Čerepovec – Petrohrad 2:3 (kon.) | Jaroslavl – Riga 3:2 (kon.) | Kazaň – Jokerit 3:0 (kon.)
Nižněkamsk – Kunlun 5:1 (kon.) | N.Novgorod – Viťaz 3:6 (kon.) | Soči – Chabarovsk 4:0 (kon.)
Spartak Moskva – Vladivostok 4:1 (kon.)
konec
Torpedo Nižnij Novgorod
3:6 (2:2, 0:1, 1:3)
HC Viťaz Moskevská oblast
Čtvrtek 02.09.2021, 18:00 • KRK Nagornyj, Nižnij Novgorod • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    On-line přenos je u konce, děkujeme za pozornost. (20:28:00)
     
    I když Novgorod v poslední periodě dokonal stíhací jízdu, v rozmezí dvou a půl minuty si nechal vydřenou remízu sebrat dvěma zbytečnými góly. Jakákoliv další snaha o odpor tím byla zlomena a Viťaz potvrdil sympatický výkon z prvního zápasu ještě střelou Malychina do prázdné klece. I když dnes Nižnij Novgorod povětšinu zápasu byl lepším týmem, na rozdíl od soupeře neproměňoval šance a to byl celý kámen úrazu. Naopak Viťaz dorovnával ztrátu v hokejové kvalitě tvrdostí a bojovností, což dnes na úspěch stačilo. Konečný stav je 3:6.
     
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Souhru Viťazu, zřejmě poslední v zápase, chtěl zakončneím vyšperkovat Svjatoslav Grebenščikov, ale trefil nastavenou hruď Kočetkova.
     
    59:12
    Bekhendové zakončení Marka Marina už na výsledku nic měnit nebude. Míří totiž pouze vedle brány.
     
    58:47
    Vpřed se neprodral Artur Ťanulin, ale jeho nahození vzbudilo žádanou melu v brankovišti. Andrej Belevič se snažil o dorážku a zboural přitom brankáře, takže rozhodčí raději fouknul do píšťalky.
     
    57:22
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Risk bez brankáře se domácím krutě nevyplatil. Hned při zakládání akce přišla ztráta, kterou bez okolků trestá FJODOR MALYCHIN. Jeho hřebíček do rakve rozhoduje o vítězi tohoto utkání a Viťaz si poněkud překvapivě odveze z ledu Torpeda tři body. Asistence: German Nesterov, Vjačeslav Leščenko.
     
    55:10
    V samostatném nájezdu neuspěl Damir Žafjarov, který zkoušel Ježova nachytat střelou mezi betony. Čas se krátí.
    54:38 Daniel AUDETTE - 3:5
     
    54:38
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Hosté dokáží vytěžit z minima maximum a z tribun se ozývá pískot. Přihrávku Vjačeslava Leščenka zabil do branky DANIEL AUDETTE, Moskevská oblast má tak už dva dvougólové střelce. Během minuty se boří veškerá snaha Torpeda dotáhnout nepříznivé skóre. Asistence: Vjačeslav Leščenko, Valtteri Kemiläinen.
     
    54:13
    S domácími mohlo být ještě hůř. Pjotr Kočetkov teď odmítl zcela volného Fjodora Malychina, který postupoval sám na branku.
    53:34 Miks INDRAŠIS - 3:4
     
    53:34
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Moskevská oblast využívá v této třetině zcela ojedinělou návštěvu útočného pásma, znovu v tom má prsty první pětka. Pásmo se štěstím udržel Miro Aaltonen a zařídil tak třetí gól svého týmu v utkání. Podruhé se totiž trefuje MIKS INDRAŠIS, který naznačil ránu do horních pater, ale místo toho šikovně poslal puk po ledě. Asistence: Miro Aaltonen.
     
    52:57
    A Ježov dále čaruje! Artur Ťanulin už měl prakticky odkrytou branku, gólman seděl na hrací ploše, ale dorážka stejně mezi třemi tyčemi nekotví. Ještě předtím bekhendem nečitelně pálil Kirill Urakov, už on málem zvedal ruce ke stropu.
     
    52:15
    Domácí celkem logicky cítí šanci na plný bodový zisk, protože Viťaz významně polevil. Střelu Orlova ještě dorážel vkleče Sergej Gončaruk a Ježov měl velké štěstí, že se kotouč dále nevykutálel z jeho výstroje.
     
