Třinec – Litvínov 4:3 (po pr.) | Pardubice – Sparta 2:5 (kon.) | Zlín – Motor ČB 3:4 (kon.)
K. Vary – Liberec 2:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 5:1 (kon.) | Olomouc – Plzeň 4:1 (kon.)
Kladno – Mountfield HK 0:3 (kon.)
konec
Berani Zlín
3:4 (0:1, 3:2, 0:1)
Banes Motor České Budějovice
Úterý 14.09.2021, 17:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    PSG BERANI ZLÍN
    12. místo, 2 zápasy, 1 bod, skóre: 4:7


    Berani otevřeli sezonu dvěma porážkami. V úvodním klání doma nestačili na Litvínov (2:4), aby za další dva dny vyjeli k derby do Brna (2:3pp). Po vyrovnané třetí třetině rozhodl prodloužení 29 vteřin před jeho koncem Marek Ďaloga. Zlín si ovšem zajistil alespoň první bodík.

    Nyní si věří i na vítězství. Nastoupí proti celku, který v uplynulé sezoně zakotvil na posledním místě tabulky, přestože přes léto mohutně posiloval. Ševci postrádají zadáka Ondřeje Němce, mohou ovšem počítat s Tomášem Žižkou, který hrál už utkání proti Kometě.

    Na Zimní stadion Luďka Čajky, kde může zavítat až pět tisíc fanoušků, se navíc poprvé vrátí Jiří Ondráček, který u žluto-modrých hokejově vyrostl a s výjimkou několika hostování tu strávil celou dosavadní kariéru. Nastoupí tak proti svým dobrým kamarádům.
     
    MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
    6. místo, 2 zápasy, 3 body, skóre: 7:9


    I když je k dispozici jen titěrný vzorek partií, Motor je momentálně společně s posledním Kladnem týmem s nejpropustnější defenzivou. Nově příchozí gólman s reprezentačními zkušenostmi Dominik Hrachovina neodšpuntoval své českobudějovické angažmá ideálně. Proti Kladnu (7:5) inkasoval pět branek z 18 střel a ani při premiéře s Třincem (0:4) se nedostal na víc než 86,2% úspěšnost zásahů.

    Proti Rytířům ovšem úřadovala ofenziva. Soupeře deptal hlavně Lukáš Pech, který se vytáhl parádními pěti body (2+3) na čelo extraligové produktivity. Nejen on patří mezi zvučné letní akvizice. Motor přilákal i Milana Gulaše, který v sezoně 2019-20 ovládl bodování české nejvyšší soutěže.

    Tým řídí od tohoto ročníku též nový trenér Jaroslav Modrý, který tak nahradil jiného zápasy v NHL ostříleného harcovníka Václava Prospala. Sám Modrý strávil v nejlepší lize planety 13 sezon a celkem 725 utkání. Pro duel se Zlínem má k dispozici všechny hráče na soupisce.
     
    POSLEDNÍ ZÁPASY

    PSG BERANI ZLÍN
    ELH: Brno - Zlín 3:2 po prodloužení
    ELH: Zlín – Litvínov 2:4
    Příprava: Zlín – Brno 3:4 po prodloužení
    Příprava: Brno – Zlín 3:1
    Příprava: Zlín – Vítkovice 4:1

    MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
    ELH: Motor – Kladno 7:5
    ELH: Třinec – Motor 4:0
    Příprava: Motor – Linec 5:3
    Příprava: Linec – Motor 2:3
    Příprava: Motor – Litvínov 4:3

    VZÁJEMNÉ ZÁPASY
    ELH (21. 2.): Zlín – Motor 2:3
    ELH (10. 1.): Motor – Zlín 3:1
    ELH (27. 11. 2020): Zlín – Motor 2:3
    ELH (24. 11. 2020): Motor – Zlín 1:4
    ELH (22. 2. 2013): Motor – Zlín 2:4
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Kašík (Huf) – Suhrada, Žižka, Ferenc, Trška, Gazda, M. Novotný, Dluhoš – Kubiš, Fořt, T. Mikúš – Šlahař, Fryšara, Okál – Sebera, P. Sedláček, Köhler – Karafiát, Hejcman, Jan Svoboda.

    Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Vráblík, Bindulis, Piskáček, Bučko, Slováček, Štich, Štencel – Abdul, M. Hanzl, Vondrka – J. Ondráček, Pech, Gulaš – Venkrbec, D. Voženílek, Valský – M. Beránek, Toman, Holec.

    Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva – Lederer, Rožánek.
     
