Česko – Dánsko 6:1 (kon.)
konec
Česko
6:1 (3:1, 0:0, 3:0)
Dánsko
Pátek 20.08.2021, 20:10 • Calgary WinSport Arena • Mistrovství světa žen • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký páteční večeř přeji všem příznivcům hokeje. Mistrovství světa žen, které se mělo uskutečnit už na jaře, ale bylo odloženo, nyní startuje. V dnešním otevíracím duelu tohoto šampionátu, který se koná v Calgary, vyzvou Češky celek Dánska ve skupině B.
     
    Česko

    Český tým do dějiště šampionátu odletěl už 10. srpna a poté podstoupil pětidenní karanténu. Nyní už Češky trénují a připravují se na úvodní duel. Přípravu v Česku absolvovaly v Liberci, kde je užší kluziště, aby si hráčky přivykly. Před startem odehrály jedno přípravné utkání přímo v dějišti, kdy se utkaly se švýcarským týmem. Ten ale české hráčky porazil 4:2. Dnes je tu už ale ostrý start turnaje a Češky do něj budou chtít vstoupit úspěšně. Jak říkají, nervozita lehce stoupá, ale věří, že těžký zápas zvládnou.

    Nominace českého týmu

    Brankářky:
    Klára Peslarová, Viktorie Švejdová (obě MODO, Švédsko), Kateřina Zechovská (Bílina)

    Obránkyně:
    Sára Čajanová (Brynäs IF, Švédsko), Magdalena Erbenová (Rensselaer Polytechnic Institute, NCAA), Pavlína Horálková (Krasnojarsk, Rusko), Samantha Kolowratová (Metropolitan Riveters, NWHL), Dominika Lásková (Merrimack College, NCAA), Daniela Pejšová (MODO, Švédsko), Tereza Radová, Klára Seroiszková (obě Göteborg, Švédsko), Aneta Tejralová (Nižnij Novgorod, Rusko)

    Útočnice:
    Kateřina Bukolská (Kladno), Klára Hymlárová (St. Cloud State University, NCAA), Denisa Křížová (Brynäs IF, Švédsko), Tereza Mazancová (Benátky nad Jizerou), Alena Mills (Vanke Rays Šen-čen, Čína), Natálie Mlýnková, Kristýna Pátková (University of Vermont, NCAA), Kateřina Mrázová (Brynäs IF, Švédsko), Noemi Neubauerová (Colgate University, NCAA), Michaela Pejzlová (IFK Helsinky, Finsko), Vendula Přibylová (AIK Stockholm, Švédsko), Lenka Serdar (TPS Turku, Finsko), Tereza Vanišová (Leksand, Švédsko)
     
    Dánsko

    Dánky jsou už také samozřejmě v dějišti mistrovství světa a stejně jako český tým musely podstoupit karanténu. I hráčky Dánska mají za sebou jedno přátelské utkání, které odehrály den před tím českým. V něm se střetly s reprezentantkami Německa. Základní hrací doba vítěze neurčila po výsledku 3:3 a na řadu tedy přišlo prodloužení. Ani v něm gól nepadl, rozhodly až samostatné nájezdy, po kterých Němky vyhrály 4:3. Nyní už Dánky vše směřuji k duelu s českým týmem a rády by taktéž chtěly uspět.

    Nominace Dánska

    Brankářky:
    Cassandra Repstocková-Rommeová (Hvidovre, Dánsko), Emma-Sofie Nordströmová (Linköping, Švédsko), Lisa Sellbergová Jensenová (Malmö, Švédsko

    Obránkyně:
    Amalie Andersenová (University of Maine, USA), Amanda Normannová Refsgaardová (Rødovre Skøjte, Dánsko), Josephine Asperupová, Kristine Melbergová Hansenová, Malene Clarinová Frandsenová (všechny Malmö, Švédsko), Linn Plougová (Long Island University, USA), Simone Jacquetová Trysöeová (Alborg, Dánsko), Sofie Skottová Dahlová (Hvidovre, Dánsko)

