Manchester City – Arsenal 5:0 (kon.) | Aston Villa – Brentford 1:1 (kon.) | Brighton – Everton 0:2 (kon.)
Newcastle – Southampton 2:2 (kon.) | Norwich – Leicester 1:2 (kon.) | West Ham – Crystal Palace 2:2 (kon.)
Liverpool – Chelsea 1:1 (kon.)
konec
Brighton & Hove Albion
0:2 (0:1)
Everton FC
Sobota 28.08.2021, 16:00 • The Amex Stadium, Falmer • Anglická Premier League • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Věřím, že si užijete krásný zbytek víkendu a někdy příště se s vámi budu těšit, na počtenou. (18:19:40)
     
    Statistiky utkání z pohledu domácích:

    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 3:5.
    Střely mimo: 5:4.
    Rohy: 4:5.
    Ofsajdy: 1:0.
    Fauly: 7:9.
    Zákroky brankářů: 3:3.
     
    Je konec! Everton vítězí na hřišti Brightonu 2:0 a připisuje si první venkovní výhru v letošním ročníku Premier League! Nutno dodat, že jde o vítězství zasloužené, borci z Liverpoolu byli lepší v obou poločasech. V tom prvním na vše stačil jediný rychlý průnik Demaraie Graye, jenž je posunul do vedení. V druhém se po menších dohadech s Richarlisonem prosadil z pokutového kopu Dominic Calvert-Lewin, jenž zapsal letošní třetí branku. Utkání ale pro zranění nedohrál a nad jeho dalšími starty visí otazník. Brighton se nad sebou bude muset zamyslet jako nad celkem. Hrát začal až někdy kolem šedesáté minuty a Pickforda vážně ohrozil jen Trossard. Racci tak dnes končí zaslouženě bez bodového zisku.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Poslední akci utkání měl na svědomí Alex Iwobi, jenž se hnal po levé straně kupředu do vápna. V něm udělal kličku zpět a s míčem se stáhl mimo šestnáctku, což sudí Moss vzal jako dobrý tah k tomu, aby ukončil zápas. Everton vítězí 2:0!
     
    90+5
    Míč letí vysokým obloukem na půli Brightonu, trenér Benitez ještě nabádá své svěřence, aby vylezli na útočnou půli, blíží se konec utkání.
     
    90+5
    Alex Iwobi a Abdoulaye Doucouré udrželi míč na levé straně hřiště další půlminutku a nyní už je jasné, že Brighton stihne maximálně kosmeticky upravit skóre.
     
    90+4
    Hráči z Liverpoolu jdou ještě kupředu po pravé lajně. Odražený balón sbírá Allan, jenž ho poslal Dignemu. Jeho tvrdá rána z velké dálky k Sánchezovi neprošla.
     
    90+3
    Pas Pascala Große na Neala Maupaye byl až příliš prudký. Balón končí v zámezí a Jordan Pickford může vykopávat. Fanoušci už mezitím vstávají ze sedaček.
     
    90+3
    Séamus Coleman rozdal míč k pravé lajně pro Androse Townsenda, jenž s ním sice doběhl na pravou stranu šestnáctky soupeře, ale víc vymyslet nestihl.
     
    90+2
    Lucas Digne bude zahrávat rohový kop nakrátko právě s André Gomesem. Jejich kombinace znamená autové vhazování pro jejich tým a hlavně další minutku pryč z tohoto utkání.
     
    90+1
    André Gomes se šikovně prosmýkl na levé straně velkého vápna do zakončení, po němž bude Everton zahrávat další rohový kop.
     
    90+1
    Ve vápně Evertonu šel k zemi Neal Maupay, jenž zezadu narazil do Lucase Digneho. Tohle ale penalta určitě nebude. Sudí ještě nastavuje pět minut nad rámec základní hrací doby.
     
    90
    Andros Townsend nyní předvedl skvělý obranný zákrok proti ráně Leandra Trossarda. Míč odvrátil do zámezí, bude se vhazovat.
     
    90
    Abdoulaye Doucouré a Alex Iwobi kombinovali na levé straně útočné poloviny hřiště. K zakončení se ale nakonec nedostali.
     
    89
    Robert Sánchez byl právě vyhlášen nejlepším hráčem Brightonu v utkání. Nyní zuřivě gestikuluje ke svým spoluhráčům, aby šli ještě napadat. Pickford zatím vykopává.
     
    88
    Penaltový kop se nakonec zahrávat nebude, pád Richarlisona byl nejspíš až příliš přihraný. Mezitím je na trávníku Leandro Trossard, po faulu na něj bude Brighton zahrávat volný přímý kop.
     
    87
    Fotbalisté Evertonu si nyní pohrávali s hráči Brightonu jako kočka s myší. Trossard držel ve vápně Richarlisona, jenž šel k zemi a situaci nyní řeší VAR. Z tohohle možná bude penalta!

    Petr Šatalík

    Branky: 41. D. Gray (Allan), 58. Calvert-Lewin (pen.)

    Karty:   61. Bissouma (BRN) – 62. Richarlison (EVE), 83. Pickford (EVE)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 5:4. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 7:9.
    Brighton & Hove Albion: Sánchez – Moder (73. Richards), Dunk (C), Duffy, Webster – Mac Alister (46. Veltman), Bissouma, Lallana (59. Welbeck), Groß – Trossard – Maupay.
    Náhradníci: Steele – Alzate, Connolly, Mwepu, Richards, Roberts, Veltman, Welbeck, Zeqiri.

    Everton FC: Pickford – Digne, M. Keane, Holgate, Coleman (C) – D. Gray (82. A. Gomes), Allan, A. Doucouré, A. Townsend – Richarlison – Calvert-Lewin (69. Iwobi).
    Náhradníci: Begović, Lonergan – Branthwaite, A. Gomes, Gordon, Iwobi, Kenny, Nkounkou.

    Rozhodčí: Moss – Perry, Wood – Harrington. VAR: Hooper.
    thejrc.org