K. Vary – Bratislava Capitals 5:2 (kon.) | Liberec – Mountfield HK 3:0 (kon.) | Litoměřice – Slavia 5:2 (kon.)
Kolín – Vrchlabí 4:6 (kon.) | Banská Bystrica – Michalovce 2:3 (kon.) | Plzeň – Litvínov 0:0 (zruš.)
Zlín – Vítkovice 4:1 (kon.) | Klatovy – Cheb 6:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Žďár n/S 9:6 (kon.)
Bardejov – Humenné 1:5 (kon.) | Trenčín – Dubnica 7:1 (kon.) | Jihlava – Vienna Capitals B 9:1 (kon.)
Znojmo – Havířov 5:0 (kon.) | Šumperk – Vsetín 4:1 (kon.) | Benátky n/J – Ústí n/L 7:1 (kon.)
Prostějov – Jastrzębie 5:2 (kon.) | Kometa Brno – Olomouc 2:1 (4:3 po s.n.) | Tychy – Poruba 4:3 (3:2 po s.n.)
Děčín – Bílina 7:4 (kon.) | Mostečtí Lvi – Letňany 3:2 (kon.) | Tábor – Sokolov 2:3 (kon.)
Opava – Nový Jičín 4:1 (kon.)
konec
HC Energie Karlovy Vary
5:2 (2:1, 1:1, 2:0)
iClinic Bratislava Capitals
Čtvrtek 26.08.2021, 16:00 • Sportcentrum Lužánky, Brno • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Pěkně čtvrteční odpoledne z Brna, kde se v rámci přípravy střetne celek z hlavního slovenského města iClinic Bratislava Capitals s českých extraligovým týmem HC Energie Karlovy Vary. Utkání startuje v 16:00.
     
    iClinic Bratislava Capitals
    Slovenský celek je na hokejové mapě celkem krátce. Jeho vznik se datuje k roku 2015, kdy začal hrát třetí nejvyšší slovenskou soutěž. Hned ve druhé sezoně se povedlo Bratislavě administrativně postoupit o ligu výš. V druhé nejvyšší lize strávili Capitals tři ročníky, ten poslední dokonce opanovali základní část. Následovalo rozhodnutí přesunout se do zahraniční EBEL ligy, která již nese název ICE Hockey League.

    Bratislava zatím sehrála jen dvě přípravná utkání. Nejdříve si poradila vysoko 5:0 se svým rivalem Slovanem Bratislava a následně nestačila na Hradec Králové (2:4).
    V týmu je i několik jmen, která českému divákovi rozhodně nebudou cizí. Bratislavu vede jako trenér Peter Draisaitl, jenž dříve vedl Hradec Králové a Pardubice. Přímo na ledě se pak může objevit Luc Snuggerud, který hrál loni za Kladno, zkušeným borcem z české extraligy je i Dávid Buc, ten plní roli kapitána Capitals.
     
    HC Energie Karlovy Vary
    Karlovy Vary jsou již v druhé polovině svých přípravných zápasů a zatím mohou být výsledkově poměrně spokojeny. Hned na úvod přípravy dokázali karlovarští porazit Spartu na jejím ledě 3:2 po nájezdech, následovala domácí výhra 5:3 nad Litvínovem a pohodlné vítězství 7:3 se Sokolovem. První prohru zažili energetici až v domácím střetnutí s Hradcem Králové, když Lvům podlehli 2:4 a druhá prohra hned následovala s Kladem, a to 3:2 v prodloužení. Energie se však vrátila na vítěznou vlnu v domácí odvetě se Spartou, kterou přehráli 3:1.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Energie Karlovy Vary: Novotný (Habal) – Parkkonen, Plutnar, Pulpán (A), Dlapa, Rohan, Havlín, Weinhold, Doudera – Rachůnek (A), Hladonik, Flek, Průžek, Kulich, Beránek, Koblasa, Černoch, Kohout, Redlich, Miškář, Vondráček (C), Osmík.

    iClinic Bratislava Capitals: Lacouvee (Baroš) – Snuggerud, Carson, Jardine, Nanne, Fereta, Chovan – Immo, Roy, Žerděv, Levin, Arniel (A), Bondra, Hudec (A), Buc (C), Faith, Vybíral, Škvarek, Žurek.

    Rozhodčí: Skopal, Vrba – Král, Otáhal.
     
