Poruba 2011 – Zvolen 0:0 (zruš.) | SHK Hodonín – Kometa Brno B 1:4 (kon.) | Zlín – Kometa Brno 3:4 (po pr.)
Ústí n/L – Kadaň 5:4 (kon.) | Liberec – Kladno 3:1 (kon.) | Olomouc – Mountfield HK 1:3 (kon.)
Vlci Žilina – Martin 4:1 (kon.) | Michalovce – Banská Bystrica 1:4 (kon.) | Litoměřice – Sokolov 4:2 (kon.)
Litvínov – K. Vary 3:1 (kon.) | Slavia – Plzeň 2:4 (kon.) | Havlíčkův Brod – Velké Meziříčí B 3:1 (kon.)
Tábor – Žďár n/S 3:0 (kon.) | Přerov – Lipt. Mikuláš 4:5 (kon.) | Frýdek-M. – Šumperk 2:3 (0:2 po s.n.)
Jihlava – Kolín 4:1 (kon.) | Třebíč – Prostějov 5:1 (kon.) | Vsetín – Trenčín 3:0 (kon.)
Bílina – Chomutov 5:3 (nedohr.) | Děčín – Mostečtí Lvi 5:8 (kon.) | Dvůr Králové n. L. – Hronov 4:3 (kon.)
Opava – Val. Meziříčí 1:3 (kon.)
po prodl.
Berani Zlín
3:4 (0:0, 1:1, 2:2 - 0:1)
HC Kometa Brno
Čtvrtek 02.09.2021, 17:00 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Vítám Vás při sledování jednoho z mnoha přípravných zápasů, ve kterém se dnes mimo jiné odehraje utkání zlínských Beranů proti brněnské Kometě, které dnes, spolu se mnou, budete moci sledovat.
     
    HC Kometa Brno

    Brněnské Kometě se zatím v přípravě až nadmíru daří. Z posledních pěti utkání si vždy odvezla výhru a to včetně naprostého rozdrcení třineckého výběru výsledkem 7:0. V posledním vzájemném zápase, který proběhl před pouhými dvěma dny, si mančaft z Brna připsal výhru 3:1. Na začátku sice vedli hosté z valašská, před koncem první dvacetiminutovky však přišlo vyrovnání z hole Petra Holíka, na které už Berani odpovědět nedokázali. Uvidíme, zda hráči Komety dokáží potvrdit roli favorita nebo ne.

    Poslední tři utkání:
    Kometa Brno vs. Zlín – 3:1
    Kometa Brno vs. Olomouc – 2:1
    Olomouc vs. Kometa Brno – 2:3 po sn.
     
    PSG Berani Zlín

    Naopak pro Berany je to v přípravě oproti jejich soupeři jedno velké trápení. Sice si připsal dvě výhry proti Vítkovicím a prvoligovému Havířovu, nicméně má ve své přípravě na kontě i tři prohry. Překvapivě dvě z nich byly součástí Zubr Cupu, kdy si hráči Zlína způsobili pořádnou ostudu, když je porazil například prvoligový Přerov nebo slovenská Nitra. I Kvůli tomu skončili na téměř předposledním místě. O nic jednoduší by neměl být ani dnešní zápas proti takovému týmu jako je právě Brno. Pokud by se domácím na jejich ledě podařilo vyhrát, bylo by to pro mnohé nemalé překvapení.

