Čerepovec – Petrohrad 2:3 (kon.) | Jaroslavl – Riga 3:2 (kon.) | Kazaň – Jokerit 3:0 (kon.)
Nižněkamsk – Kunlun 5:1 (kon.) | N.Novgorod – Viťaz 3:6 (kon.) | Soči – Chabarovsk 4:0 (kon.)
Spartak Moskva – Vladivostok 4:1 (kon.)
konec
Spartak Moskva
4:1 (0:0, 2:0, 2:1)
Admiral Vladivostok
Čtvrtek 02.09.2021, 18:30 • Megasport Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Dobrý podvečer u hokeje. Je tady nová sezóna KHL a my se podíváme na duel mezi týmy Spartak Moskva a Admiral Vladivostok.
     
    Spartak Moskva

    Domácí tým bude chtít v letošní sezóně vylepšit výsledek z té minulé, kdy sice postoupil do play-off, jenže hned v prvním kole nestačil na městského rivala z CSKA a padl zcela jasně v poměru 0:4 na zápasy. V přípravě sehrál Spartak celkem 11 zápasů, třikrát vyhrál v základní hrací době, jednou v prodloužení a hned sedmkrát prohrál, z toho jednou na nájezdy. Utkal se i s Vladivostokem, tento zápas Spartak vyhrál 3:0.
     
    Admiral Vladivostok

    Hosté v loňské sezóně dopadli hůře, na play-off mohli totiž zapomenout, neboť ve Východní konferenci obsadili poslední místo s 56 body. I oni tak letos budou chtít skončit lépe a pokud možno se vyšvihnout mezi nejlepších osm celků konference. Příprava se ale vůbec nevyvedla, Admiral porazil pouze Dynamo Minsk na nájezdy ve vůbec prvním utkání, poté připsal šest porážek v řadě a v těchto zápasech dal celkem pouze sedm branek. Vladivostok tak má na čem pracovat a potřebuje co nejlépe zachytit úvod sezóny.
     
    Zápas v Megasport Areně začne v 18:30, takže si na tento čas nic neplánujte a buďte u našeho přenosu. Jste k němu všichni zváni.
     
    Úvodní sestavy:

    Spartak Moskva: Krasikov (Dansk) – Jeřábek, Heed, D. Višněvskij (A), Bryncev, Mamkin, Ručkin – Pettersson, Lehterä, Širokov (C) – Chochlačov, Loktionov, Kugryšev – Avcin, Šaškov, Soloduchin (A) – Baranov, Drozdov, D. Kvartalnov.

    Admiral Vladivostok: Nalimov (Serebrjakov) – Menšikov, Matuškin, Šulák, Mozík, Metalnikov, Fazylzjanov – Sajustov (A), Lugin (C), Vj. Ušenin – Vl. Ušenin (A), Rihards Bukarts, Verba – Makarenko, A. Ševčenko, Manukjan – Obidin, A. Garejev..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, který se s pukem jako první dostal do svého obranného pásma.
     
    00:22
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Dmitrij Lugin – 2 min., hrubost).
     
    01:13
    Nahrávka mezi kruhy měla najít Mozíka, jenomže tuto nahrávku dokázal včas srazit domácí Jeřábek.
     
    02:21
    Domácí se nyní s pukem usadili na druhé straně. Kugryšev u pravého kruhu zkoušel nahrát k zadní tyči, kde měl hodně daleko k nahrávce Chochlačov.
     
    03:11
    Admiral Vladivostok přečkal první oslabení bez výraznějších problémů. Na druhou stranu se poté vydal hostující Manukjan, který napadal rozehrávku.
     
    03:20
    Šulák chyboval a Pettersson předkládal kotouč do vyložené šance na Lehteru, kterého zázračným zákrokem vychytal Nalimov.
     
    03:51
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Andrej Obidin – 2 min., hákování).
     
    04:17
    Spartak se znovu dostal do pásma soupeře, kde Avcin pouze prodlužoval podél levého hrazení až na druhou stranu, kde se soupeři nepovedlo rozehrát.
     
    05:03
    Heed se dostal k dělovce od modré čáry, která nakonec skončila ve výstroji brankáře Nalimova. Ten raději přerušil hru a bude se tak znovu vhazovat.
     
