Žižkov – Ústí n. L. 0:0 (kon.) | Líšeň – Brno 1:2 (kon.) | Varnsdorf – Vyškov 2:1 (kon.)
Táborsko – Dukla Praha 0:1 (kon.)
konec
FK Viktoria Žižkov
0:0 (0:0)
FK VIAGEM Ústí nad Labem
Neděle 22.08.2021, 10:15 • Seifertova ulice, Praha-Žižkov • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Krásný fotbalu zasvěcený den.

    V rámci pátého kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se spolu utkají celky Viktorie Žižkov a FK Ústí nad Labem. I když je na tyto počty ještě brzy, můžeme říci, že se spolu střetnou "tabulkoví sousedi".

    Žižkovští se po nepovedeném startu a dvou porážkách zvedli a nejprve v Sefiertově ulici zdolali Příbram 2:0 a posléze srazili v malém pražském derby rezervu Sparty dokonce 3:0. Pod obě nuly se podepsal Pavel Soukup, který po porážkách 2:3 s Líšní a 1:2 s Varnsdorfem nahradil kapitána Milana Švengera. Nejlepším střelcem Viktorky je čtyřgólový Ekvádorec Augusto Batijoa.

    Ústečtí na pvod sezony zvládli přestřelku v Třinci, kde vyhráli nakonec 3:2. Poté ale doma nestačili na Jihlavu a poslední dvě klání skončila remízou – nejprve 0:0 v Líšni a poté 1:1 s Prostějovem. Mezi tyčemi se poprvé v pozici týmové jedničky zabydluje po odchodu Mariána Tvrdoně do Plzně teplický mladík Jan Plachý. O všechny góly Ústí se zatím postaral pokaždé jiný střelec. Rozhodující zásah v Třinci si připsal teprve 20letý mladík Ladislav Krobot.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Viktoria Žižkov: P. Soukup – Muleme, Š. Gabriel, Březina, Koželuh – Súkenník (C), Sixta – Nabijev, Petrlák, Bazal – Batioja.
    Náhradníci: Švenger – Žežulka, Hosaam El Nagar, Ahmed, T. Zeman, D. Richter, Fawzy.

    FK Ústí nad Labem: J. Plachý – Alexandr, Brak, M. Bílek (C), Chodora – Miskovič, Mechmache – Čičovský, Ogiomade, Prošek – Krobot.
    Náhradníci: D. Němec – Hudec, Jiránek, Cantin, A. Černý, Emmer, Angelozzi.

    Rozhodčí: Černý – Mikeska, Černoevič.
     
    Nad Prahou je zataženo, lehce poprchává, ale na průtrž mračen to zatím nevypadá. Hráči pomalu ukončují rozcvičku a za chvíli vyběhnou zde na stadionu v Seifertově ulici k pátému ligovému kolu.
     
    Hráče máme na hřišti, po úvodním losu došlo k výměně stran a nyní je vše nachystáno k výkopu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté po rozehrávce vyslali dlouhý nákop k vápnu, kde se však do vzduchu vyšponoval Isaac Muleme, jenž míč uklidil do bezpečí.
     
    1
    Domácí se ubránili a po brejku došlo k faulu před rohem šestnáctky. Zajímavá šance.
     
    2
    No a málem se v Seifertově ulici poprvé křičelo "gól". Centr Davida Březiny sice hosté odvrátili, ale jen k noze Igora Súkenníka, jehož nepřesné zakončení tečoval ve vápně jeden z jeho spoluhráčů a Vojtěch Brak musel vykopávat balon z brankové čáry!
     
    3
    Zatím sledujeme poměrně bojovné utkání, oba celky se snaží podnikat útočné výpady a na rychlém, deštěm zkrápěném terénu bleskově přenášet hru.
     
    4
    Uvidíme, zda tento apetit vydrží. Ústí nyní vytlačilo rozehrávku Viktorky od půlky, hrát tak musí brankář Pavel Soukup.
     
