Salzburg II – Benátky n/J 1:4 (kon.) | Mountfield HK – Bratislava Capitals 4:2 (kon.) | Cheb – Chomutov 6:5 (kon.)
Kopřivnice – Nový Jičín 6:5 (po pr.)
konec
Mountfield HK
4:2 (0:0, 1:1, 3:1)
iClinic Bratislava Capitals
Pátek 20.08.2021, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Krásné páteční odpoledne z východních Čech! Od 16:00 v hradeckém hokejovém chrámu vyzve Mountfield HK dalšího soupeře v přípravném období, který pochází ze zahraničí. Po úspěšném rakouském dvojboji (6:4 Graz, 4:2 Vídeň) přichází souboj se slovenským celkem, který má taktéž v názvu Capitals, jako to měla Vídeň.

    Bratislava Capitals je tým, který v hlavním městě Slovenska vyletěl strmě vzhůru až v posledních letech. V roce 2017 ještě hrál druhou ligu, následně však přešel do první a od loňského ročníku hraje jako první slovenský tým vůbec EBEL. Na jeho lavičce stojí Peter Draisaitl, což je jméno známé hradeckým fanouškům, neb tento trenér dlouhou dobu na střídačce Lvů stál.
     
    Zatímco pro Hradec se jedná už o šestý přátelák (dočasná bilance 4-0-1), Capitals čeká teprve druhý. Ten první odehráli před devíti dny, a to v rámci tradičního bratislavského derby. Slovanu uštědřili výprask poměrem 5:0 a pomyslně tak srovnali sérii poté, co na začátku sezóny 2020/21 slavil Slovan po výhře 4:0.

    Hradec zaváhal pouze v úvodním duelu s partnerským Kolínem (1:2), jinak jede dále bez potíží a v jeho zápasech padá navíc i hodně branek. Pod čtyři vstřelené branky totiž Lvi nikdy v probíhající přípravě nešli a fanoušci si pochvalují změnu herního stylu, kterou naordinoval nový trenérský štáb.
     
    -15
    Ještě jednou vám přeji krásné odpoledne z osmého největšího města Česka! Zhruba za 15 minut začne dnešní duel, ve kterém Hradec dal opět prostor některým novým tvářím, zčásti se už ale pomalu formuje sestava, která bude pravděpodobně k vidění během základní části TELH.

    Bratislava nastupuje s několika hráči, kteří české soutěže znají dokonale. Například Luc Snuggerud pomohl Kladnu v loňském ročníku k postupu do extreligy, zkušeným borcem z české extraligy je i Dávid Buc, ten plní roli kapitána Capitals.
     
    -13
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Kiviaho (Tichý) – Kalina, Blain, Jank, McCormack, Pinkas, Gaspar – Kevin Klíma, Cingel, Poppel, Oksanen – Lalancette, Jergl, Pilař – Koukal (C), Pajer, Sklenář – Jirásek, Petržilka

    iClinic Bratislava Capitals: Baroš (Lietava) – Snuggerud, Carson, Zeleňák, Nanne, Fereta, Rajnoha – Immo, Roy, Sádecký – Levin, Arniel (A), Žerděv – Bondra, Buc (C), Hudec – Vybíral, Škvarek, Lachkovič

    Rozhodčí: Hodek, Pilný – Bohuněk, Lhotský.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Poppel se nabízel na pravém křídle, odkud přišla přihrávka od Blaina. Ačkoliv si odchovanec Hradce puk ideálně nezpracoval, pásmo pro Hradec získal a domácí mohou kombinovat.
     
    00:39
    Blain se jako obránce kuriózně dostal před branku a snažil se lehkým povyjetím z úhlu zakončit bekhendem, Baroš byl ale proti tomuto zakončení včas připraven.
     
    01:21
    Dlouhá přihrávka podél prken nenalezla nikoho z Hradeckých, a tak berou puk Bratislavští. Oba celky střídají.
     
