Celta Vigo – Atlético 1:2 (kon.) | Barcelona – Real Sociedad 4:2 (kon.) | Sevilla – Rayo Vallecano 3:0 (kon.)
konec
FC Barcelona
4:2 (2:0)
Real Sociedad San Sebastian
Neděle 15.08.2021, 20:00 • Camp Nou (Barcelona) • Španělská LaLiga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto vám děkuji za pozornost, přeji vám dobrou noc a povedený start nového pracovního týdne! (22:06:49)
     
    Real Sociedad si zaslouží pochvalu a obdiv za to, že utkání nezabalil ani za tříbrankového manka a špatného výkonu, při kterém se zdálo, že se nemá čeho chytit. Pak však vyšla spolupráce střídajících hráčů a parádní přímý kop kapitána Mikela Oyarzabala, které vrátily hosty do hry. Sociedad se však musí pro příští zápasy celkově zlepšit.
     
    Nádherné drama končí! Zdálo se, že po dnešním výkonu dá Barcelona na odchod Lionela Messiho zapomenout, protože díky naprosto dominantnímu výkonu a dvěma gólům Martina Braithwaitea vedla už o tři góly. Mizerně hrající Sociedad se však ve druhé půli nadechl, pomohla mu střídání a dvěma góly během tří minut byl na dosah senzačnímu vyrovnání!

    V nastavení však domácí utekli do brejku, který zakončil Sergi Roberto a dodal svému týmu klid. Barcelona tak v prvním utkání bez Lionela Messiho předvedla až na posledních deset minut bezchybný a solidní výkon, který je pro domácí fanoušky optimistickou vzpruhou.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Le Normand může být rád, že vůbec dohraje, protože za tento skluz na Braithwaitea by se nemohl divit druhé žluté kartě. Rozhodčí je však milosrdný a píská jen faul.
     
    90+4
    Domácí centrovaný míč odvrací, načež se k němu dostal Barrenetxea, ale svou střelu zpoza vápna poslal jen nad branku!
     
    90+3
    Aktivní Bautista se pokoušel obejít Piquého, který si před vápnem pomohl obranným faulem – přímý kop hostů.
     
    90+3
    Sociedad už musí hrát vabank, což Barcelona ví a snaží se využít každou příležitost k brejku – zatím bez efektu.
     
    90+2
    Barcelona už dnešní utkání zřejmě nepustí, ale její polevení je velkým varováním. Sociedad si naopak zaslouží obdiv, že zápas nezabalil.
     
    90+1
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Všem fanouškům se jistě ulevilo! Katalánci zakončili brejkovou přečíslení centrem z pravé strany, na který si zleva naběhl nehlídaný SERGI ROBERTO a doklepl míč do sítě. Asistence: Martin Braithwaite.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje pět minut! Barcelona jde ovšem do rychlého protiútoku...
     
    90
    Ale mohlo být hotovo. Defenziva Sociedadu už poněkolikáté zariskovala při kombinaci s Remirem, kterému uskočil míč po špatné přihrávce od obránce, což málem potrestal napadající Griezmann!
     
    90
    Tah domácí střídačky je jasný – Barca už se soustředí na defenzivu. Sociedad je u míče a v posledních minutách se bude tlačit za vyrovnáním.
     
    90
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Memphis Depay, přichází Clément Lenglet.
     
    89
    Krátce po ztrátě míče však Barrenetxea fauluje u postranní čáry, čímž daruje míč domácímu týmu.
     
    88
    Dlouhý centr však bez problémů sbírá defenziva Sociedadu. Hosté se tlačí dopředu, protože ač to bylo deset minut zpátky neuvěřitelné, bodový zisk mají na dosah!
     
    87
    Barcelona kontroluje míč převážně na útočné polovině, ale mírná nervozita je pochopitelně znát, protože domácí musí hlídat i zadní vrátka. Tentokrát jim však pomáhá útočný faul soupeře.
     
    86
    Barcelona se potřebuje nutně uklidnit a znovu přebrat kontrolu nad míčem, protože z jednoznačného zápasu máme pořádné drama. Tentokrát jsou na tahu domácí hráči.
     
    85
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    Neskutečné! Sociedad je celý zápas mimo hru, ale dvěma góly během tří minut dramatizuje závěr zápasu. Přímého kopu se ujal MIKEL OYARZABAL, jehož nádherná střela zaplula do levého růžku branky!

    Daniel Ryl

    Branky: 19. Piqué (Depay), 45+2. Braithwaite (F. de Jong), 59. Braithwaite (Alba), 90+1. Roberto (Braithwaite) – 82. Lobete (Barrenetxea), 85. Oyarzabal

    Karty:   57. S. Busquets (BAR), 84. González (BAR) – 36. Zubimendi (RSC), 62. A. Elustondo (RSC), 62. Muñoz (RSC), 78. Le Normand (RSC)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:18.
    FC Barcelona: Neto – Dest (71. Emerson), García (83. R. Araújo), Piqué, Alba – F. de Jong (71. Roberto), S. Busquets (C) (83. González), Pedri – Griezmann, Depay (90. Lenglet), Braithwaite.
    Náhradníci: Peña, Tenas – R. Araújo, Emerson, Lenglet, Puig, Roberto, Demir, Gavi, Manaj, González.

    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Zaldúa (66. Gorosabel), A. Elustondo (81. J. Pacheco), Le Normand, Muñoz – Portu (66. Lobete), Zubimendi, Merino, Januzaj (46. Barrenetxea) – D. Silva (46. Bautista), Oyarzabal (C).
    Náhradníci: Ayesa – Barrenetxea, Gorosabel, Guevara, Illarramendi, Bautista, Navarro, J. Pacheco, Lobete, Turrientes.

    Rozhodčí: Hernández – González, Gómez
    thejrc.org