    5
    Od Šimona Gabriela letěl dlouhý nákop na Augusta Batijou, ale toho si defenziva severočeského celku pohlídala.
     
    6
    Zatlačilo také Ústí a před Soukupovým vápnem byly vidět doslova defenzivní hody – skluzy, odkopy, hlavičky do bezpečí. Fanklub defenzivního fotbalu plesá.
     
    7
    Augusto Batijoa se proháčkoval před vápno a po kontaktu s jedním z Ústeckých možná až příliš ochotně padal k zemi, což také dávají Ústečtí sudímu najevo. Je z toho ale standardka, na hranici velké bedny.
     
    8
    David Březina napálil míč na břevno, odkud jej vyškrábl pohotový Jan Plachý! Bude to roh.
     
    9
    No a po něm už domácí příznivci dokonce slavili branku po zakončení Jana Koželuha. To ale dokázal na poslední chvíli ztečovat jeden z beků a balon následně pokryl tygřím skokem brankář Jan Plachý.
     
    10
    Ústečtí se po presu v jejich vápnu dostali před Soukupa, ale nepovedlo se jim nic vymyslet. Pokus Žižkova o brejk skončil po špatné rozehrávce v rukavicích Jana Plachého.
     
    11
    Domácí defenziva byla pod tlakem a Pavel Soukup nedůrazným odkopem málem dal šanci Jiřímu Miškovičovi, jemuž však balon odskočil od nohy a toho využil Josef Koželuh, který zatáhl míč po lajně, posadil mna trávník obránce, ale jeho centr před kasu odrazil vracející se Adam Čičovský.
     
    12
    Hra se nyní odbývala především na středu plochy. Po faulu na kruhu domácí rozehrávali a postupně se dostali až k vápnu, kde se do centru položil David Sixta, který nasměroval míč nad. Žižkov je v posledních chvílích na koni.
     
    13
    Žižkov kombinuje daleko od Plachého svatyně, Ústeckým se nyní daří držet viktoriány na uzdě.
     
    14
    Po faulu za půlkou bude opět servíroval míč do vápna David Březina. Vysoká míč ale obrana Severočechů odvrátila.
     
    15
    Následná akce domácím nevyšla, Ústečtí dobře pokryli rozehrávku, a tak uvede míč v hru brankář Jan Plachý.
     
    16
    David Chodora, hrající s kevlarovou maskou na obličeji, spěchal za obranu, ale včas jej odclonil Josef Bazal.
     
    17
    Po Chodorově centru zabojoval Adam Čičovský, který dokázal udržet míč na hrací ploše a Šimon Gabriel měl co dělat, aby nepustil Ústí do šance.
     
    18
    Armě se nyní povedlo rozbít souvislý tlak Žižkova a snaží se tvořit hru. Dokonce se jí zadařil presink a vybojovala rohový kop.
     
    19
    Roh Adama Alexandera si stáhl Vojtěch Brak, po jehož centru zahrál Igor Súkenník na další roh, který posléze žižkovský kapitán odvrátil hlavou.
     
    20
    Dobře motal žižkovským ve vápně hlavami Michal Bílek, ale vše nakonec vyřešil rázným odkopem David Sixta. Následná akce skončila faulem ve vápně, rozehrávat bude Pavel Soukup.
     
    21
    Marvis Ogiomade vykličkoval na rohu vápna do volného prostoru a nabil Jiřímu Miškovičovi, jehož zakončení zblokovala žižkovská obrana, která poté pod tlakem zakopla míč do bezpečí.
     
    22
    Daniel Chodora poslal z první parádní centr do vápna, který musel odvracet Igor Súkenník. Po autu vybojovali hosté roh. Arma má nyní navrch.
     
    23
    Roh tentokrát rozehráli hosté nakrátko. Výsledkem byl následný centr Adama Alexandera, po kterém se natáhl Pavel Soukup. Balon ale padal příliš rychle, a tak balon vyboxoval jen dovnitř šestnáctky, kde však stál Josef Bazal. Ten míč uklidil do bezpečí.
     