    Útočnice:
    Emma Elizabeth Russelová, Silke Laveová Gludová (obě Rødovre Skøjte, Dánsko), Josefine Höeghová Perssonová, Sofia Blüthgenová Skriverová (obě Lulea, Švédsko), Josefine Jakobsenová (Djurgardens, Švédsko), Julie Marie Funchová Östergaardová, Mille Kunnerupová Sörensenová, Sara Julie Knudsenová, Sofia Borup Baggesenová (všechny Hvidovre, Dánsko), Julie Oksbjergová, Maria Holmová Petersová, Michele Brixová Nielsenová (všechny Odense, Dánsko), Lilly Pearl Friisová-Hansenová (Rensselaer, USA), Mia Bauová Hansenová, Natalie Perryová (obě Malmö, Švédsko), Michelle Weisová Hansenová (University of Maine, USA), Nicoline Söndergaardová Jensenová (HV71, Švédsko),
     
    Vzájemná utkání

    V dubnu sehrály obě reprezentace dva přátelské duely, to ještě netušily, že se nakonec mistrovství světa odloží až na srpen. Nicméně v prvním utkání zvítězily 5:1 Češky, v tom druhém pak byly zase úspěšné Dánky, které vyhrály 3:0.
     
    Základní skupiny bez diváků

    Bylo rozhodnuto, že minimálně základní část mistrovství světa žen se odehraje bez diváků. Proto ani nešly do prodeje vstupenky. O tom, zda se alespoň play-off uskuteční za přítomnosti diváků, se rozhodne až v průběhu MS.
     
    Skupina B

    Česko
    Dánsko
    Japonsko
    Maďarsko
    Německo
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Peslarová (Zechovská) – Lásková, Čajanová, Pejšová, Kolowratová (A), Horálková, Radová – Mrázová (A), Pejzlová, Mlýnková – Křížová, Vanišová, Neubauerová – Mils (C), Hymlárová, Přibylová – Serdar, Mazancová, Pátková

    Dánsko: L. Jensenová (Repstocková-Rommeová) – Asperupová, Frandsenová (A), Andersenová, Plougová, Melbergová, Jacquetová, Refsgaardová – Gludová, Perssonová, Jakobsenová (C) – N. Jensenová (A), Weisová, Friisová-Hansenová – Brixová, Oksbjergová, Ostergaardová – Sorensenová, Petersová, Bauová – Russellová

    Rozhodčí: Nurmiová (FIN), Wiegandová (SUI) – Blairová (CAN), Spresserová (USA).
     
    Na ledové ploše se už prohánějí rozhodčí, nyní na led naskakuje český i dánský tým. Mistrovství světa žen za malý okamžik bude zahájeno.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Od úvodních minut byly u kotouče české hráčky, ale ten jim vypadl do středního pásma a musely se tak pakovat z teritoria Dánska.
     
    00:41
    A hned tu máme první velkou šanci zápasu. Daniel Pejšová si zpracovala puk na pravém kruhu a poté svižnou střelou vyzkoušela pozornost Jensenové, která má puk v lapačce a zastavuje hru.
     
    01:23
    A znovu Daniela Pejšová, ve středním pásmu zachytila touš a otočila rychle hru zpět do útoku, ovšem obrana Dánska zakročila a jsou to právě Dánky, které nyní míří poprvé dopředu.
     
    01:59
    Po nepřesné rozehrávce se dánský celek o pásmo připravil, následoval zisk kotouče pro český tým a ten pádí opět směrem před branku Lisy Jensenové.
     
    02:33
    Vyloučení v týmu Česko (Kateřina Mrázová – 2 min., hákování).
     
    02:47
    Jako první hrají přesilovou hru Dánky při vyloučení Mrázové, Češky ale hned v obranné třetině získaly kotouč a vyhodily ho až před Lisu Jensenovou.
     