    Oba celky jsou již na ledě. Bratislava bude hrát v červených dresech a Karlovy Vary v šedé kombinaci.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Vary vyhrály vhazování, ale jako první šli do útočného pásma hosté, kteří dlouho pásmo neudrželi.
     
    00:49
    Pulpán vystihl zaváhání obránce před jeho brankou a poprvé prověřil hostujícího brankáře, jenž vyrážečkou poslal puk za branku.
     
    01:31
    Hostující hráči dlouho čekali na rozehrávku za svou brankou a následně se posunuli jen do středního pásma, kde je domácí hráči zastavili. Hru zastavuje v útočném pásmu Varů hra vysokou holí.
     
    02:13
    Dlouhý souboj v rohu za brankou Novotného dopadl lépe pro energetiky, kteří rychle přešli k druhé brance a dvakrát ohrozili Lacouveeho bránu.
     
    03:35
    Nanne napřáhl od modré čáry a vyslal tvrdou ránu, která skončila v lapačce Novotného, jenž střelu viděl a bez problému vychytal.
     
    04:03
    Vyloučení v týmu iClinic Bratislava Capitals (Fereta – 2 min., podrážení).
     
    04:11
    Flek to zkoušel šikovně z pravé strany po ledě, ale hostující brankář byl pozorný a betonem kotouč vyrazil do bezpečí.
     
    04:55
    Černoch posunul puk do osy na Fleka, který okamžitě za jízdy pálil. Jeden z hostujících obránců byl pozorný a hokejkou jeho ránu poslal do ochranné sítě.
     
    05:34
    Bratislava právě vstřelila branku!
    Hosté jdou v oslabení do vedení po pěkné akci, kterou založil Marc-Oliver Roy, který objel rychle bránu, čímž si položil Novotného a následně předal puk na DAVIDA LEVINA, jenž v jednoduché pozici trefil odkrytou bránu. Asistence: Marc-Oliver Roy.
    05:34 LEVIN - 0:1
     
    06:56
    Hosté jsou v plném počtu a ihned se usídlili v útočném pásmu.
     
    06:58
    Novotný si připisuje důležitý zákrok, když špatná rozehrávka Varů dostala Capitals v útočném pásmu do situace tři a dva, ale domácí brankář se rychle přesunul od tyčky k tyčce a ramenem kotouč vytěsnil.
     
    07:59
    Varům se po delší době podařilo udržet kotouč na čepelích v útočném pásmu a hned z toho byla dobrá šance, když Parkkonen vypálil od modré čáry, Lacovee ovšem dokázal i se zakrytým výhledem puk dostat do ochranné sítě.
     
    09:14
    Černoch musel sklepnou vysoký puk a měl to obtížné, protože na něj dotíral jeden z hostujících hráčů, ale nakonec situaci zvládl a puk předal pod sebe na hráče poblíž vlastní brány.
     
    09:55
    Dobrý pohyb Varů přibrzdil útok Capitals, kteří se i tak dostali po pravém mantinelu do útočného pásma a Žerděv zkoušel ihned střílet z úhlu – Novotný připraven.
     
    10:41
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Nádherná branka Energie! JAKUB FLEK si počkal za obranou Bratislavy, čehož si všiml Martin Rohan, který mu poslal přesný pas a vyslal Fleka do samostatného úniku, který karlovarský útočník využil, když puk propasíroval brankáři mezi betony. Asistence: Martin Rohan.
    10:41 FLEK - 1:1
     
    11:36
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    A Vary rychle otáčí skóre. Petr Koblasa poslal z rohu hřiště kotouč mezi kruhy, odkud rychle zakončoval mezi beton MARTIN HOHOUT. Tento gól si bude Lacouvee vyčítat. Asistence: Jiří Černoch, Petr Koblasa.
    11:36 KOHOUT - 2:1
     
    12:16
    Rachůnek obkroužil půlku útočného pásma a nakonec předal puk na Parkonnena, jenž vystřelil, ale moc práce hostujícímu brankáři nepřidělal.
     
    14:10
    Karlovy Vary se rychle oklepaly z úvodní branky a jsou v této části hry lepším týmem. Jejich další útočné snažení zastavil ofsajd.
     
    14:44
    A v další šanci už byl samotný Rachůnek, který poslal puk za branku na Černocha, který mu rychle vracel puk do pohybu a Lacouvee musel černý nesmysl krotit na hrudi a následně betonu.
     
    16:09
    Dávid Buc se prodral po levé straně a vystřelil na lapačku Novotného, který byl připraven a po delší době si připisuje další zákrok.
     
