Jihlava – Slavia 4:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Technika Brno 1:2 (kon.) | Vsetín – Havířov 2:3 (kon.)
Kladno – K. Vary 3:4 (kon.) | Hvězda Praha – Třemošná 8:0 (kon.) | Mountfield HK – Kobra 13:0 (kon.)
Chomutov – PZ Kladno 16:1 (kon.) | Pardubice – Sparta 2:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 1:5 (kon.)
HC Litvínov – Plzeň 2:5 (kon.) | Poruba – Třinec 0:4 (kon.) | HK MD Šumperk – Olomouc 2:1 (kon.)
Vítkovice – Zlín 6:2 (kon.) | Motor ČB – Tábor 4:5 (kon.) | Kometa Brno – Přerov 7:0 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
2:3 (1:1, 1:2, 0:0)
AZ Havířov
Sobota 11.09.2021, 12:00Extraliga dorostu • Skupina Východ
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje u online přenosu ze zápasu Extraligy dorostu mezi celky VHK ROBE Vsetín a AZ Heimstaden Havířov.
     
    VHK ROBE Vsetín

    Valaši vstoupili do nové sezony vítězně. Dlouho vyrovnané utkání s Šumperkem rozsekli v posledních minutách, kdy se za stavu 2:1 trefili Jakub Frolo a David Pejchal, čímž rozhodli o prvních třech bodech pro Vsetín. Individuální se pak nejvíce dařilo Adamu Raušerovi, který si připsal dvě gólové nahrávky.

    AZ Heimstaden Havířov

    Havířov tak povedený vstup do sezony neměl. Na její úvod se utkal se Zlínem, který si hned v první třetině vybudoval čtyřbrankové vedení. Hostující Havířov sice zásluhou Kamila Drábka a Samuela Karola Junga snížili, výsledek 2:4 z pohledu AZetu už ale vydržel až do konce zápasu.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Konečný (Čada) – Stodůlka, Zedek (A), Hrdinka, Šedlbauer (A), Kotrla, Herman – Urge, Koláček, Juráň (C), Pořízka, Škarka, Budín, Frolo, Pejchal, Dočekal, Raušer.

    AZ Heimstaden Havířov: Maňásek (Přecechtěl) – Lička, Maršálek, Valouch (A), Zielinski, Pilíšek, Vadovič (A) – Bošek, Mlýnek, Karas, Middleton, Hanzel, Drábek, Jelének, Grygar, Jung, Svozil (C), Loza.

    Rozhodčí: Rimmel – Axman, Kučera.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Zápas začal rychlým útočným výpadem Havířova, který domácí zastavili v rohu za svou brankou.
     
    00:47
    Stále se hraje u Konečného brány, kotouč však získal Pejchal, jenž se snaží o založení protiútoku.
     
    01:07
    Urge přebruslil havířovskou obranu a ocitl se sám před gólmanem Maňáskem. Jeho pokus mířil mezi brankářovy betony.
     
    01:21
    Vyloučení v týmu AZ Heimstaden Havířov (Pilíšek – 2 min., podrážení).
     
    02:00
    Valaši zatím hrají přesilovku velmi sympaticky. Drží se v útočné třetině a na bránu hostů pálí jednu střelu za druhou.
     
    02:15
    Šedlbauerova rána od modré pouze zaduněla o Maňáskův levý beton. Hráči AZetu se následně dostali k puku a vyhazují.
     
    03:03
    Hra je po delší době přerušena. Z vrcholu pravého kruhu zkusil své štěstí Budín. Kotouč se po jeho střele schovává v Maňáskově výstroji.
     
    03:14
    Do vedení se mohli z brejkové situace v oslabení dostat hosté, ale Konečný vytáhl skvělý zákrok lapačkou, kterým vychytal Hanzela. Domácí brankář si svým zákrokem nebyl jist, a tak se ještě ohlédl za svá záda. Puk nakonec skončil vedle pravé tyče.
     
    03:21
    Hosté v plném počtu.
     
    04:34
    Havířovští si při hře pět na pět věří a okamžitě po návratu vyloučeného Pilíška na led se prodrali dopředu. Všechny nebezpečné pokusy z krátké vzdálenosti zlikvidoval Konečný.
     
    05:05
    Hra se přestěhovala mezi modré čáry, kde se na kotouči střídají oba celky. Ani jednomu z týmů se nedaří vyslat přesnou přihrávku.
     