    06:07
    Krasikov nyní vyrazil ze své branky, aby pomohl svému celku s rozehrávkou. Admiral Vladivostok se ovšem dokázal ubránit a nyní vyrazil kupředu.
     
    06:30
    Domácí brankář nakonec zasahoval proti slabé střele pravým betonem, nyní je puk u hostující střídačky.
     
    07:17
    První lajna domácích pouze nahazovala do útočného pásma. Tam Širokov nabízel kotouč k mezikruží, odkud obránce Heed nahazoval pouze vedle tyče.
     
    08:06
    Krasikov znovu musel ven z branky. Admiral Vladivostok aktivním napadáním vybojoval kotouč zpět, jenomže Makarenko narazil do obránce Nikišina.
     
    09:31
    Ve středním pásmu se k puku dostal domácí Bryncev, který ho bekhendem sice rozehrál. jenomže do protiútoku soupeři, který se k zakončení nedostal.
     
    10:00
    Je za námi úvodní desetiminutovka. Ta nám zatím přináší poměrně ofenzivní podívanou, přesto je směrem dopředu nebezpečnější domácí Spartak.
     
    10:12
    Po vhazování se u pravého mantinelu nejlépe zorientoval hostující Menšikov. Ten poté nahrával k modré čáře, odkud Matuškin pálil pouze do soupeře.
     
    11:04
    Admiral Vladivostok se nyní dostal k sympatickému tlaku, jenomže tomu chybělo to nejdůležitější, a sice střely.
     
    11:24
    Po delší době si tak úspěšný zákrok připsal Nalimov, kterému se povedlo zkrotit střelu směřující doprostřed branky. Nyní je touš za moskevskou brankou.
     
    12:07
    Hostující Kestner operoval za domácí brankou. Nic nebezpečného z toho nebylo, naopak na druhé straně Chochlačov pálil přímo do výstroje Nalimova.
     
    13:13
    Nástřel do domácího brankoviště předvedl hostující obránce Mozík. Ten tak vybojoval vhazování před brankářem Krasikovem.
     
    13:15
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Ilja Baranov – 2 min., hákování).
     
    14:10
    Domácím se povedlo uspět na vhazování a následně obránce Nikišin vyhodil kotouč až za branku Nalimova.
     
    15:02
    V oslabení se málem do úniku dostal domácí Kugryšev. Tomu se alespoň povedlo v pásmu soupeře nasbírat cenné vteřinky, Admiralu se přesilovka nedaří.
     
    15:47
    Vhazování před brankářem Nalimovem.
     
    16:37
    Domácí se znovu usadili na druhé straně, jenomže nahrávka směřovala na brusle. Kugryšev se tak musel vracet a čistým způsobem vybojoval touš zpět.
     
    17:21
    Hostující Ševčenko pouze přenechával kotouč za sebe na Verbu, který neměl moc sil. Admiralu se povedlo vystřídat a nyní kombinuje před Krasikovem.
     
    18:10
    Bryncev počkal na příchod nové formace. Ta se kostrbatě dostávala do pásma soupeře, kde obránce Šulák pouze prodlužoval podél hrazení na Bukartse.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    19:11
    Puk je v moci domácích, kteří poměrně dlouhou dobu neprověřili brankáře Nalimova.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na branku: 9 – 7.
     
    Je za námi první třetina, která nám zatím nepřinesla ani jednu branku. Lépe do utkání vstoupil Spartak, který se hned v úvodu dostal k sympatickému tlaku. Ten branku nepřinesl a utkání se začalo vyrovnávat. Své střelecké pozice si vypracoval také Admiral Vladivostok, avšak ani on nedokázal překonat brankáře.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který posléze nahazoval do pásma soupeře, kde se k puku dostal Heed.
     
    20:31
    Spartak právě vstřelil branku!
    Hned v úvodu druhé třetiny je tu první branka zápasu! ALEXANDR CHOCHLAČOV se z vlastního obranného pásma dostal do toho útočného, kde to vzal na sebe. Jeho rána zápěstím směřovala přesně k zadní tyči, kam se brankář Nalimov nedokázal natáhnout. Asistence: Alexandr Nikišin.
    20:31 Alexandr CHOCHLAČOV - 1:0
     
    21:11
    Admiral Vladivostok to bude mít nyní hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. I tak do konce tohoto zápasu zbývá ještě hodně času.
     
