Poruba 2011 – Přerov 0:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Ústí n/L 4:0 (kon.) | Technika Brno – HK MD Šumperk 3:2 (2:1 po s.n.)
Písek – Kobra 9:3 (kon.) | Vsetín – Warriors Brno 2:3 (kon.) | Chrudim – Kralupy n. Vltavou 4:2 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
2:3 (0:0, 2:3, 0:0)
HCM Warriors Brno
Pátek 10.09.2021, 19:15 • Zimní stadion Na Lapači • Liga juniorů • 1. kolo
Partner:
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje u online přenosu ze zápasu 1. kola Ligy juniorů mezi celky VHK ROBE Vsetín a HCM Warriors Brno.
     
    VHK ROBE Vsetín
    Vsetínské juniorce se v přípravě výsledkově příliš nedařilo. Je ale třeba zmínit, že svěřenci trenéra Juríka odehráli zápasy proti kvalitním soupeřům. Střetli se totiž i s týmy z Extraligy juniorů, konkrétně šlo o nedaleký Zlín, jihlavskou Duklu a AZ Havířov. Se všemi třemi soupeři odehráli Valaši dva zápasy. Na Zlín nestačili v úvodním zápase přípravy 1:10, odveta skončila výsledkem 2:9. O něco lépe si juniorka VHK vedla proti Jihlavě. Na Vysočině prohrála těsně 2:3, v dalším utkání už však Dukla dominovala. Nad síly Valachů byl i tradiční rival z Havířova, který vysokou výhrou potvrdil svou kvalitu. Vyrovnanější utkání odehráli Vsacané proti Porubě s výsledky 2:4 a 3:5.
    Kromě těchto osmi utkání se nejstarší vsetínská mládežnická kategorie zúčastnila i tradičního turnaje juniorů v Přerově, kde se utkala, kromě domácích Zubrů, i s Pískem, Kralupy nad Vltavou a Táborem. Na tomto turnaji skončil Vsetín na čtvrté příčce, podařilo se mu porazit pouze Kralupy 5:3.

    HCM Warriors Brno
    Do prvního domácího zápasu bude Vsetín vstupovat v roli favorita. Warriors Brno se v poslední kompletně odehrané sezóně museli popasovat se záchranou druhé nejvyšší juniorské soutěže. Tým, který působí na brněnské Kraví Hoře, sice těží z posil z vyšší soutěže, hlavně extraligové Komety, jejich přínos ale není natolik velký, aby z něj Warriors výsledkově benefitovali. V posledních ročnících se brněnský celek držel na chvostu tabulky, ale před startem sezlny není nic jisté a Valaši nesmí zahájení ročníků podcenit.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Janura (Tkadlec) – Mojžíš, Houser (C), Machů, Prčík, Sýkora, Čapka, Macík – Maštalíř, Čechmánek, Vrána, Sopek, Jurek, Bednařík (A), Ramert, Janíček, Horský, Broža.

    HCM Warriors Brno: Vystavěl (Horák) – Brokeš, Orsech, Kala, Milotinský, Mlčoch, Mahdal – Rašovský, Holotík, Pigl, Marčík (A), Toman, Mrkvica (A), Horký, Novotný, Staněk T., Staněk A., Heinrich.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Po úvodním buly se k puku dostal Rašovský, který následně jel sám na bránu, těsně před výstřelem mu však kotouč zabavil vsetínský obránce.
     
    01:48
    Hra je u brány hostů.
     
    02:17
    Vrána se u modré dostal ke kotouči, na promyšlenou nahrávku však neměl dostatek času, protože se proti němu hrnuli dva brněnští hráči.
     
    04:14
    U mantinelu se strhla bitva o puk, vítězně z ní vyjeli vsetínští.
     
    05:25
    Rozehrání bylo u vsetínské brány. Domácímu celku chvíli trvalo než se vymotal zpoza své brány, ale nyní se hraje ve středním pásmu.
     
    05:56
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Čechmánek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    06:28
    Vsetínským se daří držet Warriors ve středním pásmu.
     
    07:15
    Hosté se dostali ke vsetínské bráně.
     
    08:56
    Domácí v plném počtu.
     
    09:03
    Hosté nyní měli velkou šanci na gól, kdy se před Janurou strhla mela. Vsetínský gólman za pomoci svých spoluhráčů však kotouč od brány dostali pryč.
     
