Polsko – Rakousko 1:4 (kon.) | Slovensko – Bělorusko 2:1 (kon.)
konec
Slovensko
2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Bělorusko
Neděle 29.08.2021, 17:30 • Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava • Kvalifikace mužů na OH • Skupina D
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Turnaj v Bratislavě je u konce. Od nás je to tedy vše, naposledy se s vámi ze slovenské metropole loučíme a přejeme vám příjemný zbytek večera. Napočtenou! (20:16:42)
     
    Pojďme se podívat na složení jednotlivých skupin pro nadcházející olympiádu v Pekingu:

    Skupina A: Kanada, Spojené státy, Německo, Čína.
    Skupina B: ROV, Česko, Švýcarsko, Dánsko.
    Skupina C: Finsko, Švédsko, Slovensko, Lotyšsko.
     
    Slovensko do utkání s Běloruskem vletělo jako uragán a aktivní hrou donutilo soupeře faulovat, přičemž Sapegův nevybíravý zákrok prvním gólem utkání v páté minutě potrestal Peter Cehlárik.

    Hosté se ale ze špatného startu postupně oklepali a hned zkraje prostředního dějství srovnali díky závaru před Konrádem, který v gól přetavil Jegor Šarangovič. Následovala napínavá hra s šancemi na obou stranách, ve které si domácí udržovali mírnou převahu.

    Svěřencům Craiga Woodcrofta se přes obrovskou snahu, kterou jim rozhodně nelze upřít, nepodařilo obrátit skóre na svou stranu. Slovenský postup tak zásahem prázdné klece chvíli před koncem základní hrací doby jen stvrdil Libor Hudáček.
     
    Pojďme si nyní rozhodující bitvu shrnout...
     
    Domácí hráči po týmovém focení jedou vítězné kolečko po kluzišti, kvalifikace je definitivně minulostí. Krom nich si dnes postup na olympiádu na souběžně hraných turnajích zajistily také týmy Lotyšska a Dánska.
     
    Sudí situaci rychle dostali pod kontrolu, Slováci si nyní po vyhlášení nejlepších hráčů utkání přebírají trofej pro vítěze kvalifikace. Letenky do Pekingu jsou jejich!
     
    Nejlepší hráči utkání
    Libor Hudáček – Jegor Šarangovič
     
    Konec zápasu.
     
    60:00
    Siréna už zazněla, místo jásotu ale nyní zaplněnou halou zní bučení. Siréna už zazněla, Bělorusové poněkud nepřekvapivě nenesou porážku nejlépe a vidíme pár menších strkanic...
     
    59:42
    Ochozy Zimního stadionu Ondreje Nepely jsou na nohou, Slovensko vítězí nad Běloruskem a postupuje na únorovou olympiádu v Pekingu!
     
    59:14
    Ještě tu máme jedno běloruské vyloučení, Andrej Stas (BLR) jde ven za napadení.
     
    58:47
    Kotouč prosvištěl kolem pravé tyče běloruské branky, do dalšího gólu chyběly jen centimetry! Po icingu uvidíme buly u Konráda.
     
    58:21
    Bělorusko to ještě nevzdává, Danny Taylor znovu opouští svou klec!
     
    58:00
    Poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:43
    Oddechový čas pro hosty.
    57:43 Libor HUDÁČEK - 2:1
     
    57:43
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    V Bratislavě je zřejmě rozhodnuto! Strategický tah s prázdnou brankou se hlavnímu trenérovi Craigu Woodcroftovi vymstil takřka okamžitě, LIBOR HUDÁČEK pryž vyvezl do neutrální zóny a naprosto s přehledem jej uklidil do opuštěné svatyně! Slováci jsou jednou nohou v Pekingu! Asistence: Peter Čerešňák.
     
    57:40
    Pozor, Bělorusové už nemají co ztratit a hrají vabank! Taylor míří na střídačku!

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 5. Cehlárik (Hrivik), 58. Hudáček (Čerešňák) – 22. Šarangovič


    Slovensko: Konrád (Rybár) – Marinčin, Jaroš, Čerešňák (A), Gernát, Grman, Kňažko, Nemec, Ďaloga – Jurčo, Hrivik (C), Cehlárik (A) – Lántoši, Růžička, Pospíšil – Daňo, Studenič, Hudáček – Gríger, Roman, Slafkovský.
    Bělorusko: Taylor (Kulbakov) – Bailen (A), Sapego, Solovjov, Lisovec, Gotovec, Koljačonok, Korobov, Jerjomenko – Šarangovič (C), Komarov, Stas (A) – Platt, Paré, Prince – Protas, Kodola, Bujnickij – Děmkov, Pavlovič, Usov.

    Rozhodčí: Ohlund (SWE), Tscherrig (SUI) – Ondráček (CZE), Zunde (LAT).

    Diváci: 7 105 (vyprodáno)
    bahis siteleri