    03:49
    Noemi Neubauerová zachytila před modrou čárou puk a namířila si to s ním před dánskou klec. Sice nevystřelila, ale pošetřila cenné vteřiny z české početní nevýhody.
     
    04:33
    Češky své oslabení zvládly bez úhony a nyní jsou už v plném počtu a hned se zapojují do útoku.
     
    05:02
    Alena Mills se zjevila těsně před brankou Lisy Jensenové, ale její sklepnutí kotouče skončilo jen vedle branky Jensenové. Následně pak Dánky otočily hru.
     
    05:37
    Daniela Pejšová byla faulována a Češky mají ponechanou výhodu. Pokud neskórují, zahrají si svou první přesilovou hru.
     
    05:46
    Vyloučení v týmu Dánsko (Josefine Jakobsenová – 2 min., hákování).
     
    06:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky využívají bleskově přesilovou hru, roztáhly akci v útočném pásmu a několikrát si vyměnily kotouč. Nakonec dostala na modrou čáru přihrávku ALENA MILLS, jenž poté svižnou ranou dostala touš až do sítě dánského týmu – 1:0. Asistence: Klára Hymlárová a Pavlína Horálková.
    06:05 Alena MILLS - 1:0
     
    07:56
    Češky notně ožily, nyní v útočném pásmu založily další pohlednou kombinaci, ale dánská obrana je v rozletu zastavila a rychle otočila hru na opačnou stranu.
     
    08:56
    Čajanová v rohu útočného pásma vybojovala puk, následoval pas na spoluhráčku, ale tu vystihla jedna z Dánek a posunula puk do středního pásma.
     
    09:10
    Dominika Lásková se natlačila do těsné blízkosti Lisy Jensenové, ale zblízka ji nedokázala překonat. Dánská brankářka pak raději zastavila hru a následuje první komerční přestávka.
     
    09:51
    Český tým zatím působí hodně aktivně, před chvílí byl znovu v pásmu soupeřek, ale zakončit nedokázal. Na druhé straně pak branku českého celku minula Josefine Jakobsenová.
     
    10:46
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    10:53
    Natálie Mlýnková těsně před Lisou Jensenovou zvedla kotouč, který byl sražen k zadnímu mantinelu.
     
    11:24
    A nyní Vendula Přibylová dostala kotouč do prostoru mezi kruhy, okamžitě vystřelila a táhlým pokusem vyprášila beton Lisy Jensenové. Ta pak puk ukryla a hru zastavila.
     
    11:48
    Daniela Pejšová nejprve zachytila rozehrávku soupeřky, dostala puk do středního pásma a nakonec se proháčkovala až do útoku, kde pokusem opět málem ohrozila Lisu Jensenovou.
     
    12:36
    Silke Gludová na hraně levého kruhu vyslala nebezpečnou střelu na Kláru Peslarovou, která ale kryje.
     
    13:00
    Česko právě vstřelilo branku!
    A hned na druhé straně se mění podruhé skóre a opět na české straně. Zpětnou přihrávkou před branku poslala puk Kateřina Mrázová DOMINICE LÁSKOVÉ, která v pádu pověsila kotouč pod víko Jensenové klece – 2:0. Asistence: Kateřina Mrázová.
    13:00 Dominika LÁSKOVÁ - 2:0
     
    13:00
    Hned po českém gólu následuje krátká pauza v podobě dalšího reklamního bloku.
     
    14:09
    Vyloučení v týmu Česko (Kateřina Mrázová – 2 min., hákování).
     
    14:41
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Také Dánky využívají svou přesilovku a snižují na rozdíl jediné branky. Po střele od modré čáry se puk odrazil od zadního mantinelu na levou stranu, kde ho do sítě dopravila JOSEFINE PERSSONOVÁ – 2:1. Asistence: Josefine Jakobsenová a Julie Ostergaardová.
    14:41 Josefine PERSSONOVÁ - 2:1
     
    16:35
    Dánky nyní rozvinuly další akci, po které ohrozily branku českého týmu, ale Klára Peslarová si poradila a poslala puk do rohu obranného pásma.
     