    Do počátku utkání zbývá ještě tři a půl minuty. Na ledě už jsou rozhodčí, na hráče zatím čekáme.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    První zákrok si připisuje Hrachovina, protože Roman Vráblík přišel o kotouč. Tomáš Mikúš nicméně pálil z ostrého úhlu.
     
    00:15
    A ihned po buly přišlo další zakončení Tomáše Mikúše. Hrachovina zatím zůstává pozorný.
     
    00:34
    Kotouč vpřed vyslal Martin Bučko, nicméně Milan Gulaš uvízl v útočném rohu, odkud už nedokázal přihrát před branku. Ferenc pak zastavil Pecha.
     
    01:08
    Dominik Hrachovina má hned v úvodu hodně práce. Do ramena se mu trefil Peter Trška, k nebezpečné dorážce nicméně nedošlo.
     
    01:32
    Před branku se snažil přihrávat Jakub Valský, ovšem Daniel Voženílek nestál v ideální pozici pro střelu. Hra se stěhuje do středního pásma.
     
    02:07
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté se z první vážnější akce dočkali úvodního gólu. Miroslav Holec se od pravého mantinelu dostal až na střed. Jakmile viděl, že MATĚJ TOMAN zůstává nepokrytý, okamžitě mu předal přihrávku a Toman prakticky z první tahem načapal Kašíka na přední tyči. Motor se ujímá vedení, přestože do utkání vstoupil lépe Zlín. Asistence: Miroslav Holec, Kristofers Bindulis.
    02:07 Matěj TOMAN - 0:1
     
    02:43
    O objetí branky se pokusil Jindřich Abdul, jenže Kašík si poradil a na druhé straně se o ránu pokoušel Jakub Ferenc.
     
    03:28
    Do útočného pásma nahodil kotouč znovu Bučko, ale rozehrávky se okamžitě chopí Daniel Gazda. Pak měl dvě možnosti pálit Milan Gulaš, ovšem neprocedil puk přes výstroj Kašíka.
     
    04:02
    Z levé strany se o ránu pokoušel Pavel Sedláček, jenže jeho projektil míří po teči do ochranné sítě.
     
    04:41
    Libor Kašík si nyní poradil se střelou Valského, kdy znovu poslal navštívenku do ochranné sítě.
     
    04:55
    Za branku šel neohroženě Lukáš Pech a pas poslal až na modrou čáru. Martin Bučko nepálil vůbec marně, ale Libor Kašík stihl povyjet a zasáhnout betonem.
     
    05:29
    U modré čáry nezvládl kličku Matěj Toman. I přes signalizovaný ofsajd pak ale vybojoval kotouč na Žižkovi. Z úniku nic nebude, veterán Zlína se stihl vrátit.
     
    06:09
    Vypadá to, že notně unavená českobudějovická formace musí zpátky. Přes všechny čáry poslal vyhození David Štich.
     
    06:18
    Beránek vcelku logicky odevzdá a odchází střídat. Z protiútoku se neprosadí Šlahař, který končí hned za modrou čarou.
     
    06:42
    Fantasticky zamýšlená přihrávka Ference, ale Tomáš Mikúš dostal kotouč jen na brusle. Nemohl proto bezprostředně zakončovat.
     
    07:36
    Ve středním pásmu se rval Jan Svoboda. A taky že získal ztracené území. Střelu poté ovšem poslal do Bučka.
     
    08:04
    Těsně kolem klece posílal přihrávku Darek Hejcman. Tuto zadovku Hrachovina nečekal, ale puk jen prosvištěl kolem přední tyče.
     
    08:45
    Po minulém, pětibodovém vystoupení je Lukáš Pech pochopitelně při chuti. Jeho střelu nyní řeší Kašík betonem. K dorážce se nikdo ve žlutém dresu nedostal.
     
    09:10
    Před brankou stojící Jakub Šlahař nevypálil a Peter Trška proto okamžitě musí nahazovat puk ze středního pásma zpátky vpřed.
     
    09:53
    V ofsajdovém postavení se nacházel Jindřich Abdul. Bude následovat nejen vhazování ve středním pásmu, ale také první reklamní pauza.
     
    10:05
    Nejdříve se Vondrka snažil o konstruktivní rozehrávku a pak sám vyrazil vpřed. Z mezikruží nevypálil, ovšem následoval ho Martin Hanzl. Jeho mohutný nápřah nic zajímavého nepřináší.
     
    10:41
    Valský se snažil o zakončení na dlouhou ruku, ale minul levou tyč Kašíkovy brány.
     
    10:54
    České Budějovice zavelely k útoku, ale Martin Beránek nezvládl předávku na Holce u modré čáry. Je z toho další postavení mimo hru.
     
