RB Lipsko – Stuttgart 4:0 (kon.)
konec
RB Lipsko
4:0 (1:0)
VfB Stuttgart
Pátek 20.08.2021, 20:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Německá Bundesliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:25:41)
     
    Lipsko v předehrávce 2. kola německé Bundesligy potvrdilo roli favorita, na domácím stadiónu porazilo Stuttgart vysoko 4:0.

    První dějství nabídlo jedinou branku, kterou vstřelil ve 38. minutě Dominik Szoboszlai parádní křižnou střelou k levé tyči. Domácím vyšel skvěle vstup do druhé půle, když hned z akce po výkopu navýšil náskok Emil Forsberg. V 52. minutě se podruhé prosadil Dominik Szoboszlai, jehož centr od levé lajny zapadl za záda překvapeného Müllera. Finální podobu dal výsledku André Silva, jenž proměnil penaltu poté, co hrál Kempf ve vápně rukou.

    Svěřenci kouče Marsche dali zapomenout na nezdar v Mohuči a do tabulky zapsali první tři body. Stuttgart po jasném vítězství nad Fürthem tvrdě narazil, byť se bodový zisk s Lipskem neočekával.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 11:5. Střely mimo: 15:6. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:11.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Fotbalisté v bílých dresech s velkým klidem kombinují na útočné polovině. Do koncovky už se tolik netlačí, čtyřbrankový náskok je dostatečný.
     
    88
    Na druhé straně vypálil Erik Thommy. Hrudí si míč zpracoval, načež si ho nechal skočit a přímým nártem rozvlnil pouze horní síť.
     
    87
    Souhra dvou střídajících hráčů nevyšla. Konrad Laimer nabil Marcelu Sabitzerovi, jehož rána prosvištěla vysoko nad břevnem.
     
    86
    Emil Forsberg měl dobrou myšlenku, ale neprovedl ji ideálně. Míč totiž poslal za paty Klostermanna, jenž zastavil příliš pozdě.
     
    85
    Domácí strážce svatyně musel znovu do akce. Hlavičkou jej prověřil Wataru Endo, ale míči dal malou razanci, Gulácsi měl poměrně snadnou práci.
     
    84
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Konstantinos Mavropanos, přichází Pascal Stenzel.
     
    83
    Dvacet metrů od brány vypálil Daniel Didavi. Teč Sabitzera nadělala Gulácsimu komplikace, nicméně maďarský brankář se stihl zorientovat a míč schoval v náruči.
     
    82
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Christopher Nkunku, přichází Yussuf Poulsen.
     
    81
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Philipp Förster, přichází Erik Thommy.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. O vítězi je rozhodnuto, neboť Lipsko vede čtyřbrankovým rozdílem. Stuttgart nestíhá.
     
    79
    Rozběhnutý Nordi Mukiele, když vlastní vinou zakopl od pravou nohu Mavropanose. Sudí celou situaci dobře viděl a nechal ve hře pokračovat.
     
    78
    Fotbalisté v černých dresech působí s míčem na kopačkách, ale jen kolem středového kruhu, dále je dobře rozestavená defenziva Lipska nepouští.
     
    77
    Z brány vystartoval proti centru Péter Gulácsi. Maďarský gólman si poradil s velkým přehledem, kulatý nesmysl lapil do rukavic.
     
    76
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Willi Orban, přichází Nordi Mukiele.
     
    75
    Po souboji s Forsbergem zůstal ležet na trávníku Wataru Endo. Arbitr Badstübner chvíli váhal, nakonec odpískal standardku ve prospěch Stuttgartu.
     
    74
    Na paty dostal nahrávku Tyler Adams. Situaci chtěl zachránit, ale výborně zapracoval Daniel Didavi, ten se stal novým majitelem míče.
     
    73
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Mateo Klimowicz, přichází Saša Kalajdžić.
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Philipp Klement, přichází Enzo Millot.
     
    72
    Hwang Hi-čchanovi se podobné paráda, jako při třetím gólu Szoboszlaie, nepovedla. Centr poslal ideálně pro gólmana.
     
    71
    Také třetí žlutá karta zápasu míří k hostům. Konstantinos Mavropanos nezachytil pohyb Emila Forsberga, švédského soka zastavil zatažením za dres.
     
    70
    Krátce po nástupu do hry se do slibné střelecké pozice dostal Konrad Laimer. Pravačkou nasměroval balón jenom do boční sítě.
     
    69
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Dominik Szoboszlai, přichází Konrad Laimer.
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází André Silva, přichází Hwang Hi-čchan.
     
