USA – Česko 5:2 (kon.)
konec
USA
5:2 (3:0, 2:1, 0:1)
Česko
Úterý 17.08.2021, 18:30 • Lonza Arena, Visp • Turnaj pěti (U17)
Partner:
     
    Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:34:40)
     
    Je dobojováno. Na úvod turnaje čtyř, který se koná ve švýcarském Vispu, nestačil český celek na ten americký a prohrál 2:5. Už zítra mají mladí Češi šanci složit reparát, když vyzvou stejně staré domácí Švýcary.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Ještě se bude vhazovat před americkou brankou, už se ale patrně nic nestane.
     
    59:49
    USA jsou v plném počtu.
     
    59:20
    Další pokus českého týmu, ale kotouč končí jen vedle americké tyče. USA se záhy zase dokázali osvobodit a posílají puk až před Hrabala.
     
    58:32
    Daniel Badinka napřáhl na pravém kruhu a jeho pokus srazil do bezpečí brankář Kiesewetter. Poté se Američané osvobozují.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:49
    Vyloučení v týmu USA (Matt Mania – 2 min., sekání).
     
    57:08
    Martin Matějíček vyslal pokus od modré čáry, puk se jen otřel o beton amerického brankáře. Nicméně Češi stále kombinují před jeho svatyní.
     
    56:30
    Češi se udrželi v pásmu Američanů, ale hned kotouč ztratili. Záhy ho získali zpět, ale nakonec před Kiesewetterem nezakončili.
     
    55:31
    Česko je v plném počtu.
     
    55:01
    Michael Hrabal nadvakrát zakročil proti střelám USA a má puk pod kontrolou. Následně pak nechal hru přerušit a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    54:19
    Američané operují před českou brankou, obrana české sedmnáctky se dokázala ubránit a puk poslala daleko od Hrabalovy klece.
     
    53:31
    Vyloučení v týmu Česko (Radek Tomas – 2 min., podrážení).
     
    53:04
    Američané už nikam nespěchají, stále drží slibný náskok a chtějí ho ubránit. Nyní střílel z otočky Logan Renkowski, ale jen do betonu českého brankáře.
     
    51:56
    Američané jsou v plném počtu.
     
    51:37
    Češi se stále marně snaží dobývat americkou klec v přesilové hře. Nyní se Američané dostali zase k puku a vyhodili ho až před Michaela Hrabala.
     
    49:56
    Vyloučení v týmu USA (Cameron Briere – 2 min., hákování).
     
    48:21
    Buly bylo vhozeno po levé ruce amerického brankáře, Američané se zmocnili kotouče a chtěli ho vyhodit, ale Češi zareagovali a získali ho. Nyní útočí před Kiesewetterem.
     
    47:03
    A nyní jsou už v plném počtu.
     
    46:25
    Američané se snažili využít početní výhodu, Češi ji hrají ale zatím velmi dobře a vyhazují puky do bezpečí.
     
    45:03
    Vyloučení v týmu Česko (Jiří Felcman – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
    44:14 Tomáš ŽIŽKA - 5:2
     
    44:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nyní se povedlo českému týmu opět snížit. TOMÁŠ ŽIŽKA zachytil puk a okamžitě ho spíše nahazoval před soupeřovu branku, nakonec ale doslova brankáře Kiesewettera překvapil, když mu puk propadl za jeho záda – 5:2. Asistence: Radek Tomas a Matyáš Adámek.
     
    42:41
    Ofsajdové pasti se vystavili čeští hráči, hra se tak přesunula do středního pásma, kde se vhazovalo blíže brance USA.
     
    41:52
    Michael Hrabal pak musel zakročit proti střele Jaysona Shaugabaye, jenž zakončoval z levého kruhu.
     
    41:30
    Za brankou získal puk americký brankář a dostal ho na hokejky spoluhráčů. Ti se pak vydali směrem k české brance.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Také druhá část hry je za námi. Američané přidali další branku a vedli 4:0. Jenže Češi dokázali odpovědět a snížili. Poslední slovo však měly znovu USA, které do vyššího náskoku poslal Danny Nelson. Uvidíme, co nám ještě nabídne třetí dějství, které začne přibližně ve 20:04.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Češi to ještě zkoušeli v útočném pásmu, obrana USA se ale ubránila a vyhodila puk do středního pásma.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:30
    Od modré čáry si před amerického brankáře sjel Andrej Fábry, ale jeho přízemní pokus mezi třemi tyčemi neskončil.
     
    36:55
    Adam Židlický málem získal kotouč těsně před Kiesewetterem, ale nestalo se tak. Další útočná akce českého týmu tak velmi brzy končí.
     