    01:36
    Pajer ve sprintu za nahozením přebruslil Carsona a už chtěl jít do střely, Carson ale zezadu povoleným způsobem dalšího mladého hráče v hradecké sestavě do zakončení nepustil.
     
    02:55
    McCormack odvedl dobrou práci na levé straně a nastartoval brejk 2 na 1, který z hranice pravého kruhu zakončoval z nápřahu Poppel. Hodně fanoušků věřilo, že to skončí brankou, k jejich zklamání to ale skončilo jenom na zadním hrazení!
     
    03:52
    Gaspar sice nepřesně rozehrál, domácí však získali puk zpět na své hole a opět útočili. Ani druhý pokus neměl zakončení na branku, Bratislava pohodlně vyváží puk.
     
    04:44
    První přerušení hry přichází bezmála po pěti minutách hry. Bylo to z důvodu zakázaného uvolnění Capitals, čímž se tak hra stěhuje před Barošovu branku.
     
    05:03
    Svižná přihrávka na osu hřiště od Kaliny a Koukal táhl dopředu další hradecký útok, všechno ale skončilo následnou přihrávkou na pravý kruh, kterou si Poppel nedokázal již optimálně zpracovat.
     
    05:48
    Ve zbytku střídání ale domácí pětka předvedla tlak na branku. Brankou to sice neskončilo, ale i tak si od stadionu vysloužila při odjezdu na střídačku potlesk.
     
    06:33
    Lvi pokračují v aktivním vstupu do úvodu a Bratislava toho za šest a půl minuty hry věru moc nepředvedla. Snaží se spíše hrát jenom na brejky a snadno přehrávat do útočného pásma.
     
    07:17
    Zeleňákovo nahození od modré zastavil na hranici brankoviště Koukal a posunul puk před sebe. Ačkoliv Mountfield přenesl hru na druhou stranu kluziště, bude se vylučovat za útočný faul.
     
    07:37
    Jéremie Blain (MHK) si pomohl v souboji u mantinelu krosčekem a už míří na trestnou lavici.
     
    08:09
    33 sekund oslabení hradeckých Lvů se odehrávalo jenom před brankou Capitals. Hra je následně přerušena z důvodu kotouče v ochranné síti u hostující střídačky.
     
    08:22
    V rychlém kontru dostával kotouč na levé křídlo Žerděv, leč přebíral puk v ofsajdovém postavení a celá akce se tak musí přerušit. Vhazovat se bude v pásmu středním.
     
    08:56
    Hosté sice dobře kombinují ve středním pásmu, před branku Kiviaha se ale nemohou dostat, neboť hradecký beton na modré lajně dělá své.
     
    09:33
    Přesilovka Bratislavy je pryč a Hradec to zcela bez problémů ubránil. Navíc šel po srovnání počtu hned do kontru díky Koukalovi, jeho zakončení z mezikruží ale zablokoval první obránce před ním.
     
    10:31
    Gasparovu střelu z pravého kruhu vyrazil Baroš jenom před sebe a nápor Východočechů tak mohl pokračovat, až další pokus Poppela byl důvod pro slovenského gólmana k přerušení.
     
    11:08
    Sklenář na modré při převzetí přihrávky promáchl nad kotoučem a dostal tím tak Hradecké z pásma. Capitals vepředu vybojovali vhazování, Levinovu šikovnou přihrávku na levé křídlo za obránce zablokoval jeden z domácích, následně ale došlo k posunutí klece.
     
    11:28
    A bude to trvat o něco déle, neboť je potřeba asistence ledaře, který Makitou vyvrtá nové otvory.
     
    11:53
    Capitals vyhodili jenom na zakázané uvolnění a hra se opětovně stěhuje před jejich branku. Zatím je to z jejich strany spíše trápení.
     
    12:46
    Sádecký podržel kotouč v útoku a vyměnil jej s Rajnohou, který naznačil střelu, ve finále ale nadále rozvíjel kombinaci.
     