    Poslední tři utkání:
    Kometa Brno vs. Zlín – 3:1
    Zlín vs. Vítkovice – 4:1
    Havířov vs. Zlín – 1:5
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Kašík (Huf) – Suhrada, Němec, Trška, Ferenc, Novotný, Gazda, Hamrlík – Mikúš, Fořt (C), Vopelka (A) – Köhler, Honejsek, Šlahař – Hejcman, Fryšara, Okál – Sebera, Sedláček, Karafiát

    HC Kometa Brno: Tomek (Klimeš) – Kučeřík, Roth, Ďaloga, Holland, Gulaši, Mikyska, Bartejs – Zaťovič, Holík (C), Horký – Haščák, Krištof, Mallet (A) – Kusko, Kollár, Pavlík – Magee, Rákos, Šoustal

    Rozhodčí: Šudoma, Vrba – Kučera, Vašíček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:44
    Úvodní buly dnešního zápasu vyhrál pro své spoluhráče Holík, který svou přihrávkou na Horkého zahajuje první útočné tažení. To ale nemá moc dlouhého trvání, jelikož následné nahození nikdo z brněnských nenašel.
     
    01:43
    K první střele utkání se dostal od levého kruhu Krištof. Byl ale dobře pokrytý obranou domácích, která mu znemožnila zakončit jakkoli nebezpečně.
     
    02:42
    Berani zatím mají problém s dobrým pohybem jejich soupeře, který je tím nepustil zatím k ani jedné střele. Po zakázaném uvolnění Komety se sice mohli udržet v útočném pásmu, to by ale nesměl pokazit přihrávku na modrou jeden ze zlínských útočníků.
     
    03:41
    Z jednoho zakázaného uvolnění se nakonec vyklubali tři, což ševcům dal opravdu dobrou příležitost na nějaké nepříjemné udržení hostů v jejich obranném pásmu. Ani jednou se jim však nepodařilo vykombinovat nějakou dobrou šanci.
     
    04:40
    Mezitím domácí publikum sleduje trápení svých hráčů na ledě a tak se je snaží aspoň podpořit hlasitým fanděním. Ani tato pomoc kotle se však na ledě neprojevuje.
     
    05:39
    Na nohách hráčů komety jde jasně vidět mnohem větší chtíč se pohybovat. Zatím nedávají jejich soupeři téměř žádné příležitosti na obléhání jejich svatyně.
     
    06:49
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Fořt – 2 min., hákování).
     
    07:48
    Hosté předvádí zatím opravdu precizní útok a jde vidět, že přesilová hra je přesně něco co mají perfektně natrénované. Jedna střela střídá druhou a Kašík má co dělat, aby je všechny kryl.
     
    08:47
    Tak nakonec to vypadá, že i přes velkou snahu zůstane první dnešní přesilovka nevyužitá. Berani si ale musejí začít dávat velký pozor na fauly, jelikož početní výhody se jeví jako velice silná zbraň jejich soupeře.
     
    09:46
    Tak toto byla jednoznačně největší příležitost utkání a lehce překvapivě vzešla z hole hráče beranů. Byl jim totiž Tomáš Fořt, který se dostal do úniku jeden na jednoho. K jeho smůle se mu i přes šikovnou kličku nepodařilo prosadit.
     
    11:15
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Honejsek – 2 min., hákování).
     
    12:14
    Vypadá to, že trenér Zlína Svoboda velice rychle pochopil strategii jeho soupeře na početní výhody. Kometa se totiž zatím nedostala k ani jedné střele a ani zdaleka se tato přesilovka nepodobá té poslední.
     
    13:44
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Mikyska – 2 min., vražení na hrazení).
     
    14:43
    Tak toto je ještě větší trápení ze strany ševců, než ze strany hráčů Brna v jejich poslední početní výhodě. Hosté se v tomto případě dokonce dostali ve vlastním oslabení k více střelám než jejich soupeř.
     
    15:42
    Tak nakonec i tato početní výhoda zůstane neproměněná. V tomto případě to ale ani zdaleka není takovým překvapením. Ševci si během ní připsali sotva tři střeli z jejich holí.
     
    16:41
    Hamrlíkovi se podařilo po dlouhé nejisté hře na obou stranách uzmout kotouč ve středu kluziště. Jeho nahození za bránu ale nenašel nikdo z jeho spoluhráčů a tak i v tomto případě má navrch Kometa.
     