    16:28
    Zakázané uvolnění stěhuje hru před Novotného.
     
    16:44
    Žerděv při snaze bojovat o kotouč za brankou vychýlil branku z postavení a hra je přerušena.
     
    17:20
    Lacuvee zastavil nahození za brankou a rozjel útočnou akci Capitals, ale ani ti se do střelecké pozice nedostali.
     
    18:15
    A brankář hostů byl opět v pozoru. Střelu z pravé strany útočného pásma neudržel a kotouč jej přelétl. Naštěstí pro bratislavského brankáře byl v dobrém úhlu a puk skončil u jeho levé tyče.
     
    18:59
    Vyloučení v týmu iClinic Bratislava Capitals (Carson – 2 min., držení).
     
    19:00
    Hosté se hned v úvodu trestu Carsona osvobozují vyhozením kotouče až k brance Varů.
     
    19:40
    Arniel se dostal v oslabení do velké šance, když byl sám s kotoučem osamocen před Novotný, který jej však vychytal a udržel těsně vedená pro Vary.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina přinesla svižný hokej. Aktivnější byly Karlovy Vary, které si od začátku vypracovaly více šancí, jenže jako první inkasovaly, a to ještě při vlastním oslabení, když se trefil Levin. Energetici se však brzy oklepali a otočili vývoj první třetiny. Nejdřív se ukázal v samostatném úniku Jakub Flek a jen o chvíli později dostal domácí do vedení Kohout. Druhá třetina začne v 16:46 a Vary budou hrát ještě 59 vteřin přesilovou hru.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Rachůnek rozjel útočnou akci od vlastní modré čáry, ale k pořádné šance se Vary nedostaly.
     
    21:03
    Kulich vyzkoušel střelu z úhlu a trefil Lacouveeho do hrudi.
     
    21:35
    Žerděv nahrál Immovi, jenž to zkusil bez přípravy, ale Novotný byl připraven.
     
    22:02
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    A Karlovy Vary zvyšují své vedení již o dvě branky, když se podařilo JIŘÍMU PRŮŽKOVI dostat do úniku a hostujícího brankáře překonal střelou do horních pater brány. Bez asistence.
    22:02 PRŮŽEK - 3:1
     
    23:44
    Domácí dlouho drželi kotouč v útočném pásmu a nedovolili hráčům Capitals osvobodit se od tlaku.
     
    24:40
    Flek se chtěl otočit u modré čáry, ale narazil do hlavního, který mu překazil dostat se do šance.
     
    25:20
    Fereta našel od levého mantinelu Arniela, který ihned pálil zápěstím, ale Novotného nepřekvapil.
     
    25:39
    Špatný přechod domácích přes modrou čáru zastavuje hru.
     
    26:15
    Bratislava právě vstřelila branku!
    Hosté snižují. Roy poslal do jízdy NIKOLAJE ŽERDĚVA, který vystřelil z pravého kruhu pro vhazování nechytatelně nad vyrážečku Novotného. Asistence: Marc-Oliver Roy, Tyler Nanne.
    26:15 ŽERDĚV - 3:2
     
    27:49
    Flek si vykroužil na modrou čáru a předal puk na Douderu, jenž vystřelil po ledě, na což byl Lacouvee připraven.
     
    28:45
    Flek byl v úniku faulován a bude to trestné střílení!
     
    28:45
    Vyloučení v týmu iClinic Bratislava Capitals (Snuggerud – trestné střílení, sekání).
     
    28:45
    Jakub Flek si vybral pomalejší nájezd z pravé strany, dojel si do mezikruží a vystřelil na vzdálenější tyč, ale netrefil bránu.
     
    29:07
    Vary si třikrát vyměnili puk u vlastní brány a následně se vrhly do útku, kde však dlouho nepobyly.
     
    30:09
    Snuggerud nezastavil vyhození Varů, které se dostaly pod tlak, ale jednoduchým vyhozením se osvobozují.
     
    31:13
    Osmikova střela se pouze odrazila od zadního mantinelu k Vondráčkovi, jenž neváhal a vystřelil na přední tyč, kam si Lacouvee došel lapačkou.
     
    31:51
    Arniel měl chvilku prostor za domácími obránci, ale pas na něj od Snuggeruda byl zastaven.
     
    32:34
    Vyloučení v týmu iClinic Bratislava Capitals (Jardine – 2 min., vysoká hůl).
     
    32:51
    Karlovým Varům se přesilovka zatím vůbec nedaří, opět musí začínat od vlastní brány.
     