    11:20
    Tentokrát už Holec kolem modré čáry proletěl jako raketa a dokonce se snažil o zakončení z pravého kruhu pro vhazování. Nedal, což se dá tvrdit i po pokusu Jana Piskáčka, který dokonce zahučel do ochranné sítě.
     
    11:52
    Svůj bývalý tým mohl nemile trestat Jiří Ondráček. Z pravé strany měl fantastickou pozici, jenže Libor Kašík se roztáhl v brankovišti a lapil puk semaforem. Ondráček tak zatím své bývalé kolegy ušetřil od druhé pohromy.
     
    12:27
    Mezeru mezi betony hledal Lukáš Pech, rychle k němu ale přistoupila domácí obrana a i Kašík dokázal navázat na pohyb útočníka Motoru.
     
    13:06
    Velké zaváhání předvedl Lotyš Kristofers Bindulis. Snažil se posílat přihrávku z obranného pásma diagonálně, což je vždy zásadní chyba. Málem ji potrestal Jiří Karafiát.
     
    14:08
    České Budějovice se zdržovaly v útočném pásmu, ale nahození Davida Šticha v pohodě zachytil Kašík. Čeká nás další komerční přerušení.
     
    14:12
    Časomíra se zasekla na čase 14:12. Je jasné, že ji rozhodčí budou muset posunout.
     
    14:12
    Technický problém v boxu časoměřičů zatím přetrvává. Na Zimním stadionu Luďka Čajky se technici snaží zjistit problém.
     
    14:30
    Čas bude zaznamenávám nakonec v boxu časoměřičů pouze na stopkách. Omlouváme se tedy za mírnou nepřesnost uváděných údajů. Mezitím Jiří Suhrada zaměstnal Dominika Hrachovinu střelou na lapačku, která ale letěla z velké dálky.
     
    15:00
    K zemi padl Zdeněk Okál, který se potkal se soupeřem ve středním pásmu. Z naštvání pak začal napadat a vybojoval palebnou pozici pro Šlahaře.
     
    15:30
    Píská se postavení útočícího hráče v brankovišti. Ještě předtím měl Motor zajímavou možnost, když z pravé strany najížděl Michal Vondrka. Přihrávku do ohně ale neprocpal.
     
    15:45
    Od modré čáry nahodil kotouč na Kašíka Roman Vráblík a způsobil brankáři Beranů slušné starosti. Puk se totiž nepříjemně odrážel od ledu.
     
    17:00
    Hodně nepříjemně to zkoušel Jakub Valský, který je zatím nejnebezpečnějším střelcem v sestavě Českých Budějovic. I se štěstím Kašík vyrazil.
     
    17:44
    Časomíra zdá se být v pořádku. A v útočném pásmu pořádně řádil Milan Gulaš. První tvrdou ránu dokázal zpacifikovat Kašík, pak ale čelil ještě jednomu objetí branky.
     
    18:13
    Ještě před červenou čarou nahazoval Peter Trška. Znamená to icing a návrat unavených Beranů na led.
     
    18:23
    O střelu přes Bindulise se zasloužil Jakub Šlahař, od počátku ale neměl moc šancí na úspěch. Získal alespoň pobyt v útočném pásmu.
     
    18:31
    Gazda se málem prosadil z ostrého úhlu, protože Hrachovina se před prudkou ranou trochu přikrčil. Jeho rameno ale zafungovalo na výbornou.
     
    18:48
    Do středního pásma vyhodil Toman, ale nakonec z toho byl slušný pokus hostů. Pro kotouč si dojel Miroslav Holec, rychlým švihem ale klec nenašel.
     
    19:07
    Hrachovina si musel poradit s pukem letícím ze středního pásma. Zvládl to, takže hraje Jan Piskáček. Nerozehrál ovšem přesně a naváže tak zlínský obránce Jakub Ferenc.
     
    19:43
    Tentokrát se píská ofsajd v neprospěch Zlína. Oba týmy mají 17 vteřin na poslední ohrožení branek.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní perioda přinesla jediný gól. Už po dvou minutách a sedmi vteřinách jásal Matěj Toman, který využil výtečné práce kolegy z útoku Miroslava Holce. Motor rychlou brankou poněkud utlumil nadšení Zlína. Domácí měli skutečně největší šance v prvních desítkách vteřin. I když Tomáš Mikúš mohl rychle srovnat, nedostal ideální přihrávku a moc větších příležitostí už se Berani nedočkali. Zato vedení Českých Budějovic mohl navýšit odchovanec Zlína Jiří Ondráček, avšak v nadějné možnosti selhal. Skóre proto zůstává na hodnotě 0:1.
     
