TPS – Bremerhaven 1:2 (kon.) | Växjö – Sparta cz 2:1 (kon.) | Leksands IF – HC Slovan 5:3 (kon.)
Lugano – Skellefteå 5:1 (kon.) | Fribourg – Třinec cz 6:2 (kon.) | Eisbären – Tappara 1:6 (kon.)
konec
Eisbären Berlín
1:6 (0:0, 0:5, 1:1)
Tappara Tampere
Pátek 27.08.2021, 20:15 • Mercedes Benz Arena • Hokejová Liga mistrů • Skupina E
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:15.
     
    Hezký den všem příznivcům ledního hokeje. Po roční pauze zaviněné kvůli pandemii koronaviru se vrací na hokejovou scénu prestižní Liga mistrů. My prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Eisbären Berlín a Tappara ve skupině E.
     
    Eisbären Berlín

    Německý celek Eisbären Berlín už piluje formu na nový ročník nejvyšší německé soutěže a zatím odehrál tři přípravná utkání. Nejprve 0:2 prohrál s Bielem, pak ale berlínští hokejisté dokázali dvakrát zvítězit. 4:1 nad Itálií a 8:1 pak na týmem Lausitzer Fuchse, jenž hraje nižší soutěž. Nyní už Berlíňany čeká tvrdší oříšek, a sice skupinová fáze Ligy mistrů, ze které by chtěli postoupit do vyřazovacích bojů.
     
    Tappara

    Hráči z finské Tappary mají o jeden přípravný duel více. Sehráli tedy čtyři zápasy, ve kterých jen jednou okusili hořkost porážky, třikrát pak vyhráli. 5:1 porazili Hämeenlinnu, Ilves 3:2 po samostatných nájezdech. Následovala těsná prohra 1:2 s KooKoo. Naposledy se však Tappaře dařilo, když vyhrála 4:3 nad IFK Helsinky. V dnešním měření sil s německým celkem by chtěli uspět.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu naposledy utkaly v roce 2001 v rámci Europhean Trophy a tehdy se z výhry radovali Lední medvědi z Berlína. Hosté tak mají svému soupeři co vracet.
     
    Úvodní sestavy:

    Eisbären Berlín: Niederberger (Ancicka) – Ellis, Müller, Wissmann, Hördler, Després, Geibel – Pföderl, Boychuk, Noebels – Clark, Byron, White – Fiore, Zengerle, Mik – Wiederer, Streu, Rossmy

    Tappara: Heljanko (Piiroinen) – Tuulola, Vittasmäki, Seppälä, Austin, Kinnunen, Jügens, Vanhatalo, Salminen – Kuusela, Morley, Levtchi – Merelä, Virta, Tanus – Peltola, Platzer, Salonen – Puhakka, Rauhala, Moilanen

    Rozhodčí: Schrader (GER), Iwert (GER) – Cepik (GER), Gerth (GER).
     
    Dozněly hymny obou zemí a utkání tak bude moci začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:57
    V rohu obranného pásma Tappary svedli hráči obou celků souboj o kotouč, nakonec ho získali domácí a vytáhli touš do střední třetiny.
     
    01:24
    Domácí se ale dostali k puku znovu a poté zaútočili před brankou Heljanka, ale ten nemusel zasahovat, obrana kotouč srazila do bezpečí a znovu ho dostává do neutrální zóny.
     
    02:08
    Pro ofsajdové postavení Berlína se hra na chvíli přerušila, vhazovalo se ve středním pásmu blíže brance Heljanka. A finský celek pak hned šel směrem před Niederbergera.
     
    03:05
    Sebastian Streu na druhé straně napřáhl ke střele na vrcholku pravého kruhu, ale jeho střela si to namířila jen vedle protější tyče.
     
    03:48
    Domácí publikum žene své hokejisty dopředu, nyní je slyšet souvislý a dlouhý potlesk. Lední medvědi je vyslyšeli a hned na to střílel Matthew White, ale Heljanko byl znovu pozorný.
     
    04:32
    V obranném pásmu vybojovali kotouč opět hráči Tappary a od svého brankáře zakládali další svou akci. Ale ta k nebezpečnému zakončení před Niederbergerem nevedla.
     