    22:04
    Do protiútoku se po levém křídle dostával hostující Bukarts, který ještě bekhendem nahrával před branku, kde našel pouze hokejku domácího Mamkina.
     
    22:28
    Sledovali jsme nahození od modré čáry, které bylo zablokováno až do ochranné sítě.
     
    23:13
    K volnému touši se jako první dostal domácí zadák Ručkin, který byl u mantinelu nepříjemně dohrán. Hlavní sudí ovšem vylučovat nebudou.
     
    24:10
    U modré čáry měl daleko k puku hostující Kestner a hra se tak rychle otočila na druhou stranu, kde si Lehtera nepohlídal svůj přejezd přes modrou čáru.
     
    24:37
    O střelu z otočky se poté pokoušel domácí Kugryšev, který pálil do brusle protihráče. Mnohem lépe si počínal Višněvskij, který pro změnu napálil Nalimova.
     
    25:11
    Admiral Vladivostok nedokázal ideálně založit útočnou akci, Fazyljanov rozehrál pouze za cenu dalšího zakázaného uvolnění.
     
    26:28
    Admiral Vladivostok se nyní pro změnu nechal zatlačit a následně pouze vyhazoval kotouč na druhou stranu, kde se ho ujal obránce Mamkin.
     
    26:58
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Michail Mamkin – 2 min., nedovolené bránění).
     
    27:03
    U červené čáry se k volnému touši dostal hostující Vjačeslav Ušenin, který na jistotu nahazoval do rohu kluziště, kde byl jako první u kotouče Loktionov.
     
    27:40
    Lugin to zkoušel nahrávkou před branku, jenomže tam nebyl nikdo ze spoluhráčů.
     
    28:13
    U modré čáry si sice na nahrávku počkal Vladislav Ušenin, jenomže jeden z jeho spoluhráčů vletěl rychle do pásma a byl z toho další ofsajd Admiralu.
     
    28:17
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Vojtěch Mozík – 2 min., nedovolené bránění).
     
    29:31
    Za brankou upadl po souboji domácí Chochlačov, kterému se přesto povedlo nahrát. Hostující obrana si ovšem poradila s nahrávkou do brankoviště.
     
    30:00
    Je za námi zhruba polovina zápasu, která nám zatím nabídla jedinou branku, o kterou se hned v úvodu druhé třetiny postaral domácí Chochlačov.
     
    30:06
    Spartak právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do dvoubrankového vedení! Kapitán Širokov tak dlouho operoval za hostující brankou, až se mu před ní povedlo najít svého kolegu ELIASE PETTERSSONA, jenž okamžitým zakončením dokázal propasírovat kotouč za záda Nalimova. Asistence: Sergej Širokov, Alexandr Bryncev.
    30:06 Emil PETTERSSON - 2:0
     
    31:07
    Admiral Vladivostok to bude mít nesmírně složité. Zhruba třicet minut před koncem prohrává o dvě branky, což není nic neřešitelného.
     
    32:22
    K volnému kotouči se posléze dostal domácí zadák Nikišin, který rozehrál za sebe na svého kolegu Chochlačova. Admiral Vladivostok se pokouší napadat.
     
    32:35
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Vitalij Menšikov – 2 min., sekání).
     
    33:17
    Domácím se nepovedlo usadit v pásmu soupeře, naopak se kotouč dostal ven z pásma a Spartak se tak musí vracet.
     
    34:02
    Admiral Vladivostok znovu vyhodil až za branku soupeře, kde s rozehrávkou vypomohl domácí brankář Krasikov, kterému se povedlo rozehrát na Loktionova.
     
    34:08
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Maxim Matuškin – 2 min., podrážení).
     
    35:17
    Spartak krátkou dvojnásobnou přesilovou hru nakonec využít nedokázal. Zablokovaná střela totiž vyhnala domácí hráče ven z útočného pásma.
     
    36:34
    Po delší době se na druhou stranu dostali také hosté. Sajustov za brankou spolupracoval s Verbou, další nahrávku ovšem dokázal zlikvidovat Kugryšev.
     
