Ústí n/L – Litoměřice 5:4 (kon.) | Mountfield HK – Vienna Capitals 8:0 (kon.) | Slavia – Sokolov 1:3 (kon.)
Litvínov – Plzeň 0:0 (zruš.) | Vítkovice – Olomouc 2:1 (kon.) | Havířov – Zlín 1:5 (kon.)
Jastrzębie – Poruba 2011 3:4 (po s.n.) | Příbram – Kobra 3:2 (2:1 po s.n.) | Pov. Bystrica – HC Slovan 0:0 (kon.)
Kometa Brno B – Žďár n/S 5:6 (kon.) | Chomutov – Řisuty 4:0 (kon.) | Jihlava – Havlíčkův Brod 7:1 (kon.)
Přerov – Šumperk 1:3 (kon.) | Nitra – Villach 5:4 (po pr.) | Benátky n/J – Vrchlabí 5:6 (1:2 po s.n.)
Třebíč – Kolín 4:2 (kon.) | Trenčín – Vsetín 2:1 (kon.) | Mostečtí Lvi – Děčín 10:4 (kon.)
Val. Meziříčí – Nový Jičín 2:4 (kon.) | Opava – Kopřivnice 1:3 (kon.) | Dubnica – Martin 5:3 (kon.)
Velké Meziříčí B – Tábor 3:4 (po pr.)
konec
Mountfield HK
8:0 (2:0, 5:0, 1:0)
spusu Vienna Capitals
Úterý 24.08.2021, 17:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Krásné dobré odpoledne přeji všem příznivcům kvalitního ledního hokeje z města pod Bílou věží. S blížícím se koncem srpna přichází zvolna závěr léta a začátek podzimu, počasí se nám znatelně ochlazuje. Pro fandy hokeje to však není žádná smutná zpráva, protože se na nás z dálky, ale přece, řítí začátek extraligy. Než však tento očekávaný moment nadejde, uvidíme ještě několik přípravných utkání. Jedno z nich můžete sledovat spolu s námi, Mountfield Hradec Králové vyzve na svém ledě podruhé v rozmezí sedmi dnů Vídeňské Capitals.
     
    Mountfield Hradec Králové

    Východočeši mají před sezónou pestrou přípravu plnou přátelských duelů. A v těch si doposud nevedli vůbec špatně. Na úvod sice v dosti omlazené sestavě podlehli partnerskému Kolínu 1:2, od té doby však zaznamenali pět výher v řadě, přičemž pokaždé vstřelili alespoň čtyři branky. Postupně tak porazili Olomouc 6:0, Vary na jejich ledě 4:2, Štýrský Hradec v divoké přestřelce 6:4, Vídeňské Capitals, s nimiž dnes hrají znovu, 4:2 a minulý pátek taky Capitals z Bratislavy rovněž 4:2. Na tuto působivou sérii budou chtít dnes v odvetě s celkem z hlavního města Rakouska navázat.
     
    Vienna Capitals

    Hokejisté z Vídně jsou v podstatě na začátku své přípravy. Její poslední duel nakousnou až 12. září v Nitře. Hradec už bude mít tou dobou odehraný zápas s Libercem a další utkání nebude absolvovat ten samý den jen proto, že má zrovna volný los kvůli letošnímu netradičnímu počtu účastníků v extralize. Zatím se ale borci z hlavního města Rakouska moc nevyznamenali. Po dvou kláních mají na kontě dvě porážky a hrůzné skóre 4:10. Větší příděl obdrželi v Bratislavě, kde od místního Slovanu vyfasovali debakl 6:2. S jejich dnešním soupeřem sehráli minulou středu ve Znojmě vyrovnanější duel. Jeho závěr ale také nezvládli a padli 2:4. Dnes budou chtít v největším městě východních Čech tuto porážku Hradci oplatit.
     
    Minulý vzájemný přípravný zápas

    Utkání před necelým týdnem ve Znojmě načal lépe Mountfield, jenž šel už ve 4. minutě zásluhou Orsavy do vedení. Vídeň se dočkala srovnání dvě a půl minuty před koncem druhé části díky trefě Fischera. Nejdivočejší pak byla třetí třetina, respektive posledních třináct minut. Nejprve Hradci vrátil vedení Kevin Klíma po osvědčené zadovce od bratra Kellyho. V čase 50:34 sice srovnal Antal, jenže následně se Kevin Klíma prosadil ještě jednou a skóre pak šest a půl minuty před závěrečnou sirénou zpečetil druhý dvougólový střelec duelu, Jakub Orsava.

    18.8.2021 Vienna Capitals – Mountfield Hradec Králové 2:4
     
    Asistent trenéra Mountfieldu Hradec Králové, Ladislav Čihák, před zápasem řekl: „Přípravné zápasy by měly trenérům ukázat, jak je hráč nachystaný na sezónu, jak moc chce. Pokud se bavíme o mladších hráčích, tak jak moc se chtějí dostat do A-týmu. Díváme se hlavně na hráče, jak k zápasům přistupují, na mladé i staré kluky. Díváme se také na systém hry, jak nám funguje, kde máme rezervy a kde nám to naopak zase funguje. Koukáme se také na osobní souboje, nebo kdo blokuje střely.“

    „Sestava by se nyní měla trochu ustálit. Už se nám trošku ukázaly i dvojičky, ke kterým nyní potřebujeme dohodit někoho do té trojice útočníků. U beků také zkoušíme některé dvojice. Přece jenom stále máme osm obránců, takže logicky z toho někdo vypadne. Nějakou představu máme, teď už to budeme spíše ladit. Uvidíme, jak to bude fungovat v závěru přípravných zápasů a na začátku ligy.“

    „Vídeň je velice nepříjemný a bruslivý soupeř. V týmu mají hodně Američanů a Kanaďanů, a to jsou kluci, kteří hrají celých šedesát minut. Hrají až do konce a umí být velice nepříjemní, umí přitvrdit. Prověří nás v zakládání útoku pod tlakem, osobních soubojích a samozřejmě v bruslení.“
     
    Očekávaná sestava Mountfieldu Hradec Králové:

    Kiviaho (Lukeš) – Blain, Nedomlel, Pavlík, Kalina, McCormack, Jank, Gaspar – Smoleňák, Cingel, Kevin Klíma – Orsava, Lev, Jergl – Lamper, Lalancette, Oksanen – Štohanzl, Koukal, Pilař.

