Real Betis – Cádiz 1:1 (kon.)
konec
Real Betis
1:1 (1:1)
Cádiz CF
Pátek 20.08.2021, 21:00 • Estadio Benito Villamarín (Sevilla) • Španělská LaLiga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Španělská LaLiga má na programu zápasy druhého kola, my budeme společně sledovat souboj mezi Real Betis a Cádiz CF.
     
    Real Betis

    Betis si v minulé sezoně španělské LaLigy vybojoval díky šestému místu v konečné tabulce účast v Evropské lize. V přípravě na nový ligový ročník se kádr „zeleno-bílých“ příliš nezměnil a pohybů v něm bylo velmi málo. Do Betisu přišli zdarma brankář Rui Silva (z Granady), levý obránce Juan Miranda nebo pravý obránce Youssouf Sabaly (z Bordeaux). Naopak opačným směrem šel pravý obránce Emerson Royal (do Barcelony) a stopér Ajsa Mándí (do Villarrealu). Betis odehrál šest přípravných zápasů, ve kterých měl bilanci 3 výhry a 3 prohry. Do nové sezony se ale naladil úvodní remízou, a sice poměrem 1:1 na hřišti Mallorcy.
     
    Cádiz CF

    Na opačné straně stojí Cádiz, kterému se v loňském ročníku povedlo to nejdůležitější, a sice záchrana v LaLize. Cádiz nakonec dosáhl na sympatickou dvanáctou pozici, přičemž na sestupové pásmo měl hned desetibodový náskok. Hostující tým tohoto zápasu vstoupil do letošního ligového ročníku rovněž remízou. Na domácím stadionu totiž přivítal nevyzpytatelné Levante, které se krátce před koncem prvního poločasu dostalo do vedení. Cádiz si dával s vyrovnáním pořádně načas. To přišlo až v sedmé minutě nastaveného času, postaral se o něj Espino.
     
    Úvodní sestavy:

    Real Betis: Rui Silva – Montoya, González, V. Ruiz, Miranda – Guardado, Canales – Rodri, Fékir, Juanmi – Iglesias.
    Náhradníci: Bravo – Tello, Sidnei, Loren, Delgado, Calderón, W. Carvalho, Fekir, G. Rodríguez, Ruibal, Akouokou, Joaquín.

    Cádiz CF: Ledesma – Akapo, Harojan, Fali, Espino – Alarcón, Jönsson – Salvi, Perea, Lozano – Negredo.
    Náhradníci: Flere, Gil – Jiménez, Chust, Osmajić, Calderón, Bastida, Chapela, Álex Fernández, Mauro López, Carcelén, Cala.

    Rozhodčí: Pizarro – Garrido, Masso.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu to centrem do pokutového území zkoušel domácí Rodri, který ovšem našel pouze kopačku pozorného Harojana.
     
    4
    Cádiz následně hned dvakrát mohl vhazovat. Espino ve druhém případě zkoušel najít kolegu Negreda, před kterého se tělem dostal zadák González.
     
    5
    Na pořadu dne byl úvodní rohový kop, který směřoval na přední tyč. Tam se nacházel pouze domácí Guardado, kterému se centr povedlo rychle odvrátit.
     
    6
    Poprvé vhazoval také domácí celek. Miranda zpětným vhazováním poprvé oslovil brankáře Silvu, který pro změnu přeposlal míč na vedle postaveného Ruíze.
     
    7
    Snadná práce pro brankáře Ledesmu, který si poradil s centrovanou nabídkou z levé strany. Následovala rozehrávka výhozem na volného Harojana.
     
    8
    Akapo si dával s provedením vhazováním celkem dost načas. Nakonec mu na pomoc přispěchal rychlonohý Lozano, který neudržel míč na hrací ploše.
     
    8
    Silva fauloval Lozana a je tu penalta pro hosty!
     
    8
    Žlutou kartu dostává Rui Silva (Real Betis).
     
    9
    Silva svojí chybu napravil a momentálně je za hrdinou! K rozehrávce pokutového kopu se postavil Negredo, který slaboučkou střelou poslal míč do rukavic brankáře.
     
