Čerepovec – Petrohrad 2:3 (kon.) | Jaroslavl – Riga 3:2 (kon.) | Kazaň – Jokerit 3:0 (kon.)
Nižněkamsk – Kunlun 5:1 (kon.) | N.Novgorod – Viťaz 3:6 (kon.) | Soči – Chabarovsk 4:0 (kon.)
Spartak Moskva – Vladivostok 4:1 (kon.)
konec
HK Soči
4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Amur Chabarovsk
Čtvrtek 02.09.2021, 18:30 • Bolšoj dvorec sporta, Soči • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:32
    Martin Bakoš mohl dovršit pověstného "bůra", střelu z pravé strany ale umístil někam pod Alikinovu hruď.
     
    54:40
    Jako osamocený voják v poli teď působil na útočné polovině Nikita Feoktistov. Přesto si vynutil tak trochu zbytečný faul. Jeho autorem Dominik Mašín, jenž přidržel protihráče v rohu kluziště. Chabarovsk jde do čtyř.
    51:44 Martin BAKOŠ - 4:0
     
    51:44
    Soči právě vstřelilo branku!
    Teď už je zřejmě rozhodnuto. Rozjetý MARTIN BAKOŠ převzal ve středním pásmu Pilipenkovu přihrávku, mazácky nasadil kličku Mašínovi a nakonec zahrál na housle Alikinovi. Asistence: Kirill Pilipenko.
     
    45:07
    Vyloučení v týmu HK Soči (David Rundblad – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Gleb Zyrjanov – 5 min., bitka).
     
    43:24
    Jako blesk z čistého nebe se před Alikinem zjevil Vasilij Glotov, kterého po hostující ztrátě našel pohotovou přihrávkou od pravého mantinelu Kirill Pilipenko. Domácí útočník zamíchal s pukem, v rozhodující moment ho ale nad beton brankáře nezvedl.
     
    41:38
    Kdepak, Amuru dnes není přáno. Ani jeho druhá gólová radost nebyla po kontrole videa potvrzena. Hellberg byl v brankovišti atakován nedovoleně, nadále platí stav 3:0 pro Soči.
    41:38 Další neuznaný gól Amuru.
     
    41:38
    Po kolmici z levé strany střílel z vrcholku kruhu bez přípravy Arťom Aljajev a kotouč skončil v síti! Také tentokrát se ale bude vše kontrolovat na videu, neboť jeden z hostujících hráčů najel do brankáře.
     
    41:10
    Jeden z hostů se řítil prakticky sám na branku. Střelou do horní části klece ale Hellberga nepřekonal. Švéd byl opět na svém místě a zakončení vyrazil.
     
    38:15
    Vladimir Butuzov podrazil ve středním pásmu Arťoma Nikolajeva. Poměr sil na ledě se srovná, hrát se bude čtyři na čtyři.
    37:31 Neuznaný gól Chabarovsku.
     
    37:31
    Sergej Těreščenko propálil Hellberga dělovkou od modré čáry. Jenže došlo na zkoumání videa, které odhalilo Fajzullinův pohyb v brankovišti. Gól Chabarovsku tak neplatí!
     
    36:51
    Ale ne na dlouho. Amir Garajev pobyl na ledě jen pár vteřin, než u mantinelu přidržel za hranicí pravidel Archipova. Jsou z toho další dvě minuty.
     
    35:36
    Po přihrávce na levou stranu pálil bez přípravy z nápřahu David Tomášek. Křižná střela skončila v Hellbergově lapačce.
     
    35:23
    Teď už musel Hellberg zasahovat. Ilja Zubov dostal kolmici na pravou stranu a střelou z prostoru pro vhazování hledal skulinku mezi Švédovými betony. Bez úspěchu.
     
    34:27
    Vyloučení v týmu HK Soči (Amir Garajev – 2 min., hákování).
    28:03 Kirill PILIPENKO - 3:0
     
    28:03
    Soči právě vstřelilo branku!
    Teď navíc přichází třetí rána! Soči se dostalo do úniku dva na jednoho. Na jeho konci přihrával Vicharev z levé strany úplně volnému KIRILLU PILIPENKOVI, který střelou bez přípravy vymetl pravý horní růžek Alikinovy klece. Lapačka ruského gólmana máchla jen do prázdna. Asistence: Denis Vicharev a Martin Bakoš.
     
    26:25
    Druhá třetina je zatím jednoznačně v režii Soči! Jevgenij Alikin musel po Glotovově přihrávce zpoza branky likvidovat střelu z mezikruží. Následně dorážel sám Vasilij Glotov, brankář Chabarovsku ale prostor u pravé tyče včas utěsnil.
     
    23:16
    Andrej Bakanov se po nahození z levé strany pokoušel uplatnit důraz před brankovištěm. Puk mezi Alikinovy betony neprocedil.
     
    19:13
    Dmitrij Archipov zezadu podrazil Kirilla Peťkova. Soči může dohrát úvodní dějství v útočném pásmu.
     
    13:12
    Vyloučení v týmu HK Soči (Viktor Baldajev – 2 min., držení).
     
    11:27
    Vyloučení v týmu HK Soči (Magnus Hellberg – 2 min., podrážení). Trest odpyká Nikita Feoktistov.
     
    07:41
    Vyloučení v týmu HK Soči (Vasilij Glotov – 2 min., hrubost).
    06:28 Denis VICHAREV - 2:0
     
    06:28
    Soči právě vstřelilo branku!
    Domácí hokejisté využívají přesilovou hru a vedou o dvě branky! Pilipenkovo nahození od pravého mantinelu tečoval bezprostředně před brankou DENIS VICHAREV. Asistence: Kirill Pilipenko a Janis Jaks.
     
    06:17
    Jevgenij Alikin musel likvidovat Žabrejevovu ránu z otočky. Kotouč vyslaný z prostoru mezi kruhy pohotově vyrazil betonem.
     
    06:02
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Gleb Zyrjanov – 2 min., držení).
    03:56 Arťom NIKOLAJEV - 1:0
     
    03:56
    Soči právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou z nenápadné akce do vedení! ARŤOM NIKOLAJEV projel celou délkou kluziště podél pravého mantinelu a otevřel skóre. Jeho první střelu zblokoval obránce, dvaadvacetiletý útočník se ale dostal k další střele a tu už poslal do protipohybu Alikina. Bez asistence.

    Filip Lefenda

    Branky a nahrávky: 4. Nikolajev, 7. Vicharev (Pilipenko, Jaks), 29. Pilipenko (Vicharev), 52. Bakoš (Pilipenko)


    HK Soči: Hellberg (Treťjak) – Jaks, Kamalov, Rundblad, Valencov, Baldajev, Miščenko, Zorkin – Pilipenko, Vicharev (C), Bakoš – Ruděnkov (A), Glotov, Feoktistov (A) – Peťkov, Šen, Nikolajev – Žabrejev, Garajev, Bakanov.
    Amur Chabarovsk: Alikin (Bartošák) – Mašín, Jordán (C), Aljajev, S. Těreščenko, Pedan, Korjagin, Znacharenko – Tomášek, Zubov (A), Lenc – Gorškov, Galuzin (A), V. Butuzov – Alexejev, Korotkich, Zyrjanov – Archipov, Šarov, Fajzullin.

    Rozhodčí: Gamalej, Lavrentěv – Golovljov, Savenkov

    Diváci: 298
    thejrc.org