    05:11
    Nyní zase od Niederbergera rozvíjejí akci Berlíňané a už se dostávají do útočného pásma. Jenže se vystavili zakázanému uvolnění a hra se tak rychle stěhuje opět před Niederbergera.
     
    05:54
    Další zakázané uvolnění berlínského celku a opět se bude vhazovat před Mathiasem Niederbergerem, konkrétně po jeho pravé ruce.
     
    06:14
    Anton Levtchi se prosmýkl obraně soupeře, proháčkoval se až těsně před Mathiase Niederbergera, jeho těžké zakončení však vedlo jen mimo berlínskou branku.
     
    07:45
    Jukka Peltola si sjížděl na levou stranu a už se napřahoval ke střele, ale nakonec skvělý zákrok předvedl Mathias Niederberger a hra je zastavena. Vhazovat se bude před jeho brankou. Ale až po komerční přestávce.
     
    07:57
    Mark Zengerle na druhé straně vyzkoušel pozornost brankáře Tappary, který proti jeho projektilu z pravého kruhu zakročil a má puk pod kontrolou.
     
    08:47
    Slibně se rozvíjející akce Berlína byla pokažena, zakročil totiž Heljanko a raději po přikrytí puku zastavuje hru. Vhazování proběhne v jeho blízkosti.
     
    09:09
    Střely na branku: 4 – 4
     
    10:02
    V polovině první třetiny se stále neměnilo skóre. Oba týmy se snaží ohrozit branku soupeře, ovšem gólmani jsou zatím stoprocentní.
     
    10:36
    Na Niederbergera šla další nebezpečná střela, se kterou si poradil a dostal kotouč do bezpečí.
     
    10:53
    Vhazovalo se v pásmu Berlína, hned na to po vyhraném buly směřovali Lední medvědi před klec Christiana Heljanka, ale k pořádné střele před jeho svatyní se vůbec nedostali.
     
    11:28
    Další dobrá defenzivní práce finské Tappary, která protečovala kotouč do útočného pásma. Jenže tam poté nikdo neuměl přesněji zakončit. Znovu se tak skóre nemění.
     
    12:24
    Domácí hráči se z rohu útočného pásma dostali před branku soupeře, kde chtěl zakončit Marcel Noebels, ale po jeho rychlém nabruslení před Heljanka zakončil jen do jeho betonu.
     
    14:29
    Brady Austin dostal kotouč na modrou čáru a z levé strany vyslal táhlý pokus na Niederbergera, jenž končí na jeho pozorném zákroku. V přerušené hře následuje další komerční přestávka.
     
    14:42
    Nahozený puk před domácí branku sebrala obrana Berlína a putovala s ním na druhou stranu. Ovšem hosté se rychle vrátili a o kotouč je zase připravili.
     
    15:19
    Kristian Tanus nabral rychlost a dostal se s pukem na pravou stranu, ale jeho střela neměla takovou razanci, aby ohrozila Mathiase Niederbergera.
     
    15:43
    Christian Heljanko zakročil, puk mu ale vypadl a proskočil vedle jeho levé tyče. Musel si nyní pořádně oddychnout. Následně pak od vlastní branky jdou hráči Tappary dopředu.
     
    16:10
    Berlíňané ještě zahrozili před jeho brankou, ale překonat Heljanka nedokázali. Poté se obrana Eisbärenu vrací zpět dozadu, aby pomohla brankáři při hrozícím útoku soupeře.
     
    16:51
    Budeme svědky vůbec první přesilovky v utkání. Tu si zahraje hostující celek, protože Blaine Byron zahrál vysokou holí na soupeře a už sedí na trestné lavici. A bude si přát, aby tam vydržel celé dvě minuty.
     
    17:26
    Tappara se na chvíli dostala do útočného pásma, ale kotouč hned převzali hosté, kteří okamžitě puk odpálili až před branku hostujícího celku a pošetřili cenné vteřiny.
     
    18:04
    Od vlastního brankáře zakládali další přesilovkovou akci hosté, uhnízdili se před Niederbergerem a ohrozili ho. Ale berlínský brankář zachoval čistou hlavu a puk srazil do rohu.
     
