Brest – PSG 2:4 (kon.)
konec
Stade Brestois 29
2:4 (1:2)
Paris Saint-Germain
Pátek 20.08.2021, 21:00 • Stade Francis-Le Blé, Brest • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 3. kolo
Předzápasové kurzy
    90+1. Ángel Di María - 2:4
     
    90+1
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Hosté potvrzují svou výhru, ale krátce před tím mohli inkasovat! Franck Honorat se totiž hnal z pravé strany na Navase, ale v zakončení mu na poslední chvíli zabránil Diallo. Následoval rohový kop, po něm brankář Navas vyboxoval míč mimo pokutové území a jeho spoluhráči vyrazili do rychlého brejku. V jeho závěru posunul Hakimí míč na ÁNGELA DI MARÍU, který chytře přeloboval Bizota, který proti němu vyběhl zhruba do půlky svého pokutového území – 2:4.
     
    86
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Mauro Icardi, přichází Arnaud Kalimuendo.
     
    86
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Ronaël Pierre-Gabriel, přichází Jean-Kévin Duverne.
    85. Steve MOUNIÉ - 2:3
     
    85
    Brest právě vstřelil branku!
    V závěru to bude ještě drama! STEVE MOUNIÉ dostal od Faivreho přesnou přihrávku za obranu na pravou stranu šestnáctky. Balón si prvním dotekem připravil na zakončení a přes Kimpembeho, který přispěchal pozdě, zamířil mezi nohy padajícího brankáře Navase – 2:3.
     
    81
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Kylian Mbappé, přichází Ángel Di María.
    77. Pierre-Gabriel mohl snížit, Navas zasahoval se štěstím.
     
    77
    Mohlo být sníženo! Franck Honorat se na pravé straně prohnal přes bránícího Dialla a přihrávkou do pokutového území oslovil Ronaëla Pierra-Gabriela. Jeho střelu vyrazil Navas i s notnou dávkou štěstí!
     
    75
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Haris Belkebla, přichází Hugo Magnetti.
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Irvin Cardona, přichází Jérémy Le Douaron.
    74. Idrissa GUEYE - 1:3
     
    74
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelný gól dává IDRISSA GUEYE! Hostující záložník dokonale využil špatného postavení brankáře Bizota, jehož nachytal na hruškách dělovkou z nějakých 35 metrů. Balón zapadl k pravé tyči, kam se nizozemský gólman natahoval marně – 1:3.
     
    72
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Marco Verratti, přichází Julian Draxler.
    69. Cardona z úniku nepřekonal Navase.
     
    69
    Domácí překvapili soupeře rychlou rozehrávkou a Irvin Cardona se z levé strany řítil sám na bránu PSG. Dostal se však příliš blízko k vybíhajícímu Navasovi a tak zamířil jen do jeho nohou!
     
    65
    Honorat sebral míč na pravé straně a utíkal s ním dopředu. Po střetu s vracejícím se Kylianem Mbappém zůstal ležet na zemi a hostující útočník si prohlédl žlutou kartu.
     
    53
    Sérii ostrých zákroků na obou stranách prozatím ukončil bodyček Marca Verrattiho na Romaina Faivreho. Italský mistr Evropy ve službách Paříže za to viděl žlutou kartu.
     
    52
    Domácí Lilian Brassier podrazil Icardiho a nemůže se divit, že byl potrestán žlutou kartou.
    42. Franck HONORAT - 1:2
     
    42
    Brest právě vstřelil branku!
    Pozor, máme tu zápletku! Steve Mounié dostal míč do běhu na levou stranu. Přejít přes Kimpembeho si netroufl, tak místo toho nahrál na střed Romainovi Faivremu. Ten balón posunul vtipnou patičkou doprava na FRANCKA HONORATA, který přízemní střelou na vzdálenější tyč překvapil Navase. Hostujícímu brankáři prošel míč pod tělem – 1:2.
    36. Kylian MBAPPÉ - 0:2
     
    36
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Hosté vyjádřili svou převahu druhým gólem! Základem úspěchu bylo přenesení hry na pravou stranu, kde byl Achraf Hakimí. Ten hlavou sklepával míč pro Georginia Wijnalduma, jehož střelu zablokoval obránce. Míč se však odrazil přímo ke KYLIANOVI MBAPPÉMU a ten ho prudkou hlavičkou poslal k levé tyči z pohledu bezmocného Bizota – 0:2.
    33. Hakimí to udělal dobře, neprostřelil však Bizota.
     
    33
    Šance PSG! Achraf Hakimí se na pravé straně šestnáctky zbavil zasekávačkou obránce a už před sebou měl jen brankáře Bizota. Ten však jeho střelu na vzdálenější tyč reflexivně vyrazil!
    23. Ander HERRERA - 0:1
     
    23
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Hosté se ujímají vedení! Centr Mbappého z levé strany hosté zablokovali. Míč se ale odrazil před pokutové území k ANDEROVI HERREROVI, který ho napálil na bránu a Marco Bizot neměl štěstí. Na balón si totiž sáhl, ale vytěsnil ho jen do ze svého pohledu pravé tyče, od níž kulatý předmět zamířil za brankovou čáru.
     
    21
    Mauro Icardi si naběhl za obranu a dokázal se zbavit vybíhajícího brankáře Bizota. Za toho ale zaskočil obránce, který byl u balónu dříve než útočník Paříže!
     
    16
    Hosté překvapili soupeře rozehrávkou nakrátko. Z toho mohl těžit Marco Verratti, který se ocitl neobsazen na pravé straně šestnáctky. Střílel však nad!
    4. Mbappého šance.
     
    4
    Dobrá kombinace hostí přinesla první šanci! Hakimí rozehrál do středu na Andera Herreru, který kolmicí vysunul Kyliana Mbappého. Ten už měl před sebou jen brankáře Bizota, jenž ale dobře zmenšil střelecký úhel a nechal se trefit balónem!

    Martin Augustin

    Branky: 42. Honorat (Faivre), 85. Mounié (Faivre) – 23. A. Herrera, 36. Mbappé, 74. I. Gueye (A. Herrera), 90+1. Di María (Hakimí)

    Karty:   52. Brassier (BST) – 53. Verratti (PSG), 65. Mbappé (PSG)


    Držení míče: 26 % : 74 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:7.
    Stade Brestois 29: Bizot – Pierre-Gabriel (86. Duverne), Chardonnet (C), Brassier, Uronen – Belkebla (75. Magnetti), Mbock – Honorat, Faivre, Cardona (75. Le Douaron) – Mounié.
    Náhradníci: Larsonneur – Le Douaron, Magnetti, Philippoteaux, Faussurier, Bain, Duverne, Sow, Camblan.

    Paris Saint-Germain: Navas – Hakimí, Kehrer, Kimpembe (C), A. Diallo – I. Gueye, Verratti (72. Draxler), A. Herrera – Wijnaldum – Icardi (86. Kalimuendo), Mbappé (81. Di María).
    Náhradníci: G. Donnarumma – Draxler, Bitumazala, Danilo Pereira, Dina Ebimbe, Marquinhos, Di María, Rafinha Alcântara, Kalimuendo.

    Rozhodčí: Wattellier – Haquette, Pasqualotti
    thejrc.org