    Sestava Vienny Capitals z posledního přípravného utkání:

    Steen (Widhalm) – Dodero, Wall, Prapavessis, Piff, Fischer, Pallirer, Pohl, Posch – Tropp, Sutter, Antal – Hartl, Neal, Caron – Kromp, Maxa, Bauer – Preiser, Ploner, Artner.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Kiviaho (Lukeš) – Nedomlel, Blain, Kalina, Pavlík, Jank, Mc Cormack, Gaspar – Kevin Klíma, Cingel, Smoleňák (C) – Jergl, Lev, Orsava – Oksanen, Lalancette, Lamper – Pilař, Koukal, Štohanzl.

    spusu Vienna Capitals: Widhalm (Lichtenecker) – Wall, Dodero, Posch, Fischer (C), Piff, Prapavessis, Pallierer, Lakos – Caron, Neal, Tropp – Hartl, Antal, Pu – Bauer, Kromp, Preiser – Pohl, Maxa, Artner.

    Rozhodčí: Barek, Wagner – Maštalíř, Pechánek.
     
    Ještě jednou krásné dobré odpoledne z královéhradecké ČPP Arény, která se nejistě začíná plnit fanoušky. Ti mají povětšinou nasazené respirátory, nebo raději v nepříliš divokém rytmu konzumují nějaký nápoj či pokrm. Do startu utkání nám zbývá přibližně osm minut.
     
    Dnes si užijeme krásně čistou ledovou plochu, kterou nekrášlí žádné reklamy, stejně tak je tomu s mantinely. Čeká nás tak trochu návrat v čase, který ale nemusí být nutně každému nepříjemný. Rozhodně by mělo být snazší sledovat z ptačí perspektivy puk. Sudí již krouží po hrací ploše a my čekáme na příchod hokejistů obou celků.
     
    Hokejisté Hradce Králové nastupují na ledovou plochu za potlesku tribun. V patách jim jsou hráči Vídně, kteří jsou rovněž přivítáni již trochu slabším potleskem.
     
    Na ledě zůstávají již pouze zahajovací formace, utkání tak může bez dalších průtahů začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Úvodní vhazování vyhráli hokejisté Vídně, kteří po levém hrazení nastřelili kotouč do útočného pásma, tam se ale nedokázali na zadním mantinelu udržet a puk vyváží Cingel.
     
    00:26
    V poněkud nepřehledné situaci u pravého mantinelu se píská ofsajd Lvů. Následně se kupředu dral Kalina, ale do zakončení se prosadit nedokázal.
     
    00:41
    Hradec si ihned zahraje první početní výhodu. Charlie Dodero za svou bránou úplně zbytečně podrazil soupeře a fasuje dvě trestné minuty.
     
    01:16
    Východočeši sice nejprve přišli o pásmo, následně se do něj ale rychle vrátili a Oksanen pálil od pravého hrazení do boční sítě.
     
    01:45
    Lvi spěchali s dalším výpadem po levé straně, nicméně je znovu zastavuje nepřesnost v podobě postavení mimo hru. Buly na jejich útočné modré.
     
    02:05
    Hradec se znovu dostal rychle do pásma, jenže soupeř ho zase bleskově z tohoto prostoru vykázal a nyní se svěřenci Tomáše Martince dopustili další nepřesnosti při přechodu přes útočnou modrou. Další buly ve středním pásmu.
     
    02:27
    Antal se za vlastní bránou zmocnil kotouče a hodil ho na druhou stranu kluzšitě, kde za svatyní Mountfieldu operoval Caron, do zakončení se nedostal.
     
    02:48
    Mladý brankář Widhalm bez potíží lapil lehký oblouček na svou branku, takže se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    02:56
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec otevírá skóre utkání! Tvrdá rána z pravé strany od modré čáry, kterou vyslal Gaspar, nezůstala ve výstroji Widhalma, vypadla před něj. Tam byl nejdůraznější PETR KOUKAL, který se na druhý pokus prosadil přes roztaženého brankáře Vídně a posílá svůj tým do vedení. Asitence: Michael Gaspar, Radek Pilař.
     
    03:38
    Východočeši se znovu zdrželi delší dobu v útočném pásmu, do zakončení se jim ale tentokrát probít nepovedlo. Následně to na levém kruhu zkusil Jergl, mířil však nepřesně.
     
    03:59
    Kotouč vyhozený přes všechny lajny zastavuje Kiviaho, jenž pomáhá svým spoluhráčům s rozehrávkou. Lvi znovu rychle přechází střed kluziště.
     
    04:20
    Další přerušení a opět vhazování před mladým WIidhalmem. Jeho spoluhráči tentokrát buly vyhráli a dostali kotouč po levém mantinelu dál od své klece.
     
    04:46
    Hradečtí aktivně napadají soupeře v rohu kluziště. Oksanen se nakonec na levé straně dostal ke kotouči a vyslal přízemní pokus, který však Widhalmovi moc starostí nadělat nemohl.
     