    13:34
    Dobrou práci předvedl Kevin Klíma, který využil zisku kotouče za brankou a snažil se překonat Baroše zblízka nad levým kruhem, bratislavský gólman však podržel puk v lapačce a přerušil tím hru. Komerční přestávka.
     
    13:57
    Slibnou nahrávku vzduchem přes obránce Cingel nepřevzal optimálně. A i kdyby, byl by z toho ofsajd. McCormack ale signalizaci ofsajdu od čárového neviděl a pokračoval ve hře, tudíž se přerušovalo stejně.
     
    14:44
    Skrytou střelou za obráncem se prezentoval Kalina z levého kruhu, Baroš jenom nastavil lapačku a přerušil opětovně hru.
     
    15:06
    Immo při výpadu udržel puk na zádech a dokázal ještě vystřelit z pravého kruhu, nebylo to však skoro vůbec razantní zakončení a Kiviahovi to nedělalo žádný problém.
     
    15:17
    Vyloučení za krosček přichází i na straně Blavy! Boris Sádecký (BRA) dostal za přílišnou aktivitu stejný trest jako Blain a Hradec má první přesilovku.
     
    16:07
    Podruhé v přesilovce již křížný pas na Oksanena prošel, ale přihrávka to byla sama o sobě velmi prudká, na což nedokázal finský forvard příliš reagovat.
     
    16:40
    Bratislavští vyhazují a rychlé přechody do útoku Hradci v této přesilovce nevycházejí. I tentokrát to byl ofsajd, z přesilovky zbývá něco okolo půlminuty.
     
    17:46
    Nedlouho po doběhnutí přesilovky Hradce následuje další. Samuel Fereta (BRA) jde ven za nedovolené bránění.
     
    17:51
    Jergl se po rychlé kombinaci zjevil sám u levé tyčky Barošovy branky a cílil nad jeho lapačku, tedy do vzdálenějšího vinglu. Avšak zakončení letělo vysoko nad a skončilo v ochranné síti!
     
    18:07
    1:39 5 na 3 pro Hradec! Dávid Bondra (BRA) šel do souboje u mantinelu hodně akčně, až trefil nešetrně do hlavy jednoho z Hradeckých a je odeslán na dvě minuty ven.
     
    18:52
    Jergl přebruslil až na pravý kruh a střílel po krosové přihrávce z první, kotouč těsně minul zadní tyč. Následně se položil do pokusu McCormack z vrcholku mezikruží, to zasáhl hostující gólman.
     
    19:29
    Lvům to sice v přesilovce 5 na 3 střílí, ale bez většího efektu. Všechny střely má buď Baroš, anebo končí mimo prostor tří tyčí. Vypadá to tedy, že Blava tohle ubrání.
     
    20:00
    Další zbytečné vyloučení a Capitals jdou již počtvrté od času 15:17 na trestnou lavici! Po skončení třetiny se Jamie Arniel (BRA) ohnal holí po Jankovi a navíc do obličeje. Tady tak přichází další dvojka a Hradec bude mít v druhé třetině šest sekund 5 na 3, dále pak 5 na 4.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina příliš hokejové krásy nenabídla. Hradec byl po většinu času aktivnějším týmem, vyloženou šanci si ale vypracovat nedokázal a v první třetině tak odchází do kabin s nulou na kontě. Ani Bratislava se ale příliš nevyšvihla, ve svém teprve druhém přáteláku je vidět, že se spíše tým sehrává a jejich hru provázelo dost nepřesností. Lvi mohli v závěru jít do vedení skrze přesilové hry, přičemž měli i minutu a půl 5 na 3, stav 0:0 ale zůstává.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Hradec v přesilové hře zaznamenal první střelu po 19 sekundách hry, Oksanen poslal svůj pokus do ochranné sítě, i kvůli teči jednoho z bratislavských obránců.
     
    20:40
    Sražený pokus do protipohybu Baroše měl na svědomí McCormack, kotouč však minul i tyč a Capitals následně vyhazují přes všechny čáry.
     
