RB Lipsko – Stuttgart 4:0 (kon.)
konec
RB Lipsko
4:0 (1:0)
VfB Stuttgart
Pátek 20.08.2021, 20:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Německá Bundesliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:25:41)
     
    Lipsko v předehrávce 2. kola německé Bundesligy potvrdilo roli favorita, na domácím stadiónu porazilo Stuttgart vysoko 4:0.

    První dějství nabídlo jedinou branku, kterou vstřelil ve 38. minutě Dominik Szoboszlai parádní křižnou střelou k levé tyči. Domácím vyšel skvěle vstup do druhé půle, když hned z akce po výkopu navýšil náskok Emil Forsberg. V 52. minutě se podruhé prosadil Dominik Szoboszlai, jehož centr od levé lajny zapadl za záda překvapeného Müllera. Finální podobu dal výsledku André Silva, jenž proměnil penaltu poté, co hrál Kempf ve vápně rukou.

    Svěřenci kouče Marsche dali zapomenout na nezdar v Mohuči a do tabulky zapsali první tři body. Stuttgart po jasném vítězství nad Fürthem tvrdě narazil, byť se bodový zisk s Lipskem neočekával.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 11:5. Střely mimo: 15:6. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:11.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Fotbalisté v bílých dresech s velkým klidem kombinují na útočné polovině. Do koncovky už se tolik netlačí, čtyřbrankový náskok je dostatečný.
     
    88
    Na druhé straně vypálil Erik Thommy. Hrudí si míč zpracoval, načež si ho nechal skočit a přímým nártem rozvlnil pouze horní síť.
     
    87
    Souhra dvou střídajících hráčů nevyšla. Konrad Laimer nabil Marcelu Sabitzerovi, jehož rána prosvištěla vysoko nad břevnem.
     
    86
    Emil Forsberg měl dobrou myšlenku, ale neprovedl ji ideálně. Míč totiž poslal za paty Klostermanna, jenž zastavil příliš pozdě.
     
    85
    Domácí strážce svatyně musel znovu do akce. Hlavičkou jej prověřil Wataru Endo, ale míči dal malou razanci, Gulácsi měl poměrně snadnou práci.
     
    84
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Konstantinos Mavropanos, přichází Pascal Stenzel.
     
    83
    Dvacet metrů od brány vypálil Daniel Didavi. Teč Sabitzera nadělala Gulácsimu komplikace, nicméně maďarský brankář se stihl zorientovat a míč schoval v náruči.
     
    82
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Christopher Nkunku, přichází Yussuf Poulsen.
     
    81
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Philipp Förster, přichází Erik Thommy.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. O vítězi je rozhodnuto, neboť Lipsko vede čtyřbrankovým rozdílem. Stuttgart nestíhá.
     
    79
    Rozběhnutý Nordi Mukiele, když vlastní vinou zakopl od pravou nohu Mavropanose. Sudí celou situaci dobře viděl a nechal ve hře pokračovat.
     
    78
    Fotbalisté v černých dresech působí s míčem na kopačkách, ale jen kolem středového kruhu, dále je dobře rozestavená defenziva Lipska nepouští.
     
    77
    Z brány vystartoval proti centru Péter Gulácsi. Maďarský gólman si poradil s velkým přehledem, kulatý nesmysl lapil do rukavic.
     
    76
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Willi Orban, přichází Nordi Mukiele.
     
    75
    Po souboji s Forsbergem zůstal ležet na trávníku Wataru Endo. Arbitr Badstübner chvíli váhal, nakonec odpískal standardku ve prospěch Stuttgartu.

    Milan Huppert

    Branky: 38. Szoboszlai, 46. Forsberg (André Silva), 52. Szoboszlai, 65. André Silva (pen.)

    Karty:   64. Kempf (STU), 68. Förster (STU), 71. Mavropanos (STU)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 11:5. Střely mimo: 15:6. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:11.
    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Orban (76. Mukiele), Simakan, Gvardiol – Adams, Haidara (68. Sabitzer) – Szoboszlai (69. Laimer), Forsberg (C), Nkunku (82. Y. Poulsen) – André Silva (69. Hwang Hi-čchan).
    Náhradníci: Martínez – Brobbey, Hwang Hi-čchan, Kampl, Laimer, Mukiele, Y. Poulsen, Raebiger, Sabitzer.

    VfB Stuttgart: F. Müller – Mavropanos (84. Stenzel), Anton, Kempf – Massimo, Klement (73. Millot), Endo (C), Sosa – Förster (81. Thommy), Klimowicz (73. Kalajdžić) – Al Ghaddioui (46. Didavi).
    Náhradníci: Bredlow – Didavi, Ito, Kalajdžić, Mola, Stenzel, Thommy, Millot.

    Rozhodčí: Badstübner – Schüller, Hüwe
    thejrc.org