    10
    Jenomže sudí znovu ukazuje na penaltový puntík! Silva totiž v době zakončení nebyl ani jednou nohou na čáře a penalta se bude opakovat!
     
    11
    Cádiz právě vstřelil branku!
    Přeci jenom se hosté prosazují! Také v tomto případě si vzal rozehrávku na starost velezkušený ÁLVARO NEGREDO, který poslal míč přesně k pravé tyči, kam se Silva nedokázal natáhnout.
     
    13
    Betis to bude mít najednou hodně složité, prohrává totiž o jednu branku, přesto má na případné vyrovnání výsledku ještě hodně času.
     
    14
    Sledovali jsme odkop od hostující branky. Ledesma zkoušel na pravém křídle najít obránce Akapa, před kterého se ve vzdušném souboji dostal Miranda.
     
    15
    Po souboji u postranní lajny skončil na zemi Alarcon, což se nelíbí domácímu celku. Poprvé na scénu musí také lékařský personál.
     
    16
    Tak se nakonec jednalo o obránce Akapa, který má nějaké problémy s pravou rukou. Nyní se dostal za postranní lajnu a bude se moci pokračovat.
     
    17
    Rozehrávat volný kop tak musel Harojan, který to zkoušel vysokou nabídkou k hranici opačného pokutového území, kde ovšem zasahoval González.
     
    18
    Na vlastní polovinu se posléze vracel také Negredo, který se ovšem nedostal přes Gonzáleze. Ten to udělal zkušeně a povedlo se mu vybojovat vhazování.
     
    19
    Fékir společně s Canalsem rozehrával standardní situaci. Oba hráči si zrovna neporozuměli a druhý jmenovaný levačkou pálil pouze do nohy Harojana.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím nabídla jedinou branku, o kterou se z pokutového kopu postaral hostující Álvaro Negredo.
     
    22
    Lozano se probíjel směrem do pokutového území, kde ho ovšem dokázal zastavit González. Dle sudího v tom nebyl nedovolený zákrok domácích.
     
    22
    První gólovka pro domácí! Montoya uspěl ve vzdušném souboji, důrazem se přes protihráče dostal Juanmi, který zakončením pod břevno nechal vyniknout brankáře.
     
    22
    Real Betis právě vstřelil branku!
    Z následného rohového kopu máme srovnáno! Rozehrávky rohového kopu se totiž chopil Fékir, který svůj centr poslal přesně na hlavu Gonzáleze. Ten ještě přeposlal na JUANMIHO JIMÉNEZE, který prudkým zakončením překonal Ledesmu.
     
    24
    Najednou tu máme pořádnou zápletku. Cádiz si totiž vedení moc dlouho neužil a po náporu domácích máme znovu srovnáno.
     
    25
    Centrem do pokutového území to následně zkoušel hostující Sánchez, kterému se nepovedlo najít Negreda. Jeho nabídku dokázal včas schovat brankář.
     
    26
    Betis tak mohl pokračovat v útočné kombinaci, při které se na útočnou polovinu podíval také obránce Ruíz. Ten zvolil nahrávku na osamoceného Canalese.
     
    27
    Domácí se znovu usadili na druhé straně. Montoya na pravém křídle spolupracoval s Rodrim, jehož nahrávka pro Fékira byla příliš prudká.
     
    28
    Cádiz je poměrně dlouhou dobu bez souvislejší práce s míčem. Nyní Negredo sice vystihl rozehrávku soupeře, přesto ho rychle obral napadající Canales.
     
    28
    Ou! Betis nechal otevřené zadní vrátka a na levém křídle se do úniku dostal hostující Alarcon, jehož zakončení trefilo zadní brankovou konstrukci.
     
    30
    Pokračovalo se autovým vhazováním z pravé strany. Akapovi se nabídl rychlonohý Sánchez, avšak ani on nedokázal udržet míč na hrací ploše.
     
    31
    Je za námi zhruba třetina utkání, která nám nabízí hodně zajímavou podívanou. Viděli jsme totiž dvě branky, navíc jsme nebyli daleko ani od třetího zásahu.
     