    34:26
    Šikovná teč po střele od modré skončila těsně nad slovenskou brankou.
     
    35:11
    Slovenský tým je v plném počtu, ovšem i nadále se musí bránit karlovarskému tlaku.
     
    35:53
    Havlín ani ve skoku neudržel útočné pásmo a musí se pro puk vrátit před Novotného.
     
    36:54
    Dlouhý souboj v rohu za brankou Novotného dopadl lépe pro hostující hráče. Jeden z obránců ihned pálil po ledě, ale jeho střela skončila na bruslích prvního karlovarského hráče.
     
    37:37
    Flek prošel rychle do útočné třetiny a puk před pod sebe na Osmíka, který ovšem v dobré pozici nevystřelil.
     
    38:35
    Vyloučení v týmu iClinic Bratislava Capitals (Fereta – 2 min., hákování).
     
    38:46
    Rachůnek dlouho vyčkával s pukem na levém kruhu, nakonec s pomocí obránce přenesl hru na druhou stranu útočného pásma, ale následná přihrávka nebyla přesná a vyhnala Energii do středního pásma.
     
    39:57
    Tvrdý hit za brankou Novotného odnesl Arniel, podle rozhodčích jednalo o čistý zákrok.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina přinesla jednu branku na každé straně, ale mohlo jich být i více. Za domácí se nejdříve trefil z úniku Beránek, který nedal hostujícímu brankáři žádnou šanci. Vedení mohl ještě zvýraznit Flek, který se dostal do úniku, při kterém byl faulován a mohl si jej tak zopakovat při trestném střílení, jež však neproměnil. A tak se z kontaktní branky mohli radovat Capitasl, když se prosadil Žerděv. Třetí perioda začne v 17:30.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Bratislava přežila další oslabení a přesune se do útočného pásma, protože je Varům pískáno zakázané uvolnění.
     
    41:11
    Vyloučení v týmu iClinic Bratislava Capitals (Immo – 2 min., podrážení).
     
    41:20
    Ariel se prosmýkl po pravé straně do útočného pásma, ale byl osamocen a pod kontrolou obránce, který mu odebral kotouč.
     
    42:04
    Miškář a Beránek se pokoušeli několikrát dorazit puk za záda Lacouveeho, který však byl pozorný a puk rychle přikryl pod lapačkou.
     
    42:45
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Rachůnek – 2 min., sekání).
     
    42:46
    Osmík protečoval puk do útočné třetiny, ovšem blíže ke kotouči měli hostující obránci.
     
    43:11
    Hosté jsou v plném počtu a začíná jejich první přesilová hra v utkání.
     
    43:40
    Vondráček nabral rychlost ve středním pásmu a za brankou soupeře sbíral drahocenné vteřinky a nakonec si vybojoval i faul na svou osobu!
     
    43:47
    Vyloučení v týmu iClinic Bratislava Capitals (Hudec – 2 min., podrážení).
     
    44:03
    Ondřej Beránek rychle přebruslil z vlastního pásma až k vrcholu pravého kruhu na druhém konci hřiště a vystřelil prudkou ránu přímo na hruď brankáře Bratislavy.
     
    44:47
    Domácí jsou plném počtu, ale nejdříve musejí získat kotouč u vlastní brány, aby mohli přejít do útoku.
     
    45:24
    A Lacouvee byl opět v akci a znovu odolal střeleckým pokusům Varů.
     
    45:44
    Pěkná kombinace přesilovkové formace ztroskotala na posledním pasu zpoza brány.
     
    46:20
    Redlich hledal na druhém kruhu dobře postaveného Vondráčka, ale kotouč k němu nedoputoval.
     
    46:34
    Vondráčkova formace dělá nadále průvan v útočném pásmu, ale brankář zatím zasahovat nemusel.
     
    47:34
    Novotný pohotově hokejkou oddálil kotouč od vlastní branky před napadajícím hráčem.
     
    48:18
    Arniel zastavil rukavicí puk a vyhání Vary z útočného pásma.
     
    49:14
    Parkonnen byl v dobré střelecké pozici, ale ještě se rozhodl pokrčovat v kombinaci do levé strany a ze slibné příležitosti už nebylo nic.
     
    49:40
    Kotouč nebezpečně poskakoval Novotného brankovištěm, naštěstí pro Vary jej rychle přikryl lapačkou.
     