    05:04
    Zajímavě se nyní nejrpve kotouč na jedné straně odrazil před bránu, kde mohl zamést puk do klece Pilař. Vídeňští však rychle přešli kluziště a jeli v podstatě do situace dva na nikoho, rychlou přihrávku se snažil zužitkovat z bezprostřední blízkosti Preiser. Kiviaho se ale bleskově přesunul a zasáhl. Dobrý zákrok!
     
    05:38
    Hradečtí se znovu delší dobu ohřáli v útočném pásmu, soupeř je ale při první výpadu vytlačil a následně srazil i nahození Jergla do ochranné sítě. Buly před Widhalmem.
     
    06:04
    Lvi se dostali po buly ke kotouči zásluhou aktivní hry Jakuba Lva, jeho spoluhráči si nyní kotouč přihrávají podél hrazení a za klecí protivníka.
     
    06:29
    Filip Pavlík odcouval od pravého hrazení a našel na druhé straně Gaspara, jenž šikovně posílal střílený pas do předbrankového prostoru. Spoluhráče ale nenašel.
     
    06:49
    Následně se hokejisté Vídně provinili přihrávkou rukou, takže jejich postup kupředu byl bleskově zastaven a před bránu soupeře se už zase tlačí Mountfield.
     
    07:16
    Oksanen měl nyní hned dvě šance po sobě, nejprve z bezprostřední blízkosti nepropálil Widhalma, následně nedokázal zakončit v dobré situaci na levém kruhu. Byl ale faulován. Výhoda pro Hradec.
     
    07:34
    Východočeši nedokázali výhodu využít. Corey Tropp tak fasuje zasloužený trest. Dvě mintuy za podrážení. Druhá přesilovka pro Lvy.
     
    08:15
    Kombinace Lvů se vůbec nevyvíjela špatně, ale finální přihrávka na levý kruh byla dosti nepřesná. Následně byl před Widhalmem znovu velký zmatek po nahození Lva. Brankář Vídně ale vše ustál.
     
    08:57
    Hradec teď mocně tlačí, další ránu od modré vyslal Mc Cormack, přízemní pokus ale gólmana Capitals nepřekvapil. Brankář Vídně jej pohotově lapil.
     
    09:19
    Puk letní přes všechny čáry ke Kiviahovi, jenž ho nabral na lopatu a ihned vrátil až na útočnou modrou. Po kombinaci Mountfieldu pálil z pravé strany dnes aktivní Oksanen. Widhalm byl na své pozici včas.
     
    09:58
    Radek Pilař se nyní ve středním pásmu velice nepříjemně a tvrdě střel s vlastním spoluhráčem Štohanzlem. Ten se po chvíli zvedá z ledu a za potlesku tribun jde na střídačku.
     
    10:05
    Začala druhá polovina prvního dějství. Vídeňští se po delší době drží v útočném pásmu. Rána od modré čáry z pravé strany byla zblokována a Jank vyhazuje po hrazení.
     
    10:54
    Vylučovat se bude tentokrát na straně Mountfieldu. Lukáš Cingel se při přechodu středního pásma dopustil prohřešku a odsedí si dvě minuty za sekání, pokud Capitals přesilovku nevyužijí.
     
    11:16
    Petr Koukal se v oslabení dostal po pravé straně do situace jeden na jednoho, šikovnou stahovačkou a prudkou ranou překonal beka. Widhalma nikoliv.
     
    11:54
    Lvi se znovu osvobozují z tlaku Vídně a puk letí přes všechny čáry. Jank ale následně nestihl dojet další nahození za vlastní klec a Vídeň se málem dostala k hracímu předmětu.
     
    12:21
    Poslední vteřiny přesilovky Vídně. Rána z levé strany zlomila Pilařovi hůkl. Útočník Hradce následně inkasoval další ránu do nohy. S bolestivou grimasou spěchá střídat.
     
    12:49
    Hrajeme hodně dlouho bez přerušení. Východočeši jsou již v plném počtu a nyní se snaží po levé straně projít přes útočnou modrou.
     
    13:27
    Vídeň se na levé straně málem dostala do zajímavého přečíslení po situaci, která smrděla ofsajdem. Puk se pak ale zapletl pod nohy beků Lvů a z akce nic nebylo.
     
    13:58
    Nahozený kotouč do útočného pásma zkontroloval Kiviaho jen pohledem. Puk se o moment později ocitl na střídačce. Buly po pravici gólmana Lvů.
     
    14:05
    Hodně rychlá akce Hradce po levé straně, na jejímž konci stál Lamper, jenž z ostrého úhlu zakončoval nepřesně. Widhalm mohl zůstat v klidu.
     
    14:59
    Nedomlel nedokázal na levé straně napoprvé rozehrát. Puk se k němu ale rychle vrátil a druhý pokus beka Mountfieldu byl už lepší.
     
    15:15
    Cliff Pu se nyní prohnal po pravé straně jako vítr a z ostrého úhlu vyzkoušel Kiviaha. Ten ale puk udržel v náruči a připsal si další zákrok.
     
    15:38
    Lehčí osekávaná v obranném pásmu Mountfielůdu, odkud se Kalina snažil vyvézt puk, což se mu nakonec s notnou dávkou štěstí podařilo.
     
    16:05
    Dvě dobré šance měl nyní Charlie Dodero! Nejprve po situaci dva na jednoho pálil z osy hřiště, následně to ještě zkusil z vrcholu pravého kruhu, oba pokusy ale kryl skvělý Kiviaho. Na druhé straně si Widhalm připsal rovněž solidní zákrok po ráně z pravé strany.
     