    Omlouváme se za nepřesnost časových údajů v rámci první třetiny, a to mezi časy 14:12 a 17:44. Hodnoty uváděné v tomto rozmezí jsou pouze orientační. Ve stejné době nefungovala časomíra na Zimním stadionu Luďka Čajky ve Zlíně. Pochybení nevzniklo na naší straně.
     
    Statistiky 1. třetiny

    Střely na branku:
    10:11
    Střely mimo: 1:3
    Zblokované střely: 7:7
    Hity: 2:3
    Vhazování: 10/26 : 16/26
    Úspěšnost vhazování: 38 % : 62 %
    Trestné minuty: 0:0
     
    Prostřední část startuje přibližně v 18:28.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    První rozehrávka nevyšla Jiřímu Suhradovi. Vrátil se za vlastní klec. Stále hraje s obličejovým krytem.
     
    20:50
    Jasný ofsajd Motoru, jelikož Michal Vondrka se po náročném prvním střídání zdržel za modrou.
     
    21:15
    Zlín právě vstřelil branku!
    Rychlý protiútok Zlína znamená vyrovnání. Ševci udeřili po ještě kratší době než Motor v úvodní periodě. ŠTĚPÁN FRYŠARA vedl přečíslení dva na jednoho, které ještě dojížděl jeden z obránců Českých Budějovic. I proto Fryšara strhnul hru na střed a perfektně umístěnou ranou rozradostnil domácí fanoušky. Stav je nyní 1:1. Asistence: Jakub Šlahař, Jakub Ferenc.
    21:15 Štěpán FRYŠARA - 1:1
     
    21:32
    Náskok svému celku málem opět vrátil Matěj Toman. Úplně neporytý vyplaval na středu, ale druhý gól zatím nepřidá. Libor Kašík se zaskvěl vyrážečkou.
     
    22:38
    Tvrdou ranou se prezentoval Roman Vráblík a Matěj Sebera má okamžitě zkroucený výraz ve tváři. Po střele padl jako podťatý.
     
    23:09
    V útočném pásmu se neudržel Jakub Ferenc. Vhazování tak proběhne kousek za modrou.
     
    23:30
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Už se zdálo, že Zlín se dostává ke své hře, jenže Daniel Gazda předvedl velkou hrubku u modré čáry a MILAN GULAŠ si vychutnal brankáře Kašíka. Klička a gól, takhle jednoduché to bylo. Samostatný únik se snažil Kašík řešit roztáhnutím přes celé brankoviště, ale marně. Bez asistence.
    23:30 Milan GULAŠ - 1:2
     
    23:44
    Zlín právě vstřelil branku!
    A s góly se nyní skutečně roztrhl pytel. Soupeři vrátil zaváhání obránce Ondřej Slováček, který až nepochopitelně minul volný kotouč, čehož využil Darek Hejcman a hlavně JAN SVOBODA. Tváří v tvář Hrachovinovi vyzkoušel přímé zakončení zápěstím a nemýlil se. Obě branky dělilo 14 vteřin a skóre má podobu 2:2. Asistence: Darek Hejcman.
    23:44 Jan SVOBODA - 2:2
     
    24:27
    Do střely se opřel Štěpán Fryšara, cíl ale výrazně minul.
     
    24:44
    Na modré čáře zaparkovaný Bedřich Köhler bekhendem nenašel Šlahaře. Brankář Motoru Dominik Hrachovina už se zase musí ve svém pracovišti pořádně obracet.
     
    25:23
    Tentokrát za modrou čáru zavítal Jiří Karafiát, jeho střela ale nemohla Hrachovinovi nadělat potíže. Mířila rovnou doprostřed a zaplula do výstroje.
     
    26:32
    K rozehrávce se odhodlal Trška, jenže děkovat mu určitě nebude Pavel Kubiš. Dostal pořádně naloženo, protože hned za ním stál obránce.
     
    27:06
    Motor se dostal do slušného tlaku, znovu za to může Valského formace. Nejprve bránu vůbec netrefil Bučko a zakončení vlastně nepřichází ani po dobré práci Voženílka, který obkroužil celé pásmo.
     
    27:41
    Nyní Jakub Valský i v obranných povinnostech. Jeho rybička zhatila finální pas na Fořta, hosté pak raději poslali kotouč na icing.
     
    27:50
    Mohutnou šanci dostal Štěpán Fryšara. Kotouč se odrazil od zadního mantinelu a útočník zlínského celku zkoušel zakončit zpoza brány na zadní tyč. Hrachovina na brankové čáře vyčaroval zákrok.
     