    24
    Na druhé straně rozehrávala po faulu standardku Viktoria. Centr Batijoy skončil u Davida Sixty, jehož sražené zakončení si stáhl do rukavic Plachý.
     
    25
    Po sérii přihrávek na středu hrací plochy poslali Ústečtí dlouhý nákop do vápna, kde ale číhal pozorný Pavel Soukup.
     
    27
    Michal Bílek se snažil prodrat přes Agusta Batijou k vápnu, ale domácí hráč si dobře pozičně došel pro faul. Hra se nyní lehce uklidnila.
     
    28
    Žižkovští se propracovali po pravém křídle k centru, který sice skončil zakončením, ale v těžké pozici tečoval, tuším, Farid Nabijev jen vedle.
     
    29
    Miroslav Petrlák se na středu s ničím nerozpakoval a prostě poslal míč na branku. Jeho "točeňák" si Jan Plachý pohlídal. Musel ale balon krotit nadvakrát.
     
    30
    Další útočný výpad domácích končí faulem na pravém křídle.
     
    31
    Kolem Davida Březiny se prohnal na pravém křídle Václav Prošek. Domácímu hráčovi nezbylo nic jiného, než jej u postranní čáry faulovat. Sudí vytahuje žlutou. A po právu, hostující hráč by měl umetenou cestu k brance, byť z úhlu.
     
    32
    Do centrovaného míče se skvěle vložil Pavel Soukup, který vyšplhal nad všechny hlavy a lapil jej. Domácí ale následně nepodrželi balon a po sraženém zakončení Marvise Ogiamade se bude kopat roh.
     
    33
    Adam Alexander nejprve poslal míč na bližší tyč, kde David Březina tak tak odklidil balon točící se do kasy na další roh. Ten zamýšlel hostující hráč stejně, leč napálil jen boční síť.
     
    34
    Augusto Batoijoa v těžké pozici zkoušel zkrotit míč, ale ten dokázal jen posunout do autu. Hraje Arma.
     
    35
    Adamovi Alexandrovi se otevíral prostor na pravém křídle, ale průnikovou přihrávku dokázala domácí obrana zblokovat. Ústí hodnou dobu kombinuje na své polovině.
     
    36
    David Březina dokázal pohlídat Daniela Chodoru, který se hnal za vysokým nákopem. Balon následně v poklidu sebral Pavel Soukup.
     
    37
    Po několika narážečkách se na pravém křídle uvolnil Josef Koželuh, jehož centr mířil do horkého prostoru na penaltě. Naděje domácích ale zchladil bryskní hlavičkou Vojtěch Brak.
     
    38
    Ústecký atak zastavil ofsajd. Ze hry se lehce vytratil náboj, který byl v úvodu. Je to logické. Týmy nechtějí udělat chybu, po níž by inkasovaly branku do šatny.
     
    40
    Augusto Batijoa uvolnil na pravém křídle Josefa Koželuha, jehož přetažený centr srazili ústečtí obránci na roh.
     
    41
    Roh byl rozehraný nakrátko a po něm přišel centr, do kterého se položil Josef Bazal. Jeho zakončení ale o několik decimetrů minulo klec.
     
    42
    Domácí se sami zahnali do problémů, brankář Soukup pak po malé domů neměl moc možností, jak zahrát, a tak Ústí vybojovalo aut a po něm i faul u postranní čáry.
     
    43
    Nádherně nadýchaný míč doletěl na malé vápno, kde jej hlavičkou trefil Vojtěch Brak, jenž ale nasměroval balon jen do boční sítě.
     
    44
    Krásně to provedl Václav Prošek, který si obhodil Davida Březinu, ale následně narazil na Isaaca Mulemeho. Při pokusu o opakovaný pokus se srazil s Adamem Čičovským. Domácí toho nevyužili a propadnutý míč odkopl Jan Plachý do autu.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Amadin Marvis Ogiomade (FK Ústí nad Labem).
     