    17:18
    Vyloučení v týmu Dánsko (Julie Oksbjergová – 2 min., podrážení).
     
    17:34
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky využily další přesilovku a jsou zpět ve dvoubrankovém vedení. Od pravého mantinelu nahazovala puk Pavlína Horálková, před dánskou klecí nastavila hůl VENDULA PŘIBYLOVÁ, puk změnil směr a nakonec zapadl do dánské sítě – 3:1. Asistence: Pavlína Horálková a Alena Mills.
    17:34 Vendula PŘIBYLOVÁ - 3:1
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:44
    Češky to ještě zkusily před brankou Dánek a donutily Lisu Jensenovou k zákroku. Následně pak Dánky puk dostaly do středního pásma.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina úvodního duelu na mistrovství světa žen mezi Českem a Dánskem je minulostí. Češky začaly velmi dobře, když se dostaly postupně do dvoubrankového náskoku. Dánky ale dokázaly snížit na rozdíl jediné branky. Poslední slovo v této části hry ale měly opět hráčky Česka, které vsítily další branku a vedou 3:1.
     
    Další třetina začne přibližně ve 21:00.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Češky jsou u kotouče a snaží se ho dostat z obranného pásma ven.
     
    21:03
    To se povedlo a nyní už hráčky českého týmu operují před dánskou brankou. V zádech mají slibný náskok, který by ale rády pojistily.
     
    21:54
    Tereza Radová dobruslila puk v obranné třetině a dostala ho do neutrální zóny. Následně pak Češky pokračovaly dále a pokusem od modré čáry Vendula Přibylová prověřila Lisu Jensenovou. Hra je zastavena.
     
    22:29
    Dominika Lásková napřáhla na modré čáře a její pokus šel na branku dánského celku, ovšem před Jensenovou zakročila obránkyně Malene Frandsenová.
     
    23:28
    Samantha Ahn Kolowratová se dostala do prostoru mezi kruhy, spoluhráčka vybojovala puk a chtěla jí ho poslat na hokejku, tahle souhra ale nevyšla.
     
    24:55
    Zakázané uvolnění českého týmu a hra se stěhuje před branku Kláry Peslarové, kde se bude za malý okamžik vhazovat.
     
    25:35
    Alena Mills se dokázala dostat k zakončení před Jensenovou, nakonec pak byla faulována a Češky si zahrají další přesilovou hru.
     
    25:35
    Vyloučení v týmu Dánsko (Malene Frandsenová – 2 min., podrážení).
     
    26:19
    Český tým se usadil v pásmu soupeřek a hned roztáčí přesilovkový kolotoč.
     
    27:07
    Vendula Přibylová zakončila po přihrávce od Aleny Mills, ale její pokus minul branku Lisy Jensenové. Nicméně Češky nadále operují před její brankou.
     
    27:25
    Dánsko se osvobozuje a tohle oslabení už zvládne.
     
    27:35
    Dánsko je v plném počtu.
     
    28:30
    Závar před brankou Dánska, který zvládla Lisa Jensenová, zakryla puk a nechala hru přerušit. Následuje další komerční přestávka, po ní se bude vhazovat před klecí Dánska.
     
    28:43
    Dánská brankářka byla opět ohrožena, na pravé straně vystřelila Noemi Neubauerová, která pak ještě zblízka dorážela svou střelu. Lisa Jensenová ale opět zakročila a po zákroku hru zastavuje.
     
    29:29
    Vyloučení v týmu Dánsko (Lilli Friis-Hansenová – 2 min., podrážení).
     
    29:54
    V polovině základní hrací doby vedou Češky stále 3:1 a nyní mají k dispozici přesilovou hru a už se tlačí před dánskou klec.
     