    68
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Amadou Haidara, přichází Marcel Sabitzer.
     
    68
    Do hostujících řad směřuje druhá žlutá karta, a to pro Philippa Förstera. Do skluzu šel příliš pozdě, místo balónu trefil jenom nohy rozběhnutého Simakana.
     
    67
    Hosté nejsou v dobrém psychickém rozpoložení, to je zřejmé. Po rozehrávce dlouho u míče nezůstali, nahrávku zkazil Endo.
     
    65
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Premiérový gól v novém dresu střílí ANDRÉ SILVA. Právě portugalský útočník si vzal na starost exekuci pokutového kopu. Střela mu nevyšla ideálně, Müller navíc vystihl směr střely, ale v pádu pravou rukou na míč nedosáhl.
     
    64
    Konzultace byla rychlá, penalta zůstává v platnosti. Stoper Stuttgartu navíc inkasoval z pravé ruky rozhodčího kartónek žluté barvy.
     
    64
    Bude se kopat penalta! Pokud tedy po konzultaci s VARem nedojde k přehodnocení situace. A k tomu by klidně mohlo dojít, protože Nkunku nejprve trefil Kempfa do hrudi, až pak míč trefil ruku stopera.
     
    64
    Ve skluzu skvěle zapracoval Joško Gvardiol. Neměl tak velkou rychlost, jak Endo, avšak špičkou kopačky zvládl míč posunout k brankáři.
     
    63
    Akci chtěl zrychlit Waldemar Anton. Vyslal ale hodně nepřesnou nahrávku, adresát Mateo Klimowicz dostihl balón až mimo hrací plochu.
     
    62
    Pokračuje výměna míče na straně hostujících hráčů. Do blízkosti šestnáctky se jim ovšem zatím probojovat nedaří, není komu nahrát.
     
    61
    Hodina střetnutí je minulostí, do konce základní hrací doby zbývá posledních třicet minut. Lipsko disponuje tříbrankovým náskokem a bylo by překvapením, pokud by z tak komfortní pozice přišlo o body.
     
    60
    Do brejku mířil Dominik Szoboszlai. Borna Sosa však zachytil nástup soupeře a tělem jej čistě odstavil od balónu.
     
    59
    Do vápna si naběhl Daniel Didavi a dostal dobrou nahrávku do nohy. Jenže si neporadil se zpracováním, následně z velkého úhlu minul.
     
    58
    Hosté kombinují na útočné polovině hřiště a hledají vrátka v defenzivních řadách konkurenta. Zatím neúspěšně.
     
    57
    Domácí neblázní a ukazují, že umí hrát i do defenzivy. Rozehrávku soupeře skoro nenapadá, sází na osobní obranu.
     
    56
    Maďarský obránce bude pokračovat s tampónem v nose. Až krvácení ustane, tak si jej bude moci vyndat, pár vteřin ale ještě musí počkat.
     
    55
    Péter Gulácsi zahodil balón mimo hrací plochu, protože uvnitř pokutového území zůstal ležet Willi Orban, tomu se spustila krev z nosu. Do akce míří zdravotníci.
     
    54
    O vítězi je prakticky rozhodnuto. Lipsko dominuje a skóre střetnutí to potvrzuje. Stuttgart nestačí nastolenému tempu soupeře.
     
    52
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Svěřenci kouč Marsche rozehrávali další standardku a výsledkem je nečekaný gól! DOMINIK SZOBOSZLAI od levé lajny jen tak lehce podebral balón, ten zaplul dokonale k pravé tyči! Šokovaný Müller se ani nepohnul.
     
    51
    Aktivita domácího mužstva pokračuje. Soupeři prakticky napouští balón a vymýšlí, jakým způsobem by mohli vstřelit třetí gól.
     
    50
    Z velkého úhlu Emil Forsberg Péter Gulácsi zvládl zakroutit míč na bránu. Florian Müller zůstal v pozoru a kulatý nesmysl vyboxoval do bezpečí.
     
    49
    Těsně za pokutovým územím Marc-Oliver Kempf přišlápl pravý kotník Silvovi. Portugale chtěl penaltu, ale k zákroku skutečně došlo mimo vápno.
     
    48
    Stuttgart v poločasové přestávce určitě spřádal plány na vyrovnání, ale ty rychle vzaly za své. Nyní musí hosté stahovat už dvoubrankové manko.
     