    16:38
    Východočeši se znovu nakrátko usadili v prostoru za útočnou modrou, bekhendová přihrávka Oksanena však byla sražena do rohu.
     
    17:09
    Lvi se znovu drží na kotouči za klecí soupeře. O hrací předmět na chvíli přišli, poté se černá pryž ocitla v ochranné síti. Takže se bude vhazovat po levici Widhalma.
     
    17:38
    Další buly před mladým gólmanem Vídně vyšlo znovu lépe Hradeckým, kteří mají v závěru první třetiny velký tlak. Rána Kevina Klíma z levého kruhu ale tentokrát mezi tři tyče nemířila.
     
    18:09
    Další pas na levý kruh a dobrá rána Lampera. Ještě lepší ale byla vyrážečka Widhalma, která zastavila prudký projektil. Následně sice gólman Vídně ztratil puk z dohledu, ale mohl zůstat klidný.
     
    18:49
    Místo na levém kruhu se nyní střelcům Hradce líbí. Nyní ho vyzkoušel Filip Pavlík. Jeho rána šla však vysoko nad do ochranného skla nad bránou.
     
    18:58
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec vede o dvě branky! PETR KOUKAL nahodil po přihrávce McCormacka kotouč zápěstím z větší vzdálenosti a pohodlně tak zapisuje druhou branku v dnešním utkání! Za skvělou clonu před Widhalmem, který nic neviděl, vděčí Radku Pilařovi. Asistence: Graeme McCormack.
     
    19:05
    Ještě jedna zajímavá situace na levém kruhu, tentokrát však na opačné straně kluziště, kde se do zakončení dostal Wall. Kiviaho si s přízemním pokusem poradil.
     
    19:50
    Poslední vteřiny se odehrávají v obranném pásmu Mountfieldu. Hokejisté Vídně se ale nemohou prosadit do zakončení a hrají výhradně po hrazení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dějství zajímavého utkání mezi Mountfieldem a Capitals skončilo. Viděli jsme kvalitní hokej, především ze strany českého celku, který led naprosto opanoval a soupeře pouštěl ke kotouči spíše sporadicky. Vídeň ale několikrát ukázala, že umí hrozit i z rychlých brejků. Kiviaho jim však odolal, a tak patřila úvodní třetina jemu a Petru Koukalovi, jenž v ní zapsal dva zásahy a sám tak stanovil dosavadní skóre v utkání.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 17:51.
     
    Hokejisté Vídně jsou poměrně brzy zpět na ledové ploše. Do konce pauzy ještě zbývá více než dvě minuty. Předstihli dokonce i rozhodčí, kteří dorazili krátce po nich. Čeká se už pouze na hráče Hradce. Uvidíme, zda tento brzký příchod svěřence Davea Barra řádně nabudí.
     
    Lvi jsou také v aréně a šou může pokračovat. Druhá třetina odstartuje za pár sekund, na ledě už nám zůstávají jen zahajovací formace.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Borci z Vídně vyhráli úvodní vhazování a Fisher poslal prudký střílený pas o mantinel. Kotouč tak dostal do útočného pásma, ale nikoliv ke svým spoluhráčům.
     
    20:38
    Hradečtí se drží v útočném pásmu nahození Nedomlela od levého hrazení ale k Widhalmovi neprošlo, Hradec ale v náporu pokračuje.
     
    21:00
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec bleskově navyšuje vedení na začátku druhé části! Úplně sám se před Widhalmem z ničeho nic zjevil Jergl, jenž chtěl brankáře soupeře vymíchat, ale Dodero ho doslova hodil do brány. To však útočníkovi Lvů nevadilo. Puk si našel JAKUB LEV a pohodlně jej z bezprostřední blízkosti poslal do sítě! Asistence: Aleše Jergl, Radek Smoleňák.
     
    21:27
    Hokejisté z Vídnš se po inkasované brance vrhli kupředu, ale žádnou větší šanci si nedokázali vypracovat. Nyní se musí vracet ke své kleci.
     
    21:58
    Oksanen posílal z pravé strany střílený pas do předbrankového prostoru. Skvělý obranný zákrok předvedl Piff, jenž skočil rybičku a pas zblokoval.
     
    22:28
    Nyní měl solidní možnost Preiser, jenž se dostal k odraženému kotouči v předbrankovém prostoru. Puk mu ale v rozhodující chvíli přeskočil hůl.
     
    22:58
    Oksanen si nyní vyjel z rohu a z ostrého úhlu se snažil překonat Widhalma. Neuspěl. Vídeň se na druhé straně dostala do postavení mimo hru.
     
    23:49
    Hokejisté Vídně se moc dlouho neohřáli v útočném pásmu a už se zase musí vracet k vlastní svatyni, kde kombinují Lvi.
     
    23:59
    Po levém hrazení nyní spěchal kupředu Cingel, ale neposedný kotouč nezkrotil a soupeř tak může z obranné modré rozehrát.
     
    24:27
    Orsava a Lev se nyní hnali do situace dva na dva. Zakončit ji nedokázali a první jmenovaný byl tvrdě dohrýn u hrazení nepíská se.
     
    24:49
    Hokejisté Mountfieldu se ale dál tlačí za brankou, chtějí zvýšit vedení. Nyní byl Lev hákován a Hradec má ponechanou výhodu.
     
    25:22
    Nikolaus Hartl je vyloučen za hákování, když v obranném pásmu zahákoval Jakuba Lva a už sedí na trestné lavici, kde může zpytovat svědomí.
     