    30:47
    Tereza Vanišová to zkusila před Lisou Jensenovou, ale neuspěla, následoval výhoz kotouče Dánkami až před českou branku.
     
    31:29
    Dánsko je v plném počtu.
     
    32:02
    Vyloučení v týmu Dánsko (Malene Frandsenová – 2 min., podrážení).
     
    32:31
    Alena Mills střílela od modré čáry, její pokus tečovala před Jensenovou Tereza Vanišová, leč neúspěšně. A po další střele Češek pak puk získaly Dánky a vyhodily ho do bezpečí.
     
    33:25
    Vhazovalo se po levé ruce Lisy Jensenové, hned na to střílela Kateřina Mrázová, která donutila brankářku Dánska k zákroku a přerušení hry. Buly po levé ruce Jensenové.
     
    34:02
    Dánsko je v plném počtu.
     
    34:44
    V pásmu Dánska u pravého hrazení došlo na souboj o kotouč, nakonec ho vydoloval dánský tým a dostal puk do středního pásma.
     
    35:39
    Zpoza zadního mantinelu posílala před českou branku puk Emma Russellová, ale neměla tam nikoho, kdo by ji zpracoval a následně pak zakončil.
     
    36:06
    Silke Gludová si najela do prostoru mezi kruhy, kde si klepala o přihrávku, ale nedočkala se jí. Češky výborně pokazily souhru soupeřek a otáčejí hru.
     
    36:54
    Dominika Lásková těsně před Jensenovou chtěla dorážet puk, který ale už v lapačce měla brankářka Dánska a hra je přerušena, buly po její levé ruce.
     
    37:20
    Zakázané uvolnění Dánska, hra se stěhuje před Lisu Jensenovou a opět se bude v krátkém sledu po sobě vhazovat před její klecí.
     
    37:56
    Na levé straně mohla dorážet puk do částečně odkryté klece Daniela Pejšová, ale jen promáchla. Dánky rychle sebraly kotouč a poslaly ho do středního pásma.
     
    38:34
    Další zakázané uvolnění Dánska.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:27
    Vyloučení v týmu Dánsko (Malene Frandsenová – 2 min., podrážení).
     
    39:48
    Češky se v závěru v přesilové hře vydaly dopředu, střelu od modré čáry pak srazila betonem do bezpečí Lisa Jensenová.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je za námi. V ní nepadla žádná branka a Češky stále drží dvoubrankový náskok. V závěru prostřední části hry byla faulována česká hráčka a na úvod třetího dějství tak budou hráčky Česka dohrávat přesilovou hru. Třetí třetina začne přibližně ve 21:45.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:22
    Česko právě vstřelilo branku!
    Na začátku třetí třetiny Česko využívá další přesilovou hru a vede už 4:1. Vendula Přibylová našla přihrávkou ALENU MILLS, která se opřela do střely a ta poté skončila až za zády Lisy Jensenové po lehké teči jedné z Dánek. Asistence: Vendula Přibylová a Pavlína Horálková.
    40:22 Alena MILLS - 4:1
     
    42:27
    Další český útok a zakončovala na levé straně Michaela Pejzlová, ovšem Jensenovou nedokázala překonat.
     
    44:00
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ve WinSport Areně nyní zní písnička od Josefa Melena Ne pětku ne. Ale ano, dánská brankářka nyní inkasuje popáté. Z pravé strany poslala přihrávku pro KRISTÝNU PÁTKOVOU Tereza Mazancová a prvně jmenovaná pak načapala Jensenovou, které proskočil kotouč mezi betony – 5:1. Asistence: Tereza Mazancová a Daniela Pejšová.
    44:00 Kristýna PÁTKOVÁ - 5:1
     
    46:49
    Češky hrají v pohodě, aby ne když mají čtyřbrankový náskok. Znovu zatopily obraně soupeřek, které musely zakročit.
     
    47:45
    Následuje další komerční přestávka.
     