    32
    Betis hrál chvíli v početní nevýhodě, za postranní lajnou byl ošetřován Fékir.
     
    33
    Hlavní sudí nyní nařídil krátkou přestávku na doplnění tekutin. Fékir je stále ošetřován, má totiž tržnou ránu na čele.
     
    35
    Už se opět pokračuje ve hře. Akapo znovu obstaral autové vhazování, které nakonec poslal do svého pokutového území, kde si o nahrávku řekl Harojan.
     
    36
    Canales to zkoušel chytrou nabídkou na levou stranu. Tam si totiž nabíhal rychlonohý Juanmi, před kterým ale dokázal včas zakročit Jonsson.
     
    37
    Fékir na pravém křídle našel svého kolegu Rodriho, který si sice navedl míč na pravou nohu, avšak následný centr poslal pouze vysoko za hostující branku.
     
    38
    Na opačné straně zodpovědně zasahoval domácí González, kterému se povedlo předskočit Negredo. Ten se poté probíjel přes levou stranu, kde neprošel.
     
    39
    Tyč také na straně Betisu! Fékir si potáhl míč do palebné pozice, jenomže své zakončení poslal přímo do brankové konstrukce.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Počítat musíme také s delším nastaveným časem.
     
    42
    V krátkém časovém sledu další nedovolený zákrok. Tentokráte se přímo před zraky sudího provinil Jonsson, který poslal na zem domácího Gonzáleze.
     
    44
    Betis je stále usazen na polovině soupeře. Nyní s vypětím všech sil udržel míč na svých kopačkách Iglesias, který následně nahrál na kopačku Montoyi.
     
    45
    Po souboji mezi Lozanem a Montoyou skončili na zemi oba hráči.
     
    45
    Nastavuje se pět minut.
     
    45+1
    Fékir se nakonec ujal rozehrávky standardní situace, kterou kroutil přímo do pokutového území, kde před brankářem zasahoval Harojan.
     
    45+2
    Domácí celek znovu pronikl do pokutového území, kde Fékirovu nabídku pro změnu nepustil za sebe Sánchez a na pořadu dne bude rohový kop.
     
    45+4
    Jsme za polovinou nastaveného času. Cádiz by jistě ocenil konec prvního poločasu, jeho koncovka se odehrává výhradně na jeho polovině.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl dva zásahy. Jako první se prosadil Cádiz, který si vybojoval penaltu, kterou až na druhý pokus dokázal proměnit Negredo. Betis ovšem na vyrovnání dlouho nečekal, po rohovém kopu totiž srovnal krok Juanmi. Do konce poločasu jsme se žádné další branky nedočkali, i když oba celky ještě trefily tyč.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Jens Jönsson, přichází Isaac Carcelén.
    Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Alberto Perea, přichází Álex Fernández.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    47
    To mohl být vstup do druhého poločasu jako hrom! Betis rozjel akci středem hrací plochy, ke se Fékir s míčem dostal až do pokutového území. Tam jeho nahrávku zablokoval soupeř do Ledesmy, následná Canalesova dorážka putovala nad branku.
     
    48
    Ledesma si tak musel oddychnout, nicméně podruhé v tomto duelu neinkasoval. Naopak jsme sledovali rozehrávku do strany na volného Sáncheze.
     
    49
    Cádiz si vybojoval rohový kop.
     
    50
    Cádiz v krátkém časovém sledu dokázal vybojovat ještě jeden rohový kop. Z pravé strany se o něj postaral Sánchez, který našel pouze hlavu Gonzáleze.
     
    51
    Na opačné straně se do zajímavé pozice pro zakončení dostal domácí Miranda, který se chopil rozehrávky volného kopu, kterou poslal kousek vedle.
     
    52
    Ledesma si na předchozí projektil nakonec nemusel sáhnout. Naopak jsme sledovali odkop na druhou stranu, kde se ve vzduchu dokázal prosadit Negredo.
     
    53
    Canales zkoušel přenést hru na pravou stranu, kde se Rodrimu sice povedlo udržet míč na hrací ploše, jenomže jako první se k němu dostal Alarcon.
     