    18:51
    Berlínský celek se ubránil a nyní je už v plném počtu. Soupeři tedy nedovolil, aby využil početní výhodu a šel do vedení.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:05
    Jenomže po tom, co už byl Berlín kompletní, jde do čtyř znovu. Tentokráte jde na lavici hanby pykat na dvě minuty Kevin Clark za hákování.
     
    19:50
    Po zákroku Mathiase Niederbergera odpálila obrana Berlína kotouč daleko od své branky a domácí hráči se tak osvobozují. Hosté jdou dopředu od své branky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. V ní jsme se nedočkali ani jedné branky. Oba gólmani zatím hájí čistá konta. Moc velkých šancí k vidění nebylo. V závěru měli hosté k dispozici dvě přesilové hry, ale nedokázali je využít. Tu druhou ještě mají šanci přetavit v úvodní gól, jelikož ji budou dohrávat ještě v úvodu druhé části hry. Ta začne přibližně ve 21:05.
     
    Střely na branku: 7 – 12
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Tappara dohrává svou přesilovou hru a už se přesouvá do útočného pásma. Obrana Berlína je ale připravena zakročit a zavřela prostor před Niederbergerem.
     
    20:52
    Po výhozu puku domácími hráči šli dopředu hosté, ale opět narazili. Precizní beci Berlína zachytili puk a ten opět letí daleko od jejich branky.
     
    21:05
    Berlín je v plném počtu.
     
    21:52
    A hned se zapojuje do další útočné akce. Tu však zastavili hosté a po zisku touše okamžitě míří na opačnou stranu kluziště.
     
    22:41
    Jukka Peltola dostal nabito na modrou čáru, poté velmi rychlou svižnou střelou poslal puk před branku, kde ale nebyl nikdo, kdo by ho před Mathiasem Niederbergerem tečoval.
     
    23:20
    Casimir Jürgens prosprintoval přes půlku kluziště až do útočného pásma, ale tam ho čistě o kotouč obral soupeř. Berlíňané tak míří s pukem zase na druhou stranu.
     
    23:52
    Tappara právě vstřelila branku!
    Ve čtyřiadvacáté minutě se poprvé mění skóre a do vedení jdou hosté. Veli-Matti Vittasmäki poslal puk na TYLERA MORLEYHO, jenž z levé strany napřáhl ke střele a kotouč okolo bližší tyče prolétl za Niederbergera. Ten nestačil zareagovat a loví poprvé kotouč ze své sítě – 0:1. Asistence: Veli-Matti Vittasmäki a Kristian Kuusela.
    23:52 Tyler MORLEY - 0:1
     
    25:53
    Nyní se hned dostali do zakončení před Heljankem hráči Berlína, ale gólman Tappary si poradil a kotouč ukryl do bezpečí.
     
    26:41
    Matthew White si po levém křídle nabruslil rychle do pásma soupeře, poté kotouč nahodil před branku, ale najíždějící spoluhráč ho minul.
     
    27:19
    Tappara právě vstřelila branku!
    A hosté se dostávají do dvoubrankového vedení. K volnému puku se na pravé straně dostal PETTERI PUHAKKA, který poté z kruhu vyslal střelu, která mířila k protější tyči a skončila za zády Mathiase Niederbergera – 0:2. Asistence: Mikael Seppälä.
    27:19 Petteri PUHAKKA - 0:2
     
    28:17
    Vyloučení v týmu Eisbären Berlín (Marcel Noebels – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Tappara (Santtu Kinnunen – 2 min., hrubost).
     
    28:41
    Tappara právě vstřelila branku!
    Při hře čtyři na čtyři hned znovu udeřili hosté. Veli-Matti Vittasmäki pronikl po levé straně do útočného pásma jako nůž máslem a poté poslal přesnou přihrávku na pravou stranu, kde byl s nápřahem připraven JUKKA PELTOLA. A ten prudkou střelou nedal Niederbergerovi šanci – 0:3. Asistence: Veli-Matti Vittasmäki a Kyle Platzer.
    28:41 Jukka PELTOLA - 0:3
     
    29:09
    Vyloučení v týmu Eisbären Berlín (Leonhard Pfödel – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Tappara (Mikael Seppälä – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Eisbären Berlín (Zach Boychuk – 2 min., krosček).
     