    51:42
    Ježov chytá propagační střelu od modré a týmy se chystají na občerstvení.
    51:06 Daniel ZAAR - 3:3
     
    51:06
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Teď už se domácí konečně radují. DANIEL ZAAR využil dokonale jak clony před brankou, tak přihrávky Mareka Hrivíka, který si počkal na ideální chvíli a zapisuje první bod v dresu Novgorodu. Branka padla téměř současně s návratem vyloučeného hráče na led, mělo by jít přesto o první využitou přesilovku v podání Nižného Novgorodu. Stav je srovnaný, 3:3. Asistence: Marek Hrivík, Andy Miele.
     
    50:23
    Velký tlak do brankoviště, nicméně Ježov dál odolává. Dorážkou neuspěl Andy Miele a ani Daniel Zaar svým tvrdým příklepem nerozvlnil síť.
     
    49:06
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Miro Aaltonen – 2 min., podrážení).
     
    48:32
    Nahození od modré čáry zapadlo do rukavice Iljy Ježova, který ale ještě předtím musel předvést náročnější zásah v plném přesunu. Výsledek hostů stojí hlavně na tomto muži.
     
    45:21
    Od modré čáry nyní vypálil Michail Orlov, který zas tak často střelecké pozice nevyužívá. Taky to podle toho dopadlo. Ilja Ježov udělal standardní rozklek a přerušuje hru.
     
    45:02
    Čeká nás komerční přestávka, to když Ježov ukryl volný kotouč, co se kutálel kolem jeho levé tyčky.
     
    44:17
    Svůj tým nyní dvakrát skvěle podržel Ilja Ježov. Na brankovišti na něj dotíral Ivan Čechovič, ale mnohem nebezpečnější byla dorážka Antona Šenfelda z druhé strany.
     
    43:44
    Kotouč se po dalším buly dostane do neutrální zóny, kde už s ním operuje Theodor Lennström.
     
    43:27
    Hosté se dobře brání, alespoň prozatím. Dvakrát úspěšně forčekovali.
     
    42:47
    I když byly všechny strkanice vyrovnané, rozhodčí trochu nepochopitelně trestají Viťaz. Dvě minuty za hrubost musí odsedět Smolin.
     
    42:47
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Michail Smolin – 2 min., hrubost).
     
    42:40
    Hrál se hodně otevřený hokej a vše končí strkanicí za domácí branou. Ještě předtím další střelu vyslal Miks Indrašis, který neúnavně ostřeluje cíl.
     
    41:58
    Nadějná pozice, kterou zhatil Arťom Michejev. Kapitán Anton Šenfeld mu na pravé křídlo poslal lahůdkovou nabídku, ale střela prvně jmenovaného se svezla jen do betonu Ježova.
     
    41:09
    Na zádech si pokryl soupeře Viktor Antipin a pak byl evidentně podrážen Marekem Hrivíkem. Slovenský útočník měl štěstí, sudí jeho zákrok přehlédnul.
     
    40:25
    Hosté se ubránili prvnímu ataku a puk vyváží rovnou do útočného pásma Miks Indrašis. Je jasné, že Moskevskou oblast nečeká snadná třetina.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky:
    Střely:
    42:23
    Střely na bránu: 22:14
    Vhazování: 24:17
    Bloky: 5:5
    Hity: 10:6
    Trestné minuty: 4:8
     
    Po divoké první třetině přišlo přece jen střelecké vyklidnění. Jedinou branku této periody vsítil ve 34. minutě Lotyš Indrašis, když mu dobrou palebnou pozici připravil Miro Aaltonen. Tato spolupráce přináší Viťazi současné vedení 2:3, ovšem stále je před námi minimálně 20 minut hry. Jestli chtějí domácí úvodní tři body sezony ponechat na svém hřišti, budou muset zlepšit kvalitu zakončení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Do konce periody zbývá poslední minuta a Viťaz jako by ji chtěl prožít za vlastní klecí.
     
    37:39
    S blížícím se koncem třetiny se nad Moskevskou oblastí opět stahují mračna. Andy Miele brankovištěm prosvištěl jako létající Čestmír, ale v krkolomné pozici už nezvládl zakončit. Tlak trvá.
     
