil Georginio Rutter. Střídající hráč následně přihrával na zadní tyč, kde se nacházel zcela zapomenutý SEBASTIAN RUDY. Asistence: Georginio Rutter.
     
    90+5
    Hraje se už poslední minuta zápasu a Augsburg marně čeká na vstřelení čestného gólu. Na první trefu si domácí budou muset počkat do dalšího kola.
     
    90+2
    Z velké dálky se ke střele napřáhl Diadie Samassékou, ovšem jednalo se o pokus, který byl velmi nepřesný, a tak polského brankáře neohrozil.
     
    90+1
    Nastavuje se ještě pět minut!
     
    90
    K přímému kopu se postavil Andrej Kramarić, jehož zakončení bylo nepřesné. Hoffenheim to mrzet nemusí, jelikož dnes jistě zvítězí.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Jeffrey Gouweleeuw (FC Augsburg).
     
    87
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Je definitivně rozhodnuto! GEORGINIO RUTTER se odpoutal od obránce a postupoval sám na brankáře, kterého si obhodil a následně zamířil do prázdné brány – 0:3. Asistence: Andrej Kramarić.
     
    86
    Blíží se konečný hvizd, je téměř jasné, že Hoffenheim vstoupí do Bundesligy vítězně.
     
    85
    Chorvatského útočníka je najednou plná hrací plocha, tentokrát se nacházel na pravé straně, ale přihrávka do vápna byla nepřesná.
     
    84
    Ve středovém kruhu zvedl hlavu Andrej Kramarić, který si všiml, že polský brankář je venku z branky, a tak zkusil zakončit. Jeho pokus se snášel pod břevno, avšak Rafał Gikiewicz se stihl vrátit a přizvednout balon nad břevno!
     
    82
    Hlavní rozhodčí popoháněl píšťalkou hostujícího brankáře, který dlouhou dobu otálel s výkopem od branky. Oliver Baumann si od fanoušků navíc vysloužil pískot.
     
    81
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Iago, přichází Mads Pedersen.
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Ruben Vargas, přichází Noah-Joel Sarenren-Bazee.
     
    79
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Chorvatský útočník opět musel spálit gólovku, aby následně vymyslel geniální přihrávku! SARGIS ADAMJAN si narazil míč s Andrejem Kramarićem a dál putoval do šestnáctky, kde zblízka překonal vybíhajícího polského brankáře. Asistence: Andrej Kramarić.
     
    77
    Z hranice vápna vypálil Diadie Samassékou, jehož pokus obrana srazila k chorvatskému útočníkovi. Andrej Kramarić už byl sám před brankářem, zpracoval si míč a napálil právě vybíhajícího Rafała Gikiewicze, jenž drží Augsburg ve hře o body!
     
    76
    Pokračujeme v utkání a čas utekl o několik desítek vteřin. Hlavní rozhodčí by mohl nastavovat velký počet minut.

    Michal Luxa

    Branky: 37. Bruun Larsen (Kramarić), 79. Adamjan (Kramarić), 87. Rutter (Kramarić), 90+5. Rudy (Rutter)

    Karty:   89. Gouweleeuw (AUG) – 19. Raum (HOF), 62. Rudy (HOF)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 0:8. Střely mimo: 7:7. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 8:9.
    FC Augsburg: Gikiewicz – Gumny, Gouweleeuw (C), Uduokhai, Iago (81. Pedersen) – Morávek (59. Maier), Dorsch – Hahn (64. D. Caligiuri), Jensen (64. Gregoritsch), Vargas (81. Sarenren-Bazee) – Niederlechner.
    Náhradníci: Koubek – D. Caligiuri, Framberger, Gregoritsch, Gruezo, Maier, Pedersen, Sarenren-Bazee, Winther.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann (C) – S. Posch, Akpoguma (73. Samassékou), Vogt, Raum (52. John) – Rudy, Stiller – Baumgartner (59. Adamjan), Kramarić, Bruun Larsen (59. Gaćinović) – Dabbur.
    Náhradníci: Pentke – Adamjan, Bogarde, Gaćinović, John, Adams, Rutter, Samassékou.

    Rozhodčí: Brych – Borsch, Lupp
    thejrc.org