Třinec – Motor ČB 4:0 (kon.) | Zlín – Litvínov 2:4 (kon.) | Liberec – Mountfield HK 1:0 (kon.)
Kladno – Vítkovice 1:2 (kon.) | Pardubice – Plzeň 4:0 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 3:2 (po pr.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
Banes Motor České Budějovice
Pátek 10.09.2021, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    54:43
    Je ohlášená poslední komerční přestávka utkání a spolu s ní míří na trestnou lavici David Musil (TRI) za sekání. Jedna z posledních šancí Motoru zkorigovat výsledek utkání.
     
    46:41
    Bučko zachytil puk na útočné modré po nedůsledném vyhození Kofroně a poslal jej před branku, kde byl úplně volný Voženílek. Ten chtěl Mazance vymíchat, ale třinecký brankář mu do kvedlání vložil hůl.
    45:30 Erik HRŇA - 4:0
     
    45:30
    Třinec právě vstřelil branku!
    A Oceláři početní výhodu využívají! Hned po buly se puk přes Douderu a Martina Růžičku dostal na pravý kruh k ERIKU HRŇOVI, jehož prudká střela přes obránce zapadla k pravé Hrachovinově tyči. Asistence: Milan Doudera, Martin Růžička. Stav utkání 4:0.
     
    45:20
    Oceláři budou mít k dispozici početní převahu poté, co se Martin Hanzl (CEB) provinil sekáním.
     
    45:11
    Marko Daňo narýsoval velkou šanci! Potáhl puk po levém křídle a naservíroval jej na osu na zcela volného Adámka. Jeho střelu Hrachovina vyrazil.
     
    44:02
    Gulašova nebezpečná střela z vrcholu kruhů se ještě otřela o Abdula, který clonil Mazancovi před brankou, a zamířila těsně vedle levé třinecké tyče.
     
    42:56
    Střelec třetího gólu Třince Marko Daňo (TRI) je dalším vyloučeným hráčem. Je vykázán k menšímu trestu za nedovolené bránění.
    41:12 Marko DAŇO - 3:0
     
    41:12
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácím nakonec ta taktika nahozených puku na Hrachovinu, který přes clonu toho moc nevidí, nese ovoce. Právě po takové situaci padá třetí branka utkání, která je připsaná MARKOVI DAŇOVI. Asistence: Martin Marinčin, Tomáš Marcinko. Stav utkání 3:0.
     
    35:55
    Naopak horko bylo před Hrachovinou. Ve velké šanci na ose útočného pásma byl Dravecký a následně pálil od modré Musil, když puk směřující na spoluhráče před brankou propadl až na modrou.
     
    33:41
    Třinečtí svírali hráče Motoru před jejich brankovištěm, Růžička s Marcinkem se dostali až do bezprostřední blízkosti Hrachoviny. Následoval v domácím provedením prakticky totožný faul, jaký udělal před chvílí Piskáček. Milan Doudera (TRI) trefil od modré Vondrku, který snadno získal puk a mohl jet sám na Mazance. Doudera jej zastavil podrážením.
     
    32:54
    Vyloučen je Jan Piskáček (CEB). Hostující obránce se snažil ohrozit třineckou brankou přihrávkou nebo střelou od modré, ale puk se mu zasekl, čehož chtěl okamžitě využít Kofroň. Českobudějovický obránce raději faulem (podrážení) domácí hráče zastavil. Přesilovka bude k vidění po komerční přestávce.
     
    31:07
    Již po skončení početní převahy zlikvidoval Mazanec velkou šanci Vondrkovi. Třinecký brankář se rychle přesunul ke své levé tyči a byl včas na místě proti střele osamoceného českobudějovického útočníka.
     
    30:00
    Milan Gulaš na levém kruhu dostal puk na střelu z první a proti jeho bombě musel být Mazanec velmi rychle přesunut. Úspěšnější byl třinecký gólman.
     
    29:01
    Hra se přesunula do útočného pásma Třince, kde se faulem provinili domácí. Za faul loktem je vyloučen na dvě minuty Marko Daňo (TRI). Druhá početní převaha hostů v zápase.
     
    28:40
    Pech sebral před Mazancem Bindulisovo nahození od modré a měl dobrou šanci z blízka u tyče skórovat. Trochu schovaná velká šance hostů.
     
    25:19
    Puk na čáře! První třinecká formace mačkala hosty před jejich brankou. Nestrašil poslal šikovné nahození od modré čáry, které těsně před Hrachovinou mimo jeho dosah tečoval Vrána. Puk nakonec poté, co se od tyče odrazil do brankoviště, zůstal přilehnutý pod hostujícím brankářem.
     
    19:16
    Následně v rohu podrazil Roman Vráblík (CEB) Marka Daňa a je z toho první přesilovka Třince.
     
    13:53
    Poté, co Třinec přežil výživnou přesilovku Motoru, vysunul Nestrašil navrátivšího se Hrňu. Jeho náznak šance ale ztroskotal na Vráblíkovi. Hosté rychle otočili hru a jeli dva na jednoho. Akci zakončil střelou z jízdy Valský, Mazanec puk kryje na hrudi a přerušuje hru. Následně druhá komerční přestávka první třetiny.
     
    11:34
    Po buly v útočném pásmu Třince tady máme první vyloučení sezóny na třineckém ledě. Na dvě minuty za hákování jde Erik Hrňa (TRI), provinil se faulem na Kristofersi Bindulisovi.
    09:14 Aron CHMIELEWSKI - 2:0
     
    09:14
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hra ale pokračovala a polský útočník v třineckých službách se nakonec dočkal. ARON CHMIELEWSKI označen za střelce branky, kdy po přihrávce Ondřeje Kovařčíka uklidil touš za bezmocného Hrachovinu, který neměl šanci zasáhnout, neboť se nacházel u druhé tyče. Asistence: Ondřej Kovařčík, Michal Kovařčík. Stav utkání 2:0.
     
    09:06
    Chmielewski získal puk na levém kruhu, potáhl si jej ještě, aby nestřílel do obránce, ale trefil tyč!
     
    07:05
    Motor v šanci před třineckou brankou! Z bezprostřední blízkosti přestřelil Karabáček a následně po několika přihrávkách hráčů Českých Budějovic pálil od modré nad Bindulis.
    04:11 Martin RŮŽIČKA - 1:0
     
    04:11
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři rychle dostali hru do útočného pásma, Nestrašil potáhl puk na slot, naznačil zakončení a místo toho naservíroval puk před odkrytou klec Dominika Hrachoviny. Tady operoval MARTIN RŮŽIČKA a ten se z podobných míst nemýlí! Asistence: Andrej Nestrašil. Stav utkání 1:0.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 5. Martin Růžička (A. Nestrašil), 10. Chmielewski (O. Kovařčík, M. Kovařčík), 42. Daňo (Marinčin, Marcinko), 46. Hrňa (M. Doudera, Martin Růžička)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Kundrátek, D. Musil, M. Doudera, Marinčin, M. Adámek, Jaroměřský – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), A. Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Daňo – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Kofroň, Miloš Roman, Hrehorčák – Dravecký (A).
    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Piskáček (A), Bučko, Vráblík, Bindulis, Štich, Slováček, Štencel – J. Ondráček, Pech (A), Gulaš (C) – Venkrbec, D. Voženílek, Karabáček – Abdul, Toman, Valský – Vondrka, M. Hanzl, M. Beránek.

    Rozhodčí: Šír, Kubičík – Gergely, Hlavatý

    Diváci: 2619
    thejrc.org