    17:40
    Po delší době tady máme obléhání maskovaného muže i na straně Komety. Jeho spoluhráči ho ale jejich defenzivní hrou podrželi a tak se střelou od levého kruhu neměl moc problému.
     
    18:39
    Blíží se nám poslední minuta první třetiny a s ní i nastupující tempo hry ze strany domácích. Ti se v posledních pár chvílích čím dál tím častěji dostávají do útoku.
     
    19:38
    Tak i Kašík si ještě připíše v tomto dějství jeden zákrok, kterým se mu podařilo zastavit poměrně prudkou střelu z dost ostrého úhlu. Jeho zákrok byl ale jistý.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:43.
     
    V první dvacetiminutovce jsme byli na začátku svědky spíše pasivního hokeje ze strany domácích, naopak ze strany hostů to bylo rozehrané velice akčně. Hráči Komety měli více pohybu, což jim umožňovalo se neustále dostávat do šancí a zaráz držet soupeře daleko od vlastní brány. Po prvním vyloučení z brněnských řad však přišel výkonnostní spád, což pomohlo k probuzení ševců, kteří najednou hráli jako vyměnění. I přes to všechno jsme však neviděli ani jednu branku a tak je stav stále bezbrankový.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    První vhazování druhé části vyhrál pro domácí kapitán Fořt a ti se díky němu vydávají do útoku, který ale nemá moc dlouhého trvání, jelikož se nám bude vylučovat.
     
    20:21
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Zaťovič – 2 min., podrážení).
     
    21:20
    Tak tato početní výhoda zatím vypadá ze strany Beranů mnohem přesvědčivěji než ta minulá, téměř celou dobu se jim daří držet pásmo a před malou chvíli se dostal k jedovaté střele Trška. Ani on však zatím není tím prvním hráčem, který by rozechvěl síť za jedním z brankářů jako první.
     
    22:17
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Gulaši – 2 min., hrubost).
     
    23:16
    Domácím se velice krátkou přesilovku pět na tři proměnit nepodařilo díky prohranému buly před Tomkem. Po ztrátě kotouče a následném střídání se jim podařilo se opět usadit v pásmu. Tentokrát si zastřílel Mikúš. Ani on však nevyzrál na soupeřova brankáře střelou od pravého kruhu.
     
    24:15
    Blíží se nám závěr i tohoto vyloučení, které opět zůstane nepotrestané, jelikož se hostům podařilo vyhodit a oba týmy tak jedou střídat.
     
    25:14
    Ševci zatím hrají jakoby se nemohli prosadit za vyrovnaného stavu hráčů na ledě. Recept na brněnskou ofenzívu zatím hledají marně a tak musí čelit neustálím útokům.
     
    26:39
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Karafiát – 2 min., vysoká hůl).
     
    27:03
    Tak nyní předvedl brankář domácích opravdu bravurní zákrok! Jeho převalení přes celé brankoviště zabránilo nebezpečnému zakončení jednomu ze soupeřova útočníků.
     
    27:15
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Kollár – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    28:14
    Tak se nám karty velice rychle obrací a po velice škaredém faulu Kollára nám začne za pár chvil téměř tři minuty dlouhá přesilovka, která by mohla pomoct první brance dnešního klání.
     
    29:13
    Už při hře čtyři na čtyři měli Berani lehce navrch. Při početní výhodě se to projevuje o to víc, jelikož se domácím podařilo usadit v útoku.
     
    29:42
    Zlín právě vstřelil branku!
    A máme tady první gól zápasu! Postaral se o něj TOMÁŠ FOŘT, který po mnoha neúspěších jeho kolegů vyzrál na Matěje Tomka právě střelou od pravého kruhu. Asistence: Tomáš Mikúš.
    29:42 Tomáš FOŘT - 1:0
     
    30:41
    Kometa se zatím jenom marně otřepává z obdržené branky. Nejsou pod nějakým velkým tlakem, na jejich hře jde ale poznat, že jsou hodně zaskočení.
     
