TPS – Bremerhaven 1:2 (kon.) | Växjö – Sparta cz 2:1 (kon.) | Leksands IF – HC Slovan 5:3 (kon.)
Lugano – Skellefteå 5:1 (kon.) | Fribourg – Třinec cz 6:2 (kon.) | Eisbären – Tappara 1:6 (kon.)
konec
Eisbären Berlín
1:6 (0:0, 0:5, 1:1)
Tappara Tampere
Pátek 27.08.2021, 20:15 • Mercedes Benz Arena • Hokejová Liga mistrů • Skupina E
Předzápasové kurzy
Partner:
    47:05 Waltteri MERELÄ - 1:6
     
    47:05
    Tappara právě vstřelila branku!
    Přesilovku hosté využívají a navyšují náskok opět na pětibrankový. WALTTERI MERELÄ dostal přihrávku na modrou čáru a jeho pokus z dálky pak zapadl za záda Tobiase Ancicky – 1:6. Asistence: Santtu Kinnunen.
    41:26 Matthew WHITE - 1:5
     
    41:26
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Domácí se přeci jen dočkali a dávají první gól v utkání. Giovanni Fiore přenechal puk MATTHEWU WHITEOVI, který pak v pádu před hostující brankou zakončil do odkryté části Heljankovy klece – 1:5. Asistence: Giovanni Fiore a Zach Boychuk.
    30:22 Anton LEVTCHI - 0:5
     
    30:22
    Tappara právě vstřelila branku!
    A o chvilku později už na ukazateli skóre svítí stav 0:5! Z podobné akce dostal přihrávku před branku ANTON LEVTCHI, jenž střelou z první trefil částečně odkrytou klec domácích. Po tomto gólu pak brankovišti opustil Niederberger a nahradil ho Ancicka. Asistence: Tyler Morley a Veli-Matti Vittasmäki.
    29:35 Tyler MORLEY - 0:4
     
    29:35
    Tappara právě vstřelila branku!
    S Berlíňany to už moc dobře nevypadá. Hosté opět udeřili, kdy Brady Austin objel obránce soupeře, poslal puk na pravou stranu, kde vymetl pavučiny pohotovou střelou TYLER MORLEY – 0:4. Asistence: Brady Austin a Kristian Kuusela.
    28:41 Jukka PELTOLA - 0:3
     
    28:41
    Tappara právě vstřelila branku!
    Při hře čtyři na čtyři hned znovu udeřili hosté. Veli-Matti Vittasmäki pronikl po levé straně do útočného pásma jako nůž máslem a poté poslal přesnou přihrávku na pravou stranu, kde byl s nápřahem připraven JUKKA PELTOLA. A ten prudkou střelou nedal Niederbergerovi šanci – 0:3. Asistence: Veli-Matti Vittasmäki a Kyle Platzer.
    27:19 Petteri PUHAKKA - 0:2
     
    27:19
    Tappara právě vstřelila branku!
    A hosté se dostávají do dvoubrankového vedení. K volnému puku se na pravé straně dostal PETTERI PUHAKKA, který poté z kruhu vyslal střelu, která mířila k protější tyči a skončila za zády Mathiase Niederbergera – 0:2. Asistence: Mikael Seppälä.
    23:52 Tyler MORLEY - 0:1
     
    23:52
    Tappara právě vstřelila branku!
    Ve čtyřiadvacáté minutě se poprvé mění skóre a do vedení jdou hosté. Veli-Matti Vittasmäki poslal puk na TYLERA MORLEYHO, jenž z levé strany napřáhl ke střele a kotouč okolo bližší tyče prolétl za Niederbergera. Ten nestačil zareagovat a loví poprvé kotouč ze své sítě – 0:1. Asistence: Veli-Matti Vittasmäki a Kristian Kuusela.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 42. White (Fiore, Boychuk) – 24. Morley (Vittasmäki, Kuusela), 28. Puhakka (Seppälä), 29. Peltola (Vittasmäki, Platzer), 30. Morley (Austin, Kuusela), 31. Levtchi (Morley, Vittasmäki), 48. Merelä (Kinnunen)


    Eisbären Berlín: Niederberger (31. Ancicka) – Ellis, Müller, Wissmann, Hördler, Després, Geibel – Pföderl, Boychuk, Noebels – Clark, Byron, White – Fiore, Zengerle, Mik – Wiederer, Streu, Rossmy
    Tappara Tampere: Heljanko (Piiroinen) – Tuulola, Vittasmäki, Seppälä, Austin, Kinnunen, Jügens, Vanhatalo, Salminen – Kuusela, Morley, Levtchi – Merelä, Virta, Tanus – Peltola, Platzer, Salonen – Puhakka, Rauhala, Moilanen

    Rozhodčí: Schrader (GER), Iwert (GER) – Cepik (GER), Gerth (GER)
    thejrc.org