Atalanta BC – Bologna 0:0 (kon.) | Lazio – Spezia 6:1 (kon.) | Fiorentina – Turín 2:1 (kon.)
Juventus – Empoli 0:1 (kon.)
konec
Juventus FC
0:1 (0:1)
Empoli FC
Sobota 28.08.2021, 20:45 • Allianz Stadium, Turín • Italská Serie A • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:49:07)
    Empoli v Turíně vybojovalo senzační vítězství
     
    Empoli se v rámci druhého kola italské Serie A postaralo o senzaci, když zvítězilo na půdě favorizovaného Juventusu 1:0.

    Jediný gól střetnutí padl ve 21. minutě, kdy Danilo srazil střelu Bajramiho k Leonardu Mancusovi, který z bezprostřední blízkosti poslal balón za záda bezmocného Szczęsného. Nováček soutěže za svůj výkon zaslouží velkou pochvalu, protože soupeře pustil do jediné gólové příležitosti, ještě za bezbrankového stavu vytáhl střelu Chiesy pozorný Vicario.

    Svěřenci kouče Andreazzoliho po domácím nezdaru s římským Laziem senzačně uloupili tři body na Allianz Stadium a tabulkou se vyšvihli na jedenáctou příčku, Juventus je se ziskem jednoho bodu až třináctý.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 11:3. Rohy: 8:9. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 11:6.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Je to jasné, Empoli zvítězí! Juventus vysunul presink hodně vysoko, jenže výsledkem byl pouze útočný faul Federica Bernardeschiho.
     
    90+4
    Střídající hráč Manuel Locatelli vypálil levačkou přízemní střelu na zadní, pravou tyč. Balón proletěl vedle brány, Vicario se míče nedotkl.
     
    90+3
    Andrea Pinamonti dlouho stál u rohového praporku, než rozehrál. Zvolil podle očekávání nahrávku na krátkou vzdálenost, spolu s Riccim drží míč u lajny.
     
    90+2
    Potvrzení senzačního vítězství zatím nepřišlo. Liam Henderson viděl volného Štulace, avšak mezi nohama de Liga balón nepropasíroval.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    90
    Exekuci rohového kopu obstaral Federico Bernardeschi. Polovysokým míčem hledal hlavu Matthijse de Ligta, Nizozemec v hlavičkovém souboji s Hendersonem prohrál.
     
    89
    Žlutou kartu si vysloužil Danilo. Brazilský bek šel do skluzu příliš pozdě a místo balónu trefil jenom nohy sprintujícího Szymona Żurkowského.
     
    88
    I v pádu udržel Leo Štulac kličkujícího Sandra před sebou. Umožnil mu ovšem odcentrovat, na zadní tyči střílel Morata vedle levé tyčky.
     
    87
    Kulusevski přenesl hru doleva na Paula Dybalu. Ten musel vyskočit, kulatý nesmysl pak sklepl přímo k nohám jednoho z protihráčů.
     
    86
    Skvěle si pod tlakem vedl Riccardo Marchizza. Počkal, až se Danilo přiblíží do těsné blízkosti, aby jej nastřelil a vybojoval autové vhazování.
     
    85
    Dala by se očekávat zvýšená aktivita domácích, ale je to Empoli, které kombinuje na útočné polovině a šetří cenné vteřinky.
     
    84
    Nová akvizice Juventusu Manuel Locatelli zabojoval, ale balón na hrací ploše už nezachytil. V pádu jej odehrál těsně za lajnou.
     
    83
    A další protesty. Tentokráte v hlavní roli Paulo Dybala, který fauloval bez debat, Leu Štulacovi nastavil nepříjemnou stoličku.
     
    82
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Juan Cuadrado, přichází Mattia De Sciglio.

    Milan Huppert

    Branky: 21. Mancuso

    Karty:   81. Bernardeschi (JUV), 89. Danilo (JUV) – 32. Stojanović (EMP), 44. Cutrone (EMP), 56. Ismajli (EMP)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 11:3. Rohy: 8:9. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 11:6.
    Juventus FC: Szczęsny – Danilo, de Ligt, Bonucci, Sandro – Bentancur (66. Locatelli), Rabiot (55. Bernardeschi), McKennie (46. Morata) – J. Cuadrado (82. De Sciglio), Dybala, Chiesa (66. Kulusevski).
    Náhradníci: Perin, Pinsoglio – Rugani, Morata, Bernardeschi, Ranocchia, Chiellini, De Sciglio, Locatelli, Pellegrini, Kulusevski, Fagioli.

    Empoli FC: Vicario – Stojanović, Ismajli, Luperto, Marchizza – Haas, Ricci, Bandinelli (80. Żurkowski) – Bajrami (70. Štulac) – Mancuso (73. Pinamonti), Cutrone (80. Henderson).
    Náhradníci: Brignoli, Furlan – Parisi, Henderson, Fiamozzi, Żurkowski, Štulac, Viti, La Mantia, S. Romagnoli, Pinamonti, Tonelli.

    Rozhodčí: Ghersini – De Meo, Rocca
    thejrc.org