    29:35
    Tappara právě vstřelila branku!
    S Berlíňany to už moc dobře nevypadá. Hosté opět udeřili, kdy Brady Austin objel obránce soupeře, poslal puk na pravou stranu, kde vymetl pavučiny pohotovou střelou TYLER MORLEY – 0:4. Asistence: Brady Austin a Kristian Kuusela.
    29:35 Tyler MORLEY - 0:4
     
    30:22
    Tappara právě vstřelila branku!
    A o chvilku později už na ukazateli skóre svítí stav 0:5! Z podobné akce dostal přihrávku před branku ANTON LEVTCHI, jenž střelou z první trefil částečně odkrytou klec domácích. Po tomto gólu pak brankovišti opustil Niederberger a nahradil ho Ancicka. Asistence: Tyler Morley a Veli-Matti Vittasmäki.
    30:22 Anton LEVTCHI - 0:5
     
    30:22
    Střídání v týmu Eisbären Berlín: ze hřiště odchází Mathias Niederberger, přichází Tobias Ancicka.
     
    32:48
    Ancicka si zapsal první zákrok po střele Kuusely. Hned na to na druhou stranu zamířil Berlín, ale nedokázal zakončit před Heljankem.
     
    33:58
    Vyloučení v týmu Eisbären Berlín (Blaine Byron – 2 min., podrážení).
     
    35:40
    Hosté se dlouho drželi v útočném pásmu, poté zahrozili před Ancickou, který dokázal zakročit a drží puk. Hra je přerušena, buly před jeho klecí.
     
    35:58
    Berlín je v plném počtu.
     
    36:27
    Vhazovalo se před brankou Tappary, buly vyhráli hosté a okamžitě s pukem zamířili na druhou stranu. V pásmu soupeře pak rozjeli další akci, ale tu zastavila obrana Berlína.
     
    37:18
    Anton Levtchi si sjel před branku soupeře, jeho přízemní zakončení skončilo jen na pozorné obraně Eisbärenu. Nicméně akce hostů trvá dále.
     
    38:10
    Tyler Morley útočil na hattrick, ale jeho pokus mu překazil obránce Morgan Ellis, jenž vložil do jeho střely svoji hokejku.
     
    38:40
    Další z pokusů, který mířil na branku Ancicky, ale gólman Berlína si poradil a dostal kotouč do rohu obranného pásma.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:28
    Do ofsajdové pasti se dostal Marcel Noebels, jinak by šel asi sám před branku Heljanka. Místo toho se hra stěhuje zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    39:45
    Prostřední část hry se už jen dohrává, puk mají hráči Tappary a příliš se už nikam neženou. Aby ne, když mají pohodlný pětibrankový náskok.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je u konce. V první třetině nepadla ani jedna branka, ale v té druhé jich padlo rovnou pět. A všechny do sítě Berlína. Hosté nabrali na tempu, po úvodním gólu se dostali do tempa a nakonec je z toho pohodlný náskok. Berlín se ještě pokusí dostat se do zápasu, ale proti rozjetému finskému týmu to bude mít hodně těžké. Třetí třetina začne přibližně ve 22:05.
     
    Střely na branku: 18 – 43
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:11
    Marcel Noebels si najel po levé straně na kruh, jeho pokus pak zamířil jen do obrany soupeře.
     
    41:26
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Domácí se přeci jen dočkali a dávají první gól v utkání. Giovanni Fiore přenechal puk MATTHEWU WHITEOVI, který pak v pádu před hostující brankou zakončil do odkryté části Heljankovy klece – 1:5. Asistence: Giovanni Fiore a Zach Boychuk.
    41:26 Matthew WHITE - 1:5
     
    43:28
    Moilanen padal a hokejkou zasáhl soupeře, který poté padl na ledovou plochu. Sudí okamžitě zdvihl svoji pravici a hostujícího hráče posílá na trestnou lavici.
     
    43:28
    Vyloučení v týmu Tappara (Sami Moilanen – 2 min., podrážení).
     
    44:31
    Zblízka zakončoval Kevin Clark, ale jen do připraveného brankáře hostů. Ti se poté osvobodili, když puk vyhodili až před Tobiase Ancicku.
     
    45:28
    Tappara je v plném počtu.
     
