Troyes – Monaco 1:2 (kon.) | Angers – Rennes 2:0 (kon.) | Clermont Foot – Méty 2:2 (kon.)
Lens – Lorient 2:2 (kon.) | Štrasburk – Brest 3:1 (kon.) | Lille – Montpellier 2:1 (kon.)
Remeš – PSG 0:2 (kon.)
konec
Lille OSC
2:1 (1:1)
Montpellier HSC
Neděle 29.08.2021, 17:00 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (19:02:50)
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 4 – 3
    Střely mimo: 9 – 1
    Držení míče: 44 % – 56 %
    Rohové kopy: 3 – 4
    Ofsajdy: 3 – 0
    Fauly: 15 – 19
    Žluté karty: 3 – 7
    Červené karty: 0 – 1.
     
    I přes potřebné vítězství zůstává Lille až na desátém místě Ligue 1. Hned za sebou má svého dnešního soupeře z Montpellieru.
     
    Nebylo to jednoduché, ale přesto může Lille ve čtvrtém kole slavit první vítězství v sezóně. Yazıcı zrušil bezbrankový stav v nastavení první půle, nicméně jen o pár vteřin později mu radost zkazila vyrovnávající trefa Labordeho. Ve druhé půli se úřadující francouzští šampioni ale zvedli, tři body jim v 56. minutě vystřelil kanadský útočník Jonathan David. Těch gólů mohlo padnout i více, ale to by dogy musely mnohem lépe řešit opakující se protiútoky a přečíslení. Střelecké kopačky si dnes nenazul zejména Yılmaz. S ohledem na vyloučení Sambii odehrál Montpellier koncovku velmi dobře, byť si z mírné převahy šance na vyrovnání nevytvořil.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Už se hraje přesčas. Přihrávky na vlastní polovině nebyly pro Montpellier to ideální. Savanier musel nakopávat na Wahiho, od jehož hlavy šel míč do rukavic Grbiće.
     
    90+3
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Burak Yılmaz, přichází Zeki Çelik.
     
    90+3
    Je jasno. Elye Wahi se opět potkal s Tiagem Djalem, do kterého ve vzduchu strčil. Je pískáno proti brance Dimitryho Bertauda.
     
    90+2
    Už to vypadá pro domácí tým dobře. Běží druhá ze tří nastavených minut, k tomu se připravuje ještě jedno střídání v hlavní roli s Çelikem.
     
    90+1
    Prudký centr se zastavil o Grbiće. Bradarić skvěle vyřešil rychlý přechod. Onana si však píchl míč daleko od nohy a během nepřesného obloučku pouze naboural do Bertauda.
     
    90
    Wahi si vykoledoval faul na Djalóvi. Přichází standardní situace z levé strany a další nervy pro domácí hráče a fanoušky.
     
    89
    Hosté se připravili o velkou porci docházejícího času dvěma nepřesnými nákopy, které si v obou případech přivlastnil pětadvacetiletý brankář Ivo Grbić.
     
    88
    Xeka rezolutně odkopl přízemní centr Jordana Ferriho. Lille si závěr docela komplikuje, v přesilovce by se asi nemělo dostávat pod tak silný tlak.
     
    87
    Zhruba z pětadvaceti metrů se pravačkou do balonu opřel Téji Savanier. Trefil jenom zeď a pak se zapojil do menšího chaosu v pokutovém území. Mavdidi tam vícekrát klopýtl a ani jednou nezakončil.
     
    86
    Stephy Mavididi si dobře naváděl míč na střed. Xeka mu chtěl plány překazit, jenže faulem zezadu zavinil zajímavý přímý kop.
     
    85
    Devítka hráčů se oddělila od zbytku. Šlo o rychlý kontr Lille pět na čtyři. Yılmaz ho tradičně zadrbal mizernou koncovkou.
     
    83
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Mamadou Sakho, přichází Maxime Esteve.
     
    83
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Florent Mollet, přichází Elye Wahi.
     
    83
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Yusuf Yazıcı, přichází Amadou Onana.

    Michal Břuchanský

    Branky: 45+1. Yazıcı (J. Fonte), 56. David – 45+3. Laborde (Mavididi)

    Karty:   25. J. Fonte (LIL), 33. André (LIL), 43. Xeka (LIL) – 23. Sambia (MON), 25. Ferri (MON), 34. Laborde (MON), 56. Savanier (MON), 59. Chotard (MON), 70. Mollet (MON)   73. Sambia (MON)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 9:1. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 15:19.
    Lille OSC: Grbić – Djaló, J. Fonte (C), Botman, Reinildo – Yazıcı (83. Onana), André, Xeka, Gomes (78. D. Bradarić) – David (82. Ikoné), B. Yılmaz (90+3. Çelik).
    Náhradníci: Jardim – Ascone, D. Bradarić, Çelik, Ikoné, Lihadji, Niasse, Onana, Pied.

    Montpellier HSC: Bertaud – Sambia, Thuler, M. Sakho (83. Esteve), Cozza (79. Souquet) – Ferri, Chotard (78. Ristić) – Laborde, Savanier (C), Mavididi – Mollet (83. Wahi).
    Náhradníci: Carvalho – Esteve, Leroy, Makouana, Ristić, Souquet, Škuletić, Vargas, Wahi.

    Rozhodčí: Delarue – Viala, Luzi
    ocianews.com