Finsko – Rusko 3:0 (kon.) | Česko – Švédsko 9:3 (kon.)
konec
Česko
9:3 (3:2, 3:1, 3:0)
Švédsko
Pátek 27.08.2021, 18:30 • ZS Václava Nedomanského, Hodonín • Turnaj čtyř (U20)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    A nyní je to z mé strany už úplně vše. Doufám, že jste si stejně jako já dnešní vítězný zápas národní dvacítky užili, a těším se na vás u zítřejšího mače Česko – Rusko. Zatím na shledanou! (20:44:03)
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Česko – 13 (38)
    Švédsko – 4 (23)
     
    Nejlepšími hráči dnešního mače byli zvoleni švédský forvard Ake Stakkestad (dnes 1+0) a český útočník Pavel Novák (dnes 2+2).
     
    Tak tečku v podobě desáté české trefy jsme sice neviděli, to ale hráče ani diváky mrzet nemusí. I tak si totiž mohou užít skvělé vítězství 9:3! V celém mači byl národní tým aktivnějším mužstvem, a i když hra měla z obou stran vysoké tempo, o něco navrch měli Češi. Ti podpořili dobrý výkon vepředu také obětavou hrou a od druhé třetiny už nenechali nikoho pochybovat o tom, že výhru si udrží.
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Kolem švédské brány létá jeden kotouč za druhým, kýžená desátá branka ale ne a ne padnout!
     
    59:09
    Stanislav Svozil se obtočil kolem brány, na bekhend ale nikoho vhodného pro nahrávku nenašel.
     
    58:40
    Čeští hráči jako by chtěli divákům vyhovět, ani v závěrečných minutách nepolevují a ženou se do útoku při každé příležitosti.
    57:21 BRABENEC - 9:3
     
    57:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    Střelecký účet ještě není uzavřen, Češi přidávají devátou branku a diváci si skandováním rovnou přejí "desítku"! Důraz na brankovišti předvedl JAKUB BRABENEC, kterému se povedlo dostrkat kotouč až za čáru – 9:3. Asistence: Tomáš Chlubna, Ivan Ivan.
    56:40 MYŠÁK - 8:3
     
    56:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak přece jen tu osmý gól a využitou přesilovku máme, a můžeme říct, že naprosto zaslouženě! Už předchozí akce zaváněly skórováním, poštěstilo se nakonec kapitánovi JANU MYŠÁKOVI, který z okraje levého kruhu nekompromisně zavěsil do horního rohu – 8:3. Asistence: Sebastián Malát, Pavel Novák.
     
    56:17
    Krátce po sobě pálili Josef Koláček a Pavel Novák, obě nebezpečné rány ale Ollas vyrazil!
     
    55:57
    Michal Gut nabízel kotouč na teč, které se chopil Jakub Kos. Hugo Ollas měl plné betony práce, ale touš se mu povedlo udržet před brankovou čárou.
     
    55:35
    Česko bylo vyhnáno do středního pásma, založit útok se tedy musí pokusit znovu.
     
    55:18
    České mužstvo má herně navrch a potvrdit to bude moci v další přesilovce, Elias Stenman už za vysokou hůl sedí na trestné.
     
    54:50
    Michalu Gutovi se nepovedlo nahodit puk na bránu, po zásahu Švédska se tak Češi museli vracet do obrany.
     
    54:34
    Za přihrávku rukou jsou Švédové vykázáni do střední třetiny.
     
    54:10
    Tomáš Chlubna zpracoval v jízdě vzad kotouč, otočil se a hned nato vystřelil, trefil připraveného Huga Ollase.

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 3. Stehlík (Vrhel, Konečný), 8. Gut (Konečný, Stehlík), 8. Novák (Myšák, Svozil), 21. Novák (Myšák), 30. Hrádek (Konečný, Gut), 37. Konečný (Moravec, Gut), 45. Koláček (Novák, Jiříček), 57. Myšák (Malát, Novák), 58. Brabenec (Chlubna, Ivan) – 5. Jansson, 17. Johansson (Dower Nilsson, Tärnström), 36. Stakkestad (Ljungkrantz, von Barnekow)


    Česko: Málek (Malík) – Jiříček (A), Svozil (A), Šedivý, Pinkas, Hrádek, Moravec, Ticháček – Novák, Koláček, Myšák (C) – Urban, Ivan, Malát – Chlubna, Vrhel, Kos – Stehlík, Gut, Konečný – Brabenec.
    Švédsko: Ollas (Vikman) – Sjöholm, Forsfjäll (A), Bratt, Gabrielson, Jansson, Schreiber, Kumlin – Stakkestad, von Barnekow, Ljungkrantz (A) – Barklund, Dower Nilsson (C), Strömgren – Johansson, Sjödin, Persson – Hallén, Stenman, Magnusson – Tärnström.

    Rozhodčí: Pražák, Šindel – Axman, Rampír
    ocianews.com