Prešov – Pustertal 1:5 (kon.) | Poprad – Spišská N. Ves 3:1 (kon.)
konec
HC Prešov
1:5 (0:3, 1:1, 0:1)
HC Pustertal Wölfe
sk Čtvrtek 19.08.2021, 15:00 • Zimný štadión Poprad • Tatranský pohár • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Otvárací zápas 74. ročníka Tatranského pohára priniesol dosť nečakaný výsledok, pretože Prešov v pozícii favorita podľahol talianskemu HC Pustertal vysoko 1:5. O góly Pestertalu sa postupne postarali Deluca, Glira, Caruso, Bardaro a Budish. Jediný presný zásah Prešova zaznamenal Lalík, keď znižoval na priebežných 1:3, ale potom slovenské mužstvo ešte dvakrát inkasovalo. Výsledok je to zaslúžený, o čom svedčí aj štatistika striel 31:18 v prospech Pustertalu. Ja vám ďakujem za pozornosť a nezabudnite sledovať ďalšie online prenosy z Tatranského pohára! (17:09:33)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:05
    Záver bol zbytočne poznačený nervozitou a vylúčeniami, ale už nám beží posledná minúta a Hanna ešte mohol skrášliť výsledok v prospech Pustertalu.
     
    56:37
    Vylúčenie v tíme HC 21 Prešov (Jendroľ – 2 min., podrazenie).
     
    56:17
    Vylúčenie v tíme HC Pustertal (Conci – 2 min., hákovanie).
     
    56:17
    Vylúčenie v tíme HC 21 Prešov (Lalík – 2 min., krosček).
     
    55:51
    Talianske mužstvo mohlo pridať aj šiesty gól, ale v presilovej hre sa do veľa streleckých príležitostí nedostalo, takže sme opäť bližšie k záveru stretnutia.
     
    53:11
    Vylúčenie v tíme HC 21 Prešov (Kaščák – 2 min., kopnutie).
     
    52:36
    Stoll odolal v krátkom slede aj Jendroľovi s Turanom a brankár Pustertalu má naozaj veľký podiel na súčasnom stave.
     
    51:42
    Hra sa nám uvoľnila a prelieva sa zo strany na stranu, ale Prešov stále nepridal druhý gól, keďže sa nepresadil Masarik či Zagrapan.
     
    50:37
    Už sme sa prehupli do druhej časti poslednej tretiny a otvárací zápas Tatranského pohára sa prakticky len dohráva, pretože o víťazstve Pustertalu nad Prešovom niet pochýb a ďalší gól mohol pridať Althumer, ale Petrík zakročil.
     
    46:16
    Pustertal dáva gól! A netrvalo to príliš dlho, keďže piaty gól talianskeho mužstva pridáva jediný Američan v drese Pustertalu ZACH BUDISH, ktorý zužitkoval prihrávku Willcoxa a asi definitívne pochováva akúkoľvek nádej Prešova! Asistencia: Willcox
     
    45:22
    Prešov sa zbytočne pripravil o presilovú hru, ktorá by mohla byť poslednou šancou na vrátenie sa do zápasu, preto sa dostal k slovu strelec druhého gólu Glira, ale na piaty gól si Pustertal musí počkať.
     
    42:33
    Vylúčenie v tíme HC 21 Prešov (Rais – 2 min., sekanie).
     
    41:22
    Vylúčenie v tíme HC Pustertal (Berger – 2 min., podrazenie).
     
    40:44
    Začala nám posledná tretina tohto zápasu a Pustertal aj do tejto časti vstúpil snahou o strelenie gólu, ale Harju sa nepresadil.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V druhej tretine sa nestalo nič zásadné, pretože aj keď Prešov znížil gólom Lalíka, tak Bardaro vrátil pohodlné vedenie talianskemu mužstvu. Pustertal delí iba jedna tretina od zaujímavého prekvapenia na úvod 74. ročníka Tatranského pohára a Prešov sa už nachádza vo veľmi zložitej situácii.

    Filip Kosnáč

    Branky a nahrávky: 23. Lalík – 6. Deluca, 10. Glira, 19. Caruso, 38. Bardaro, 47. Budish


    HC Prešov: Petrík – Turan, Kaščák, Lalík, Klíma, Masarik, Jokinen, Rais, Jendroľ, Fekiač, Čacho, Krasničan, Miškuf, Zagrapan, Fekiač, Šimun, Nauš
    HC Pustertal Wölfe: Stoll – Althumer, Andergassen, Bardaro, Baumgartner, Berger, Caruso, Conci, Deluca I., Deluca S., Glira, Hanna, Hannoum, Harju, Hofer, Mantinger, Meo, Traversa, Willcox, Budish, Ikonen

    Rozhodčí: Orolin, Valach – Wolf, Knižka
    bahis siteleri