    37:17
    Po dalším přerušení Admiral rozehrával středem hrací plochy. Lugin nakonec přenechával do tandemu na Kestnerta, který se ovšem daleko nedostal.
     
    38:30
    Rozehrávka přes pravou stranu se nakonec zastavila až na hokejce brankáře Krasikova. Tomu se sice povedlo rozehrát, jenomže příhodně Ušeninovi.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    39:11
    Admiral najednou přidal, jenomže se mu nedaří ohrozit domácí branku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na branku (celkem): 14 – 12.
     
    Je za námi druhá třetina, která nám pro změnu přinesla dvě branky. O oba zásahy se postaral moskevský celek, který poprvé udeřil hned v úvodu. Admiralu se směrem dopředu nedařilo, navíc si neustálo pomáhal fauly. Spartak Moskva nakonec dokázal zvýšit a momentálně je blíže ke třem bodům.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který ihned nahazoval kotouč do pásma soupeře, jenomže z toho byl icing.
     
    40:27
    Vhazovalo se tedy před hostujícím brankářem Nalimovem. Po vhazování se u modré čáry dostal k zakončení Jeřábek, který trefil pouze obětavého soupeře.
     
    41:13
    Pro nahrávku si poté sjel také domácí Lehtera, který ovšem svůj celek vystavil do postavení mimo hru. Vzápětí jsme sledovali krátkou strkanici.
     
    42:06
    Po nepovedené kombinaci domácích jsme sledovali protiakci soupeře. Vjačeslav Ušenin přihrával na svého bratra Vladislava, který ale na puk nedosáhl.
     
    43:24
    Nahrávka před branku poté putovala mimo dosah Obidina. Tentýž hráč se ovšem dostal zpět ke kotouči a dokázal ho prodloužit do rohu hrací plochy.
     
    44:02
    Spartak Moskva rozjel kombinaci v těsné blízkosti branky soupeře, jenomže z toho nakonec nebylo nic nebezpečného a k puku se tak dostal protihráč.
     
    44:18
    Po delší době si zákrok připsal také hostující brankář Nalimov, který raději přerušil hru.
     
    45:21
    Nyní se do zajímavé šance dostal domácí Chochlačov, který měl u levého kruhu poměrně dost prostoru, jenomže jeho ránu nad beton Nalimov zlikvidoval.
     
    45:45
    Je za námi předposlední komerční přestávka.
     
    46:17
    Admiral Vladivostok se dokázal vzorně vrátit do svého pásma, načež po zisku kotouče obrátil hru na druhou stranu, kde Krasikov nakonec musel zasahovat.
     
    47:03
    Po levém křídle to zkoušel vzít na sebe Lehtera, který křižnou nahrávkou našel na pravém křídle Petterssona, kterému se povedlo dotáhnout puk za branku.
     
    47:41
    O rozehrávku se nyní pro změnu staral domácí Mamkin, kterému se u červené čáry nabídl Šaškov.
     
    48:03
    Na jedné straně se domácímu hráči nepovedlo ve vyložené šanci překonat ležícího Nalimova. Na té druhé pro změnu nepřesně nahrával Vjačeslav Ušenin.
     
    48:20
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Alexandr Nikišin – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Mark Verba – 2 min., hrubost).
     
    49:02
    Spartak právě vstřelil branku!
    Při hře čtyři na čtyři se znovu prosazuje domácí celek! U levé tyče se totiž ujal kotouče Širokov, který u protější konstrukce našel naprosto volného JORIHO LEHTERU, kterému se z jedničky povedlo překonat přesouvajícího se brankáře Nalimova. Asistence: Sergej Širokov, Jakub Jeřábek.
    49:02 Jori LEHTERÄ - 3:0
     
    49:46
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Vitalij Menšikov – 2 min., sekání).
     
    50:04
    Z vlastního pásma se o rozjetí další útočné akce staral domácí Lehtera, který byl u mantinelu nakonec zastaven, avšak dle sudího to bylo čistým způsobem.
     