    28:18
    Další branku se snažil přidat Milan Gulaš, ale tentokrát pravou tyč minul o centimetry. Jakub Vráblík poté překvapil Kašíka nahozením, které ještě prošlo nepříjemnou tečí. Zlínský gólman puk neortodoxně vyrazil.
     
    29:08
    Život si nehodlá komplikovat Peter Trška. Jeho vyhození do středního pásma navíc končí návštěvou toho útočného.
     
    29:28
    Zlín právě vstřelil branku!
    Čistý průstřel od modré čáry a Berani už vedou. MARTIN NOVOTNÝ se vší silou opřel do puku poté, co před brankou nadělal pořádný binec Jan Svoboda. Na kolenou klečící Jan Piskáček zavázel brankáři Dominiku Hrachovinovi, ten tak nemohl reagovat na nabídku Darka Hejcmana ani následnou střelu Novotného. Asistence: Darek Hejcman, Jan Svoboda.
    29:28 Martin NOVOTNÝ - 3:2
     
    30:14
    I když se Jakub Šlahař snažil o taktické vyhození, nepovedlo se mu dle představ a končí icingem. Vhazování se koná po pravé ruce Libora Kašíka.
     
    30:33
    V útočném pásmu ztroskotal Jiří Ondráček, nicméně Vráblík pak nepustil vpřed Tršku. Hra tak znovu probíhá ve středním pásmu.
     
    31:12
    Sebevědomou kličku ve vlastní třetině předvedl Jindřich Abdul, pak ale zapíchnul svou akci u zadního mantinelu. K ohrožení klece tentokrát vůbec nedojde.
     
    31:53
    Kašík chtěl, aby Jan Dluhoš pokračoval, jenže on měl jiné plány a na zádech hladového soupeře. Špatná komunikace nestála Zlín inkasovanou branku.
     
    32:44
    Přechod do útočného pásma Zlínu nevyšel a Jan Piskáček alespoň na chvíli osvobodí svůj tým.
     
    33:03
    Od levého mantinelu mířil na vzdálenější tyč Daniel Voženílek, ovšem chybí mu přesnost. V pokračující akci pálí Matouš Venkrbec, ovšem ani přes clonu prvně jmenovaného nenachází prostor tří tyčí.
     
    33:36
    Opuštěného touše po vhazování se ujal Milan Gulaš. Napoprvé ostře nepálí.
     
    33:50
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Napodruhé už se ovšem MILAN GULAŠ rozhodně mýlit nebude. Kotouč zpoza klece vyvezl Lukáš Pech a rázným pasem vybídl ke skórování spoluhráče z druhé útočné formace. Kapitán Motoru našel mezírku mezi betony Libora Kašíka, k čemuž kvalitním zacloněním přispěl i Jiří Ondráček. Asistence: Lukáš Pech.
    33:50 Milan GULAŠ - 3:3
     
    34:38
    Po komerční přestávce pokračuje Gulašův útok v dobré aktivitě, jenže tentokrát už Pech černou pryž od mantinelu neodlepil.
     
    35:04
    Gulaš se dostal do dvojitého sevření a na druhé straně ohrožoval Hrachovinu Jakub Ferenc. Poté se píská, bude následovat první trest.
     
    35:20
    Faulu se dopustil David Štich, který zkoušel dojíždět Kašíkem vyražený kotouč a z přemíry snahy osekal soupeře.
     
    35:43
    Puk se poprvé podívá za Kašíkovu branku, předchozí střela Suhrady totiž mířila vedle.
     
    36:03
    Špatný přechod do útočného pásma, který nutí Suhradu k tomu, aby si rozehrávku zopakoval.
     
    36:21
    Zlín se poprvé výrazněji usadil v útoku, ale Tomáš Fořt nepálil po přihrávce Tršky moc nebezpečně. Hrachovina přesun v pohodě stíhal.
     
    36:36
    Tentokrát už měl přece jen Hrachovina složitější práci, ale rána Tršky přes dvojici hostujících hráčů zaplula do lapačky gólmana s reprezentačními starty.
     
    36:53
    Zatím nejzajímavější možnost této přesilovky. Tomáš Mikúš z levé strany překvapil Hrachovinu, který ovšem i vleže dokázal zpracovat dorážku Hejcmana. V opačném případě by Zlín podruhé v utkání vedl.
     
    37:20
    Hosté v plném počtu.
     