    09:31
    Vyloučení v týmu HCM Warriors Brno (Marčík – 2 min., hákování).
     
    10:34
    Domácí jsou u brněnské brány, ale žádný z pokusů o gól není úspěšný.
     
    11:31
    Hosté v plném počtu.
     
    11:59
    Po vjezdu Marčíka na led se hosté dostali k domácí bráně, bylo však přerušeno.
     
    12:16
    Vyloučení v týmu HCM Warriors Brno (Toman – 2 min., faul loktem).
     
    13:13
    I přesto, že jsou domácí v přesílení, tak větší tlak vyvíjí hostující celek.
     
    14:16
    Hosté v plném počtu.
     
    14:59
    Brněnští se ocitli u vsetínské brány, jejich snahy o vstřelení brány však přerušil Janura chycením kotouče do lapačky.
     
    15:58
    Hra se následně odehrávala především ve středním pásmu. Žádnému z celků se nedařilo dostat kotouč pod svou úplnou nadvládu.
     
    17:07
    Centrum dění je u warriorské brány. Domácím se i přes všechny své snahy nedaří prosadit.
     
    18:13
    Hráči se opět přesunuli k bráně domácích.
     
    18:58
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Broža – 2 min., zásah do hlavy nebo krku).
     
    19:34
    V posledních sekundách třetiny se hrálo před vsetínskou bránou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina přinesla pár šancí na prosazení a také vyloučení, ale ani jednomu týmu se nepodařilo situací využít. Druhá třetina tedy bude začínat za stejného stavu jako ta předcházející, uvidíme co přinese. Další perioda začne asi v 19:58.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Hosté pokračují ve své přesilové hře. Po úvodním buly druhé třetiny se jim ale nedaří překročit útočnou modrou čáru.
     
    20:54
    Rašovského pokus z mezikruží zablokoval Jurek. Vsetínský útočník vyhazuje kotouč na druhou stranu kluziště, kde už Valaši své oslabení dohrají.
     
    20:57
    Domácí v plném počtu.
     
    21:46
    Horký Januru otočkou kolem branky nenachytal. Vsetínský brankář se stačil včas přemístit k pravé tyči
     
    22:15
    Už od začátku druhé třetiny jsou v útoku aktivnější hosté. Hraje se před Janurou, ale domácí brankář nemá zatím moc práce. Jeho spoluhráčům se daří střely blokovat.
     
    23:05
    Heinrich lehce změnil směr střely z pravého křídla. Kotouč směřoval po ledě mezi Janurovy betony, ale strážce domácí branky byl pozorný a tento pokus si pohlídal.
     
    23:35
    Střela domácího obránce Machů proletěla okolo pravé tyčky brněnské brány. Hosté následně vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    24:21
    Warriors Brno právě vstřelili branku!
    Hosté se zaslouženě dostávají do vedení. Za záda vsetínského brankáře propadla střela z hokejky VÁCLAVA RAŠOVSKÉHO, který mířil z pravého křídla. Asistence: Adam Horký.
     
    25:32
    Valaši se natlačili do brankoviště, odkud chtěli srovnat skóre zápasu. Nepohlídali si ale Holotíka, který se vydal směrem k Janurovi. Domácí gólman si s nebezpečným pokusem poradil.
     
    26:42
    Warriors Brno právě vstřelili branku!
    A Brněnští navyšují své vedení. Nejprve se však na druhé straně ukázal Maštalíř, jehož střela jen těsně minula branku. Z rychlého protiútoku naopak mířil přesně nad lapačku ADAM HORKÝ. Asistence: Martin Pigl, Jiří Mrkvica.
     
    26:55
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsacané vsítili důležitou kontaktní branku, kterou rychle odpovídají na druhý gól Warriors. Po přesné souhře dostal kotouč za Vystavělova záda ONDŘEJ BROŽA. Asistence: Petr Prčík.
     
    28:16
    Tři góly v krátkém časovém sledu nabudily tempo hry, které se výrazně zvýšilo. Po delší pasáží bez přerušení se bude vhazovat po levé ruce brněnského brankáře.
     
    29:13
    Warriors využili nepozornosti vsetínské obrany a Pigl s Tomanem ujeli do přečíslení dva na jednoho. Domácí hráči se dokázali včas vrátit na své pozice, ale i přesto prvně jmenovaný vystřelil. Janura zasahuje.
     