    50:17
    Spartak právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilovou hru! Domácí obránce TIM HEED si dokázal narazit se svým spoluhráčem a poté z dálky pálil směrem na hostující branku. Nalimov měl sice čistý výhled, přesto se mu tento pokus nepovedlo zneškodnit. Asistence: Jori Lehterä.
    50:17 Tim HEED - 4:0
     
    51:47
    Hostující Bukarts nabral na pravém křídle slušnou rychlost, nakonec se mu povedlo trefit pouze beton brankáře.
     
    52:22
    O nahrávku si posléze řekl domácí Soloduhin, který pouze nahazoval do pásma soupeře. Tam před Nalimovem vznikl menší zmatek.
     
    53:15
    Admiral vzorně napadal rozehrávku soupeře, jenomže to nevedlo ani k zakončení. Oběma celkům se posléze povedlo bleskově vystřídat.
     
    54:25
    Domácí si dali čas na rozehrávku. Posléze to znovu na sebe vzal Loktionov, po jehož nahrávce pálil z velké vzdálenosti hodně vysoko nad branku Chochlačov.
     
    55:13
    Na opačné straně se Obidin u mantinelu nedostal přes protihráče a následoval tak rychlý protiútok, při kterém měl daleko ke kotouči domácí Soloduhin.
     
    55:39
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Ivan Drozdov – 2 min., sekání).
     
    56:00
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom se dočkali také hosté! Admiral se po vhazování usadil kolem Krasikova a byla z toho nahrávka k levému kruhu, odkud zakončoval Vjačeslav Ušenin. Puk ovšem propadl za záda domácího brankáře, kde ho do sítě dorazil RIHARDS BUKARTS. Asistence: Vjačeslav Ušenin, Libor Šulák.
    56:00 Rihards BUKARTS - 4:1
     
    57:47
    Přetlačovaná u zadního hrazení nakonec lépe dopadla pro domácí Spartak. Mamkin za brankou počkal na příchod nové formace.
     
    58:10
    Puk se nyní dostal mimo hrací plochu a bude se tak znovu vhazovat ve středním pásmu.
     
    59:21
    Menšikov se u mantinelu pokoušel vyvolat bitku, jenomže to mu neprošlo. Místo toho se domácí soustředili na pokračování ve hře a Nalimov měl další zákrok.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Spartaku Moskva, který svého soupeře porazil poměrem 4:1. Ve třetí třetině jsme sledovali vyrovnanou podívanou, Admiral Vladivostok se totiž pokoušel s nepříznivým výsledkem něco udělat. Domácím se ovšem soupeře dařilo dostávat mimo vyložené šance, naopak se Spartaku povedlo vstřelit ještě dvě branky a bylo z toho nakonec poměrně přesvědčivé vítězství, i když jednou skóroval také Admiral.
     
    Statistiky

    Střely na branku:
    23:22
    Zásahy brankářů: 21:19
    Vyhraná vhazování: 33:21
    Hity: 4:6
    Trestné minuty: 8:14
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Jeřábek (SPM)
    0+1, 0 střel, čas na ledě 21:42

    Vojtěch Mozík (VLD) 0+0, 3 střely, čas na ledě 18:57
    Libor Šulák (VLD) 0+1, 2 střely, čas na ledě 20:03 (20:48:33)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 21. Chochlačov (Nikišin), 31. Pettersson (Širokov, Bryncev), 50. Lehterä (Širokov, Jeřábek), 51. Heed (Lehterä) – 56. Rihards Bukarts (Vj. Ušenin, Šulák)


    Spartak Moskva: Krasikov (Dansk) – Jeřábek, Heed, D. Višněvskij (A), Bryncev, Mamkin, Ručkin, Nikišin – Pettersson, Lehterä, Širokov (C) – Chochlačov, Loktionov, Kugryšev – Avcin, Šaškov, Soloduchin (A) – Baranov, Drozdov, Ponomarjov – D. Kvartalnov.
    Admiral Vladivostok: Nalimov (Serebrjakov) – Menšikov, Matuškin, Šulák, Mozík, Metalnikov, Fazylzjanov, Palivko, Ťuťunnikov – Kestner, Sajustov (A), Lugin (C) – Vj. Ušenin, Vl. Ušenin (A), Rihards Bukarts – Verba, Makarenko, A. Ševčenko – Manukjan, Obidin, A. Garejev.

    Rozhodčí: Ansons, Odins – Antonov, Šeljanin
    thejrc.org