    25:40
    Tvrdou ránu McCormacka vyrazil Widhalm před sebe, kde se kotouč snažil najít Oksanen, tomu se to sice nepovedlo, ale Lvi se drží v náporu.
     
    25:58
    Hradec právě vstřelil branku!
    Využitá přesilovka a Hradec vede již 4:0! Lvi dostali kotouč do pravého rohu, odkud Lalancette krásně tvrdě přihrál na hranu brankoviště, kde se šikovnou tečí prosadil AHTI OKSANEN! Asistence: Christophe Lalancette, Graeme McCormack.
     
    26:38
    Hradečtí drží svého soupeře jako v kleštích u jeho svatyně a po hrazení si posílají puk. Do zakočnení se však zrovna nyní prosadit nedokázali.
     
    26:59
    Nyní to opravdu vypadá jako hra kočky s myší, Lvi tlačí svého soupeře k jeho bráně a ten se jen stěží dokáže bránit.
     
    27:13
    Hradec právě vstřelil branku!
    A je to již 5:0! Hradečtí drtí Vídeň. Radek Smoleňák si na pravém kruhu všiml na ose hřiště skvěle najetého LUKÁŠE CINGELA, jemuž poslal krátký pas a slovenský forvard poslal tvrdou nechytatelnou ránu na zadní tyč! Asistence: Radek Smoleňák, Aleš Jergl.
     
    27:38
    Hradečtí nahazují kotouč na zadní mantinel a spěchají napadat. Fanoušci zatím fandí a baví se předváděnou hrou. McCormack se v rohu kluziště zbavil šikovnou kličkou napadajícího soupeře.
     
    28:27
    Vídeň se nyní ohřívá v útočném pásmu. Puk je zašlápnutý v rohu kluzšitě a ani jeden z hokejistů jej odtamtud nedokáže vydolovat.
     
    28:59
    Už i obránci Mountfieldu si troufají kupředu. Parádní přihrávku do předbrankového prostoru dostal Blain, který si sem sjel. Z bezprostřední blízkosti ale Widhalma neprostřelil.
     
    29:09
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak to je hotová smršť ve druhé třetině, Mountfield vede již 6:0 a Widhalm opouští pracoviště. Už už to vypadalo, že se Koukal dočkal hattricku, když dorazil kotouč do klece v brankovišti. Ten ale byl už za čárou po střele MARTINA ŠTOHANZLA! Asistence: Petr Koukal.
     
    29:09
    Střídání v týmu spusu Vienna Capitals: ze hřiště odchází Widhalm, přichází Lichtenecker.
     
    29:57
    Radek Smoleňák se jde omluvit Bauerovi za faul a hradecké publikum oběma tleská. Kapitán Mountfieldu si odnáší trest na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    30:26
    Východočeši se poměrně jednoduše osvobodil a nyní znovu získali kotouč pod kontrolu, ne však na dlouho, Vídeň může kombinovat.
     
    30:58
    Nahození z pravého mantinelu nedokázali hokejisté Capitals usměrnit na bránu. Kiviahomůže jejich kombinaci sledovat v poklidu.
     
    31:18
    Lamper se dostal v oslabení do úniku po levé straně hřiště a snažil se propálit příchozího Lichteneckera mezi betony. Ten je ale scvakl včas.
     
    31:38
    Hradečtí i ve čtyřech aktivně napadají rozehrávku Vídně a ta má velké problémy vůbec vyjet z pásma. Nakonec se jít to daří. Pu ale neudržel touš na čepeli v útočném pásmu u hrazení.
     
    32:09
    Hradec právě vstřelil branku!
    RADEK SMOLEŇÁK se po vypršení trestu vrátil na led a málem šel do úniku. Byl však dostižen obráncem, jenž mu kotouč vypíchl. Do souboje se přiřítila další dvojice hokejistů, v níž dominoval Jakub Lev. Ten vrátil touš kapitánovi Hradce, jenž jej z bezprostřední blízkosti poslal pohodlně sítě. Asistence: Jakub Lev.
     
    32:18
    A teď z trochu jiného soudku! Fischer naprosto nevybíravým zákrokem srazil Orsavu, jenž za pomoci lékařů pomalu odjíždí do kabin! Mstu vykonal Bohumil Jank, jenž si na kapitána Vídně vyšlápl v pěstním souboji a parádním direktem poslal svého protivínka doslova na prdel! Vítězství na K.O. je v tomto případě nezpochybnitelné. Sudí už vyměřují oběma kohoutům tresty.
     
    32:18
    Bohumil Jank fasuje dvě minuty za bitku. Fischer fasuje 5 + do konce utkání za napadení Orsavy a další dvě minuty za bitku. Pětiminutová přesilovka pro Hradec.
     
    32:26
    Ahti Oksanen ji zahájil tvrdou ranou z pravého kruhu. Lichtenecker si ale kotouč ve skrumáži těl našel a parádně jej lapil. Dobrý zákrok!
     
    32:45
    Hradečtí si hrají se soupeřem jako kočka s myší. Do zakončení se ale nedokázali prosadit a nyní málem překvapil Kiviaha Caron pokusem z levého hrazení.
     
    33:27
    Východočeši pokračují v početní výhodě, která jim ale nyní úplně nevychází, navíc se nyní dopustili nepřesnosti v podobě postavení mimo hru.
     
    33:58
    Cingel krásně vyjel s kotoučem přes útočnou modrou a rozdal jej svým spoluhráčům. Rána Blaina od modré byla zblokována.
     
    34:27
    Filip Pavlík vypálil ostře a tvrdě z levé strany od modré čáry! Lichtenecker se ale skvěle natáhl betonem a zakročil!
     
