Třinec – Motor ČB 4:0 (kon.) | Zlín – Litvínov 2:4 (kon.) | Liberec – Mountfield HK 1:0 (kon.)
Kladno – Vítkovice 1:2 (kon.) | Pardubice – Plzeň 4:0 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 3:2 (po pr.)
konec
HC Dynamo Pardubice
4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
HC Škoda Plzeň
Pátek 10.09.2021, 18:00 • enteria arena • Tipsport extraliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sleduje 7280 diváků.
     
    58:42
    Kousal dnes nemá v koncovce štěstí. Tentokrát pálil z levého kruhu, ale Furch si s jeho projektilem poradil.
     
    57:57
    Kantner (PLZ) se provinil nebezpečným zákrokem, za krosček míří na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    56:06
    Ale bude to mít těžké, protože Dynamo míří do tří. Dvě minuty za hákování dostal Robertson (PCE).
     
    55:09
    Paulovič (PCE) pyká za sekání, takže hosté mají možnost alespoň snížit.
    51:16 Robert ŘÍČKA - 4:0
     
    51:16
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pouhých 11 sekund trvala početní výhoda Pardubic. Po krásné kombinaci se ke střele z levého kruhu dostal ROBERT ŘÍČKA a jeho tvrdá střela zapadla až za Furcha – 4:0! Asistence: David Cienciala, Jan Košťálek.
     
    51:05
    Pardubice budou mít přesilovku, dvě minuty za držení obdržel Mertl (PLZ).
     
    50:51
    Výborně to nyní vymyslel Camara. Ten přihrával zpoza branky před ní, jenže Hecl trefil pouze konstrukci branky.
     
    49:18
    Malát (PLZ) pyká za držení, jeho protějšek Kousal (PCE) za krosček.
     
    46:27
    Pardubice jdou do čtyř. Jakub Nakládal (PCE) se provinil hrubostí, takže si na dvě minuty odpočine. Vydrží tam celou dobu, nebo se hosté pokusí o zázrak?
     
    45:19
    Tohle by mohlo Dynamo v jiných zápasech mrzet! Dvojice Cienciala – Hecl ujížděla jen na brankáře, první jmenovaný přiťukl kotouč druhému, jenže ten svou střelou div nezlomil tyčku!
     
    44:19
    Matěj Blümel měl na hokejce čtvrtý gól Pardubic, jenže se proti němu vytasil Furch. Útočník Pardubic se zbavil beka a ujížděl na plzeňského brankáře naprosto osamocen. Kličku neudělal, rovnou střílel, ale Furch pokus vyrazil.
    39:44 Robert ŘÍČKA - 3:0
     
    39:44
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Přeci jen je tu pro domácí uklidňující třetí branka a fanoušci Pardubic jsou opět ve varu. Akce Dynama po úniku Camary pokračovala. Třetí hřebíček do rakve hostům nadělil ROBERT ŘÍČKA, pro něhož je to také premiérová branka v dresu Pardubic. Bývalý sparťanský forvard obdržel perfektní přihrávku do prostoru před brankou soupeře a lehce překonal Furcha – 3:0! Asistence: David Cienciala, Jan Kolář.
     
    39:13
    Vedení Pardubic mohl navýšit Anthony Camara, v dalším samostatném úniku jej dokázal znovu brankář Plzně vychytat!
     
    37:10
    Dzierkals dostal kotouč na levý kruh. Před sebou měl volný prostor, přesto se do kotouče opřel, jenže Frodl dokázal zamezit tomu, aby se puk do branky dostal. Jistý zákrok.
     
    35:11
    Nyní na trestnou lavici míří Poulíček (PCE) za hru vysokou holí, takže hosté mají možnost dostat se před koncem druhé třetiny do hry.
     
    34:23
    Frodl nyní podržel Dynamo. Po špatné přihrávce se do akce dostal právě Malát, navezl si puk na pravý kruh a vystřelil – brankář Pardubic předvedl důležitý zákrok.
     
    33:34
    Kotouč nyní prošel až za záda Furcha, ale tato branka platit nebude. Rozhodčí ještě předtím přerušili hru.
     
    32:30
    Nyní si Furch vychutnal Pauloviče. Slovenský forvard Pardubic střílel z místa, které proslavil Alex Ovečkin, nicméně brankář Plzně si se střelou z první dokázal poradit.
     