    32:05
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak toto je velice rychlá odpověď ze strany Komety. Výmykem kolem levého mantinelu se dostal LUBOŠ HORKÝ až před samotného Kašíka, který na jeho zakončení hledal odpověď marně. Asistence: Martin Zaťovič.
    32:05 Luboš HORKÝ - 1:1
     
    33:04
    Zdá se, že na domácí hráče má obdržená branka obdobný vliv jako na jejich soupeře. Není se ale čemu divit, když vedli nad favoritem dnešního utkání.
     
    34:03
    Tak toto vypadalo na velice nebezpečný závar přímo před betony Matěje Tomka. Ten po zákroku nedokázal ukrýt kotouč pod lapačku včas, což mělo za následek zjevení mnoho holí z obou týmu v jeho brankovišti. Nakonec se kotouče zmocnil jeden z brněnských hráčů.
     
    35:02
    Tak tento pokus o přihrávku si Radek Kučeřík opravdu za rámeček nedá. Jeho přihrávka byla tak nepřesná, že jediné co našla, tak byla čára značící zakázané uvolnění.
     
    36:01
    Blíží se nám závěr třetiny a s ním opět nastupující výkony Beranů, které jsou v posledních minutách opravdu hodně zavařující pro jejich soupeře.
     
    37:02
    Tak toto mohla být branka, která by opět poslala ševce do vedení! Ke smůle domácích se však Darekovi Hejcmanovi nepodařilo zakončit z otočky z bezprostřední blízkosti.
     
    38:10
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Mikyska.
     
    39:09
    Tak toto vyloučení by ještě pořádně mohlo zamíchat karty do začátku poslední třetiny. Domácím se ale zatím moc nedaří udržet v útočném pásmu a neustále jenom ztrácí kotouč.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:31.
     
    Ve druhém dějství jsme viděli mnohem akčnější hokej, což nám přineslo rovnou dvě branky a mnoho vyloučení. Většina trestů však padla na účet Komety, která za to byla i řádně potrestána. Po ostrém faulu, po kterém přišla početní výhoda rovnou na čtyři minuty, byli Berani v jednom ohni. Skvěle to ukázal kapitán Tomáš Fořt, který jako první dokázal dostat puk za záda jednoho z brankářů. Za dvě minuty však přišla velice rychlá odpověď, která jistě potěšila nejednoho fanouška brněnského mančaftu. Postaral se o ní Luboš Horký svou ukázkovou kličkou a ještě lepší střelou. Do konce této dvacetiminutovky vyloučení sice přišlo, využito ale zatím nebylo.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:44
    První vhazování třetí části dnešního utkání získali ve svůj prospěch hosté, kteří se ale okamžitě zbavili kotouče poměrně dost zbytečným nahozením.
     
    41:43
    Do velice nebezpečné střely se mohl dostát Zdeněk Okál, u kterého se z čista jasna objevil kotouč. Sám tím byl tak překvapen, až při zakončení zlomil hůl, a tak se jeho střela sotva doplazila k bráně.
     
    42:42
    Na druhé straně se ale taky nešetří nebezpečnými momenty. O jeden se nyní postaral Petr Holík, když se díky přihrávce od jednoho ze svých spoluhráčů dostal do úniku jeden na jednoho. K jeho smůle ale nedokázal vyzrát na pohotového zlínského obránce, který mu zablokoval jeho střelu.
     
    44:07
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak toto byla souhra, podle které by se mohli psát učebnice hokeje! Na jejím konci stál ALEXANDRE MALLET, který tak přidal tomuto útoku třešničku na dortu. Přálo mu k tomu ale velké štěstí, jelikož ochránce zlínské svatyně už si byl jistý svým zákrokem, když mu najednou vyskákal kotouč z prostoru mezi nohami a dokutálel se až do brány. Asistence: Radek Kučeřík a Marcel Haščák.
    44:07 Alexandre MALLET - 1:2
     
    45:26
    fanoušci domácích bujarně podporují své svěřence, kteří se snaží seč jim síly stačí znovu získat ztracené vedení. Zatím jim však v cestě stojí překážka jménem Matěj Tomek, který vytahuje jeden zákrok za druhým.
     