    37:36
    Žižka nyní neudržel modrou čáru a vyloučený Štich už zamířil na střídačku. První přesilová hra v celém utkání zůstane nevyužitá.
     
    38:14
    Dobře se nevedlo Matěji Seberovi. U modré čáry nedokázal provést svou kličku tak, jak si ji naplánoval a puk odevzdal.
     
    38:52
    Probíhající boj o neutrální zónu přerušil tvrdým atakem Daniel Voženílek. Bude rád, že hlavní sudí nezvedají své pravice.
     
    39:24
    K puku se v poslední minutě dostal Valský. Zpoza brány hledal Voženílka, ke kterému ovšem dnes štěstí není nakloněno.
     
    39:57
    Z ostrého úhlu to znovu zkusil Daniel Voženílek. Motor bude mít k dispozici buly v útočném pásmu, ale také pouze 3,4 vteřiny na časomíře.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část utkání byla jako na houpačce. Nakonec jsme byli svědky hned pěti branek, takže hokej rozhodně nenudil. Za Motor skóroval pouze Milan Gulaš, domácím vyrovnaný stav 3:3 zařídila trojice Štěpán Fryšara, Jan Svoboda a Martin Novotný. Po brance na 1:1 sice Motor ještě odskočil, pak ale naopak otočil průběh utkání Zlín a smír obou stran po druhé třetině zařídil svou prudkou ranou právě až Gulaš. O vítězi rozhodne příštích 20 minut, případně nadstavbová část.
     
    Statistiky po 2. třetině

    Střely na branku:
    23:22 (13:10 ve 2. tř.)
    Střely mimo: 4:8 (3:5)
    Zblokované střely: 9:11 (1:4)
    Hity: 2:8 (0:5)
    Vhazování: 23/47 : 24/47 (12/22 : 10/22)
    Úspěšnost vhazování: 49 % : 51 % (54 % : 45 %)
    Trestné minuty: 0:2 (0:2)
     
    Třetí třetina vypukne přibližně v čase 19:21.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    Suhrada se dotkl puku, takže Tomáš Žižka musel spěchat za vlastní branku. Pak to byl zřejmě také on, kdo přizvedl střelu od modré linie.
     
    40:26
    Na hattrick toužil zaútočit Milan Gulaš, ale pravou tyč minul. Hosté se pak osvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    40:52
    Za brankou se snažil bojovat Bedřich Köhler, velmi dobře ho nicméně obsadil Martin Bučko. Berani pokračují v útočném pásmu.
     
    41:27
    Ve hře mohl pokračovat Matěj Sebera, Zlín se totiž vyhnul zakázanému uvolnění. Zatím ale cestu k brance hledá bez úspěchu.
     
    42:07
    Jako osamocený voják v bitevním poli se musel cítit Roman Vráblík. Přesto dostal PSG při střídání vlastního týmu pod tlak, což vyústilo v zakázané uvolnění.
     
    42:18
    Další sražená střela skončí v ochranné síti. Autorem byl Roman Vráblík, který po takovém představení určitě získá na střídačce pochvalu.
     
    42:26
    Tentokrát Vráblík zasáhl před sebou postaveného Tomáše Mikúše a ze zlínského kontru téměř vznikla gólová akce. Nejprve rázná rána Suhrady a pak také možnost Mikúše, který bekhendem nahrnul neposedný puk do brankoviště.
     
    43:27
    Do útočného pásma prodloužil přihrávku Štěpán Fryšara, jenže pokračovat nemůže, jelikož jeho kumpáni zamířili na střídačku.
     
    43:58
    Pro dlouhou rozehrávku se rozhodnul David Štich, jenže Martin Hanzl se po kotouči natahoval marně. Třetí třetina bude přece jen taktičtěji svázanější.
     
    44:34
    Jednoduché nahození zvolil Jiří Suhrada a brankář Dominik Hrachovina v lichoběžníku zapojí svou hůl. Motor se snaží něco vymyslet.
     
    45:18
    Gulaš hledal před branku najíždějícího Pecha, ale předávku nezvládl. Od modré pak vůbec nevypálil Martin Bučko.
     
    45:47
    Ve třetí třetině mají zatím České Budějovice obrovský problém s přechodem neutrální zóny, do útočného pásma se ještě prakticky nepodívaly. Důkazem může být další zakázané uvolnění.
     
    46:02
    Do prostoru tří tyči se vešel Bedřich Köhler, protože ale jeho navštívence předcházel ofsajd, píská se. A ke slovu přichází komerční pauza.
     
    46:15
    Netrvalo to dlouho a je tu další ofsajd Zlína. Jan Svoboda nabral kotouč poté, co s ním již útočnou třetinu opustil obránce Jiří Suhrada.
     