    45+1
    Běží první minuta nastavení a po Ogiomadeho faulu má slušnou šanci na centr David Březina.
     
    45+1
    Ten však trefil jen zeď, následně však nabil Josefu Koželuhovi, jehož zakončení srazili Ústečtí na roh.
     
    45+1
    Po něm se k zakončení propracoval David Březina, jehož rána z šestnáctky skončila jen těsně nad. Tady jí Ústečtí doslova vytlačili očima...
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou úvodní půli, ve které jsme se příliš nenudili. K vidění byl v úvodu poměrně svižný fotbal, ze kterého profitovali domácí. Postupně se však otrkalo i Ústí a horko bylo i v žižkovském vápně. Branky jsme se ale nakonec po 45 minutách nedočkali.
     
    Aktéři se již vrátili na hřiště. Druhá půle začne z pár chvilek. Uvidíme gól?
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Viktorka hned po rozehrávce zkusila centr po lajně, ten byl ale odvrácen na solidně zaplněnou krytou tribunu.
     
    47
    Další obdobná akce dopadla skoro stejně – míč tentokrát několikrát zabouchal na střechu tribuny.
     
    47
    Následně ale Ústí vybojovalo rohový kop, po kterém měl Pavel Soukup plné ruce práce. Míč ale dokázal vyrazit do bezpečí.
     
    48
    Rodící se tlak Severočechů zastavil Isaac Muleme, který vybojoval míč a poslal jej na soupeřovu polovinu.
     
    49
    Jiří Miskovič se pokusil na pravé lajně centrovat, ale defenziva Žižkova balon uklidila do autu.
     
    50
    Viktoria kombinovala na zhuštěném prostoru u lajny, ale nedokázala se otočit směrem k brance. Ústí vyslalo balon na zteč, ale ten si pohlídal Pavel Soukup.
     
    51
    Isaac Muleme si parádně pohlídal nabíhajícího Václava Proška, kterého čitě ramenem odstavil a vybojoval míč pro své barvy.
     
    52
    Domácí celek má v úvodu druhé půle problém s tím, aby udržel po delší časový úsek balon na svých kopačkách. Ústečtí jsou nebezpečnější a te%d se jim po autu dokonce povedlo vystřelit. Nečekaně, ale nepřesně. I tak to ale stadionem v Seifertově ulici jen zahučelo.
     
    54
    Akrobaticky sebral míč Václavu Proškovi Isaac Muleme. Domácí bek vyskočil do vzduchu nohou napřed a balon uklidil. Odkaz na umění Jackieho Chana.
     
    56
    Ústečtí zachybovali na středu a lacino odevzdali míč Miroslavu Petrlákovi, který mířil do brejku, balon předložil ještě vedle sebe Josefu Koželuhovi, který se však dostal do přílišného úhlu a trefil Jana Plachého na bližší tyči.
     
    57
    Igorovi Súkenníkovi nyní nevyšel pokus o centr po lajně, kterým by vysunul Augusta Batijou. Ústí má aut.
     
    58
    Postupným útokem se dostali Severočeši až před vápno, kde ale jejich výlet skončil. Po rázném odkopu se snažil na středu zpracovat míč Augusto Batijoa, který ale ve výskoku trefil místo míče soupeře a vidí žlutou kartu.
     
    60
    Václav Prošek po propadnutí ústecké obrany a vysokém centru sebral Igorovi Súkenníkovi z hlavy nebezpečné zakončení. Domácím se posléze nepovedlo udržet míč na hrací ploše.
     
    61
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Josef Bazal, přichází Tadeáš Zeman.
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Miroslav Petrlák, přichází Daniel Richter.
     
    62
    Po dlouhém nákopu od Pavla Soukupa vybojoval Augusto Batiojoa aut poblíž vápna, Ústečtí ale soupeře vytlačili z vápna.
     