    30:03
    Bednařík byl blízko srovnání. Jeho pokus zablokovala těsně před brankovištěm jedna z hostujících hokejek.
     
    30:28
    Bednařík se ocitl v další šanci. Tentokrát byl sám na levém křídle. Z pozice na kruhu pokusem po ledě minul.
     
    30:51
    Vyloučení v týmu HCM Warriors Brno (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Brokeš.
     
    31:44
    Jurkova střela z mezikruží se od břevna odrazila do Vystavělovy výstroje. Valaši se stále drží blízko brankoviště a střílejí ze všech pozic.
     
    32:39
    Hostům se daří sbírat čas v útočném pásmu. Puk mají na svých hokejkách Vsetínští, ale přes dvojici brněnských obránců se ze své třetiny nemohou dostat.
     
    32:51
    Hosté v plném počtu.
     
    33:03
    Warriors Brno právě vstřelili branku!
    Hned po návratu Brokeše na led se hosté vydali do útoku. V situaci dva na jednoho nejprve vystřelil Jan Toman, jehož pokus Janura pokryl. Kotouč se však odrazil ještě na druhou stranu k JANU NOVOTNÉMU, jehož pokus se otřel o gólmanův pravý beton a doskákal až za jeho záda. Asistence: Jan Toman, Jiří Mrkvica.
     
    34:09
    Janura mohl ze své branky vytahovat další kotouč. Sám se před ním totiž vynořil Horký. Hostující útočník zamíchal s pukem a snažil se jej dostat mezi brankářovi betony. Janurovi při zákroku pomohl také Horský.
     
    35:02
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Pytel se roztrhl nejen s šancemi, ale také s góly. Valaši opět snižují na rozdíl jediné branky. Stejně, jako si při posledním gólu Brna vybral smolnou chvilku Janura, stejně tak nestálo štěstí ani při Vystavělovi, kterému výstrojí propadl skákavý puk po střele MARTINA JANÍČKA. Asistence: Štěpán Jurek, Jan Ramert.
     
    37:33
    Piglovu přihrávku z ostrého úhlu srazil jeden ze Vsetínských směrem k vlastní brance. Janura byl připraven a kotouč včas zastavil. Spolu s touto útočnou akcí tak ukončil i pobyt Warriors v útočné třetině, jelikož se na druhou stranu vydávají Valaši.
     
    38:40
    Nahození Tomáše Staňka na vsetínskou branku se ujali domácí. Jejich držení kotouče však netrvalo dlouho, jelikož se o pár sekund později strhl souboj v rohu za Janurovou brankou.
     
    39:05
    Domácí brankář má v posledních minutách druhé třetiny plné ruce v práce. Podařilo se mu zastavit tři rychlé brněnské střely a hra se přesouvá na druhou stranu.
     
    39:25
    Nechybělo mnoho a do kabin by se šlo za vyrovnaného stavu 3:3. Sám se před gólmanem soupeře ocitl domácí Bednařík, který nastřelil pouze pravou tyč. Celkově to byla už třetí Bednaříkova šance na gól ve druhé třetině, která se pomalu chýlí ke konci.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině přinesl zápas mezi Vsetínem a Warriors Brno celkem pět branek. Hosté se nejprve během třech minut dostali do zaslouženého vedení, ale Valaši jejich nástup včas zachytili a po Václavu Rašovském a Adamu Horkém se prosadil také Ondřej Broža. Hosté přečkali oslabení po vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě a Jan Novotný ze situace dva na dva opět navýšil vedení brněnského celku. Zatím poslední gólové slovo měl ale Martin Janíček, který, stejně jako předtím Novotný, se štěstím překonal soupeřova gólmana. Šanci na vstřelení gólu měl také domácí Bednařík, a to celkem třikrát. Poslední z jeho akcí byla k vidění v posledních třiceti sekundách před sirénou.
    Třetí třetina začne cca v 20:43.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Janura sprintuje na střídačku. Valaši budou mít k dispozici přesilovou hru, nyní se hraje při signalizované výhodě.
     
    40:19
    Vyloučení v týmu HCM Warriors Brno (Mlčoch – 2 min., podrážení).
     
    40:39
    Hostům se podařilo rychle vyhodit a domácí zakládají přesilovkovou akci od vlastní branky.
     