    46:38
    Od modré čáry snášel kotouč Suhrada. Puk pak vyplaval do mezikruží, jenže Jan Svoboda ze střední vzdálenosti dokonale našel lapačku Hrachoviny.
     
    46:56
    Domácí tábor se vyhýbá dalšímu technickému přestupku, zakázané uvolnění se nepíská, protože hrát mohl Kristofers Bindulis.
     
    47:28
    Zpracování nezvládl Michal Vondrka a Jakub Ferenc už pak dokončil snadnou práci. Gólmani dlouho nemuseli řešit významnější akci.
     
    47:57
    U modré čáry napružil hůl Jan Dluhoš, materiál ale povolil. Pak se přerušuje kvůli Jana Piskáčka, který schytal nepříjemný zákrok vysokou holí od Štěpána Fryšary. Sudí tento skrytý zákrok přehlédli.
     
    48:11
    Vysokým lobem zkoušel Ondráčka vyslat vpřed Milan Gulaš, nepovedlo se mu ale záměr přetavit v úspěch.
     
    48:33
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Po 661 zápasech ve zlínském dresu se poprvé proti Beranům prosazuje jejich odchovanec Jiří Ondráček. I když jde v uvozovkách pouze o asistenci, může hrát zásadní roli. Nutno ale podotknout, že akci vyšperkoval JAN ŠTENCEL, který si i z pozice obránce poradil jako zkušený mazák. Jako obsazený hráč si puk přetáhl na bekhend a zakončil přes Kašíka do odkryté části brány. Asistence: Jiří Ondráček.
    48:33 Jan ŠTENCEL - 3:4
     
    49:36
    Poslední střelu této sekvence má na svědomí Tomáš Mikúš. Jenže sudí míří k videu. Antonín Jeřábek bude konzultovat některou z předchozích situací.
     
    49:36
    Konzultaci si vyžádal brankový rozhodčí, ale gól v předchozí pasáži skutečně nepadl, o čemž se rozhodlo velmi rychle.
     
    49:55
    Možná trochu zbytečně teď Michal Vondrka zkoušel akci dokončit přihrávkou na Tomana. Kdyby vypálil, měl Kašík daleko větší problémy.
     
    50:31
    V předklonu míří na střídačku Lukáš Pech. Zřejmě rovněž on schytal nějaký ten zásah do obličeje.
     
    50:54
    Rukama rozhazuje Libor Kašík, nepovedla se mu totiž rozehrávka k levému mantinelu a zlobí se, že nezískal větší podporu spoluhráčů.
     
    51:24
    Hned dvojnásobnou šanci dostal Bedřich Köhler. Ani jednou nedorazil do sítě, pak ale vybojoval faul a Zlín má výhodu.
     
    51:59
    K jediné střele v ponechané výhodě sáhnul Tomáš Mikúš. Pálil do nepropustného houští.
     
    51:59
    Po Köhlerově dvojité dorážce neudržel nervy Kristofers Bindulis. Lotyšský zadák oslabuje svůj tým snad v nejméně vhodnou dobu. Schytal dvě minuty za držení.
     
    52:36
    Fořt přenesl hru na Mikúše, který bekhendem trochu na náhodu přehrával do brankoviště. Puk se propašoval kolem pravé tyče až za bránu.
     
    53:02
    Zlín neopustil útočné pásmo na dlouhou dobu. Probíhá ale mela u mantinelu, která sedí více Českým Budějovicím. Výborně to dělá Daniel Voženílek.
     
    53:38
    Až nyní došlo k solidnímu usazení Beranů v útočném pásmu, Jakub Šlahař ani Zdeněk Okál ovšem svými příklepy netrefili zařízení.
     
    53:59
    Hosté v plném počtu.
     
    54:27
    Daleko se domácí nedostali po nepřesné přihrávce Ference. Čas se pomalu vytrácí, za chvíli bude zbývat už jen pět minut.
     
    54:53
    Zpátky na ledě je Kristofers Bindulis. Rozehrávkou vpřed vysunul Gulaše, který ale i vinou mírného háčku nemohl pokračovat.
     
    55:22
    Svou kličku neukočíroval Lukáš Pech, ale puk udržel. Přihrávku poslal na Jana Štencela, který ometl mantinel. Zprava pak střílí Milan Gulaš. Libor Kašík si puk kryje a zahajuje poslední reklamní přestávku.
     
    56:01
    Velkou šanci na vyrovnání měl Suhrada, jenže svým tahem jen procvičil Dominika Hrachovinu. V dnešním utkání předvádí mnohem lepší výkon než v rámci úvodních dvou partií.
     