    31:54
    Hosté se mohli dostat zpět do hry, jenže Kodýtek zklamal! Útočník Škody ujížděl sám na Frodla, nicméně trefil pouze tyč.
     
    29:16
    Hosté neunáší průběh utkání. Nyní byl před brankou zbytečně hrubě atakován právě Kousal. Rozhodčí po krátké poradě vylučují Davida Jiříčka (PLZ) do konce utkání za zásah do oblasti hlavy nebo krku! Pardubičtí mají pětiminutovou početní výhodu. Pětiminutový trest odpykává Malát (PLZ).

    Jiříček je přitom v podmíněném trestu na jedno utkání a opět s ním bude vedeno disciplinární řízení.
     
    28:58
    A mohlo to být o tři! Robert Kousal dostal přihrávku na modrou čáru, ujel sám na brankáře, kterého ale střelou na pravý beton nedokázal překonat!
    26:45 Juraj MIKUŠ - 2:0
     
    26:45
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Máme tu další branku, enteria arena je ve varu! JURAJ MIKUŠ dostal ideální přihrávku mezi kruhy, stáhl si kotouč k sobě a vystřelil na lapačku Furcha, ten máchl naprázdno – 2:0! Asistence: Matěj Blümel, Jakub Nakládal.
    24:38 Marek HECL - 1:0
     
    24:38
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí otevírají skóre! Lang se ani nestihl zapojit do hry, hokejisté Pardubic pokračovali v tlaku, série přihrávek a odrazů vyústila v zakončení MARKA HECLA, kterému se povedlo procedit kotouč za Furcha – 1:0! Asistence: David Cienciala.
     
    23:27
    Velmi špatně vyřešili hosté přečíslení tří na jednoho. Musil nedokázal zpracovat přihrávku do odkryté klece, takže Frodl mohl zůstat klidný.
     
    22:32
    Tlak Pardubic nese své ovoce. Na trestnou lavici zamířil Lang (PLZ), který se provinil podrážením.
     
    17:55
    Obrovskou minelu udělal Cienciala (PCE), když namazal do jízdy protihráči. Puk mu poté uzmul, ale rozhodčí zde viděli sekání. Plzeň bude mít dvouminutovou přesilovku.
     
    16:39
    Tak to je neskutečné! Adam Musil měl na hokejce vedoucí trefu Pardubic. Nová posila Dynama dostala kotouč k betonu Furcha, jenže jej nedokázala přehodit. Napotřetí ho již odstavil obránce Plzně.
     
    14:46
    A velká šance i na druhé straně. Kodýtek dostal ideální žabičku před odkrytou klec, jenže jeho pokus byl zablokován, takže se kotouč za záda Frodla nedostal!
     
    12:32
    Do vyložené šance se dostal Anthony Camara. Nejproduktivnější hráč a střelec v pardubické přípravě ujížděl sám na Furcha, jenže kličku do forhendu zvládnul pouze se střelou vedle. Velká příležitost otevřít skóre!
     
    10:00
    Paulovič se dostal ke dvěma zajímavým pokusům z levého kruhu. Nejprve mu střela nesedla, takže mířila vedle. Podruhé puk bohužel pro domácí netrefil.
     
    08:22
    První přesilová hra pro Pardubice. Hecl přihrál před brankou, kde byl jeho spoluhráč zahákován. Pachatelem je Budík (PLZ).
    Marken.cz

    Milan Šplíchal

    Branky a nahrávky: 25. Hecl (Cienciala), 27. Mikuš (Blümel, Nakládal), 40. Říčka (Cienciala, J. Kolář), 52. Říčka (Cienciala, Košťálek)


    HC Dynamo Pardubice: Frodl (Klouček) – Mikuš, Košťálek, Robertson, Nakládal (C), Vála, J. Kolář (A), Hrádek – R. Kousal, Paulovič, Camara – A. Musil, Poulíček (A), Blümel – Říčka, O. Roman, Cienciala – Hecl, Anděl, Rohlík.
    HC Škoda Plzeň: D. Furch (Pavlát) – Budík, Čerešňák (A), Graňák, Jiříček, V. Lang, J. Kindl (C), L. Kaňák – Bulíř, Mertl, Dzierkals – Blomstrand, Kodýtek (A), Schleiss – Suchý, P. Musil, Kuťák – Malát, Přikryl, Kantner.

    Diváci: 7280
    thejrc.org