    47:28
    A pozor, na ledě se nám rýsuje první bitka! Rozhodčí už zvedá ruku k nebi a zastavuje hru. Nakonec jsou však všichni přihlížející o potyčku ochuzeni a hráči jsou odváděni na trestnou.
     
    47:43
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Kučeřík – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Novotný – 2 min., hrubost).
     
    49:15
    Kometa právě vstřelila branku!
    Máme tady již čtvrtou branku utkání, o kterou se zasloužil DANIEL RÁKOS, po velice pěkné přihrávce od Andreje Kollára. Díky tomu je tak zatím průběh utkání stejný jako v posledním vzájemném zápase. Asistence: Andrej Kollár.
    49:15 Daniel RÁKOS - 1:3
     
    50:14
    Na hře jde v posledních momentech poznat, že Beranům pomalu ale jistě dochází síly. Kometě se velice často daří je držet v jejich obranném pásmu, což je přesně to, co momentálně potřebuje.
     
    51:20
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Honejsek – 2 min., sekání).
     
    52:14
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Roth – 2 min., nedovolené bránění).
     
    53:12
    Ševci přežili jejich nejtěžší chvíle ve vlastním oslabení, kdy na jejich nohách už byla vidět opravdu silná únava, za pár chvil budou mít k dispozici přesilovku.
     
    53:20
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Gulaši – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Köhler – 2 min., hrubost).
     
    54:03
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Bartejs – 2 min., držení).
     
    55:02
    Tak toto je příležitost jako hrom, kterou by ševci měli využít, pokud si chtějí udržet aspoň šance na prodloužení. Zatím se jim však moc nedaří udržet v útočném pásmu a to hlavně kvůli velice dobrým blokům soupeřovy defenzívy.
     
    56:01
    Opravdu dlouhá přesilovka se nám již chýlí ke konci a atmosféra na ledě houstne a houstne. Pokud ještě nedojde k žádné šarvátce tak to bude velkým překvapením pro mnohé.
     
    56:42
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Haščák – 2 min., krosček).
     
    57:41
    Nedisciplinovanost Komety je v posledních minutách opravdu neomluvitelná jak ze strany trenéra tak i z ochozů zlínského stadionu. Hráči Brna by se přece jenom mohli trochu umírnit, vzhledem k tomu, že se jedná o přátelský zápas.
     
    57:54
    Zlín právě vstřelil branku!
    Po dlouhém obléhání svatyně brankáře Tomka přišel zasloužený trest za mnoho zbytečných vyloučení. Postaral se o něj BEDŘICH KÖHLER, který vstřelil tuto branku s velkým štěstím, přes odraz od zad brankáře Komety.
    57:54 Bedřich KÖHLER - 2:3
     
    59:49
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak dámy a pánové pozor! Toto je výkon jako hrom ze strany domácích. Ti dokázali skvěle vynaložit s jejich riskem bez brankáře a pouhých jedenáct vteřin před koncem ONDŘEJ NĚMEC vyrovnává a pravděpodobně posílá svůj tým do prodloužení. Asistence: Tomáš Mikúš a Jiří Suhrada.
    59:49 Ondřej NĚMEC - 3:3
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:44
    Úvodní buly prodloužení vyhrál pro hosty kapitán Holík, který takticky nikam nespěchá a jede s kotoučem až za vlastní bránu. K zakončení se nyní dostal jeho spoluhráč Horký, jeho pokus ale Kašíka moc nezaskočil.
     
    61:40
    Oddechový čas pro domácí.
     
    61:40
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Pavlík – 2 min., podrážení).
     