    36:35
    S notnou dávkou risku teď kalkuloval Pjotr Kočetkov. Nejprve vyrazil proti puku až mezi kruhy, aby se následně musel vracet do modrého půlkruhu. Zvládl ale i náročný přesun od tyče k tyči a puk má v lapačce.
     
    36:09
    Po delší době jsme sledovali přímočarou akci až k bráně. Ivan Čechovič si nabruslil z levé strany a zkusil zakončit na lapačku Iljy Ježova. Ten si zákrok vyloženě vychutnal.
     
    34:44
    Skákavý kotouč se nějakým způsobem dopravil až k Ježovovi. Na faul si stěžoval Arťom Michejev, ale sudí mlčí. Sergej Gončaruk se k dorážce nedostal.
     
    34:12
    Nižnij Novgorod při přechodu do útočného pásma tentokrát zastavilo ofsajdové postavení. Vhazování navíc ukradl Viťaz.
    33:06 Miks INDRAŠIS - 2:3
     
    33:06
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Když už se domácí nadechovali, přichází další facka. Torpedo se nedokázalo osvobodit ze sevření v obranné třetině a Miro Aaltonen napodruhé dokázal doručit svou přihrávku skrze celé pásmo. MIKS INDRAŠIS se po zpracování rozhlédnul a jinou cestu než rovnou do brány neviděl. Viťaz mu může děkovat za dílčí vedení. Asistence: Miro Aaltonen, Valtteri Kemiläinen.
     
    31:35
    Jegor Martynov nahazoval puk od modré čáry a Anton Šenfeld výtečně tečoval. Kapitán Novgorodu se málem radoval ze vstřelené branky, ale puk těsně minul klec.
     
    31:04
    Domácí v plném počtu.
     
    30:45
    Tentokrát už se hostům kombinace vedla lépe. Miks Indrašis posunul puk doleva, kde rychle vypálil Niko Ojamäki. Brankář Pjotr Kočetkov zvládl svůj přesun.
     
    29:44
    Marně se Viťaz snažil dolovat puk z rohu. Když se to konečně povedlo a Viktor Antipin vybídnul Kirilla Ljamina, jeho rána se odrazila pouze do středního pásma.
     
    29:07
    Tým v tmavé kombinaci se poměrně záhy osvobozuje. Viděli jsme druhé vyloučení v utkání za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    28:57
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (2 min. – příliš mnoho hráčů).
     
    28:17
    Torpedo si nadále vytváří šance, ale k zakončení nesahá úplně tak často, jak by si situace žádala. Damir Žafjarov znovu jen troufale obkroužil branku, vůbec nic ale dál nepředvedl.
     
    27:00
    Nepřehledná situace u modré čáry vyústí v hostující ofsajd. Následuje komerční přerušení.
     
    26:07
    Hosté v plném počtu.
     
    25:51
    Na modré čáře už nezachytil kotouč Zijat Pajgin. Rozehrávka znovu až od gólmana, přesilovky nejsou silnou stránkou domácích.
     
    24:29
    Od modré čáry zase nebezpečně vypálil Marek Hrivík. Ten se evidentně na nové angažmá pořádně těšil a nevynechá možnost k ráně.
     
    24:05
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Arťom Ivaňuženkov – 2 min., sekání).
     
    23:53
    A dlouhou pasáž bez přerušení zastavuje až Pjotr Kočetkov. Nepříliš nebezpečné nahození skončilo v jeho rukavici.
     
    23:21
    Bekhendem hrnul kotouč do brankoviště z pravé strany Daniel Audette. Ten už dnes jeden gól na kontě má, další zatím nepřidává.
     
    22:23
    Teď už sice Moskevská oblast oslabení nehrála, ale Pjotr Kočetkov jako by na to úplně zapomněl. Vydal se za vyhozeným kotoučem a umožnil soupeři vystřídat.
     
    22:00
    Hosté v plném počtu.
     
    21:50
    Toto vyhození už zřejmě definitivně odzbrojí Torpedo. Na led se vrátí vyloučený Antipin.
     
    21:42
    Marná snaha Daniela Zaara, neboť Ježov v pohodě uzavřel prostor na přední tyči. Z přesilovky zbývá osmnáct vteřin.
     