    63
    Tadeáš Zeman se dostal po krátkém pobytu na hřišti k zakončení, které ale mířilo jen do blokujícího obránce. Domácí ale stahují smyčku.
     
    64
    Další šance, další kombinace a na jejím konci tentokrát stál Augusto Batijoa, který zblízka nasměroval balon jen metr vedle branky. Jan Plachý tentokrát jen kontroloval míč očima.
     
    65
    Střídání v týmu FK Ústí nad Labem: ze hřiště odchází Adam Čičovský, přichází Jonáš Jiránek.
     
    65
    Jonáš Jiránek se hned dostal k zakončení, ale z pětadvaceti metrů trefil jen bránícího hráče.
     
    66
    Farid Nabijev v náběhu za obranu vybojoval alespoň autové vhazování. Po něm jeden z jeho spoluhráčů možná až příliš ukvapeně vystřelil. Nepřesně.
     
    67
    Teď si pro změnu hledal okénko v defenzivě Army Igor Súkenník, ale defenzivní lajna hostů jej dokázala bezpečně ubránit.
     
    68
    Hra se nyní děje především na středu hrací plochy. Míč často končí v zámezí a dochází tak k porušování návaznosti a plynulosti hry.
     
    69
    Mohlo to být 1:0! Isaac Muleme poslal parádní centřík do vápna, gólman Jan Plachý jej v záklonu jen prodloužil k Augustovi Batijoovi, jenž skákavý balon trefil a Michal Bílek jej musel vykopávat z brankové čáry!
     
    70
    Po faulu za půlkou kopal centr David Březina. Hostující obrana ale ráznou hlavou odmítla další vzruch ve vápně. Pokus Army o brejk skončil nepřesnou rozehrávkou a snadným chycením míče v podání Pavla Soukupa.
     
    72
    Jiří Miskovič našel Václava Proška, jenž ale nedokázal zpracovat ideálně balon a Isaac Muleme mu jen sebral. Hostující hráč následně fauloval.
     
    72
    Střídání v týmu FK Ústí nad Labem: ze hřiště odchází Amadin Marvis Ogiomade, přichází Jakub Emmer.
     
    72
    Dnešní utkání sleduje 1021 diváků.
     
    74
    David Březina posílal centr do velkého vápna, kde se šponovali hned dva hráči, ale balon o centimetry minuli. Odkop.
     
    74
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Farid Nabijev, přichází Mostafa Fawzy.
     
    75
    Mostafa Fawzy se postavil na hrot a hned na něj letěl balon, ale obrana Ústí nad Labem jej dokázala odstavit.
     
    76
    Střídající Mostafa Fawzy si nejprve tělem odstavil Michala Bílka a utíkal po levém křídle. Před vápnem jej zkosil Vojtěch Brak, který vidí žlutou kartu a domácí mají přímý kop.
     
    77
    David Březina to zkoušel ranou na teč ve výši kolen. Ta ale prosvištěla šestnáctkou a skončila v náručí pozorného Jana Plachého.
     
    77
    Trochu ukvapeně nyní po zisku balonu rozehrál Jonáš Jiránek. Míč tak skončil v rukavicích Pavla Soukupa.
     
    78
    Nervozita stoupá. Domácím se sice povedlo vybojovat míč, ale bylo to s faulem. Hraje tak Arma.
     
    79
    Jakub Emmer táhl míč po pravé straně a nakonec vybojoval roh, na který si ale vyskočil Pavel Soukup, který vyboxoval balon daleko od vápna.
     
    80
    Zajímavě se dostal k šanci Augusto Batijoa. U skákavého míče byl dříve Jan Plachý, který zvládl nelehkou hlavičku. Vzápětí to ještě zkusil jedn z Žižkovských, ale netrefil se ideálně.
     
    80
    Střídání v týmu FK Ústí nad Labem: ze hřiště odchází Ladislav Krobot, přichází Alessandro Angelozzi.
    Střídání v týmu FK Ústí nad Labem: ze hřiště odchází Václav Prošek, přichází Matthew Cantin.
     