    05:26
    Nakonec se do pásma probojovali hosté. Z vrcholu pravého kruhu zamířil na bližší tyč Pilíšek, po zákroku betonem dorážel ještě Bošek, ale také s jeho pokusem si Konečný poradil.
     
    06:03
    Centrum dění se přestěhovalo na druhou stranu kluziště, kde se o otevření skóre snaží Vsetínští. Jejich pokusy ale troskotají na nepřesných přihrávkách.
     
    06:58
    Pejchal v mezikruží tečoval Budínovo nahození a skákavý kotouč nadělal Maňáskovi problémy. Hostující gólman zvládl vše včas vyřešit a stále se tak hraje bez branek.
     
    08:17
    Důležitý obranný zákrok si připsal Hrdinka, který se položil do obou pokusů hostujícího Lozy. Hraje se v útočném pásmu Havířova, ale Valaši důkladně brání.
     
    09:18
    Na souhru Havířova je radost pohledět. Díky přesným přihrávkám se hosté bez většího zaváhání dostali až před Konečného, kde z levého křídla vystřelil Mlýnek. Domácí gólman na střelecký pokus dobře viděl a zasáhl lapačkou.
     
    10:07
    Zedek obral ve vlastním pásmu o puk Middletona a spolu se svým kolegou z obrany vyráží dopředu.
     
    10:43
    Oba celky nyní svedly boj o puk u vsetínské střídačky. Vítězně z této přetahované vyšli hráči AZetu, ale Valaši je vyhnali ven ze svého pásma a drží kotouč daleko od vlastní branky.
     
    11:15
    Maňásek na Škarkovu střelu z mezikruží vůbec neviděl a zasáhl jen se štěstím.
     
    11:39
    Havířov právě vstřelil branku!
    Naopak hostům se kombinace a střela z mezikruží povedla, což vede k první změně skóre v dnešním utkání. SAMUEL KAROL JUNG svižnou střelou zápěstím trefil přesně levý horní roh Konečného branky. Asistence: Antonín Karas, Jan Maršálek.
     
    12:29
    Vsacané se snaží ihned reagovat a natlačili se od brankoviště. Útočná trojice Juráň, Dočekal a Koláček obestoupila Maňáska a snaží se protlačit kotouč za jeho záda za každou cenu.
     
    13:19
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetínská radost otřásla Lapačem poté, co se v mezikruží napřáhl SAM BUDÍN a prudkou ránou přes clonící hráče rychle srovnal na 1:1. Na střelu mířenou k levé tyči nestihl hostující gólman včas zareagovat. Asistence: David Pejchal, Jakub Zedek.
     
    14:31
    Hra se rychle přelévá z jedné strany na druhou. Obrany nemají prostor k odpočinku a přitvrdila se také hra okolo mantinelu.
     
    15:42
    Hostující kapitán Svozil vytlačil při své akci z brankoviště Konečného. Hosté zůstávají v útočné třetině a kombinují.
     
    16:23
    Nahození do útočného pásma si Valaši dobruslili a Frolo následně vyhrál i souboj u mantinelu. Jeho přihrávku do předbrankového prostoru na Škarka však přibrzdili bránící hráči Havířova.
     
    16:30
    Hostům se nepodařilo vyhodit a Hrdinka střelou od modré čáry jen těsně minul vzdálenější tyč.
     
    17:41
    V přečíslení dva na jednoho zakončovali na jeden dotek Juráň s Dočekalem. Finální střela zamířila nad horní tyč.
     
    18:14
    Po brejku domácích je tu šance hostujícího celku. Sám se před Konečným objevil Middleton. S jeho zakončením po ledě si domácí brankář poradil stejně tak, jako se dvěma dorážkami Mlýnka.
     
    18:50
    Hrdinou okamžiku není jen Konečný, ale také Maňásek na druhé straně, který zastavil nebezpečné střely a dorážky Vsetína z další ofenzivní vlny.
     
    19:26
    Valaši si přihrávají za bránou soupeře a snaží se odolat forčekinku AZetu.
     
    19:53
    Po pravém křídle si do útočného pásma nabruslil Loza, proti němu stál kromě Konečného jen Hrdinka. Hostující útočník našel vhodnou pozici pro střelbu, ale domácí obránce jeho pokus zablokoval.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina předvedla svižnou hru s šancemi na obou stranách. Nejvýraznější výkon tak zatím předvádějí brankáři obou týmů, kteří drží skóre na stavu 1:1. Jako první se prosadili hosté, když Samuel Karol Jung vymetl všechny pavučiny v levém horním rohu Konečného brány. Valaši si s odpovědí pospíšili a jejich vyrovnávací rána přišla z hokejky Sama Budína, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě, a trefil se k levé tyče.
    Druhá třetina začne cca v 12:44.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Koláček hned v úvodu druhého dějství prověřil Maňáskovu lapačku. Vhazovat se bude po levici havířovského gólmana.
     