    20:50
    Při přechodu do útoku přes pravé křídlo došlo k hradeckému postavení mimo hru, 50 sekund před nástupem Arniela na led se tak pozastavuje hra.
     
    22:02
    Bratislava právě vstřelila branku!
    Ohromná chyba hradecké obrany rezultuje ve vedení Bratislavy! Pajer vracel od mantinelu kotouč mezi kruhy před vlastní branku, kde ale vůbec nikdo ze spoluhráčů nebyl. Proto se puku zmocnil napadající NIKOLAJ ŽERDĚV, který si poradil tak, jak se na borce s téměř 500 starty v NHL patří. Nekompromisně vymetený vingl a vedoucí gól – 0:1! Bez asistence.
     
    23:13
    Bratislava po vstřeleném gólu rázem zlepšila hru a Hradec není již tak tvořivým týmem, jako v první třetině.
     
    24:00
    Srovnat mohl Blain, který se z modré protáhl až na pravý kruh a zakončoval nad Barošův beton, slovenský gólman si s tím ale dokázal poradit a vyrazit puk.
     
    24:46
    Koukal dostával přihrávku mezi kruhy dosti v tísni a v obležení dvou obránců také o kotouč přišel. Bondra táhl hru dopředu, jenže tam toho moc nevymyslel a Hradec tak je na tahu.
     
    25:58
    Sklenář v souboji o kotouč upadl a domácí fanoušci žádali trest, přerušení ale přišlo až v momentě, kdy Snuggerud vletěl do útočného pásma v ofsajdovém postavení.
     
    26:19
    Přihrávka Nanneho podél prken nebyla vůbec přesná, až to dokonce vypadalo na icing. Ale nepískalo se, Hradec se však v přechodu do útoku poměrně trápí.
     
    27:14
    Jergl od modré vyslal dva střelecké pokusy. Nejprve se snažil zblízka dorážet Koukal a neuspěl, další pokus byl sražen holí jednoho z obránců Capitals. Dobré střídání od Lvů.
     
    28:06
    Nešťastný odraz o mantinel za brankou Kiviaha mohl dát Bratislavanům velkou výhodu, když už si to hrací předmět šinul před branku k Sádeckému, v poslední chvíli se ale vrátil Blain a kotouč odpravil do bezpečí.
     
    29:37
    Hradec právě vstřelil branku!
    To je debut! Hradec srovnává těsně před polovinou utkání a všechno to nastartovalo povedené dvojstřídání najednou, které si bratislavská obrana nerozebrala. Jirásek přiťuknul z levé strany na Petra Kalinu, který se neunáhlil a pustil kotouč za sebe na zcela volného JAKUBA PETRŽILKU. Debutant v hradeckém dresu z pravého kruhu nezaváhal a poslal puk po ledě mimo dosah přesouvajícího se Baroše – 1:1! Asistence: Petr Kalina, Filip Jirásek.
     
    31:08
    Žerděv sice není v utkání moc vidět, ale když už, tak to vypadá zajímavě. Tentokrát nasadil po levém křídle a dostal se až před Kiviaha, zakončení na bližší tyč nad rameno však neprošlo až do branky.
     
    32:17
    Poppel získal kotouč na pravé straně a najíždějícímu Lalancettovi ze střídačky už dával puk do volného prostoru, ale bylo to až příliš do volného prostoru. Kanadský forvard tam nestačil dobruslit.
     
    33:19
    Levin zapracoval v přechodu do útoku, až se dostal před Kiviaha a mířil nejprve do něj, k dorážce se již nedostal a finský gólman přerušuje hru. Tím pádem následuje komerčka.
     
    33:49
    Buc táhl výpad po levé straně a rozhodl se sám i střílet, hůl vložená do zakončení od Janka ale poslala puk do ochranné sítě.
     
    34:16
    Snuggerud měl dlouho na zádech protihráče, až musel puk zkrátka odehrát. A poslal jej přímo na icing, tudíž se bude muset Baroš opět soustředit na to, co se mu děje před domečkem z kovu a sítě.
     