    50:05
    Rachůnkovi se zadrhl kotouč mezi bruslemi, ale i tak udržel točné pásmo a Vary mohou nadále pokračovat v kombinaci.
     
    50:52
    Havlín se prodral přes dva hráče do útočného pásma a odnesl si i jednu soupeřovu hokejku, ovšem kotouč mu ujel a Bratislava si může oddechnout.
     
    51:50
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Weinhold – 2 min., nedovolené bránění).
     
    51:52
    Denis Hudec se ve slotu otočil kolem vlastní osy a dokázal vystřelit. Jeho ránu obránci přizvedli do ochranné sítě.
     
    52:19
    Po vhazování se Varům daří kotouč odpálit až na druhu stranu hřiště.
     
    52:46
    Průžek nabral rychlost po levé straně hřiště a dostal se do nebezpečného zakončení, jenže jeho střela nad lapačku šla těsně vedle tyčky.
     
    53:22
    Teď už Lacouvee musel zasahovat po pokusu z levého mantinelu.
     
    53:50
    Vary jsou kompletní a v oslabení byly více nebezpečné než soupeř.
     
    54:14
    Parkkonen vypálil z pravého kruhu a jeho ránu musel Lacouvee vyrazit nad bránu až do sítě.
     
    54:44
    Bondra překonal modrou čáru a rozhodl se pro střelu zápěstím, kterou mířil dobře do levého horního rohu z jeho pohledu, ale Novotný rychle zareagoval vyrážečkou.
     
    55:19
    Energetici se jednoduše dostali do pásma a Kohout směřoval přihrávku před branku, na to obránce čekal a touš převzal.
     
    56:13
    Levin trefil puk ve vzduchu z voleje přesně na svou střídačku. Bude se vhazovat v útočném pásmu Energie.
     
    56:33
    Buc mířil kotouč na Jardineho, který by mohl zakončovat ze slotu, jenže jeho pokus neprošel přes obráncovu čepel.
     
    57:35
    Bratislava stupňuje své tempo a vše si chystá na hru bez brankáře.
     
    58:18
    Faithova přihrávka nebyla přesná a Bratislava je ve středním pásmu.
     
    58:45
    Capitals jsou bez brankáře!
     
    58:55
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Vary míří za vítězstvím v tomto utkání. Koblasa dostal puk do útočné třetiny a MARTIN KOHOUT trefil prázdnou klec. Asistence: Petr Koblasa.
    58:55 KOHOUT - 4:2
     
    58:55
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:08
    Bratislava to znovu zkouší v 6. Vary to zkusily přes celé hřiště a je pískáno zakázané uvolnění.
     
    59:14
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    A Karlovy Vary se znovu trefují do prázdné brány, když se z vlastního pásma trefil LUKÁŠ DOUDERA. Asistence: Martin Osmík.
    59:14 DOUDERA - 5:2
     
    59:55
    Bojuje se u mantinelu v útočném pásmu hostů, kde zápas i skončí.
     
    Konec zápasu.
     
    První přípravné utkání Karlových Varů v Brně je u konce. V poslední části byli nejdříve aktivnější energetici, ale postupem času se hra vyrovnala a Bratislava se nadechovala k závěrečnému tlaku bez brankáře, kterého však nevyužila, naopak se za Energii trefil Kohout a Doudera. Vary si tak připisují další vítězství, ovšem již zítra po poledni je čeká další těžká zkouška. V Brně přivítají mistra Slovenska – Zvolen. (18:09:25)

    Matouš Vojáček

    Branky a nahrávky: 11. Flek (Rohan), 12. Kohout (Koblasa, Černoch), 23. Průžek, 59. Kohout (Koblasa), 60. Doudera (Osmík) – 6. Levin (Roy), 27. Žerděv (Roy, Nanne)


    HC Energie Karlovy Vary: Novotný (Habal) – Parkkonen, Plutnar, Pulpán (A), Dlapa, Rohan, Havlín, Weinhold, Doudera – Rachůnek (A), Hladonik, Flek, Průžek, Kulich, Beránek, Koblasa, Černoch, Kohout, Redlich, Miškář, Vondráček (C), Osmík.
    iClinic Bratislava Capitals: Lacouvee (Baroš) – Snuggerud, Carson, Jardine, Nanne, Fereta, Chovan – Immo, Roy, Žerděv, Levin, Arniel (A), Bondra, Hudec (A), Buc (C), Faith, Vybíral, Škvarek, Žurek.

    Rozhodčí: Skopal, Vrba – Král, Otáhal
    thejrc.org