Česko – Švýcarsko 6:2 (kon.)
konec
Česko
6:2 (3:1, 0:1, 3:0)
Švýcarsko
Středa 18.08.2021, 16:30 • Lonza Arena, Visp • Turnaj pěti (U17)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Hezké odpoledne přeji všem příznivcům hokeje. Prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi reprezentacemi do sedmnácti let. Česko vyzve Švýcarsko v rámci Turnaje pěti zemí.
     
    Česko

    Čeští mladíci se do Švýcarska v této věkové kategorii vydali během jednoho měsíce podruhé, kde v Davosu odehráli tři zápasy se švýcarskou reprezentací. Nyní na ně ve Vispu čekají čtyři soupeři, a sice USA, Švýcaři, Němci a Slováci. Českou sedmnáctku tak čeká nabitý program a ukáže se, jak na tom v přípravě na novou reprezentační sezónu jsou. Před měsícem se Švýcary Češi nejdříve prohráli 3:5, poté ale dvakrát za sebou dokázali zvítězit – 5:1 a 6:4. Nicméně jejich výkony byly spíše rozporuplné a je třeba ještě hodně pracovat. Proti USA si na úvod turnaje připsali prohru 2:5. Dnes proti domácím Švýcarům budou chtít tuto prohru odčinit. Švýcarský celek naopak první duel vyhrál, 6:5 porazil Němce v nastavené hrací době.
     
    Nominace českého týmu

    Brankáři:
    Jan Kavan (Kometa Brno), Michael Hrabal (Sparta Praha)

    Obránci:
    Jakub Dvořák (Liberec), Tomáš Žižka (Zlín), René Kubíček (Karlovy Vary), Matteo Kočí (Vítkovice), Dominik Badinka (Chomutov), Jiří Sypecký (Mladá Boleslav), Martin Matějíček (Jihlava)

    Útočníci:
    Samuel Fiala (Liberec), Matyáš Adámek, Adam Csabi (oba Karlovy Vary), Radek Tomas (Slavia Praha), Andrej Fábry (Sparta Praha), Jan Šprynar (Litvínov), Petr Pavelec (Vítkovice), Daniel Badinka (Chomutov), Jakub Štancl (Växjö, Švédsko), Adam Židlický (North Jersey Avalanche, USA), František Albrecht (Rapperswil, Švýcarsko), Jiří Felcman (Langnau, Švýcarsko), Maxim Vehovský (Poruba)
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Kavan (Hrabal) – Dvořák (C), Žižka, Sypecký, Kubíček, Dominik Badinka, Matteo Kočí, Martin Matějíček – Šprynar, Felcman, Štancl – Albrecht, Fiala, Židlický – Csabi, Adámek, Daniel Badinka – Vehovský, Fábry, Tomas – Pavelec

    Švýcarsko: Ferrari (Huet) – Schneller, Wegmüller, Martin, Palmisano, Niedermann (C), Hebeisen, Lichtensteiger, Müller – Wagner, Gruber, Zehnder – Froidevaux, Hull, Braillard – Embacher, Meier, Diethelm – Pauli, Graf, Zürcher

    Rozhodčí: Massy – Humair, Micheli.
     
    Dozněly hymny obou zemí a za malý okamžik samotné utkání bude moci začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Po neúspěšné české akci zachytili puk Švýcaři a namířili si to před Kavanovu branku, ale tam byla připravena obrana, která puk sebrala a Češi otáčejí hru.
     
    00:59
    A podobná situace i nyní, Švýcaři už ale chvíli drželi kotouč v útočném pásmu, ale záhy o něj přišli. Česká sedmnáctka tak zase míří na opačnou stranu.
     
    01:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    A hned je z toho úvodní branka zápasu. Češi tak velmi brzy jdou do vedení. ADAM CSABI si najížděl z pravé strany a poté zakončil svižnou střelou – 1:0 Asistence: Matyáš Adámek a Daniel Badinka.
    01:31 Adam CSABI - 1:0
     
    02:32
    Česko právě vstřelilo branku!
    A hned z další akce český tým skóruje znovu a vede brzy 2:0. Jiří Felcman trefil tyč soupeřovy klece, puk se pak odrazil k dojíždějícímu JANU ŠPRYNAROVI, jenž ho dorazil do odkryté klece – 2:0. Asistence: Jiří Felcman.
    02:32 Jan ŠPRYNAR - 2:0
     
    03:13
    Vyloučení v týmu Česko (Dominik Badinka – 2 min., nedovolené bránění).
     
    04:00
    Češi nyní hrají v oslabení a zatím ho zvládají velmi dobře, vyhazují puky do bezpečí.
     