    54
    Na levém křídle pronikal s míčem do pokutového území Negredo. Tomu se nakonec povedlo najít Lozana, který z otočky slabě pálil do rukavic brankáře.
     
    55
    Kousek od středového kruhu byl pod tlakem domácí Fékir, kterému se nakonec povedlo udržet míč a posléze jsme sledovali roztažení na volného Mirandu.
     
    56
    Hostující Sánchez měl poté u pokutového území hodně prostoru na zakončení. Levačkou ovšem mířil pouze do rukavic připraveného Silvy.
     
    57
    Cádiz tak předvedl skvělou pasáž, během které hned několikrát prověřil domácího brankáře. Nyní pro změnu pláchl Lozano, jehož centr zablokoval Guardado.
     
    58
    Nyní to na sebe vzal aktivně hrající Fékir, který jako nůž máslem pronikl do pokutového území, odkud své zakončení poslal pouze do moci brankáře.
     
    59
    Hostující brankář Ledesma uvedl míč zpět do hry prostřednictvím dalekonosného odkopu. Negredo v tomto případě ale neměl proti Mirandovi žádnou šanci.
     
    60
    Fernández si nyní stoupl do rozehrávky, čímž zamezil rychlému rozehrání. To se nelíbilo domácím, jenomže žlutá karta z toho nebude.
     
    61
    Je za námi zhruba hodina hry. Stále platí, že jsme viděli dvě branky. Také druhý poločas je hodně ofenzivní a sledovali jsme poměrně dost vyložených šancí.
     
    62
    Ledesma si dával s odkopem od své branky celkem dost načas. Nakonec si jeho nabídku dokázal najít Lozano, který prodlužoval pouze do moci Silvy.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Martín Montoya (Real Betis).
     
    63
    Betis se s míčem přesunul na pravou stranu, kde číhala početná skupina protihráčů. Fékir tak místo centru vyprodukoval nahrávku do tandemu na Canalese.
     
    64
    Espinovi se povedlo poslat míč směrem do pokutového území, kde se nacházel Lozano. Ten pouze proletěl vzduchem a na prudkou nahrávku nedosáhl.
     
    65
    Na pravém křídle si o nahrávku řekl domácí Montoya, kterému se ovšem zpracování neposedného předmětu nepovedlo a vhazovat bude moci soupeř.
     
    66
    Následovat bude rohový kop v podání Fékira.
     
    67
    Ten nakonec nepřinesl nic nebezpečného. Hlavní sudí si posléze všiml útočného faulu, o který se po ztrátě míče postaral domácí záložník Guardado.
     
    68
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Martín Montoya, přichází Joaquín.
     
    69
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Borja Iglesias, přichází William Carvalho.
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Rodri, přichází Aitor Ruibal.
    Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Álvaro Negredo, přichází Milutin Osmajić.
     
    70
    Canales si skvěle naběhl na pravou stranu, odkud cpal přízemní nabídku do malého vápna, kde ovšem ve skluzu dokázal zakročit obránce Fali.
     
    71
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Betis je i nadále aktivnějším týmem, jenomže hostující celek předvádí skvělou obrannou činnost.
     
    73
    Akapo se pokoušel o centr z hodně velké vzdálenosti, přesto trefil pouze před sebou stojícího protihráče. Hostujícímu hráči navíc uskočil míč do zámezí.
     
    74
    Joaquín našel v pokutovém území Canalese, který se fantastickou kličkou dostal přes bránící dvojici protihráčů, jenomže k ničemu vážnému to nevedlo.
     
    75
    Fali skončil po souboji s Juanmim na zemi a chvíli si poležel. Už se opět může pokračovat ve hře a brankář Ledesma obstará další odkop od branky.
     
    76
    Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Anthony Lozano, přichází Álvaro Jiménez.
     
    77
    Cádiz se nyní na delší časový úsek usadil na polovině soupeře. Fernández zkoušel křížem přenést hru, což ale dokázal chytře přečíst domácí Miranda.
     