    35:49
    Jakub Štancl se po zisku puku vydal do útočné třetiny, ale než se dostal k zakončení, puk mu sebral obránce USA Gavin McCarthy a znovu tak musí český celek zpět do svého teritoria.
     
    35:28
    Nyní po zákroku zůstal v brankovišti ležet Michael Hrabal, ale nakonec je v pořádku a rychle se zvedá. Pokračuje ve hře a buly po jeho pravé ruce.
     
    34:45
    Čeští mladíci se museli opět bránit dalšímu obléhání branky Hrabala ze strany Američanů. Ale tentokráte to zvládli. Nicméně kotouč nedostali ven a USA stále útočí.
     
    33:07
    K vidění byl další útok českého týmu, ale ten opět puk ztratil a soupeř mu ho vypíchl. Do akce tak jde zase americký celek.
     
    31:31
    A další únik Američanů před českou branku. Akci USA ale překazil hvizd sudího, vhazuje se po pravé ruce Michaela Hrabala.
    30:44 Danny NELSON - 5:1
     
    30:44
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Soupeře českého týmu znovu odskakuje na vyšší rozdíl. Do těsné blízkosti Michaela Hrabala se natlačil DANNY NELSON, jenž nakonec propasíroval kotouč za brankovou čáru – 5:1. Asistence: Carey Terrance a William Whitelaw.
     
    30:03
    Jsme v polovině základní hrací doby a Američané mají stále luxusní tříbrankový náskok. Nyní operují před Hrabalem a snaží se své vedení ještě pojistit.
     
    28:54
    Češi po vstřelené brance ožili a znovu se dostali do blízkosti americké branky, jejich kombinaci a následnou střelu překazil Thomas Kiesewetter.
    28:07 Daniel BADINKA - 4:1
     
    28:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi se přeci jen dočkali a snižují na rozdíl tří gólů. Nejprve se před americkým brankářem neprosadil René Kubíček, dílo však dorážkou dokonal DANIEL BADINKA – 4:1. Bez asistence.
     
    26:27
    S českým týmem to nevypadá vůbec dobře, Američané získali bezpečný náskok a navíc jsou stále hodně aktivní. Na jejich rychlost mnohdy čeští mladíci nezaragují.
    25:34 Jayson SHAUGABAY - 4:0
     
    25:34
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    No a je to už 4:0! Za brankou operovali Američané a hned na to se nenápadnou střelou z těžkého úhlu zřejmě za přispění odrazu od českého obránce prosadil JAYSON SHAUGABAY. Česká sedmnáctka tak už má velkou ztrátu. Asistence: Brian Nicholas.
     
    25:10
    Češi mohli jít do rychlého protiútoku, ale přihrávka na najíždějícího Jakuba Dvořáka nevyšla a puk mají znovu Američané.
     
    24:30
    Znovu Michael Hrabal v akci, ten se v posledních chvílích opět musel ve svém brankovišti otáčet. Chvíli ale mohl oddychnout, hra je přerušena.
     
    23:33
    Zblízka zakončil jeden z Američanů a Michael Hrabal se zaskvěl dalším zákrokem, po kterém nechal hru opět přerušit.
     
    23:14
    Zakázané uvolnění českého týmu, hra se tedy stěhuje před Michaela Hrabala a vhazovat se bude po jeho levé ruce. Američané tak získali útočné pásmo prakticky zadarmo.
     
    22:44
    Cameron Briere se natlačil na levý kruh, dostal přihrávku, ovšem jeho zakončení zamířilo jen vedle protější tyče Hrabalovy branky.
     
    21:11
    Michael Hrabal se roztáhl v brankovišti a zasáhl proti jedovce z prostoru mezi kruhy. Následně pak Češi otočili hru, ale před Kiesewetterem nezahrozili.
     
    20:52
    Puk zmizel z dohledu sudích a hra je přerušena. Vhazovat se bude ve středním pásmu blíže americké brance.
     
    20:27
    V úvodu druhé třetiny se do útočného pásma dostal český tým, pokus Maxima Vehovského ale skončil jen na pozorné americké obraně.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je minulostí a vyzněla rozhodně lépe pro Američany, kteří se postupně dostali do náskoku o tři góly, když vedou 3:0. Češi tak budou v dalším průběhu hry usilovat o snížení, aby se mohli vrátit zpět do zápasu. Nic lehkého je ale proti rozjetým mladým Američanům nečeká. Druhá třetina začne přibližně v 19:16.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:41
    Zakázané uvolnění českého týmu stěhuje hru před branku Michaela Hrabala, vhazovat se bude po jeho levé ruce. Američané tak mají ještě asi poslední šanci v první třetině zaútočit.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:07
    Další útok USA skončil neúspěšně, puk získala česká obrana, která se s ním proháčkovala až do útočného pásma, ale nakonec se vystavila ofsajdové pasti.
     