    34:55
    Rychlé kontry Capitals poměrně vychází. V tomto střídání to vzal na sebe Immo, Kiviaho nadvakrát utlumil puk a podržel ve výstroji.
     
    36:08
    Další dlouhá pasáž bez přerušení hry, Hradec tvoří v útočném pásmu a tlačí soupeře, hosté se však dokáží bránit.
     
    36:43
    V útočném pásmu se válí jak hokejka, tak helma. To ztěžovalo domácím kombinaci, nakonec to vzal na sebe Kalina a pálil z vrcholku levého kruhu, Baroš podržel ve výstroji.
     
    37:36
    Přihrávka za obranu po zisku puku na Oksanena Lvům nevyšla, Oksanen tak bruslil víceméně naprázdno. A hned se musel vracet dozadu, protože zde byl od hostí náznak brejku 3 na 1, první špatná přihrávka ale vše vyřešila.
     
    38:43
    Poppel podél mantinelu přesunul hru za branku Capitals, kde puk podržel Cingel a nechal rychle prostřídat obranný pár. Hradec končí třetinu v náporu.
     
    39:33
    Bratislava se stále nevymanila z tlaku a Hradec mohl utavit obranu Capitals až do inkasování, jenže najíždějícímu Poppelovi střela z druhé vlny nesedla a skončila jenom na Barošovi.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhá třetina byla především bojovnějšího charakteru. Padly v ní ale dvě branky a Bratislava byla tím prvním skórujícím týmem. A to po necelých dvou minutách hry, když přečkala oslabení a zásluhou Nikolaje Žerděva, který zavěsil pod víko poté, co využil chyby v rozehrávce. Na srovnání museli Lvi čekat sedm a půl minuty, úspěšným zakončujícím byl Jakub Petržilka po rychlém předání kotouče v otevřené obraně hostí na jeho osobu. Oproti druhé třetině hrál slovenský celek častěji vepředu, stále má ale Hradec herní převahu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Kevin Klíma nabral na křídle rychlost a dostal se snadno až za branku, jenže neměl podporu od spoluhráčů, byl zdvojen, a tak o kotouč přišel.
     
    41:08
    Pilař nabil na modrou pro Gaspara, který si ještě sjel blíže k brance a z vrcholku kruhů napálil puk přímo na branku, Baroš pevně drží puk mezi betony.
     
    41:22
    Přerušeno je o něco déle, neboť byly zjištěny vady na ledě vykazující nutnou opravu.
     
    41:39
    Po opravě ledu měli Hradečtí brejk 2 na 1 a Koukal z levé strany hledal před brankou rozjetého Oksanena, kterému ale puk nesedl na hůl tak, jak by si přál a celá akce skončila v nenávratnu.
     
    42:12
    Hradec právě vstřelil branku!
    Další útočná akce Hradce ale již končí gólem a JAKUB PETRŽILKA prožívá první utkání přímo snově! Právě on stál u brankoviště v tu nejlepší chvíli, když dostal puk mezi kruhy Kelly Klíma a z nadějné pozice nastřelil jenom beton Baroše. Od něj se puk odrazil přímo k Petržilkovi, který doklepl do odkryté kasy bratislavského gólmana – 2:1! Asistence: Kelly Klíma.
     
    43:04
    Capitals mají možnost srovnat v přesilové hře. Aleš Jergl (MHK) ve snaze odebrat kotouč z hole Immovi trefil protihráče holí do obličeje a na dvě minuty míří pod dlouhou stranu tribuny v hradecké aréně.
     
    43:53
    Sádecký sice přišel o rukavici, ale dokázal dohrát útočnou akci v přesilové hře. K ničemu to však nevedlo a Hradec alespoň částečně vyhodil kotouč do středního pásma.
     
    44:26
    Rozhodně je to lepší přesilová hra od Slováků než první hned v úvodu duelu. Další pokus musel lapit Kiviaho hned nadvakrát, ale poradil si a zbytek obstarali obránci.
     