    46
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Snový start domácích do druhého dějství! Parádní kombinace vyvrcholila přihrávkou Nkunkua na Silvu a patičkou Portugalce z první na EMILA FORSBERGA, jenž si hodil míč mezi stojící obránce a těsně před padajícím gólmanem píchl míč do sítě.
     
    46
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Hamadi Al Ghaddioui, přichází Daniel Didavi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:32.
     
    Lipsko v předehrávce 2. kola Bundesligy po prvním poločase vede nad Stuttgartem nejtěsnějším možným rozdílem 1:0 a potvrzuje tak roli favorita. Střeleckou smůlu přetrvávající z prvního kola prolomil ve 38. minutě Dominik Szoboszlai, jenž z pravé strany šestnáctky vypálil z nelehké pozici parádní křižnou střelu pravačkou, na níž gólman neměl šanci dosáhnout. Svěřenci kouče Marsche jsou lepší ve všech ohledech a hosté mohou děkovat výborně chytajícímu Müllerovi, že prohrávají jen o jeden gól a ještě mají šanci zabojovat o bodový zisk.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Stuttgart zkusil zaútočit středem, ale daleko se nedostal. Hamadi Al Ghaddioui místo povedeného zpracování sestřelil Klostermanna. Útočný faul.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.
     
    44
    Na střeleckou listinu se chtěl ke krajanovi přidat Willi Orban. Dalekonosný projektil až k Müllerovi nedoletěl, obětavým blokem se prezentoval Kempf.
     
    43
    Emil Forsberg naznačil střelu, načež nahrál pod sebe volnému Nkunkuovi. Tomu trvalo dlouho, než si připravil zakončení, ve finále napálil pouze jednoho z obránců.
     
    42
    Exekuce se chopil Mateo Klimowicz. Centr mu vůbec nevyšel, neboť míč poslal mimo dosah spoluhráčů přímo do rukou gólmana.
     
    41
    Volný přímý kop ze zajímavé vzdálenosti vybojoval Wataru Endo. Klička po levé ruce mu vyšla, Tyler Adams konkurenta podrazil.
     
    40
    Komplikace pro Stuttgart, který do Lipska odjel s jasným cílem udržet co nejdéle bezbrankový stav. Nyní musí zabojovat i do ofenzivy.
     
    38
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Čekaní na první ligový gól Lipska v nové sezóně ukončil DOMINIK SZOBOSZLAI. A to vskutku parádním způsobem. Po pravé straně si navedl míč do pokutového území, načež vypálil pravou nohou nechytatelně na zadní tyč, Müller plachtil vzduchem marně.
     
    38
    Postavení mimo hru i na straně domácího celku. André Silva se snažil vydržet s náběhem do poslední chvíle, nakonec ale hrály centimetry v jeho neprospěch.
     
    37
    Nebezpečný centr vyprodukoval zprava Tyler Adams. Míč proskákal pokutovém územím a nechybělo moc, aby jej Silva ve skluzu usměrnil do sítě.
     
    37
    Proti pravidlům hrál pro změnu Dominik Szoboszlai. Maďarský reprezentant, jenž kvůli zranění smolně přišel o EURO, si doslova vyšlápl na Förstera.
     
    36
    Za obranou zůstal po centru úplně volný Konstantinos Mavropanos. Důvod byl jednoduchý, řecký stoper totiž hlavičkoval z výrazného ofsajdu.
     
    35
    Na dlouhou nohu si Roberto Massimo dokázal píchnout míč podél pravé nohy Forsberga, přes kterou následně přepadl. Standardka pro Stuttgart.
     
    34
    Hosté zapojili do hry nohama i brankáře Floriana Müllera. Ten nevymýšlel zbytečnosti a druhým dotekem poslal nákop na útočnou polovinu.
     
    33
    Stadiónem to pouze zašumělo. Po parádním centru Roberto Massimo měl gól na kopačce Hamadi Al Ghaddioui, jenže balón si chtěl zbytečně zpracovávat, což mu nevyšlo.
     
    32
    Dvacet metrů od brány vystřelil Lukas Klostermann. Razanci dal do míče dostatečnou, ale hrací předmět poslal přímo do středu, Müller balón vyboxoval.
     
    31
    Po tlakem si Konstantinos Mavropanos poradil na výbornou. Zvládl nastřelit presujícího Nkunkua a vybojoval tak autové vhazování.
     
    30
    Nejen hráči, ale i fanoušci se dožadovali odpískání rohového kopu ve prospěch domácích po zákroku na Silvu. Píšťalka sudího zůstala němá.
     