    20:35
    Valaši se stále drží v útočném pásmu, kde zahájili kombinaci.
     
    20:43
    Vyloučení v týmu AZ Heimstaden Havířov (Bošek – 2 min., hákování).
     
    20:49
    Čtveřice AZetu okamžitě vyhazují puk do rohu za Novotného branku.
     
    21:07
    Hosté se už podruhé osvobodili. Domácí se zatím nemohou dostat do útočného pásma.
     
    21:31
    A další rozehrávka Novotného zpoza jeho branky. Kotouč po vsetínské akci končí na zakázaném uvolnění a Havířov tak posbíral další cenné sekundy.
     
    21:58
    Nyní Valachy zastavuje postavení mimo hru. Z přesilové hry už uplynula více jak minuta a domácí se ještě nedostali před Maňáska.
     
    22:21
    Havířov má v oslabení kotouč pod kontrolou. Gólman hostujícího celku nemusel při této početní nevýhodě ještě ani jednou zasahovat.
     
    22:36
    Přesilovka se pomalu chýlí ke konci a z levého kruhu vyzkoušel své štěstí střelou přes obránce Pejchal. Maňásek puk vytěsnil vyrážečkou.
     
    22:43
    Hosté v plném počtu.
     
    23:41
    Při hře pět na pět už Havířovští přepnuli z obrany také na útok. Nebezpečnou střelu z hranice brankoviště pokryl Konečný.
     
    24:03
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Juráň – 2 min., vysoká hůl).
     
    24:34
    Havířov právě vstřelil branku!
    AZ svou přesilovou hru po třiceti sekundách v útočném pásmu využívá. S první střelou si domácí gólman poradil, v druhém případě však pokus Junga z větší vzdálenosti šikovně tečoval MICHAL VADOVIČ přesně pod nadzvednutý pravý beton. Asistence: Samuel Karol Jung, Aleš Zielinski.
     
    26:25
    Havířov právě vstřelil branku!
    Hosté se radují znovu. Přesnou souhrou na jeden dotyk rozpohybovali gólmana a ADAM MIDDLETON dostal kotouč okolo právě tyče až za jeho záda. Asistence: Kryštof Grygar.
     
    27:10
    Vsetínští se okamžitě po druhé inkasované brance snažili najít odpověď, ale v útočném pásmu se jim nedaří. V průběhu druhé třetiny se ofenzivní aktivita pomalu přesunula na stranu AZetu.
     
    27:51
    Hanzelova ukrytá střela trefila připraveného Konečného. Na dorážku byl u prav tyče připraven Loza, ale až k němu kotouč nedoputoval.
     
    28:54
    Vsetínský pokus o útočný výpad skončil za Maňáskovou brankou. Dopředu se zase derou hosté, ale ani oni tentokrát nejsou úspěšní.
     
    29:35
    Škarka uhájil vybojovaný puk před dvěma hráči Havířova a dostal se s ním do předbrankového prostoru. Tam byl vsetínský útočník pod drobnohledem soupeře, a tak poslal kotouč na modrou čáru, odkud vypálil Stodůlka.
     
    29:57
    Do individuálního zakončení se dostal havířovský Jung. Jeho bekhendový pokus vykryl Konečný. Z druhé vlny si k volnému puku najížděl ještě Karas, který v klíčovém okamžiku promáchnul.
     
    30:57
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Šedlbauer – 2 min., sekání).
     
    31:01
    Hosté na nic nečekali a vypálili ihned z buly. Pohotovou střelu zastavil jeden z domácích hráčů, který také vyhazuje.
     
    31:35
    Loza z ostrého úhlu přestřelil. Nepřesné jsou také další pokusy hostujícího Havířova.
     
    32:11
    Vsetínští kombinaci soupeře moc nenarušují a spíše čekají na blokování střel. Po pokusu z levého kruhu zasahuje Konečný.
     
    32:40
    Za povzbuzování od domácích fanoušků sprintoval k volnému kotouči v útočném pásmu Urge. V bruslařském souboji však remizoval s dojíždějícím hráčem Havířova a nezakončil.
     
    32:57
    Domácí v plném počtu.
     