    45:16
    Jergl již naskočil na led a pokračuje se dále v plném počtu hráčů. Kiviaho měl opět práci po zakončení Levina z pravého kruhu, ale poradil si.
     
    46:06
    Po inkasovaném gólu začali Kapitálové mnohem více hrát v útoku a Hradečtí jsou nyní pod velkým tlakem soupeře.
     
    46:46
    Lvi nedokázali skoro minutu vyhodit z pásma, nakonec se to povedlo až Jerglovi, který hned otočil směr a jel střídat. Celá hradecká pětka je již hodně utavená, nemůže kompletně prostřídat.
     
    47:16
    Situaci vyřešil až Kalina, když vytáhl hru až na levý kruh útočného pásma Mountfieldu. Jeho pokus prostřelit Baroše sice úspěch neměl, ale tým může kompletně prostřídat, navíc má před sebou komerční přestávku.
     
    47:32
    Samuel Fereta (BRA) šel do souboje s Cingelem kolenem napřed a slovenského forvarda i touto částí těla mírně zasáhl. To však stačilo k tomu, aby se vylučovalo za podrážení.
     
    48:08
    První sekundy v oslabení ale Bratislava zvládá bez problémů. Dvakrát vyhodila kotouč a Hradci se nepovedlo ani rozestavit šablonu.
     
    48:23
    A nepovede se to ani nyní, neboť došlo v přechodu do útoku k postavení mimo hru.
     
    49:03
    Zbytek početní výhody je ale lepší. Stále to ale není s třetí brankou, která by dost možná pojistila výhru Mountfieldu v tomto utkání.
     
    49:46
    Capitals jsou v plném počtu a hned mohou hru přeorganizovat tak, aby hráli směrem dopředu.
     
    50:04
    Lépe se jim bude hrát po následnou dobu dvou minut, kdy bude na trestné sedět Radek Pilař (MHK) za nedovolené bránění.
     
    50:28
    Za klukovinu Tora Immy (BRA) ale přichází dvouminutový trest a přesilovka Blavy měla velmi krátkého trvání. Immo jde za katr z důvodu nadměrné hrubosti mimo hru, kdy již kotouč byl za brankou hostí, přičemž k souboji došlo na červené čáře.
     
    51:37
    Hradec právě vstřelil branku!
    Při hře 4 na 4 dává Hradec třetí branku a směřuje za výhrou! Všechno to začalo už ve vlastním obranném pásmu, Lvi vyšachovali dva protihráče ze hry a Cingel táhl hru středem až do útočného pásma. S řešením situace se neunáhlil a nahrál na levý kruh nepokrytému CHRISTOPHU LALANCETTOVI, který z nápřahu našel prostor nad ramenem Baroše u bližší tyče – 3:1! Asistence: Lukáš Cingel, Jérémie Blain.
     
    52:42
    Po alkoholovém tahu ale přichází občas bolesti hlavy, v rámci hokeje to můžeme připodobnit ke vztahu gól – vyloučení. Filip Jirásek (MHK) podrazil za brankou Baroše jednoho ze soupeřů a jde ven.
     
    52:46
    Bratislava právě vstřelila branku!
    Snížení Bratislavy přichází rychle, rovnou čtyři sekundy po Jiráskově vyloučení! Po vyhraném buly si našel kotouč rychle Snuggerud a od mantinelu poslal kotouč přímo na DÁVIDA BONDRU mezi kruhy, který z první umístil puk mimo dosah Kiviaha. Bratislava tak ještě dramatizuje závěr utkání, povede se jí to? Asistence: Luc Snuggerud.
     
    54:47
    Po nešetrném zákroku na Levina u mantinelu se zastavila hra a Roy se postrkoval s Jankem, načež ale jejich kočkovanou ukončili rozhodčí. Levin se naštěstí sám zvedá a odjíždí na střídačku, což je hlavní.
     
    55:31
    Po perných chvílích mohl Hradec zatlouct hřebíček, když šel Petržilka sám na kasu a mohl dokonat hattrick! Tak to i v první chvíli vypadalo, jako suverénní zakončení do vinglu. Rozhodčí Hodek ale rozpažuje a gól to tak není!
     