    48:34
    Tereza Vanišová se snažila na pravé straně zakončit, ale byla faulována Nicolinou Jensenovou a ta dostane dvě minuty.
     
    48:34
    Vyloučení v týmu Dánsko (Nicoline Jensenová – 2 min., nedovolené bránění).
     
    49:06
    Alena Mills se napřahovala u modré čáry na kotouč, ale ten se dostal do středního pásma. Češky se bleskově vrátily ven z pásma, ale už v něm zase operují.
     
    49:50
    Nyní se Dánky osvobozují.
     
    50:34
    Dánsko je v plném počtu.
     
    51:15
    Pejšová ztratila puk za brankou Dánska, ale nakonec ho český celek získal zpět. Z pravého kruhu pak střílela Denisa Křížová, ale jen do betonu Lisy Jensenové.
     
    52:21
    Alena Mills se před brankou Dánska natahovala na kotouč a chtěla vystřelit, aby zkompletovala hattrick, zatím na to ale nedošlo.
     
    53:09
    Češky znovu kombinovaly před dánskou brankou a Lisa Jensenová se musela mít opět na pozoru.
     
    53:52
    Z vrcholu levého kruhu střílela nebezpečně Michelle Weisová, ale proti ní zakročila Daniela Pejšová. Na druhé straně pak nepřesně střílela Kateřina Mrázová.
     
    55:31
    Kateřina Mrázová se dostala do úniku před branku Dánska, poté viděla na pravé straně volnou spoluhráčku, které poslala kotouč, ta ale netrefila odkrytou klec Dánska. Kotouč jen prosvištěl brankovištěm.
     
    56:45
    Češky to ale mrzet moc nemusí, protože tři minuty a kousek před koncem třetí třetiny stále drží velmi slibný náskok.
     
    57:16
    Česko právě vstřelilo branku!
    Čepice na led! ALENA MILLS právě nyní završila svůj hattrick. Její svižná střela nejprve cinkla o brankovou konstrukci a poté skončila v síti – 6:1. Asistence: Pavlína Horálková.
    57:16 Alena MILLS - 6:1
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:47
    Zápas se už jen dohrává, je jasné, že Češky o pětibrankový náskok jen těžko přijdou. Nyní navíc zaútočily a opět na dánskou brankářku poslaly střelecký pozdrav.
     
    59:45
    U puku jsou Dánky a ještě se pokoušejí dostat ho před českou branku, ale nedaří se jim to tak, jak by chtěly.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Češky v úvodním duelu mistrovství světa nezaváhaly a připisují první tři body do tabulky ve skupině B. Hattrickem se blýskla Alena Mills, jenž patřila ke strůjkyním povedeného zápasu. Dánky se zmohly pouze na jeden gól, víc jich už nepřidaly.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (22:19:21)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 7. Mills (Hymlárová, Horálková), 13. Lásková (Mrázová), 18. Přibylová (Horálková, Mills), 41. Mills (Přibylová, Horálková), 44. Pátková (Mazancová, Pejšová), 58. Mills (Horálková) – 15. Perssonová (Jakobsenová, Ostergaardová)


    Česko: Peslarová (Zechovská) – Lásková, Čajanová, Pejšová, Kolowratová (A), Horálková, Radová – Mrázová (A), Pejzlová, Mlýnková – Křížová, Vanišová, Neubauerová – Mils (C), Hymlárová, Přibylová – Serdar, Mazancová, Pátková
    Dánsko: L. Jensenová (Repstocková-Rommeová) – Asperupová, Frandsenová (A), Andersenová, Plougová, Melbergová, Jacquetová, Refsgaardová – Gludová, Perssonová, Jakobsenová (C) – N. Jensenová (A), Weisová, Friisová-Hansenová – Brixová, Oksbjergová, Ostergaardová – Sorensenová, Petersová, Bauová – Russellová

    Rozhodčí: Nurmiová (FIN), Wiegandová (SUI) – Blairová (CAN), Spresserová (USA)
    ocianews.com