    34:47
    Po pasáži s velkou střeleckou aktivitou teď vynikají spíše obrany. Ani jednomu celku se totiž nedaří udržet v útočném pásmu.
     
    35:54
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Adam Raušer držel kotouč v úrovni brankové čáry a čekal na své spoluhráče. Domácí útočník nebyl v jeden okamžik bráněn žádným hráčem Havířova, čehož si všiml TOMÁŠ ÜRGE. Právě on dostal Raušerovu přihrávku a mohl najít skulinku nad pravým ramenem Maňáska. Asistence: Adam Raušer, Jan Hrdinka.
     
    36:01
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Kotrla – 2 min., podrážení).
     
    36:48
    Vyloučení v týmu AZ Heimstaden Havířov (Zielinski – 2 min., nedovolené bránění).
     
    37:44
    Při hře čtyři na čtyři se v přečíslení dva na jednoho ocitli Valaši. Urge mohl přidat další gól, tentokrát však volné místo mezi gólmanovou výstrojí a brankovou konstrukcí nenašel.
     
    38:01
    Domácí v plném počtu.
     
    38:48
    Hosté v plném počtu.
     
    39:13
    Bošek z těsné blízkosti brankoviště přestřelil. Z podobné pozice zakončoval také Loza, kterého vychytal Konečný.
     
    39:53
    Hosté opět předvedli rychlou a přesnou souhru. Svozil vyhrál buly na Zielinskiho, který vypálil od modré čáry. Střela mířila mezi levou ruku a tělo brankáře Konečného. Ten si toto místo pohlídal a hra je po jeho úspěšném zákroku přerušena.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhou třetinu začali aktivněji Valaši. Svou chuť po ofenzivní hře mohli ještě umocnit v přesilovce, ale početní výhoda pěti proti čtyřem se jim vůbec nepovedla. Domácí se dostali pouze k jedné střele v závěru Boškova dvouminutového trestu, což se projevilo i na následné hře obou celků. AZ naopak svou přesilovku v 25. minutě využil. Přesným zasazením puku pod Konečného betony se prezentoval Michal Vadovič. S přesnou trefou jej následoval také Adam Middleton a Havířov rázem vedl o dvě branky. Ze Vsetínských snížil šťastným pokusem Tomáš Urge, který se za malou chvíli dostal i k šanci na vyrovnání. Druhou příležitost ale neproměnil a po čtyřiceti minutách hry vedou na Lapači hosté poměrem 3:2.
    Třetí třetina začne cca v 13:28.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:43
    Do útoku se okamžitě po zahájení třetí dvacetiminutovky nastěhovali hosté. Valaši jejich střely blokují.
     
    41:22
    V dobré střelecké pozici se ocitl Budín. Na ještě mokrém ledě však neudržel rovnováhu a puk netrefil.
     
    42:03
    Svozil si po pravém křídle najel sám proti bránícímu Zedkovi. Hostující kapitán přes domácího obránce vystřelil. Jeho rána nebyla přesná a proletěla okolo levé tyče, Konečný nemusel zasahovat.
     
    42:58
    Domácí gólman si poradil s jednoduchým nahozením Boška a rychle dopravil kotouč do bezpečné vzdálenosti. Jeho spoluhráči mohou začít novou ofenzivní akci.
     
    44:11
    Na ledě zůstal ležet jeden z havířovských hráčů. Okamžitě se k němu seběhli zdravotník, trenér i spoluhráči. S jejich pomocí se po několika minutách dostal na střídačku a je v péči lékaře. Snad se nejedná o nic vážného.
     
    45:17
    Po nepříjemné pauze se hra opět rozeběhla a v útočném pásmu jsou domácí. Se všemi střelami si poradil gólman Maňásek.
     
    46:43
    Valaši se svým útočným tlakem nepolevují. Drží se před havířovským gólmanem, ale nedaří se jim vystřelit z dobré střelecké pozice.
     
    47:23
    V přečíslení dva na jednoho se octili Grygar se Svozilem. Druhý jmenovaný zakončoval bez přípravy nad levý beton. Konečný se stačil včas přemístit a i v této situaci zachoval chladnou hlavu.
     
    49:27
    Hra se přesunula před vsetínskou branku, ale ani Havířovu se nedaří najít klid pro zakončení. Oba celky se spíše jen přetahují o puk.
     
    50:17
    Po levém křídle sprintovali do útoku Šedlbauer s Koláčkem. Ani jednomu se nepodařilo zakončit. Stejně tak zablokovali domácí pokus hostujícího Drábka.
     