    04:55
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Využitá přesilová hra švýcarského týmu a ten je tomu českému na dostřel jediného gólu. Zblízka dorazil puk za Kavanova záda LORIN FROIDEVAUX a rozradostnil své spoluhráče – 2:1. Asistence: Leo Braillard.
    04:55 Lorin FROIDEVAUX - 2:1
     
    05:52
    Švýcaři ožili a nyní kroužili kolem české branky, ale obrana je nepustil k zakončení, poté Jakub Štancl vyhodil kotouč do středního pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    08:37
    Do útočného pásma se prodrali znovu čeští mladíci, kteří ale nakonec souhru nedotáhli. Nicméně stále se drží před Ferrarim.
     
    09:15
    Na druhé straně si do blízkosti Jana Kavana nabruslil Maurice Pauli, ale jeho přiklepnutí skončilo jen na betonu českého brankáře.
     
    10:02
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nepřipraveného brankáře Ferrariho načapali čeští hráči a je to 3:1. Jan Šprynar z levé strany nabil JAKUBU ŠTANCLOVI, jenž poté neměl problém trefit odkryté místo švýcarské klece. Asistence: Jan Šprynar.
    10:02 Jakub ŠTANCL - 3:1
     
    10:58
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Leo Braillard – 2 min., vysoká hůl).
     
    11:59
    Tentokráte mají výhodu přesilové hry čeští hráči a hned se usadili ve švýcarském pásmu. Ovšem soupeř se brzy dostal na kotouč a vyhodil ho až před Jana Kavana.
     
    12:36
    Další průnik do útočného pásma byl pro český tým ofsajdový, hra se tedy stěhuje do středního pásma, kde se bude za chvíli vhazovat.
     
    12:58
    Švýcarsko je v plném počtu.
     
    13:17
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Lenn Zehnder – 2 min., faul kolenem).
     
    13:39
    Než se stačil Andrej Fábry dostat na kotouč, přišel o něj a Švýcaři se osvobozují.
     
    14:26
    Další výhoz puku švýcarského týmu, který znovu dostává kotouč do bezpečí. Čeští mladíci jdou do další akce z hloubi obranného pásma.
     
    15:15
    František Albrecht byl sice těsně před švýcarskou brankou, k puku se ale nedostal. Ten nyní mají na hokejkách opět hráči Švýcarska a tohle oslabení soupeře českého celku zvládne.
     
    15:17
    Švýcarsko je v plném počtu.
     
    16:20
    Jan Kavan se nyní roztáhl v brankovišti a v rozkleku pak pokryl přízemní pokus Erica Schnellera. Na druhou stranu pak po zisku puku míří jeho spoluhráči.
     
    16:59
    Maxim Vehovský svou střelu namířil jen vedle tyče Ferrariho. Češi ale stále operují před jeho klecí a snaží se své vedení pojistit.
     
    17:45
    Adam Csabi nyní nabil spoluhráči, který pálil z první, ale branku Švýcarska minul. Následovala ztráta kotouče a od svého brankáře zakládá další akci soupeř.
     
    18:59
    Vyloučení v týmu Česko (Matteo Kočí – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Kevin Zürcher – 2 min., hrubost).
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:20
    Hraje se ve čtyřech hráčích na obou stranách. Švýcaři zakombinovali před Kavanem, ale neúspěšně, na druhé straně pokazili útok zase čeští hráči.
     
    19:50
    Ještě to švýcarští mladíci zkusili v pásmu českého týmu, ale ten jim kotouč sebral a dostal ho do středního pásma.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce. Do ní velmi dobře vstoupila česká sedmnáctka, která brzy vedla 2:0. Švýcaři ale dokázali v přesilové hře snížit na rozdíl jediného gólu. Jakub Štancl ale vrátil svému týmu dvoubrankový náskok a Česko tedy vede 3:1. Uvidíme, co nám oba celky nabídnou v druhé třetině, která začne přibližně v 17:16.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    Švýcaři se dostali do útočného pásma, na levé straně vystřelil Matteo Wagner a jeho pokus lapačkou kryje Jan Kavan a nechává hru přerušit, buly po jeho pravé ruce.
     
    20:59
    Oba celky jsou v plném počtu.
     
    21:52
    Na pravé straně chtěl přihrávku převzít Adam Csabi, na kotouč ale nedosáhl a rázem tak skončil náznak české akce.
     
    22:51
    Maxim Vehovský ještě udržel puk v útočném pásmu, ovšem následný pokus Andreje Fábryho skončil jen těsně vedle pravé tyče z pohledu švýcarského brankáře.
     
    24:05
    Na levé straně okamžitě švihl do puku Jonas Müller, ale Jan Kavan si místo u své pravé tyče pohlídal a dokázal bez větších problémů zakročit.
     