    78
    Hlavní sudí nařídil další zhruba minutovou přestávku na doplnění tekutin, nyní se opět pokračuje ve hře.
     
    79
    Z vlastní obranné poloviny mohl rozehrávat domácí zadák Ruíz, který místo odkopu na druhou stranu nahrával na vedle postaveného obránce Gonzáleze.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Betis stále operuje na útočné polovině, poměrně dlouhou dobu čekáme na vyloženou šanci.
     
    82
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Edgar González, přichází Cristian Tello.
     
    83
    Po dalším nedovoleném zákroku budeme sledovat standardní situaci Betisu. Bude to z nějakých třiceti metrů od branky, očekávat se proto dá centr.
     
    84
    Nakonec jsme nesledovali nic nebezpečného. Na opačné straně to dalším centrem zkoušel obránce Akapo, který ale v šestnáctce nikoho nedokázal najít.
     
    85
    Domácí obrana propadla a v pokutovém území měl hodně prostoru Iza, kterému zpracování moc nevyšlo a následnou nabídku poslal do rukavic brankáře.
     
    86
    Miranda si nakonec rozmyslel centr do pokutového území. Místo toho jsme sledovali nahrávku ke středovému kruhu, kde se nacházel středopolař Carvalho.
     
    87
    V pokutovém území si nakonec střeleckou pozici našel domácí Canales, s jehož zakončením po zemi si Ledesma dokázal poradit.
     
    87
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Juanmi, přichází Loren.
     
    88
    Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Tomás Alarcón, přichází Martín Calderón.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, ještě ale musíme počítat s nastaveným časem.
     
    90
    Joaquín se v pokutovém území dostal k zajímavé střele, avšak také nyní dokázal zakročit brankář Ledesma.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut.
     
    90+2
    Silva si po delší době pohrál s míčem, následně jsme sledovali přízemní rozehrávku směrem na obránce Gonzáleze.
     
    90+3
    Tello si nabíhal na levém křídle do pokutového území, kde ještě pod sebou hledal Fékira. Jeho nabídku ovšem mimo šestnáctku odvracel Espino.
     
    90+4
    Ruibal fauloval kousek od pokutového území, z což uviděl žlutou kartu a je tu slibná standardka.
     
    90+4
    A ještě jedna žlutá karta, a sice pro Mirandu. Zřejmě to bylo za řeči.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 7:2. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:10.
     
    Je konec. Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 1:1. Druhý poločas tak trochu navázal na ten první, také v tomto případě jsme sledovali ofenzivní podívanou. Betis v ní byl jasně lepší, jenomže se mu své akce nepovedlo dotáhnout do zdárného konce. Cádiz se totiž většinu času pouze bránil u svého pokutového území, což mu nakonec stačilo k zisku bodu. Oba celky tak i po druhém kole čekají na první výhru, shodně mají na svém kontě dva body. (22:57:49)

    David Suchý

    Branky: 22. Juanmi (González) – 11. Negredo (pen.)

    Karty:   8. Rui Silva (RBE), 62. Montoya (RBE), 90+4. Ruibal (RBE), 90+4. Miranda (RBE)


    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 7:2. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:10.
    Real Betis: Rui Silva – Montoya (68. Joaquín), González (82. Tello), V. Ruiz, Miranda – Guardado (C), Canales – Rodri (69. Ruibal), Fékir, Juanmi (87. Loren) – Iglesias (69. W. Carvalho).
    Náhradníci: Bravo – Tello, Sidnei, Loren, Delgado, Calderón, W. Carvalho, Fekir, G. Rodríguez, Ruibal, Akouokou, Joaquín.

    Cádiz CF: Ledesma – Akapo, Harojan, Fali, Espino – Alarcón (88. Calderón), Jönsson (46. Carcelén) – Salvi (C), Perea (46. Álex Fernández), Lozano (76. Jiménez) – Negredo (69. Osmajić).
    Náhradníci: Flere, Gil – Jiménez, Chust, Osmajić, Calderón, Bastida, Chapela, Álex Fernández, Mauro López, Carcelén, Cala.

    Rozhodčí: Pizarro – Garrido, Masso
    bahis siteleri