    21:12
    Zajímavé nahození od modré čáry snášel Theodor Lennström. Ovšem brankář Ilja Ježov si prozatím poradil a obrat se nekoná.
     
    20:46
    Domácí začínají v početní převaze, zatím se jim ale nedaří usazení v útočném pásmu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvod zápasu patřil alespoň výsledkově Moskevské oblasti. Domácí nechytili tempo prvních minut a v přesilovce ostrými pálil Daniel Audette. Jenže střelecký účet se tím rozhodně nezastavil. Miro Aaltonen při vlastním oslabení pláchnul svým strážcům a překonal brankáře, takže Viťaz vedl už 0:2. Torpedo ale před domácím publikem nic nebalí. Na konci 17. minuty Daniel Zaar a po jeho asistenci ve 20. minutě Jegor Martynov zařídili srovnání stavu na 2:2.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:00
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Viktor Antipin – 2 min., podrážení).
    19:36 Jegor MARTYNOV - 2:2
     
    19:36
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Jenže je tu nečekané srovnání! JEGOR MARTYNOV dokázal dorazit střelu Daniela Zaara, který se vůbec netrefil, ovšem zasáhl zadní mantinel tak ideálně, že volný puk vyplaval před prázdnou brankou. I když to s domácími v úvodu první části nevypadalo vůbec dobře, nakonec slaví srovnání stavu gólem do šatny. Asistence: Daniel Zaar, Ivan Čechovič.
     
    19:21
    A teď už Marek Hrivík vyhnal za modrou čáru Zijat Pajgin. Domácím zbývá na útok už málo času.
     
    18:50
    Ve středním pásmu nabral rychlost Damir Žafjarov, ale klička do protipohybu obránce mu moc nevyšla. Domácí se přesto usadili v útočném pásmu, přičemž z levé strany Kenny Agostino málem bekhendem prostrčil puk přes výstroj Ježova. Ten se ale připravil.
    16:52 Daniel ZAAR - 1:2
     
    16:52
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Ukázková spolupráce mezi obranou a útokem. Zijat Pajgin zachytil puk, který se od mantinelu odrazil na střed útočného pásma, aby ho následně nezištně posunul na DANIELA ZAARA. Na střelce už zívala prázdná brána a Nižnij Novgorod poprvé v utkání slaví. Asistence: Zijat Pajgin.
     
    15:00
    S pukem se obrací Zijat Pajgin, ale ani Torpedo se zatím nedostalo přes střední pásmo. Je vidět, že oba týmy jsou ještě nerozehrané.
     
    14:38
    Za brankou se s pukem chystá Viktor Antipin. Bude rozehrávat až na útočnou modrou.
     
    12:37
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Výtečné bruslařské schopnosti nyní ukázal MIRO AALTONEN. Při vlastním oslabení se vydal vpřed a proti němu stojící Anton Šenfeld potvrdil, že není typickým obráncem. Jako falešný bek ztratil kotouč před svým brankářem a ten už nedokázal reagovat. Torpedo poměrně překvapivě ztrácí o dvě branky.
     
    10:49
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (2 min. – příliš mnoho hráčů).
     
    10:48
    Dochází k přerušení hry. Zdá se, že se bude znovu hrát přesilovka.
     
    07:46
    Hosté se po velkém tlaku osvobodili a Marek Hrivík už musí střídat. Tato přesilová hra se Torpedu nepovedla proměnit v gól a zatím tedy neodpovídají.
     
    06:23
    Přesilovku se snažil zužitkovat také Sergej Gončaruk, ale jeho rána ze středu neprošla. Velké zmatky před bránou pak zkoušel využít Andy Miele, ale k úspěšné dorážce se nedostal.
     
    06:10
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Fjodor Malychin – 2 min., držení).
     
    05:21
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Krásné přenesení hry a DANIEL AUDETTE otevírá skóre utkání. Jeho přesilovková rána z levého kruhu pro vhazování prosvištěla do sítě. I když se Kočetkov snažil zvednout rukavici, nepovedlo se mu zastavit dobře umístěnou bombu k tyči. Asistence: Kirill Ljamin.
     
    04:45
    Domácí obrana se osvobozuje a Moskevská oblast musí začít znovu s budováním útoku.
     
    04:18
    Hosté začínají v přesilovce aktivně, ze středu se pokoušel vypálit Miks Indrašis, ale jeho prudká rána končí na mantinelu.
     