    24:52
    Švýcarskou rozehrávku v obranném pásmu překazili čeští hráči, ale následně pak se před Mattiem Ferrarim prosadit nedokázali.
     
    26:03
    Další menší zmatek před českou brankou, Jan Kavan ale vše zvládl a kotouč holí dostal do bezpečí. Nicméně Švýcaři po opětovném zisku puku opět operují před jeho klecí.
     
    26:37
    Vyloučení v týmu Česko (Matyáš Adámek – 2 min., hákování).
     
    26:53
    Češi se v obranné třetině dostali ke kotouči a hned ho vyhodili až před soupeřovu branku. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    27:24
    Kimo Gruber střílel z levého kruhu, jeho svižný pokus ale zastavila obrana českého týmu.
     
    27:28
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Kimo Gruber – 2 min., krosček).
     
    28:20
    V rohu českého obranného pásma vznikl souboj o kotouč, nakonec to trvalo už dlouho a sudí hru hvizdem své píšťalky přerušil.
     
    28:37
    Český tým je v plném počtu.
     
    29:10
    Zkrácenou přesilovou hru zatím čeští mladíci nedokáží využít, až nyní se natlačili do útočného pásma, kde operují před Ferrarim.
     
    29:28
    Také Švýcaři jsou už kompletní.
     
    30:17
    Polovina základní hrací doby je minulostí, čeští mladíci stále drží dvoubrankový náskok. Rádi by ho ale ještě navýšili, švýcarský celek je však proti.
     
    31:10
    Češi se dostali do obranného pásma, kde Śvýcarům sebrali puk a namířili si to před švýcarskou svatyni. Ta byla nyní vychýlena ze svého postavení a hra je přerušena.
     
    31:17
    Zakázané uvolnění Švýcarska, hra se stěhuje před branku Ferrariho, kde se bude hned vhazovat.
     
    31:58
    Jan Kavan byl nyní pod palbou, nebezpečnou přízemní střelu však vykopl betonem a následně pak se k puku dostali jeho spoluhráči a míří směrem ke švýcarské kleci.
     
    33:13
    Špatná rozehrávka švýcarské sedmnáctky a puk mají opět Češi. Poté v pásmu soupeře ale nevymysleli nic a branku Ferrariho tak neohrozili.
     
    34:03
    Zakázané uvolnění tentokráte na straně českého týmu.
     
    34:38
    Vyloučení v týmu Česko (Jakub Dvořák – 2 min., držení).
     
    35:18
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři využívají další přesilovou hru a opět jsou českému týmu na dostřel jediného gólu. První střelu Lenna Zehndera ještě stihl Jan Kavan pokrýt, k odraženému kotouči se ale na pravé straně dostal KEVIN ZÜRCHER, jenž skóruje do odkryté části jeho branky – 3:2. Asistence: Lenn Zehnder a Eric Schneller.
    35:18 Kevin ZÜRCHER - 3:2
     
    36:27
    Český celek se pokusil jít znovu do vyššího náskoku, zblízka ale Ferrariho nepřekonal. Po zisku puku se pak snaží prodrat na druhou stranu zase Švýcaři.
     
    37:18
    Češi otravovali svého soupeře v jeho pásma, zblízka dorážel puk před Ferrrarim Jakub Štancl, leč neúspěšně.
     
    38:29
    Pokus jednoho ze Švýcarů vyprášil beton Jana Kavana, který jen zaduněl. Na druhé straně pak český tým opět zaměstnal Ferrariho, jenž vyrazil pokus Andreje Fábryho.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:28
    Timo Hebeisen dostal přihrávku levý kruh, odkud pak vystřelil, ale jeho pokus pokryl Jan Kavan.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také prostřední dějství je minulostí a v něm padla jediná branka. V přesilové hře se prosadili Švýcaři a dostali se tak českému týmu na dostřel jediného gólu. Čeká nás tak ještě hodně zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 18:00.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Švýcaři hned stříleli před Kavanem, pak se k puku dostal český tým a mohl jít dva na jednoho, ale Jakub Štancl na kotouč kousek před modrou čárou nedosáhl.
     
    41:06
    Adam Židlický pronikl po levém křídle do útočného pásma, před branku mu najížděl František Albrecht, ale nakonec tato slibně se rodící akce skončila zmarem.
     
    42:13
    Z levého kruhu zkoušel štěstí Jakub Dvořák, ovšem trefil jen připravený beton Ferrariho.
     
    43:34
    Závar před švýcarskou brankou, vše jistil gólman Mattia Ferrari a před dotírajícím soupeřem raději nechal přerušit hru. Vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    44:16
    Hezká akce českého týmu. Z ničeho nic se před Ferrarim zjevili dva hráči, ale nakonec k přesnějšímu zakončení nedošlo. Gólman Švýcarska si své brankoviště pohlídal.
     