    62:39
    Pokud by se ševcům podařilo využít tuto přesilovku, bylo by to pro ně velké vzpružení po posledním prohraném utkání. Obzvláště po takovém závěru třetí třetiny, jaký se jim dneska podařil. Zatím dostal k pár střelám, žádná z nich ale nebyla překvapivá natolik, aby na ni nedokázal Tomek řádně zareagovat.
     
    63:49
    Tak toto bude ještě velké drama! Radovan Pavlík dostal ihned po odjetí z trestné lavice kotouč a vyřítil se sám vstříc brankáři domácích! Ten sice předvedl opravdu dobrý zákrok, jenže si při něm počínal nedovoleně a tak je nařízeno trestné střílení!
     
    63:49
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak tady si s tím LUKÁŠ PAVLÍK nelámal moc hlavu. Po pár naznačení a kličkách ze strany na stranu poslal kotouč přímo mezi betony Kašíka, který je už nedokázal zaklapnout včas.
    63:49 Lukáš PAVLÍK - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    V dnešním utkání jsme ze začátku byli svědky ne zrovna moc pěkného a akčního hokeje. To se ale v průběhu rapidně změnilo. Kromě tří vyloučení v první části dnešního utkání se nic moc zajímavého neudálo. Ve druhé třetině už to začalo být s výkony obou týmu o něco žhavější. Po vyloučení z řad Komety, které bylo potrestáno rovnou čtyřmi minutami přišla první branka utkání. Postaral se o ní Tomáš Fořt. Za pár minut však přišla velice rychlá odpověď od Luboše Horkého, který tak stav opět vyrovnal. Čtyři minuty po začátku poslední dvacetiminutovky se prosadil Alexandre Mallet, který tak svůj mančaft poslal poprvé v zápase do vedení. O pět minut později se k němu přidal i Daniel Rákos a už to vypadalo, že i toto utkání skončí stejně jako to minulé. Poté ale odstartovala sága brněnských vyloučení, která byla ve většině případů opravdu zbytečná. Tato až překvapivá nedisciplinovanost byla potrestána Bedřichem Köhlerem, který tak aspoň snížil na rozdíl jedné branky. To donutilo domácí hrát bez brankáře, což se jim nakonec vyplatilo, když pouhých jedenáct sekund před koncem základní hrací doby prostřelil Ondřej Němec vše, co mu stálo v cestě a i díky němu se jeho spoluhráči podívali i do prodloužení. Hosté se opět nechali vyloučit, což se nakonec ukázalo jako zlomové, překvapivě ale ve prospěch Komety. Když Lukáš Pavlík opouštěl trestnou lavici, dostal přesnou přihrávku přesně na svoji holi a vyrazil sám vstříc brankáři Zlína. Toho se mu nepodařilo překonat, podle sudího si ale strážce zlínské svatyně počínal při zákroku nedovoleně a bylo nařízené trestné střílení. To už se mu podařilo využít a tak si výhru připisuje opět mančaft z jihu Moravy.
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (19:40:14)

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 30. Fořt (Mikúš), 58. Köhler, 60. Němec (Mikúš, Suhrada) – 33. Horký (Zaťovič), 45. Mallet (Kučeřík, Haščák), 50. Rákos (Kollár), 64. Pavlík (TS)


    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Suhrada, Němec, Trška, Ferenc, Novotný, Gazda, Hamrlík – Mikúš, Fořt (C), Vopelka (A) – Köhler, Honejsek, Šlahař – Hejcman, Fryšara, Okál – Sebera, Sedláček, Karafiát
    HC Kometa Brno: Tomek (Klimeš) – Kučeřík, Roth, Ďaloga, Holland, Gulaši, Mikyska, Bartejs – Zaťovič, Holík (C), Horký – Haščák, Krištof, Mallet (A) – Kusko, Kollár, Pavlík – Magee, Rákos, Šoustal

    Rozhodčí: Šudoma, Vrba – Kučera, Vašíček
    thejrc.org