    16:49
    Američané stále hýří aktivitou, čeští mladíci se nemohou naopak dostat do pořádného tempa. Blíží se závěr prvního dějství a stále ztrácejí tři góly.
     
    15:30
    Češi už ztrácejí tři góly. Nyní se snažili o akci, která by mohla vést ke snížení, ale ta se vůbec nepovedla a rázem hru na druhou stranu opět otáčejí Američané.
    14:51 Carey TERRANCE - 3:0
     
    14:51
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Ve středním pásmu nabral rychlost CAREY TERRANCE, vypíchl obránci českého týmu puk a šel do samostatné akce, ve které svižnou ranou překonal Michaela Hrabala – 3:0. Asistence: Danny Nelson.
     
    13:47
    Další možná akce USA, ale obrana českého týmu ji zastavila.
     
    12:33
    Pokus českého týmu skončil na americkém brankáři a ten po zákroku raději hru přerušil. Buly po jeho levé ruce.
    11:44 Carey TERRANCE - 2:0
     
    11:44
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Už to vypadalo, že se Češi ubrání další akci soupeře, ale opak byl pravdou. Od mantinelu naservíroval puk těsně před Hrabala Matt Mania a CAREY TERRANCE ho pak sklepl do jeho klece – 2:0. Asistence: Matt Mania.
     
    11:13
    Američané zvládli oslabení bez úhony a nadále tedy drží jednobrankový náskok.
     
    10:19
    Američané získali puk na svou stranu a bez čekání ho poslali až před českou klec. Česká sedmnáctka tak musí svou akci začínat opět od svého brankáře Hrabala.
     
    09:49
    Češi se uhnízdili v pásmu USA, ale zatím se jim nedaří akci dotáhnout k vyrovnání.
     
    09:13
    Vyloučení v týmu USA (William Whitelaw – 2 min., sekání).
     
    08:57
    Nicholas Fascia si u modré čáry klepl o přihrávku, puku se ale nedočkal a následně pak se Američané sami z pásma vykázali.
     
    08:05
    Češi se hned po přenesení hry do útočného pásma jali zakončit, ale Andrej Fábry svůj pokus poslal jen mimo tři tyče. Hned na to míří do akce zase hráči USA.
    07:15 William WHITELAW - 1:0
     
    07:15
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané se ujímají vedení. Protiútok vedl Matt Mania, který po zisku puku dostal kotouč na pravý kruh pro WILLIAMA WHITELAWA, jenž svižnou ranou rozvlnil sít za zády Michaela Hrabala – 1:0. Asistence: Matt Mania a Danny Nelson.
     
    06:27
    Američané jen nahodili puk do útočného pásma, tam ho na své hole dostali mladíci českého výběru a uháněli s ním směrem dopředu. Obrana USA je ale včas zastavila.
     
    05:55
    Nicméně se ještě Češi museli bránit akci soupeře, nakonec získali puk a zamířili dopředu, ovšem František Albrecht na pravé straně dobře puk nezpracoval a nedostal se k zakončení.
     
    05:38
    Česko se ubránilo a už je v plném počtu.
     
    05:09
    Nebezpečná střela Američanů končí na zákroku Michaela Hrabala a ten hru raději zastavuje. Vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    04:22
    Český tým se dostal na kotouč a hned ho vyhodil přes celé kluziště až před Thomase Kiesewettera.
     
    03:38
    Vyloučení v týmu Česko (Dominik Badinka – 2 min., nedovolené bránění).
     
    03:04
    Jan Šprynar zachytil rozehrávku amerického týmu v pásmu Čechů a vytáhl puk do neutrální zóny. Následně pak střela z pravého kruhu z hole Dashela Olivera štípla Michaela Hrabala.
     
    02:15
    Nicholas Fascia si na modré čáře narovnal puk a poté vystřelil, jeho svižná střela ale skončila jen na obránci českého týmu. Ten pak otáčí hru na opačnou stranu.
     
    01:35
    Na druhé straně pak zahrozil soupeř, ale ani Benjamin Yurchuk se mezi tři tyče netrefil.
     
    00:30
    Češi sebrali puk Američanům a zamířili s ním do útočného pásma, ale František Albrecht střelu z pravé strany poslal jen vedle tyče amerického brankáře.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči jsou už na ledové ploše, nyní si vyslechneme hymny obou zemí. Jako první přijde na řadu česká hymna, po ní pak ta americká.
     