    34:38
    Jergl fauloval unikajícího soupeře a fasuje za to dva tresty. Dvě minuty za podrážení a navíc pojede Vídeň trestné střílení.
     
    34:38
    Sascha Bauer se rozjel k nájezdu a z levé strany se snažil vymíchat Kiviaha. V klíčovém okamžiku mu ale kotouč sjel z čepele.
     
    34:56
    Poměr sil na ledě se nám tak nyní na nějakou dobu srovná. Uvidíme hru ve čtyřech. Hradečtí drží puk a po levé straně pronikají do pásma. Puk má na holi Gaspar.
     
    35:27
    Kiviaho nyní vyjel ze své brány a chtěl rychle rozehrát daleko od své brány. Napálil však před sebou stojícího Filipa Pavlíka.
     
    35:58
    Richard Nedomlel měl teď dvě obrovské šance! Nejprve z mezikruží nepropálil Lichteneckera, který parádně vyrazil jeho ránu. Z dorážky pak obránce Mountfieldu trefil tyč!
     
    36:17
    Vídeňští jsou tvrdí chlapíci! Phillipe Lakos ukázal, že chce jako správný asistent odčinit potupu svého kapitána a vyzval pro změnu Nedomlela na férový souboj. Bek Hradce povalil tento kolos na zem a připisuje si tak další vítěznou rvačku pro Hradec! Nyní je vyvoláván publikem, jako kdyby předchozí šanci proměnil a náramně si to užívá.
     
    36:17
    Oba borci fasují pět trestných minut za hrubost. Lakos musí navíc do šaten, protože má očividně tržnou ránu v obličeji, po které zůstávají na ledě krvavé stopy.
     
    36:38
    Ještě jednadvacet vteřin se hraje čtyři na čtyři, pak už bude následovat jen krátká přesilovka Hradce. Vídeň vyrazila po levé straně kupředu, do zakončení se ale nedostala, Jergl je na ledě.
     
    36:54
    Lev se za bránou Vídně dostal k puku, ale ten mu byl zezadu vyseknut Poschem. Přesto se o chvíli později dostal Cingel k zakončení z ostrého úhlu.
     
    37:27
    Vídeňští nahodili kotouč do útočného pásma a spěchají napadat. Hrací předmět nezískali a Hall tak bude muset založit další výpad od vlastní svatyně.
     
    37:58
    Hokejisté rakouského celku nyní mají kotouč delší dobu na čepelích. Přes půlící čáru se s ním ale nedokázali dostat snad ani jednou.
     
    38:30
    Štohanzl se snažil přihrávkou zpoza brány najít Koukala, ten byl před klecí stržen na led a očividně dopadl nepříjemně, jelikož se mu z ledu moc nechtělo.
     
    38:59
    Hokejisté Capitals se znovu vydali na krátký výlet ke Kiviahovi, kterého však ani nepozdravili a mohou se zase vrátit ke své kleci.
     
    39:27
    Druhá třetina se dohrává v poklidu Pallierer nahodil kotouč do rohu kluziště, kde jej několik hokejistů zašláplo a sudí raději přerušuje hru.
     
    39:57
    Na rychlý výpad kupředu měl ještě zálusk kapitán Mountfieldu Radek Smoleňák. Ten ale nedokázal přejít obránce na obranné modré a následně se ještě strhla menší kočkovaná u střídačky Hradce. Po siréně diskutuje Jakub Lev s rozhodčími o vývoji agresivity v tomto duelu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Jedna z nejdivočejších třetin, jaké jsem kdy komentoval, je za námi. A upřímně řečeno, je také po zápase. Východočeši vedou propastným rozdílem sedmi gólů a na ledě jsou o dvě třídy lepší než celek z Rakouska. V druhém dějství nasázel Hradec Vídni pět branek a byl o parník jinde než Capitals, kteří svému soupeři nestačili v žádném aspektu hry. Nakonec se uchýlili k násilné hře, kterou nejvíce odnesl Jakub Orsava, o jehož zdravotní stav se stále obáváme. To však bylo jediné zranění na straně Mountfieldu. Jank totiž vykonal mstu za Orsavu, když v bitce knokautoval kapitána soupeře Fischera a Nedomlel zase uzemnil Lakose, jenž s krvavým zraněním musel do šaten.

    Doufejme jen, že se do třetí třetiny utkání trochu uklidní, aby nedošlo k dalším zraněním, které ani jeden tým nemůže před startem sezóny potřebovat. Na druhou stranu nelze popřít, že se publikum skvěle baví.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 18:50.
     
    Sudí jsou zpět na hrací ploše, kam nastupují také hokejisté Hradce, kteří jsou tentokrát rychlejší než jejich protivníci z Vídně. Ti jsou jim ale v patách. Třetí dějství může začít.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Úvodní buly tentokrát vyhráli hokejisté Hradce a Gaspar rozehrál přes Blaina kupředu. První střelu ale vyslal Wall z levé strany od modré čáry. Kiviaho pozorný.
     
    40:58
    Hokejisté z Vídně se usadili v útočném pásmu a u pravého hrzaení se snaží najít prostoru na zakončení. To nakonec zkusil Hartl. Brankář Hradce parádně zasáhl ramenem. Následně je na ledě k vidění zase postrkování a Smoleňák vysekl soupeři zbytečně hůl, když chtěl mstít šťouchání do strážce svatyně Mountfieldu.
     
    40:58
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Smoleňák – 2 min., sekání).
     
    41:06
    Vídeň tak hraje početní výhodu, Tropp vrací kotouč na modrou čáru, odkud vyslal ránu Prapavessis. Tečovaný pokus skončil na špičce betonu skvěle chytajícího Kiviaha!
     