    45:07
    Zpětná přihrávka na Adama Csabiho byla ofsajdová, hra se stěhuje do střední třetiny, kde se bude vhazovat blíže švýcarské kleci.
     
    45:55
    Tváří v tvář Ferrarimu nyní neuspěl po svižné střele z mezikruží Andrej Fábry. Jeho pokus brankář Švýcarů pokryl a poté nechal hru přerušit.
     
    46:07
    Na druhé straně pak střelu soupeře přikryl u pravé tyče pod lapačku Jan Kavan a také on dění na ledové ploše nechává na chvíli zastavit.
     
    46:59
    Zakázané uvolnění české sedmnáctky a hra se stěhuje před Jana Kavana. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    47:20
    Švýcaři jen nahodili puk do útočného pásma, tam si ho sebral český celek a vyrazil dopředu. Následná střela donutila Ferrariho k zákroku, který puk betonem vyrazil do rohu.
     
    49:01
    Andrej Fábry z první vystřelil na Ferrariho, ale ten připsal další zákrok. Po něm puk vyrazil jen před sebe a znovu ho mají čeští mladíci.
     
    50:02
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tentokráte se už český tým raduje a vede rozdílem dvou gólů. Andrej Fábry posunul kotouč na MATTEA KOČÍHO, který se dostal do těsné blízkosti Ferrariho a poté zasunul puk za jeho záda – 4:2. Asistence: Andrej Fábry.
    50:02 Matteo KOČÍ - 4:2
     
    51:43
    Švýcaři se snažili najít brzkou odpověď, ale před Janem Kavanem nezahrozili. Místo toho ztratili puk a s ním dopředu vyrazil opět český tým.
     
    52:53
    Obrana Čechů zastavila další pokus svého soupeře, poté získala puk a namířila si to před Ferrariho, kde Češi byli opět nebezpeční, ale málo důrazní.
     
    53:47
    Maxim Vehovský se pokusil dojet nahozený puk před modrou čárou, to se mu nepovedlo a do akce zamířili zase Švýcaři, kteří záhy touš ztratili.
     
    55:04
    Petr Pavelec protáhl po levém křídle kotouč do pásma, ale tam se český tým nedokázal dostat do nějaké šance, která by Ferrariho ohrozila.
     
    55:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    Čeští mladíci nemají dost a stále útočí. Nyní dostal od Felcmana puk na levý kruh JAKUB ŠTANCL a jeho táhlá střela pak zapadla k protější tyči – 5:2. Asistence: Jiří Felcman a Jan Šprynar.
    55:21 Jakub ŠTANCL - 5:2
     
    57:23
    A další útok českého týmu, který vedl Jakub Dvořák, ovšem před Ferrarim zakročila obrana švýcarského týmu.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    A ještě další puk se třepotá ve švýcarské síti. Jiří Felcman vybídl ke skórování JAKUBA ŠTANCLA a ten ho vyslyšel a zvyšuje na 6:2 Oba hráči tedy byli u dvou posledních branek českého týmu. Asistence: Jiří Felcman.
    58:51 Jakub ŠTANCL - 6:2
     
    59:40
    Zápas se už jen dohrává, český tým spěje k prvnímu vítězství na tomto turnaji.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Po prohře s USA čeští mladíci uspěli proti domácím Švýcarům, které porazili 6:2. Soupeř české sedmnáctky neustále tahal za kratší konec. Dvakrát se sice českému týmu dostal na dostřel jediné branky, Češi však pokaždé dokázali zase vedení navýšit. Sledovali jsme pohledné utkání plné šancí na obou stranách, lepší ale byl český tým, který za vítězstvím šel od začátku zápasu.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (18:32:42)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 2. Csabi (Adámek, Daniel Badinka), 3. Šprynar (Felcman), 11. Štancl (Šprynar), 51. Kočí (Fábry), 56. Štancl (Felcman, Šprynar), 59. Štancl (Felcman) – 5. Froidevaux (Braillard), 36. Zürcher (Zehnder, Schneller)


    Česko: Kavan (Hrabal) – Dvořák (C), Žižka, Sypecký, Kubíček, Dominik Badinka, Matteo Kočí, Martin Matějíček – Šprynar, Felcman, Štancl – Albrecht, Fiala, Židlický – Csabi, Adámek, Daniel Badinka – Vehovský, Fábry, Tomas – Pavelec
    Švýcarsko: Ferrari (Huet) – Schneller, Wegmüller, Martin, Palmisano, Niedermann (C), Hebeisen, Lichtensteiger, Müller – Wagner, Gruber, Zehnder – Froidevaux, Hull, Braillard – Embacher, Meier, Diethelm – Pauli, Graf, Zürcher

    Rozhodčí: Massy – Humair, Micheli
    thejrc.org