    Úvodní sestavy:

    USA: Kiesewetter (Ferris) – Kinsman, Strathmann, McCarthy, St. Louis (C), Mania, Fascia – Adams, Nicholas, Renkowski – Whitelaw, Terrance, Nelson – Shaugabay, Yurchuk, Briere – Bruchill, Pierson, Oliver

    Česko: Hrabal (Kavan) – Dvořák (C), Žižka, Matějíček, Kubíček, Dominik Badinka, Kočí, Sypecký – Šprynar, Felcman, Štancl – Albrecht, Fiala, Židlický – Csabi, Adámek, Tomas – Daniel Badinka, Fábry, Pavelec – Vehovský

    Rozhodčí: Staudenmann – Dreyfus, Pitton.
     
    Nominace českého týmu

    Brankáři:
    Jan Kavan (Kometa Brno), Michael Hrabal (Sparta Praha)

    Obránci:
    Jakub Dvořák (Liberec), Tomáš Žižka (Zlín), René Kubíček (Karlovy Vary), Matteo Kočí (Vítkovice), Dominik Badinka (Chomutov), Jiří Sypecký (Mladá Boleslav), Martin Matějíček (Jihlava)

    Útočníci:
    Samuel Fiala (Liberec), Matyáš Adámek, Adam Csabi (oba Karlovy Vary), Radek Tomas (Slavia Praha), Andrej Fábry (Sparta Praha), Jan Šprynar (Litvínov), Petr Pavelec (Vítkovice), Daniel Badinka (Chomutov), Jakub Štancl (Växjö, Švédsko), Adam Židlický (North Jersey Avalanche, USA), František Albrecht (Rapperswil, Švýcarsko), Jiří Felcman (Langnau, Švýcarsko), Maxim Vehovský (Poruba)
     
    Česko

    Čeští mladíci se do Švýcarska v této věkové kategorii vydávají během jednoho měsíce podruhé, kde v Davosu odehráli tři zápasy se švýcarskou reprezentací. Nyní na ně ve Vispu čekají čtyři soupeři, a sice USA, Švýcaři, Němci a Slováci. Českou sedmnáctku tak čeká nabitý program a ukáže se, jak na tom v přípravě na novou reprezentační sezónu jsou. Před měsícem se Švýcary Češi nejdříve prohráli 3:5, poté ale dvakrát za sebou dokázali zvítězit – 5:1 a 6:4. Nicméně jejich výkony byly spíše rozporuplné a je třeba ještě hodně pracovat. Proti USA je dnes nečeká nic lehkého. Zámořský celek patří vždy mezi silné týmy, zejména v mládežnických kategoriích.
     
    Nominace USA

    Brankáři:
    Zack Ferris (Pittsburgh Pens Elite 15O), Thomas Kiesewetter (Thayer Academy)

    Obránci:
    Nicholas Fascia, Matt Mania (oba NJ Avalanche 16U), Charlie Kinsman, Gavin McCarthy (oba Buffalo Jr. Sabres 15O), Lucas St. Louis (Mid Fairfield Rangers 15O), Andrew Strathmann (Chicago Young Americans 15O)

    Útočníci:
    Tanner Adams (Mount St. Charles 15O), Cameron Briere (Nashville Jr. Predators 16U), Michael Burchill (Detroit Compuware 15O), Danny Nelson (Osseo Maple Grove 15O), Brian Nicholas, Logan Renkowski (oba Mid Fairfield Rangers 15O), Dashel Oliver (Chicago Mission 15O), Cooper Pierson (Shattuck St. Mary's 15O), Jayson Shaugabay (Warroad HS), Carey Terrance (Kemptville 73's U18), Benjamin Yurchuk (NJ Avalanche 16U), William Whitelaw (Shattuck St. Mary's Prep)
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům hokeje. Prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi reprezentacemi do sedmnácti let. USA vyzve Česko v rámci Turnaje pěti zemí.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 8. Whitelaw (Mania, Nelson), 12. Terrance (Mania), 15. Terrance (Nelson), 26. Shaugabay (Nicholas), 31. Nelson (Terrance, Whitelaw) – 29. Daniel Badinka, 45. Žižka (Tomas, Adámek)


    USA: Kiesewetter (Ferris) – Kinsman, Strathmann, McCarthy, St. Louis (C), Mania, Fascia – Adams, Nicholas, Renkowski – Whitelaw, Terrance, Nelson – Shaugabay, Yurchuk, Briere – Bruchill, Pierson, Oliver
    Česko: Hrabal (Kavan) – Dvořák (C), Žižka, Matějíček, Kubíček, Dominik Badinka, Kočí, Sypecký – Šprynar, Felcman, Štancl – Albrecht, Fiala, Židlický – Csabi, Adámek, Tomas – Daniel Badinka, Fábry, Pavelec – Vehovský

    Rozhodčí: Staudenmann – Dreyfus, Pitton
    bahis siteleri