    41:13
    První Jurkovu střelu z vrcholu levého kruhu zablokoval Mrkvica. Druhý pokus vsetínského útočníka tečoval před brankou jeho spoluhráč Sýkora a a kotouč pouze proletěl okolo levého horního rohu.
     
    42:06
    Čechmánek s Kalou bojují o puk za Vystavělovou brankou. Souboj je zatím bez vítěze.
     
    42:19
    Hosté v plném počtu.
     
    42:34
    Heinrich s Rašovským mířili do útočného pásma proti dvěma bránícím hráčům Vsetína. V této akci byli úspěšnější Valaši, kteří Heinricha obrali o puk.
     
    43:25
    Hraje se v útočném pásmu Vsetína, ale puk mají na hokejkách střídavě nejen domácí, ale také hosté. Ani jednomu celku se nedaří propracovat do větší šance.
     
    44:13
    Jurkovu akci v mezikruží zastavila trojice brněnských hráčů. Vystavěl zasahovat nemusel.
     
    45:37
    Vsetínská rozehrávka z vlastního pásma nebyla přesná. Domácí se nemohou dostat do ofenzivy. Hraje se především kolem mantinelu v jejich obranné třetině.
     
    46:16
    V situaci dva na dva byl nedovoleně zasažen vsetínský obránce Mojžíš. Z ledu se zvedá až za pomoci zdravotníka. Pětiminutový trest spojený s trestem do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku dostává Orsech. Na trestné lavici za něj trest odpyká Adam Staněk.
     
    46:49
    První tlak Vsetína Warriors ustáli. Vyhazují puk na druhou stranu kluziště a již unavená čtveřice se vydává střídat.
     
    47:25
    Pro Valachy je tohle ideální příležitost na srovnání. Od modré čáry pálil po kombinaci se spoluhráči Macík. Ramert s Čechmánkem se snažili clonit před brankovištěm, ale i tak Vystavěl na pokus z velké vzdálenosti dobře viděl.
     
    48:00
    Hráčům Brna se daří pohotově vyhazovat puk ze svého pásma. V útočné akci se navíc ocitl hostující Toman.
     
    48:36
    Vystavěl nyní podržel svůj tým. Od modré čáry pálil Houser, dvakrát v předbrankovém prostoru dorážel Horský.
     
    48:51
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Jurek – 2 min., podrážení).
     
    49:24
    Po vyloučení ve vsetínských řadách se hraje ve čtyřech na obou stranách. Blíže ke gólu byli Valaši, kteří se dostali do přečíslení dva na jednoho. Sýkora v této situaci přestřelil.
     
    50:09
    Po delší době se musel vytáhnout také Janura. Domácí gólman zasáhl proti nebezpečné tečované střele v rovině horní tyče.
     
    50:21
    Domácí se opět řítili dopředu v rychlém protiútoku. Stejně jako předtím Mojžíš, i nyní byl jeden ze vsetínských hráčů nepříjemně zasažen. Vrána zůstal po střetu ležet v rohu kluziště.
     
    50:48
    Toman vyzkoušel své štěstí pokusem z pravého křídla proti dvěma bránícím hráčům Vsetína. Střela doputovala až k Janurovi, který zasáhl vyrážečkou.
     
    50:51
    Domácí v plném počtu.
     
    50:57
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Broža – 2 min., zásah do hlavy nebo krku).
     
    51:16
    Hosté v plném počtu.
     
    51:28
    Adam Staněk se na trestnou lavici rychle vrací. Po své nepodařené akci totiž praštil hokejkou do mantinelu a dostává menší trest za nesportovní chování. Nutno dodat, že dnes není prvním, kdo na ledě výrazněji projevil své emoce.
     
    51:40
    Aktuálně se opět hraje ve čtyřech na obou stranách. Lépe tato herní situace sedí hostům, kteří se ve dvou dostali před Januru. S pokusem Marčíka si vsetínský brankář poradil.
     
    51:49
    Warriors jdou do tří. Kapitán hostujícího celku Rašovský dostává dvě minuty za podrážení.
     
    52:05
    Houserovu střelu od modré čáry zablokoval Brokeš.
     
    52:08
    Na chvíli uvidíme hru tři na tři. Na trestnou lavici totiž putuje také domácí kapitán Houser, který si připíše menší trest za sekání.
     