    51:26
    K vidění jsou hlavně individuální akce a zakončení. V jednom takovém se ocitl na hranici brankoviště Urge, ale byl až příliš blízko na to, aby puk úspěšně zasáhl.
     
    52:29
    Hostující obránce Valouch nahrál ve vlastním pásmu na domácího kapitána Juráně, který se rozhodl této situace okamžitě využít. Přesným pasem našel zcela volného Dočekala v předbrankovém prostoru. Poslednímu jmenovanému útočníkovi se ale nepodařilo zakončit.
     
    53:34
    Kolem havířovské branky je opět prohnal Urge, kterému se nepodařilo najít místo betony Maňáskovými betony.
     
    54:28
    Šance se objevují také na druhé straně, kde naděje Vsetínských drží pohotový Konečný. Do konce třetí třetiny zbývá necelých šest minut.
     
    55:05
    Do Dočekalovy střely z ostrého úhlu skočil na poslední chvíli Valouch, který tak pomohl svému gólmanovi, jenž se právě přemisťoval k levé tyči.
     
    56:18
    Havířov nahodil puk do útočného pásma. Valaši nezačali s napadáním a nechali soupeře v klidu zahájit kombinaci. Domácí si počkali na příhodnou přihrávku, do níž vložili svou hokejku a dostali tak puk pod kontrolu.
     
    57:26
    Maňásek zastavil nebezpečný pokus z vrcholu levého kruhu, na který vůbec neviděl. Po úspěšném zákroku lapačkou je hra přerušena.
     
    57:26
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:26
    Konečný si otvírá dvířka a jde na střídačku za svými spoluhráči. Vsetínští budou hrát dvě a půl minuty před koncem třetí třetiny v šesti.
     
    58:08
    Hraje se převážně ve středním pásmu, odkud také ujeli Šedlbauer s Juráněm. Nechybělo mnoho a dostala by tato dvojice kotouč do branky. Místo toho zůstal puk ležet na brankoviště, kde jej Maňásek přikryl lapačkou. Vhazovat se bude mezi modrými čarami, a tak se Konečný vrací zpět mezi tři tyče.
     
    58:15
    Vsetínský brankář uhání zpět na střídačku.
     
    58:28
    Valaši jsou v útočném pásmu a vysílají jednu střelu za druhou. Jsou velmi blízko od vyrovnání.
     
    58:47
    Jeden z hráčů Havířova zamířil z pravého křídla do odkryté brány. Puk těsně proklouzal okolo pravé tyče k zadnímu mantinelu.
     
    58:57
    Hosté se do nehlídané brány trefili, gólu však předcházelo postavení mimo hru a nemůže být uznán.
     
    59:56
    Tohle už Vsetínští nestihnou. V závěru předvedli bojovný výkon, ale do střely z vrcholu levého kruhu se obětavě položil Svozil, kterého kotouč trefil. Puk zůstává v rohu kluziště a AZ jej vyhazuje do bezpečí.
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí třetině už branka nepadla. Šance se objevovaly na obou stranách, ale hra dala vyniknout jen gólmanům a obranám, jelikož se hráči nebáli padat do střel. O jeden gól byli lepší hosté z Havířova, a i když se Valaši v závěru utkání snažili skóre zvrátit a vyrovnat, jsou to hráči AZetu, kdo si užívá vítěznou děkovačku ve středovém kruhu.
    Ode mě je to pro dnešek vše, ze vsetínského Lapače přeji příjemný zbytek sobotního odpoledne. (14:01:58)
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 14. Budín (Pejchal, Zedek), 36. Ürge (Raušer, Hrdinka) – 12. Jung (Karas, Maršálek), 25. Vadovič (Jung, Zielinski), 27. Middleton (Grygar)


    VHK ROBE Vsetín: Konečný (Čada) – Stodůlka, Zedek (A), Hrdinka, Šedlbauer (A), Kotrla, Herman – Ürge, Koláček, Juráň (C), Pořízka, Škarka, Budín, Frolo, Pejchal, Dočekal, Raušer.
    AZ Havířov: Maňásek (Přecechtěl) – Lička, Maršálek, Valouch (A), Zielinski, Pilíšek, Vadovič (A) – Bošek, Mlýnek, Karas, Middleton, Hanzel, Drábek, Jelének, Grygar, Jung, Svozil (C), Loza.

    Rozhodčí: Rimmel – Axman, Kučera
    thejrc.org