Čerepovec – Petrohrad 2:3 (kon.) | Jaroslavl – Riga 3:2 (kon.) | Kazaň – Jokerit 3:0 (kon.)
Nižněkamsk – Kunlun 5:1 (kon.) | N.Novgorod – Viťaz 3:6 (kon.) | Soči – Chabarovsk 4:0 (kon.)
Spartak Moskva – Vladivostok 4:1 (kon.)
konec
Torpedo Nižnij Novgorod
3:6 (2:2, 0:1, 1:3)
HC Viťaz Moskevská oblast
Čtvrtek 02.09.2021, 18:00 • KRK Nagornyj, Nižnij Novgorod • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:22
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Risk bez brankáře se domácím krutě nevyplatil. Hned při zakládání akce přišla ztráta, kterou bez okolků trestá FJODOR MALYCHIN. Jeho hřebíček do rakve rozhoduje o vítězi tohoto utkání a Viťaz si poněkud překvapivě odveze z ledu Torpeda tři body. Asistence: German Nesterov, Vjačeslav Leščenko.
    54:38 Daniel AUDETTE - 3:5
     
    54:38
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Hosté dokáží vytěžit z minima maximum a z tribun se ozývá pískot. Přihrávku Vjačeslava Leščenka zabil do branky DANIEL AUDETTE, Moskevská oblast má tak už dva dvougólové střelce. Během minuty se boří veškerá snaha Torpeda dotáhnout nepříznivé skóre. Asistence: Vjačeslav Leščenko, Valtteri Kemiläinen.
    53:34 Miks INDRAŠIS - 3:4
     
    53:34
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Moskevská oblast využívá v této třetině zcela ojedinělou návštěvu útočného pásma, znovu v tom má prsty první pětka. Pásmo se štěstím udržel Miro Aaltonen a zařídil tak třetí gól svého týmu v utkání. Podruhé se totiž trefuje MIKS INDRAŠIS, který naznačil ránu do horních pater, ale místo toho šikovně poslal puk po ledě. Asistence: Miro Aaltonen.
     
    52:57
    A Ježov dále čaruje! Artur Ťanulin už měl prakticky odkrytou branku, gólman seděl na hrací ploše, ale dorážka stejně mezi třemi tyčemi nekotví. Ještě předtím bekhendem nečitelně pálil Kirill Urakov, už on málem zvedal ruce ke stropu.
    51:06 Daniel ZAAR - 3:3
     
    51:06
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Teď už se domácí konečně radují. DANIEL ZAAR využil dokonale jak clony před brankou, tak přihrávky Mareka Hrivíka, který si počkal na ideální chvíli a zapisuje první bod v dresu Novgorodu. Branka padla téměř současně s návratem vyloučeného hráče na led, mělo by jít přesto o první využitou přesilovku v podání Nižného Novgorodu. Stav je srovnaný, 3:3. Asistence: Marek Hrivík, Andy Miele.
     
    49:06
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Miro Aaltonen – 2 min., podrážení).
     
    42:47
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Michail Smolin – 2 min., hrubost).
    33:06 Miks INDRAŠIS - 2:3
     
    33:06
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Když už se domácí nadechovali, přichází další facka. Torpedo se nedokázalo osvobodit ze sevření v obranné třetině a Miro Aaltonen napodruhé dokázal doručit svou přihrávku skrze celé pásmo. MIKS INDRAŠIS se po zpracování rozhlédnul a jinou cestu než rovnou do brány neviděl. Viťaz mu může děkovat za dílčí vedení. Asistence: Miro Aaltonen, Valtteri Kemiläinen.
     
    28:57
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (2 min. – příliš mnoho hráčů).
     
    24:05
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Arťom Ivaňuženkov – 2 min., sekání).
     
    20:00
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Viktor Antipin – 2 min., podrážení).
    19:36 Jegor MARTYNOV - 2:2
     
    19:36
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Jenže je tu nečekané srovnání! JEGOR MARTYNOV dokázal dorazit střelu Daniela Zaara, který se vůbec netrefil, ovšem zasáhl zadní mantinel tak ideálně, že volný puk vyplaval před prázdnou brankou. I když to s domácími v úvodu první části nevypadalo vůbec dobře, nakonec slaví srovnání stavu gólem do šatny. Asistence: Daniel Zaar, Ivan Čechovič.
    16:52 Daniel ZAAR - 1:2
     
    16:52
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Ukázková spolupráce mezi obranou a útokem. Zijat Pajgin zachytil puk, který se od mantinelu odrazil na střed útočného pásma, aby ho následně nezištně posunul na DANIELA ZAARA. Na střelce už zívala prázdná brána a Nižnij Novgorod poprvé v utkání slaví. Asistence: Zijat Pajgin.
     
    12:37
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Výtečné bruslařské schopnosti nyní ukázal MIRO AALTONEN. Při vlastním oslabení se vydal vpřed a proti němu stojící Anton Šenfeld potvrdil, že není typickým obráncem. Jako falešný bek ztratil kotouč před svým brankářem a ten už nedokázal reagovat. Torpedo poměrně překvapivě ztrácí o dvě branky.
     
    10:49
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (2 min. – příliš mnoho hráčů).
     
    06:10
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Fjodor Malychin – 2 min., držení).
     
    05:21
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Krásné přenesení hry a DANIEL AUDETTE otevírá skóre utkání. Jeho přesilovková rána z levého kruhu pro vhazování prosvištěla do sítě. I když se Kočetkov snažil zvednout rukavici, nepovedlo se mu zastavit dobře umístěnou bombu k tyči. Asistence: Kirill Ljamin.
     
    04:04
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Andy Miele – 2 min., hákování).

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 17. Zaar (Pajgin), 20. Martynov (Zaar, Čechovič), 52. Zaar (Miele) – 6. Audette (Ljamin), 13. M. Aaltonen, 34. Indrašis (M. Aaltonen, Kemiläinen), 54. Indrašis (M. Aaltonen), 55. Audette (Leščenko, Kemiläinen), 58. Malychin (Nesterov, Leščenko)


    Torpedo Nižnij Novgorod: Kočetkov (Tichomirov) – Lennström, Orlov, Pajgin, Martynov, Turbin, Marin – Agostino, Miele, Žafjarov – Hrivík, Zaar, Čechovič – Šenfeld, A. Michejev, Gončaruk – Fedotov, Urakov, Belevič – Ťanulin.
    HC Viťaz Moskevská oblast: I. Ježov (Todykov) – Antipin, Kemiläinen, Ljamin, Steklov, Golovkov, D. Musin, Voronkov – Ojamäki, M. Aaltonen, Indrašis – Leščenko, Jaremčuk, Audette – Nesterov, Grebenščikov, Malychin – Ivaňuženkov, Děmidov, V. Popov – Smolin.

    Rozhodčí: Bondar, Spirin – Zacharenkov, Sadovnikov
    thejrc.org