    41:40
    Další sražený projektil doskákal do brankoviště Mountfieldu a hradecký gólman se po něm vrhl jako lev. Fanoušci nyní vyvolávají jeho jméno.
     
    42:05
    Capitals ale pokračují v přesilovce. Kotouč drží v rohu kluziště, následně jej po obvodu dostali znovu do stejného místa a pak ještě jednou. Nezakončují.
     
    42:32
    Až nyní se to podařilo Doderovi, jenž ale mířil nepřesně a projektil z jeho hole minul levou tyč o pár slušných čísel.
     
    43:01
    Hradec je kompletní a Smoleňák může na střídačku. Po pravé straně se vydal kupředu Posch, kterého ale Blain krásně vytlačil do rohu.
     
    43:44
    Kiviaho si připisuje další zákrok po ráně Carona. Hradec otáčí hru a jde kupředu. Smoleňák za klecí soupeře upadl, přesto se Lvi drží v pásmu.
     
    44:16
    Mountfield stále okupuje prostor před brankářem Lichteneckerem, do střeleckého pokusu se ale zatím svěřenci Tomáše Martince nedostali.
     
    44:48
    Štohanzl protečoval kotouč do útočného pásma a nyní z toho rezonuje šance Lva, který na pravé straně našel dobrý úhel, ale Lichteneckera nepropálil!
     
    45:18
    Východočeši se i nadále drží v útočném pásmu. U modré čáry na levé straně musel Jank rychle odehrát puk před dotírajícím soupeřem. Jeho pokus šel dobře na přední tyč, ale gólman Vídně byl připraven.
     
    45:38
    Tropp se nyní snažil vysokou přihrávkou najít jednoho ze spoluhráčů. To se mu sice povedlo, ale jeho parťák měl značné potíže se zpracováním.
     
    46:05
    Caron se šikovně obtočil kolem klece Hradce a snažil se zasunout u bližší tyče. Otočka mu však úplně nevyšla a Kiviaho zasáhl.
     
    46:29
    Hradečtí se drží na puku v útočném pásmu, Blain to zkusil od pravého hrazení, ale Lichtenecker dokázal jeho první pokus vyrazit a stejně si vedl i s tím druhým, sraženým.
     
    46:59
    Jeremie Blain se ještě jednou dostal do dobré pozice skoro na vrcholu brankoviště, odkud pálil po křižném pasu. Lichtenecker se ale znovu perfektně přemístil a zasáhl. Obránce Lvů nemá štěstí.
     
    47:01
    Vhazování před gólmanem Vídně se bude opakovat. Rána hned po buly byla sražena do ochranné sítě. Lvi ale tlačí stále dál.
     
    47:27
    Filip Pavlík si rozmyslel střelu z vrcholu pravého kruhu. Po zpětné přihrávce ji nakonec přece jen vyslal, ale vůbec neměla potřebné parametry.
     
    47:58
    Lev a Bauer se pošťuchují před bránou Vídně. Sudí zvedají pravici a hodlají potrestat sekání na Štohanzla...
     
    48:19
    Hradec právě vstřelil branku!
    ...jenže faul se pískat nebude, Hradec skóruje poosmé. CHRISTOPHE LALANCETTE si šikovně najel k levé tyči a po parádním pasu Jergla lehce přehodil beton přesunujícího se Lichteneckera. Asistence: Aleš Jergl.
     
    48:58
    Hradec pokračuje v kombinaci a Cingel rozjíždí další akci zpoza vlastní svatyně. Filip Pavlík šikovnou kličkou přešel útočnou modrou, tam se ale Lvi moc neohřáli.
     
    49:30
    Cingel nahazuje touš do rohu hrací plochy a snaží se vybídnout své spoluhráče, aby šli napadat. Ti ho poslouchají a získávají touš na hokejky.
     
    49:45
    Lalancette mohl po nahození od levého hrazení slavit další gól. Lichtenecker ale na poslední chvíli zasáhl. Poté mohl už pouze sledovat, jak z bezprostřední blízkosti zakončoval Oksanen. Ten ale mířil nad jeho klec.
     
    50:16
    Posledních deset minut utkání. Vídeňští vyhazují přes všechny čáry, icing se nepíská, Nedomlel spěchá ke své kleci. Následně úspěšně rozehrál a dopředu jde Oksanen.
     
    50:49
    Východočeši kombinují v útočném pásmu a snaží se najít vhodný palebný prostor. To se jim ale tentokrát nepodařilo a jsou vytlačeni za útočnou modrou.
     
    51:17
    Tvrdý projektil z hole Ahtiho Oksanena div nerozbil tvrzené sklo za klecí Lichteneckera. Ten tak byl pro jednou bez větší práce.
     
    51:38
    Kotouč je za klecí Lvů na zadním mantinelu, kde na něm stojí asi čtveřice hráčů. Smoelňák na obranné modré šikovně prohodil Posche a jde vpřed.
     
    52:05
    Další akci se snažil založit Cingel, kterého Tropp tvrdě přišpendlil na hrazení, za což byl následně sám důrazně přitlačen na hrazení za klecí Lvů. Vylučovat se tentokrát nebude.
     
    52:13
    Buly před Lichteneckerem vyznělo lépe pro jeho spoluhráče, kteří ale následně provinili faulem a budou hrát oslabení, za katr putuje Dodero.
     
    52:13
    Dodero se za vlastní klecí provinil sekáním a nyní už trpí na trestné lavici, kde přinejlepším pobude dvě velice nepříjemné minutky.
     
    52:49
    Východočeši sice na krátkou chvilku přišli o pásmo, jenže se do něj bleskově vrátili a Lalancette tvrdě zakončil z levého kruhu. Lichtenecker připraven.
     