    45:43
    Vyloučení v týmu Eisbären Berlín (Bennet Rossmy – 2 min., držení).
     
    46:25
    Jen co byli hosté v plném počtu, do oslabení šli Berlíňané. A ti se nyní brání další přesilovkové akci Tappary, kterou táhne Tyler Morley.
     
    47:05
    Tappara právě vstřelila branku!
    Přesilovku hosté využívají a navyšují náskok opět na pětibrankový. WALTTERI MERELÄ dostal přihrávku na modrou čáru a jeho pokus z dálky pak zapadl za záda Tobiase Ancicky – 1:6. Asistence: Santtu Kinnunen.
    47:05 Waltteri MERELÄ - 1:6
     
    49:02
    Samuel Salonen se dostal do dobré šance, na levé straně pálil na Ancicku, který ale jeho nebezpečné zakončení kryje. Hra je přerušena a na řadě je další komerční přestávka.
     
    50:52
    Obrana Berlína dostala puk pod kontrolu a hned se dostali domácí hráči do akce před Haljankem, ale jejich pokus zamířil jen do vedle jeho brány.
     
    51:27
    Za brankou domácích vznikl souboj o kotouč, který získali hosté a otočili hru. Ovšem před Ancickou nezakončili tak, jak by si představovali.
     
    52:17
    Vyloučení v týmu Eisbären Berlín (Zach Boychuk – 2 min., podrážení).
     
    53:07
    Další přesilovka pro hosty, ti už se uhnízdili v pásmu soupeře, kde rozvíjejí další akci.
     
    53:38
    Kristian Tanus svižnou ranou z levého kruhu nechal vyniknout Ancicku, který kotouč vyrazil do bezpečí. Nicméně si ho vydolovali zpět na své hole hosté a stále útočí.
     
    54:17
    Berlín je v plném počtu.
     
    55:25
    Domácí to ještě zkoušejí, aby ještě přidali další branku, ale beci Tappary jsou proti.
     
    56:30
    Vypadá to, že hosté se už nikam neženou a hru jen kontrolují. Náskok mají stále luxusní a do konce základní hrací doby zbývají tři a půl minuty.
     
    57:18
    Hosté to teď zkusili, když byli volní před domácí klecí, ale obrana Berlína kotouč dostala do své moci a poslala ho do neutrální zóny.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:42
    Na levé straně napřáhl ke střele Veli-Matti Vittasmäki, ale jeho pokus byl sražen mimo ohrožení Ancickovy branky. Ten po chvilce zapsal zákrok a raději nechal hru přerušit.
     
    59:28
    Po zisku puku šli z obranného pásma do útoku domácí hráči, ale před brankou soupeře se neprosadili. Hned na to pak otočili hru hráči Tappary.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí ve třetí třetině snížili na rozdíl čtyř branek, ale pětigólový náskok si hosté vrátili v přesilové hře. Poté se už skóre neměnilo a Tappara tak vedení 6:1 uhájila až do konce. Zapisuje tak první tři body do tabulky, Berlín dnes odejde bez zisku jediného bodu.
     
    Střely na branku: 18 – 51
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (22:38:10)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 42. White (Fiore, Boychuk) – 24. Morley (Vittasmäki, Kuusela), 28. Puhakka (Seppälä), 29. Peltola (Vittasmäki, Platzer), 30. Morley (Austin, Kuusela), 31. Levtchi (Morley, Vittasmäki), 48. Merelä (Kinnunen)


    Eisbären Berlín: Niederberger (31. Ancicka) – Ellis, Müller, Wissmann, Hördler, Després, Geibel – Pföderl, Boychuk, Noebels – Clark, Byron, White – Fiore, Zengerle, Mik – Wiederer, Streu, Rossmy
    Tappara Tampere: Heljanko (Piiroinen) – Tuulola, Vittasmäki, Seppälä, Austin, Kinnunen, Jügens, Vanhatalo, Salminen – Kuusela, Morley, Levtchi – Merelä, Virta, Tanus – Peltola, Platzer, Salonen – Puhakka, Rauhala, Moilanen

    Rozhodčí: Schrader (GER), Iwert (GER) – Cepik (GER), Gerth (GER)
    bahis siteleri