    04:04
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Andy Miele – 2 min., hákování).
     
    03:33
    U modré čáry se soupeři nevyhnul Vjačeslav Leščenko. Na druhé straně má první práci také Ilja Ježov. Jeho lapačka zastavuje hru.
     
    02:11
    Kolem branky se velmi šikovně protáhnul Sergej Gončaruk a málem způsobil první radost domácího celku. Brankář Ilja Ježov ho ale vytlačil.
     
    01:01
    O první průnik se snažil Alexandr Jaremčuk, ale kousek za modrou čarou nezvládl kličku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    HC VIŤAZ MOSKEVSKÁ OBLAST
    2020/21: 9. místo, 60 zápasů, 59 bodů, skóre: 155:175


    Třebaže Viťaz už rozhodně není jen klubem rváčů, který by nepomýšlel na postup do play off, stále jeho hráči z hlediska hokejových dovedností nebudí takový respekt, jak by si sami přáli. V minulé sezoně Moskevské oblasti unikl postup o čtyři body a nadále tak čeká na první vyhraný zápas v play off. V KHL už přitom působí 13 let.

    Třeba se prokletí prolomí letos. Viťaz nicméně tentokrát nemůže spoléhat na služby Kanaďana Justina Danfortha, který po úspěšné sezoně se ziskem 55 bodů pláchnul do zámoří, kde bude bojovat o šanci u Blue Jackets. Do značné míry se tím bortí útočná filozofie týmu, který nemá jediného Čecha nebo Slováka.
     
    TORPEDO NIŽNIJ NOVGOROD
    2020/21: 8. místo, 60 zápasů, 67 bodů, skóre: 170:168


    I když Torpedo v minulé sezoně urvalo až poslední postupové místo Východní konference, rozhodně nešlo o náhodnou kvalifikaci do play off. Devátý Novosibirsk totiž na tým z centrálního Ruska ztrácel devět bodů. Velmi důrazně se na výsledku svého celku podílel Damir Žafjarov, který skončil na třetím místě ligové produktivity se ziskem 61 bodů (21+40). Stál tak u větší třetiny branek svého týmu. V Novgorodu pokračuje i letos.

    V prvním kole následného play off Nižnij Novgorod nestačil na Kazaň, když s ní padl po čtyřech zápasech. I proto musely přijít změny v sestavě Torpeda. Jednou z nových akvizic je třeba slovenský útočník Marek Hrivík, účastník posledního světového šampionátu a za minulou sezonu autor 51 bodů v dresu švédského Leksandu. Českou stopu v týmu nenalezneme.
     
    Příjemný podvečer. Letošní hokejovou sezonu otevíracím utkáním mezi Omskem a CSKA Moskva včera zahájila KHL. Celkových 24 účastníků se popere o Gagarinův pohár, z každé konference postoupí do play off jako už tradičně osm mužstev. Během druhého hracího dne již přijde ke slovu sedm duelů, nechybí ani ten mezi Nižným Novgorodem a Viťazem Moskevskou oblastí.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 17. Zaar (Pajgin), 20. Martynov (Zaar, Čechovič), 52. Zaar (Miele) – 6. Audette (Ljamin), 13. M. Aaltonen, 34. Indrašis (M. Aaltonen, Kemiläinen), 54. Indrašis (M. Aaltonen), 55. Audette (Leščenko, Kemiläinen), 58. Malychin (Nesterov, Leščenko)


    Torpedo Nižnij Novgorod: Kočetkov (Tichomirov) – Lennström, Orlov, Pajgin, Martynov, Turbin, Marin – Agostino, Miele, Žafjarov – Hrivík, Zaar, Čechovič – Šenfeld, A. Michejev, Gončaruk – Fedotov, Urakov, Belevič – Ťanulin.
    HC Viťaz Moskevská oblast: I. Ježov (Todykov) – Antipin, Kemiläinen, Ljamin, Steklov, Golovkov, D. Musin, Voronkov – Ojamäki, M. Aaltonen, Indrašis – Leščenko, Jaremčuk, Audette – Nesterov, Grebenščikov, Malychin – Ivaňuženkov, Děmidov, V. Popov – Smolin.

    Rozhodčí: Bondar, Spirin – Zacharenkov, Sadovnikov
    thejrc.org