    53:14
    Hradec vyhrál buly v útočném pásmu. Střelu Blaina od modré zastavil v předbrankovém prostoru Lamper, dorážka mu však ideálně nevyšla.
     
    53:35
    Filip Pavlík dostal nabito na svou oblíbenou pozici. Rána z vrcholu levého kruhu nejtvrdšího střelce extraligy zaduněla o zadní mantinel.
     
    Utkání sleduje 975 diváků.
     
    54:06
    Znovu to byl Filip Pavlík, který střílel z levého kruhu, tentokrát ale netrefil prostor na přední tyči a jeho tým musí vycouvat z útočného pásma.
     
    54:39
    Hradečtí znovu kombinovali v útočném pásmu a opět se z něj vlastní nepřesností vyhnali. Vídeň jde kupředu, chce Kiviaha připravit o nulu.
     
    55:15
    Puk je zašlápnutý u hrazení v rohu kluziště za klecí Mountfieldu. Hokejisté Hradce jej dokázali vydolovat a vyvezli jej k útočné modré.
     
    55:38
    Nedomlel spěchá za vyhozeným pukem a vybízí spoluhráče, aby mu šli pomoct s rozehrávkou, nikdo na to nereflektoval, takže musel bek Lvů rozehrát sám.
     
    55:54
    Další tvrdá rána Filipa Pavlíka, tentokrát z pravé strany. Je vidět, že ostrostřelec Lvů je při chuti. Tento pokus však byl hodně nepřesný.
     
    56:16
    Dva jasné fauly na hradecké hráče. Po podražení se Jakub Lev neochotně zvedá z ledu. Kiviaho si připisuje další zákrok proti pokusu Antala z pravé strany.
     
    56:49
    McCormack dojel za svou klec a rozehrál odtud na levou stranu, kde Koukal neprohodil pozorného Prapavessise. Následně se píská ofsajd Hradce.
     
    57:13
    Buly ve středním pásmu vyznělo lépe pro Vídeň. Artner se ale na levém hrazení rozhodl nabrat zpětný kurs, cestu kupředu neviděl.
     
    57:38
    Hokejisté Vídně znovu vyráží kupředu, jejich snahu zastavil na obranné modré Cingel a sám zvládl kotouč vyhodit k jejich svatyni.
     
    58:24
    Kiviaho naznačoval sudím, že mají pískat icing, ti na to ale nereflektovali, takže Kalina musel bránit Neala, což se mu povedlo. Nyní rozhodčí konečně postřehli ofsajd a přerušují.
     
    58:49
    Hradečtí rozehrávají z obranného pásma, Jerglovi se kotouč zapletl mezi nohama, přesto se Mountfield dostal kupředu, zakončit ale nedokázal.
     
    58:59
    Na druhé straně se po pravém hrazení prohnal Cliff Pu, jeho zakončení se ale mezi tři tyče nevešlo.
     
    59:00
    Patrick Antal ještě fasuje dvě minuty za držení v obranném pásmu. Hradec tak dostává poslední možnost upravit skóre.
     
    59:24
    Do solidní šance se hnal Lev, který ji i stihl zakončit. Lichtenecker však dobře zasáhl a navíc ani nemusel. Píská se totiž ofsajd.
     
    59:40
    Kiviaho pohodlně hlídá nulu, dvakrát za sebou jde ještě pomoct spoluhráčům rozehrát po vyhozeném puku a nyní už může pomalu slavit čisté konto.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme tu konec utkání mezi Hradcem a Vídní, oba týmy si míří vstříc, aby si hráči podali ruce. Mountfield byl od první třetiny zřetelně lepším celkem a publikum to oceňuje hlasitým potleskem. Východočeši zcela opanovali utkání, ve kterém si sice soupeř vypracoval pár šancí, jinak ale nedostal čuchnout. Lvi proměnili své příležitosti již v prvním dějství, kdy se dostali do dvoubrankového náskoku. V druhé části soupeře rozložili pěti góly a v třetí mu naložili ještě pomyslnou třešničku na dort. Vítězství 8:0 je zcela zasloužené a reflektuje realitu na hrací ploše.
     
    Brankář Henri Kiviaho si ještě užívá pozápasovou děkovačku s fanoušky Hradce a skáče na hrazení, aby příznivce Lvů potěšil. Ti nyní zamíří domů s dobrou náladou.
     
    Ode mne je to pro dnešek ze stále slavící ČPP Arény již úplně všechno. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (19:28:40)

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 3. Koukal (Gaspar, Pilař), 19. Koukal (McCormack), 21. Lev (Jergl, Smoleňák), 26. Oksanen (Lalancette, McCormack), 28. Cingel (Smoleňák, Jergl), 30. Štohanzl (Koukal), 33. Smoleňák (Lev), 49. Lalancette (Jergl)


    Mountfield HK: Kiviaho (Lukeš) – Nedomlel, Blain, Kalina, Pavlík, Jank, McCormack, Gaspar – Kevin Klíma, Cingel, Smoleňák (C) – Jergl, Lev, Orsava – Oksanen, Lalancette, Lamper – Pilař, Koukal, Štohanzl.
    spusu Vienna Capitals: Widhalm (30. Lichtenecker) – Wall, Dodero, Posch, Fischer (C), Piff, Prapavessis, Pallierer, Lakos – Caron, Neal, Tropp – Hartl, Antal, Pu – Bauer, Kromp, Preiser – Pohl, Maxa, Artner.

    Rozhodčí: Barek, Wagner – Maštalíř, Pechánek

    Diváci: 975
    thejrc.org