    52:19
    Více prostoru na ledě nyní sedí spíše Valachům, kteří se nastěhovali před Vystavěla. Dvakrát zakončoval obránce Machů, hostující gólman má ale i ve zmatku před svým brankovištěm přehled a vypadá velmi sebejistě.
     
    53:49
    Hosté už jsou na ledě v plném počtu. Na vsetínské straně stále běží Houserův trest.
     
    54:08
    Nyní se na led vrací také domácí kapitán. Jeho návrat doprovodil nepřesnou střelou nad horní tyč Macík.
     
    55:13
    Budou se rozdávat další tresty. Ve středním pásmu se totiž po tvrdším dohrání strhla potyčka. Dvě minuty za krosček dostává domácí obránce Mojžíš, s ním putuje na trestnou lavici za stejný prohřešek také jeho kolega Broža. Na straně hostů je to stejný trest pro Horkého. Warriors budou hrát přesilovku 5 na 4.
     
    55:42
    Opět se mění počet hráčů na ledě. Nedovolené bránění posílá na trestnou lavici brněnského Mrkvicu.
     
    56:48
    Ani jeden z týmů se po posledních vyloučeních nedostal do vážnější šance. Hře chybí přesná zakončení.
     
    57:09
    Houserova střela od modré trefila pouze připraveného Vystavěla.
     
    57:13
    Domácí v plném počtu.
     
    57:27
    Vránovi přeskočil kotouč přes hokejku, naštěstí pro něj hned za ním stál Houser, jenž puk zachytil na modré čáře. Valaši se snaží zahájit kombinaci v útočné třetině.
     
    57:42
    Hosté v plném počtu.
     
    58:00
    Před námi jsou poslední dvě minuty třetí třetiny. Přesně tolik času mají domácí hokejisté na vyrovnání.
     
    58:56
    Domácí vzali ubývající čas vážně a natlačili se do Vystavělova brankoviště. Ani jeden z trojice Čechmánek, Maštalíř, Bednařík ale kotouč za gólmanova záda neprotlačil.
     
    58:56
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:56
    Janura zůstává na střídačce. Vsetín hraje v šesti.
     
    58:59
    Valaši vyhráli vhazování před Vystavělem, ale nepodařilo se jim v pásmu udržet.
     
    59:11
    Domácí kapitán Houser nejprve dobruslil volný kotouč směřující k prázdné brance, ale následně jej Toman přechytračil. Toman byl hlavním hrdinou také další šance na gól do prázdné branky. Jasnou gólovou radost mu ale sebral Maštalíř, jenž do pokusu vložil hokejku.
     
    59:55
    Houser obral o puk Novotného, který už sám mířil vstříc odkryté bráně. Valaši už ale nemají dostatek času na to, aby zaútočili. Houser na Vystavělovu branku pouze nahazuje.
     
    59:59
    Puk se zastavil u brněnského brankáře, který v poslední sekundě zamířil na prázdnou branku a vystřelil. Čas však vypršel dřív, než puk doletěl na druhou stranu kluziště.
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí třetina jsme se na Lapači žádné branky nedočkali. Pět branek určujících finální podobu skóre tak padlo ve druhé třetině, která byla z tohoto pohledu nejzajímavější. Poslední třetina byla bohatá hlavně na vyloučení, která často kouskovala hru, ale na druhou stranu nabídla také pohled na hru tři na tři nebo čtyři na čtyři.
    Od nás je to pro dnešek vše, ze vsetínského Lapače přejeme příjemný zbytek pátečního večera. (21:26:22)
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Anna Pavlína Sedláčková

    Branky a nahrávky: 27. Broža (Prčík), 36. Janíček (Jurek, Ramert) – 25. Rašovský (Horký), 27. Horký (Pigl, Mrkvica), 34. Novotný (Toman, Mrkvica)


    VHK ROBE Vsetín: Janura (Tkadlec) – Mojžíš, Houser (C), Machů, Prčík, Sýkora, Čapka, Macík – Maštalíř, Čechmánek, Vrána, Sopek, Jurek, Bednařík (A), Ramert, Janíček, Horský, Broža.
    HCM Warriors Brno: Vystavěl (Horák) – Brokeš, Orsech, Kala, Milotinský, Mlčoch, Mahdal – Rašovský, Holotík, Pigl, Marčík (A), Toman, Mrkvica (A), Horký, Novotný, Staněk T., Staněk A., Heinrich.

    Rozhodčí: Škach – Wesley, Jurčík
    thejrc.org