    82
    Oba týmy bojují, k vidění jsou osobní souboje, ale hra se drží především na středu,
     
    82
    Série nepřesností teď stála Žižkov solidní šanci. Z brejku do otevřené obrany tak nic nebylo. Průnik Tadeáše Zemana si pak hosté pohlídali a navíc vybojovali aut.
     
    84
    Isaac Muleme zůstal po souboji se soupeřem na ploše a po krátkém ošetření zmizel za lajnou. Míč má po předchozím faulu Arma.
     
    85
    Mostafa Fawzy vybojoval míč a po trochu kostrbaté rozehrávce se nakonec dostal do šance Tadeáš Zeman, jehož centr z levé strany ale zlikvidoval jeden z obránců.
     
    86
    Po kombinaci střídajícího hráčů se hnal po pravém křídle dopředu Jonáš Jiránek, ale precizním skluzem mu vypíchl míč kelenem ošetřený Isaac Muleme.
     
    88
    Daniel Richter to měl už už na střelu, ale v poslední chvíli byl faulován Jiřím Miskovičem, který vidí žlutou kartu. Viktoria bude kopat přímý kop z hranice půlkruhu na vápně.
     
    89
    David Březina točil míč přesně do vinglu. První úkol meruna zvládla – přeletěla zeď, posléze začala klesat směrem ke smýšlenému cíli, ale to už nevyšlo. Balon skončil decimetr nad.
     
    90
    Na druhé straně se snažil něco vymyslet u lajny Jakub Emmer, ale v ostrém souboji s Isaacem Mulemem fauloval.
     
    90
    Nastaveny jsou dvě minuty. Domácím fanouškům se to nelíbí, ale není proč. Ošetřování žádné velké nebylo, střídání proběhlo rychle.
     
    90+1
    Domácí ve snaze zaútočit faulovali. Josef Koželuh navíc vidí kartu v barvě sluníčka, které dnes nad Seifertovou ulicí nesvítí.
     
    90+2
    Po dlouhém centru se natahoval Mostafa Fawzy, který ale následně fauloval. Ústí má rozehrávku.
     
    90+2
    Dlouhým nákopem od půlky, pro který si došel jistý Pavel Soukup, i dnešní klání končí.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Klání nakonec branku nenabídlo. Několikrát jsme k ní byli tady v Seifertově ulici blízko, ale ústecká obrana v čele s jistě chytajícím Janem Plachým dokázala udržet čisté konto. Oba celky si tak rozdělily po bodu.
     
    Ode mne je to pro dnešek z FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vše. Hezký zbytek víkendu přeje Richard Wagner. (12:08:21)

    Richard Wagner

    Branky:

    Karty:   31. Březina (ZIZ), 58. Batioja (ZIZ), 90+1. Koželuh (ZIZ) – 45. Ogiomade (UNL), 76. Brak (UNL), 88. Miskovič (UNL)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 9:2. Rohy: 3:7.
    FK Viktoria Žižkov: P. Soukup – Muleme, Š. Gabriel, Březina, Koželuh – Súkenník (C), Sixta – Nabijev (74. Fawzy), Petrlák (61. D. Richter), Bazal (61. T. Zeman) – Batioja.
    Náhradníci: Švenger – Žežulka, Hosaam El Nagar, Ahmed, T. Zeman, D. Richter, Fawzy.

    FK VIAGEM Ústí nad Labem: J. Plachý – Alexandr, Brak, M. Bílek (C), Chodora – Miskovič, Mechmache – Čičovský (65. Jiránek), Ogiomade (72. Emmer), Prošek (80. Cantin) – Krobot (80. Angelozzi).
    Náhradníci: D. Němec – Hudec, Jiránek, Cantin, A. Černý, Emmer, Angelozzi.

    Rozhodčí: Černý – Mikeska, Černoevič

    Diváci: 1021
    thejrc.org