    29
    Christopher Nkunku překvapil, když šajtlí poslal míč na hranici velkého vápna k nohám Adamse, jemuž rána z první vůbec nevyšla.
     
    28
    Domácím nevyšel útok ani zprava. Jemný lob vyslal do malého pokutového území Dominik Szoboszlai, Wataru Endo hrudí sklepl míč pro gólmana.
     
    27
    Centrovaný balón i na druhé straně, a to o poznání nebezpečnější. Do míče vložil hlavu Marc-Oliver Kempf a moc nechybělo, aby si srazil míč do vlastní svatyně.
     
    26
    Od levé lajny vyslal do šestnáctky domácích míč Philipp Förster. Domácí defenziva si poradila bez problémů, Lukas Klostermann v hlavičkovém souboji přeskočil soka.
     
    25
    Odvážná rozehrávka Konstantinosovi Mavropanosovi nevyšla. Hledal Enda, ale toho na jedničku pokryl Haidara, v důležitou chvíli soka předskočil.
     
    24
    Honě zajímavé zakončení zvolil André Silva. V nečekaný moment šel do vzduchu a zastříhal nůžkami, opět zasahoval Müller.
     
    23
    Na zem znovu musel Florian Müller. Na technický pokus Haidary však dobře viděl a míč směřující k levé tyči bez potíží vyrazil mimo nebezpečí.
     
    22
    Mohamed Simakan se kličkou zbavil protihráče a pak po levé lajně rozvinul akci na Nkunkua. Následoval centr do vnitra pokutového území, Forsberg z jedničky přestřelil.
     
    21
    Kombinační akci Stuttgartu zastavil sudí hvizdem. Proti pravidlům hrál mimo dění hry Hamadi Al Ghaddioui, ten přišlápl pravou nohu Haidarovi.
     
    20
    Proti centru nejvýše vyšplhal Willi Orban. V lehkém záklonu nezvládl zamířit přesně, míč nasměroval vysoko nad bránu.
     
    19
    Jsou to opět domácí, kteří kombinují na útočné polovině. Pěkná kombinace maximálně na dva doteky skončila u Adamse, jehož pokus zblokoval Kempf.
     
    18
    Borna Sosa se zbavil svého osobního strážce, ovšem z levého křídla se nezvládl stáhnout více na střed, z velkého úhlu vypálil hodně nepřesně.
     
    17
    Tlak Lipska pokračuje. Tentokráte Adams moc dobře věděl, co chce udělat. Technickou střelu směřoval k pravé tyči, ale Müller s touto variantou počítal a pravačkou výborně zakročil.
     
    16
    Ani nevěděl jak, ale Tyler Adams zády posunul míč k Emilu Forsbergovi. Překvapený švédský reprezentant vystřelil přímo do středu brány.
     
    15
    Více volného prostoru dostal u levé lajny Christopher Nkunku. K přesnému centru jej ale nevyužil, kulatý nesmysl poslal na hlavu útočníka Silvy.
     
    14
    Skvělý Florian Müller. Balón se poodrážel na malém vápně Stuttgartu až k Willymu Orbanovi, proti němuž ovšem skvěle vystartoval hostující gólman, který střelci zmenšil úhel na tolik, že nebylo kudy balón poslat do sítě.
     
    13
    Ústní domluvu si vyslechl Willi Orban. Maďarský stoper zastavil Enda bez zjevné snahy hrát míč, na nějž neměl šanci dosáhnout.
     
    12
    Na druhé straně mohl střílet Emil Forsberg, ale rozhodl se posunout míč v lepší pozici stojícímu Andrému Silvovi, který se pravačkou pořádně ukopl.
     
    11
    Akce ještě pokračovala. Odražený míč napálil z dvaceti metrů Roberto Massimo, avšak vystřelil přímo do středu bránu, Péter Gulácsi zapsal snadný první zákrok.
     
    10
    Přetažený centr na zadní tyč kontroloval Joško Gvardiol. Vyskočil v pravý čas, balón posunul mimo dosah adresáta Kempfa.
     
    9
    Hosté zahrozili rychlým protiútokem po levé lajně. Velkou rychlost nabral Roberto Massimo, v plném běhu nastřelil Orbana a vybojoval roh.
     
    8
    Proti dvěma protihráčům Philipp Klement nezvládl udržet kulatý nesmysl na kopačkách. Čelem k vlastní bráně chtěl nahrát stoperovi, nicméně rozehrávku vystihl Haidara.
     
    7
    Hodně tvrdý zákrok předvedl Tyler Adams, faulovanému Hamadimu Al Ghaddiouiovi dokonce vyzul kopačky. I z toho důvodu rozhodčí musel odpískat faul.
     