    56:46
    Závěr zápasu nabízí jednoznačně nejlepší hokej z celých 57 minut. Oba celky do toho šlapou a Hradec ani za stavu 3:2 vyloženě nebrání a nevyhazuje kotouče.
     
    57:39
    Žerděv neustál souboj s Gasparem a přišel o kotouč, který se následně natlačil společně s hráči na mantinel.
     
    58:13
    Lvi dostávají hru dočasně ven z pásma, ale jsou pod velkým tlakem, Capitals během chvíle dost možná odvolají gólmana.
     
    58:49
    Petržilka se při snaze dorážet dostal do křížku se Snuggerudem, který mu následně dal poctivou sekeru. V přerušené hře se rozhodl kouč Draisaitl vzít oddechový čas.
     
    59:02
    Baroš jede na střídačku, Bratislava přenesla hru do útočného pásma!
     
    59:22
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ani po tomto zápase nepůjde Hradec pod čtyři vstřelené branky a dnes odejde jako vítěz! Prázdnou branku z levého křídla v útočném pásmu pohodlně trefil KEVIN KLÍMA, čímž tak stvrzuje hradeckou výhru – 4:2! Bez asistence.
     
    59:41
    Capitals i nadále hráli bez gólmana, přičemž Filip Jirásek mohl přidat pátou branku, ze stejné pozice jako Klíma ale napálil jenom boční síť hostující branky!
     
    Konec zápasu.
     
    Hradec pokračuje v povedené přípravě, navíc v jeho zápasech padá dost gólů, což fanoušky zkrátka baví. Houževnatého soupeře zlomil až v poslední minutě, přičemž s postupujícími minutami nabíral hokej mnohem více krásy, než tomu bylo třeba v prvních dvou třetinách. Hradec vedl od 52. minuty už o dvě branky, na 2:1 dal ve 43. minutě Jakub Petržilka z dorážky a o devět minut později se v situaci 4 na 2 nemýlil Christoph Lalancette. Ačkoliv v dynamickém závěru utkání ještě Bratislava zdramatizovala zásluhou Dávida Bondry, poslední slovo měl nakonec Hradec a Kevin Klíma zpečetil konečný výsledek 4:2.
     
    Lvi tak pokračují ve vítězné sérii během přípravy, kdy ze šesti duelů vyhráli rovnou pět, a to v řadě. Možnost prodloužit šňůru mohou Východočeši již v úterý 24. srpna, kdy si to rozdají opět s Capitals, ale s těmi vídeňskými. Navíc by podle slov asistenta trenéra, Petra Svobody, měla naskočit do utkání již plná extraligová sestava se vším všudy.

    Z mé strany je to dnes již vše. Přeji vám krásný víkend a někdy příště se budu u hradeckého hokeje těšit na počtenou!
     
    Dnešní utkání sledovalo 870 diváků. (18:27:59)

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 30. Petržilka (Kalina, Jirásek), 43. Petržilka (Kelly Klíma), 52. Lalancette (Cingel, Blain), 60. Klíma Kevin – 23. Žerděv, 53. Bondra (Snuggerud)


    Mountfield HK: Kiviaho (Tichý) – Kalina, Blain, Jank, McCormack, Pinkas, Gaspar – Kevin Klíma, Cingel, Poppel, Oksanen – Lalancette, Jergl, Pilař – Koukal (C), Pajer, Sklenář – Jirásek, Petržilka
    iClinic Bratislava Capitals: Baroš (Lietava) – Snuggerud, Carson, Zeleňák, Nanne, Fereta, Rajnoha – Immo, Roy, Sádecký – Levin, Arniel (A), Žerděv – Bondra, Buc (C), Hudec – Vybíral, Škvarek, Lachkovič

    Rozhodčí: Hodek, Pilný – Bohuněk, Lhotský

    Diváci: 870
    thejrc.org