Mohuč – RB Lipsko 1:0 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Hertha 3:1 (kon.)
konec
1. FC Kolín nad Rýnem
3:1 (1:1)
Hertha BSC
Neděle 15.08.2021, 17:30 • RheinEnergie Stadion, Kolín nad Rýnem • Německá Bundesliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:34:01)
    Fotbalisté Kolína nad Rýnem vstoupili do nové sezóny vítězstvím
     
    První kolo německé Bundesligy uzavřel zápas mezi Kolínem nad Rýnem a Herthou Berlín. Lépe vstoupili do ligové soutěže domácí, kteří soka přestříleli 3:1.

    Vítězství domácích přitom od prvních minut nic nenasvědčovalo. Hráči Herthy vstoupili do utkání aktivněji a 6. minutě byli odměněni gólem, ten vsítil Stevan Jovetić. Svěřenci kouče Baumgarta ale postupně získávali navrch a kýženého vyrovnání dosáhli ve 41. minutě, kdy se hlavou trefil Anthony Modeste. Ve druhé půli řádil Florian Kainz, jenž v rozmezí 52. a 55. minuty vsítil dva góly, čímž rozhodl o třech bodech pro Kolín. Hosté v závěru ještě přidali, a dokonce jeden gól vstřelili, ale zásah Ascacibara nemohl platit pro ofsajd.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 10:6. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 18:14.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    V posledních vteřinách zápasu inkasoval žlutou kartu ještě Suat Serdar. Nesmyslně dohrál souboj s Özcanem, ačkoli míč byl již dávno jinde.
     
    90+3
    Nohama si dokonce zahrál i gólman Timo Horn. Dlouho si jej neužil, druhým dotekem přenesl hru na pravou stranu k nohám Kingsleyho Ehizibueho.
     
    90+2
    Svěřenci kouče Baumgarta s klidem kombinují v blízkosti poloviny hřiště. Hosté vysunuli presink hodně vysoko, zatím ale jejich snaha vyšla vniveč.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    90
    Frustrace je na fotbalistech Herthy viditelná. Marvin Plattenhardt místo toho, aby se soustředil na balón, tak podrazil Thielmanna, výsledkem je žlutá karta.
     
    89
    Domácí šikovně kouskují hru. Drobný faul vyrobil Salih Özcan proti Lukasi Klünterovi, ten rychle vstal a okamžitě rozehrál.
     
    88
    Na čtvrtý gól Kolína útočil Ondrej Duda. Možná si mohl balón navést do střelecké pozice, ale zvolil přízemní centr, který ani nadvakrát nezvládl poslat k nohám Anderssona.
     
    87
    Za polovinou hřiště fauloval Kingsley Ehizibue. Taktický faul, za který nepřišla ani žlutá karta. Domácí borec zvládl situaci na výbornou.
     
    86
    Kousek za pokutovým územím si připravil balón na střelu Louis Schaub. Alexander Schwolow zasahovat nemusel, situaci za něj vyřešil dobře stojící Niklas Stark.
     
    85
    Kličkovaná Marca Richtera neměla dlouhého trvání. Czichose se zbavil, ale hned, ale hned musel reagovat na Hüberse, toho se nezbavil.
     
    84
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Benno Schmitz, přichází Kingsley Ehizibue.
     
    83
    Po pravé lajně mohl pokračovat ve sprintu Benno Schmitz, avšak rozhodl se pošetřit síly a zapojil do hry Ondreje Dudu. Po jeho sraženém centru jeden z domácích rozehraje rohový kop.
     
    82
    Louis Schaub už mohl střílet z levé strany šestnáctky, zbytečně však nahrával pod sebe Anderssonovi. Forvard se míče nedočkal, zakročil před ním jeden z obránců.
     
    81
    Hertha se radovala ze snížení, ale jen pár vteřin. Po centru hlavičkoval Lukebakio do tyče a Santiago Ascacibar pak z dorážky rozvlnil síť, jenže v době zakončení spoluhráče se nacházel v postavení mimo hru.

    Milan Huppert

    Branky: 41. Modeste (Thielmann), 52. Kainz, 55. Kainz (Schmitz) – 6. Jovetić (Cunha)

    Karty:   16. Hübers (KLN), 67. Czichos (KLN), 77. Thielmann (KLN), 80. Schirí (KLN) – 90. Plattenhardt (HER), 90+4. Serdar (HER)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 10:6. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 18:14.
    1. FC Kolín nad Rýnem: T. Horn – Schmitz (84. Ehizibue), Hübers, Czichos, Hector (C) – Ljubičić (76. S. Özcan), Schirí, Kainz (76. Schaub) – Uth (68. Duda) – Thielmann, Modeste (76. Andersson).
    Náhradníci: Schwäbe – Andersson, Ehizibue, Lemperle, Meré, Ostrák, S. Özcan, Schaub, Duda.

    Hertha BSC: Schwolow – Pekarík (59. Klünter), Stark (C), Dardai, Plattenhardt – Ascacibar – Tousart, K-P. Boateng (59. Zeefuik), Serdar – Jovetić (65. Richter), Cunha (65. Lukebakio).
    Náhradníci: Körber – Darida, Dilrosun, Klünter, Lukebakio, Mittelstädt, Torunarigha, Zeefuik, Richter.

    Rozhodčí: Hartmann – Leicher, Blos
    thejrc.org