    56:17
    Fryšara po buly vyhledal Ference, který opět zaměstnal pozornost Dominika Hrachoviny. Budějovice přepínají do obranného módu.
     
    56:51
    Žižka si nevybral dobře, ale Ferenc i dílem náhody dokázal kotouč posunout aspoň za červenou čáru. V útoku už je nicméně Vondrka.
     
    57:24
    O branku se zaseknul Matěj Toman. Jenže Martin Beránek ve středním pásmu přebral kotouč a Zlín se opět do ofenzivy nepodívá.
     
    57:58
    Hlasatel již oznamuje poslední dvě minuty této třetiny. Zhruba ve stejné chvíli proskočil před Kašíka Jiří Ondráček, ale zlínským katem se aspoň pro tuto chvíli nestává.
     
    58:32
    Zlín už může každou chvíli zvažovat odvolání brankáře, jenže momentálně hraje Martin Bučko. Přerušení hry v útočném pásmu by se jistě hodilo.
     
    58:58
    Obrovské štěstí Dominika Hrachoviny! Puk mu propadnul takzvaným teploměrem poté, co zápěstím prudce vypálil Jakub Šlahař. Zastavuje se ovšem o pravou tyč. Zůstává otázkou, zda se Berani k vyrovnání přiblíží ještě jednou.
     
    59:30
    Zbývá třicet vteřin a Berani teprve až nyní mohou odvolat Kašíka.
     
    59:51
    Poslední segment si bude Pavel Sedláček v hlavě přehrávat pořádně dlouho. Před brankou se zjevil jako duch, jenže Hrachovina zůstal klidný a dvojitým zákrokem duel zvládl.
     
    59:51
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:51
    Dnešní utkání sleduje 2582 diváků.
     
    59:52
    Pech zvládl vhazování ke krajnímu mantinelu a Zlín už nesrovná.
     
    Konec zápasu.
     
    Relativně úspěšná druhá třetina dnes domácím nestačila. Motor si ze Zimního stadionu Luďka Čajky odveze kompletní sbírku tří bodů, jelikož ve třetí periodě vsítil rozhodující gól po krásné bekhendové kličce Jan Štencel. Konečný výsledek má hodnotu 3:4. Zlín byl extrémně blízko tomu, aby utkání poslal alespoň do prodloužení. Po střele Jakuba Šlahaře z konce 59. minuty půlka haly vybuchovala nadšením, jenže kotouč se po letmém zásahu Hrachoviny vykutálel na tyč. A když se svým výjezdem před brankoviště neuspěl deset vteřin před koncem ani Pavel Sedláček, bylo jasné, že Motor cenný výsledek uhájí.

    Tabulka Tipsport extraligy se ještě může různě měnit na základě výsledků ostatních zápasů. V této chvíli nicméně Zlín zaujímá 14. místo. Pokud by do konce ligy zůstal na svém, musel by o udržení bojovat v baráži. Motor se zásluhou šesti bodů drží na pohodlné páté pozici.
     
    Statistiky zápasu

    Střely na branku:
    35:31 (10:7 ve 3. tř.)
    Střely mimo: 6:10 (2:3)
    Zblokované střely: 16:15 (7:3)
    Hity: 5:9 (3:1)
    Vhazování: 28/63 : 35/63 (5/16 : 11/16)
    Úspěšnost vhazování: 44 % : 56 % (32 % : 68 %)
    Trestné minuty: 0:4 (0:2)
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (20:05:57)
    Marken.cz

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 22. Fryšara (Šlahař, Ferenc), 24. Jan Svoboda (Hejcman), 30. M. Novotný (Hejcman, Jan Svoboda) – 3. Toman (Holec, Bindulis), 24. Gulaš, 34. Gulaš (Pech), 49. Štencel (J. Ondráček)


    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Suhrada, Žižka, Ferenc, Trška, Gazda, M. Novotný, Dluhoš – Kubiš (A), Fořt (C), T. Mikúš – Šlahař, Fryšara, Okál – Sebera, P. Sedláček, Köhler (A) – Karafiát, Hejcman, Jan Svoboda.
    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Vráblík, Bindulis, Piskáček (A), Bučko, Slováček, Štich, Štencel – Abdul, M. Hanzl, Vondrka – J. Ondráček, Pech (A), Gulaš (C) – Venkrbec, D. Voženílek, Valský – M. Beránek, Toman, Holec.

    Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva – Lederer, Rožánek

    Diváci: 2582
    thejrc.org