    6
    Rána Emila Forsberga nebyla vůbec špatná! Z osmnácti metrů vystřelil po zemi k pravé tyči a Florian Müller měl co dělat, aby míč vyškrábl do bezpečí.
     
    5
    Očekávalo se, že domácí budou hrát častěji na míči. Tak se také děje, hosté se prakticky ještě nedostali za polovině hřiště.
     
    4
    Dala o sobě vědět i nová akvizice v dresu Lipska, Mohamed Simakan. Neporozuměl si ale s Klostermannem, míč poslal mimo jeho dosah.
     
    3
    Emil Forsberg skončil kousek za velkým vápnem na trávníku. Dožadoval se odpískání volného přímého kopu, podle arbitra Badstübnera však hrál Waldemar Anton čistě.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních bílých dresech. Hosté pro dnešní ligové střetnutí oblékli dresy barvy černé.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Orban, Simakan, Gvardiol – Adams, Haidara – Szoboszlai, Forsberg (C), Nkunku – André Silva.
    Náhradníci: Martínez – Brobbey, Hwang Hi-čchan, Kampl, Laimer, Mukiele, Y. Poulsen, Raebiger, Sabitzer.

    VfB Stuttgart: F. Müller – Mavropanos, Anton, Kempf – Massimo, Klement, Endo (C), Sosa – Förster, Klimowicz – Al Ghaddioui.
    Náhradníci: Bredlow – Didavi, Ito, Kalajdžić, Mola, Stenzel, Thommy, Millot.

    Rozhodčí: Badstübner – Schüller, Hüwe.
     
    VfB Stuttgart

    Fotbalisté Stuttgartu také patří k tomu lepšímu, co německý fotbal nabízí. V loňské sezóně skončili v horní polovině tabulky na solidním devátém místě, na pohárovou Evropu, sedmý Union, ztratili pět bodů.

    V přípravě se svěřencům trenéra Matarazza dařilo. Prohráli až v tom posledním sedmém, kdy změřili síly s katalánskou Barcelonou, s níž prohráli po bojovném výkonu 0:3. Před dvěma týdny vstoupil Stuttgart do poháru a v prvním kole deklasoval BFC Dynamo vysoko 6:0. Minulý víkend v lize začal taky vítězně, nováčka z Fürthu porazil přesvědčivě 5:1.
     
    RB Lipsko

    RB Lipsko patří i navzdory krátké klubové historii k nejlepším německým týmům současnosti. To ostatně potvrdilo i minulý rok, když bylo nejbližším pronásledovatelem suverénního Bayernu, přestože zaostalo o propastných 13 bodů. Tehdy ještě svěřenci kouče Nagelsmanna o sobě dali vědět i v Lize mistrů, kde vypadli v osmifinále na úkor Liverpoolu.

    Do nové sezóny s novým trenérem. Nagelsmann převzal Bayern a do Lipska přišel americký kouč Jesse Marsch. Ligovou sezónu se svou družinou nezačal vůbec dobře, na půdě Mohuči padla překvapivě 0:1.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný páteční večer. Vítám vás při sledování předehrávky 2. kola německé Bundesligy, u zápasu mezi Lipskem a Stuttgartem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Milan Huppert

    Branky: 38. Szoboszlai, 46. Forsberg (André Silva), 52. Szoboszlai, 65. André Silva (pen.)

    Karty:   64. Kempf (STU), 68. Förster (STU), 71. Mavropanos (STU)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 11:5. Střely mimo: 15:6. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:11.
    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Orban (76. Mukiele), Simakan, Gvardiol – Adams, Haidara (68. Sabitzer) – Szoboszlai (69. Laimer), Forsberg (C), Nkunku (82. Y. Poulsen) – André Silva (69. Hwang Hi-čchan).
    Náhradníci: Martínez – Brobbey, Hwang Hi-čchan, Kampl, Laimer, Mukiele, Y. Poulsen, Raebiger, Sabitzer.

    VfB Stuttgart: F. Müller – Mavropanos (84. Stenzel), Anton, Kempf – Massimo, Klement (73. Millot), Endo (C), Sosa – Förster (81. Thommy), Klimowicz (73. Kalajdžić) – Al Ghaddioui (46. Didavi).
    Náhradníci: Bredlow – Didavi, Ito, Kalajdžić, Mola, Stenzel, Thommy, Millot.

    Rozhodčí: Badstübner – Schüller, Hüwe
    bahis siteleri