Plzeň – Mladá Boleslav 2:4 (kon.) | Kometa Brno – Pardubice 3:2 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
3:2 (3:0, 0:0, 0:2)
HC Dynamo Pardubice
Čtvrtek 16.09.2021, 18:00 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Poslední extraligové zápasy Brna:

    Kometa zahájila sezonu v Karlových Varech, kde v první třetině vedla 2:0, ale ještě do první sirény se skóre měnilo, když nejprve domácí Západočeši srovnali, aby vedení Brňanům vrátil Andrej Kollár. To však bylo ze strany Brna vše, Jiří Černoch vsítil v zápase celkem čtyři branky a Karlovy Vary zápas dovedly do vítězného konce. V domácí premiéře Brňané vlétli na rivala ze Zlína, ač byli po celý zápas mimořádně aktivní, branek se dočkali až v 55. minutě. Ševci však dvoubrankové manko do konce základní hrací doby srovnali a rozhodnout se muselo až v prodloužení, kde výhru Brna trefil Marek Ďaloga. Poslední představení v Mladé Boleslavi však Kometě hrubě nevyšlo, Brňany zradily i jinak dobře sehrané přesilové hry, tentokrát se Holík a spol neprosadili v početní výhodě ani jednou.

    Mladá Boleslav – Brno 5:1

    Brno – Zlín 3:2p

    Karlovy Vary – Brno 4:3
     
    HC Kometa Brno:

    Kometa by ráda napravila dojem z loňské sezony, kdy skončila až na 9. místě po základní části a ve čtvrtfinále nejrychlejším možným způsobem vypadla s pozdějším mistrem z Třince. Klub se snažil přes léto více vyrovnat útočné formace. Ze slovenského Popradu ohlásil návrat pod Špilberk Marcel Haščák, ze slovenské Nitry pak do Brna zamířil také Andrej Kollára. Z finské soutěže se bude snažit mezi modrobílými usadit mladý útočník Michal Krištof a úspěšnou zkoušku má za sebou i kanadský útočník Brandon Magee.

    Také v letošní sezoně se Brno bude opírat o údernou elitní formaci ve složení Martin ZaťovičPetr HolíkPeter Mueller. Kometa musela měnit také defenzívu, do brankoviště za Karla Vejmelku přišel z finské ligy Matej Tomek. Slibnou posilou do defenzívy je i příchod Marka Ďalogy, zkušenosti by pak měl rozdávat Vladimír Roth s Michalem Gulašim. To vše má od letošní sezony nově pod palcem hlavní trenér Jiří Kalous.
     
    Poslední extraligové zápasy Pardubic:

    Pardubice začaly velmi dobře, když v domácím prostředí deklasovali Plzeň. Ve druhém utkání na ledě Mladé Boleslavi předvedli Východočeši velkou mentální sílu, když po dvou třetinách ztráceli 1:3, ale díky skvěle sehrané třetí třetině nakonec slavili další tříbodové vítězství. O neporazitelnost přišli ve druhém domácím utkání, kam zamířila natěšená pražská Sparta.

    Pardubice – Sparta Praha 2:5

    Mladá Boleslav – Pardubice 3:4

    Pardubice – Plzeň 4:0
     
    HC Dynamo Pardubice:

    Pardubický klub vstoupil do druhé sezony pod novým vlastníkem, který se netají vysokými ambicemi a dlouhodobým cílem vrátit Pardubice zpět na špici extraligy. Letos se Pardubice dle toho činily i na hráčském trhu a v předvečer zahájení nové extraligové sezony vyhlásili za cíl medailové umístění. Tým vede z lavičky hlavní trenér Richard Král, kabinu dostal na povel Jakub Nakládal, jenž si získal důvěru spoluhráčů a obdržel kapitánské céčko.

    Jak už jsme zmínili, aktivita Pardubic na hráčském trhu byla vysoká. Do obrany se podařilo Východočechům přivést ze Sparty Jana Košťálka, jenž v loňské sezoně platil za mimořádně produktivní beky. Do defenzívy se hlásí také kanadský zadák Dennis Robertson, který naposledy oblékal dres Bolzana. Bezesporu velkou kvalitu dovedli Pardubičtí do brankoviště, kde bude tři červené tyče střežit pětadvacetiletý Dominik Frodl.

    Pardubice by rády ještě dovedly jednoho kvalitního útočníka, ovšem s výběrem nespěchají a nebrání se pozdějšímu posílení. Zatím se však podařilo domluvit rovněž s bývalým Sparťanem Robertem Říčkou. Z Mladé Boleslavi přišel do týmu David Cienciala a hodně si v Dynamu slibují také od exlibereckého Adama Musila. Nové posily se zatím jeví v dobrém světle, Dynamo za tři extraligové zápasy nastřílelo 10 branek, z toho 3 trefy zaznamenal Říčka, další 2 pak Cienciala. Jednou brankou se pak blýskla další posila a to Marek Hecl. V Dynamu budou věřit, že bude správným směrem pokračovat kariéra nadějného Matěje Blümela, jenž si ve svých 20 letech připsal první start na světovém šampionátu dospělých. V loňské sezoně pak budil respekt soupeřových obran i kanadský útočník Anthony Camara.
     
    BRNO vs. PARDUBICE

    Hezký den z jižní Moravy, kde je na programu již 4. kolo Tipsport extraligy. Do brněnské Winning Group Areny přijíždí celek pardubického Dynama, které má letos ty nejvyšší ambice. Pardubice zatím ze třech zápasů dvakrát slavili vítězství a pod Špilberkem by si rády spravily náladu z úterní porážky se Spartou. Stejný cíl budou mít i domácí borci z Komety Brno. Modrobílí nedokázali na ledě Mladé Boleslavi navázat na první výhru sezony a prohráli 1:5. Kdo bude mít v dnešní předehrávce více důvodu k radosti?
    Prosadí se dnes znovu?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Tomek (Klimeš) – Ďaloga, Bartejs, Kučeřík, R. Holland, Gulaši, D. Mikyska – Zaťovič, P. Holík, Mueller – M. Haščák, Krištof, Vincour – L. Horký, Kollár, R. Pavlík – Mallet, Rákos, Magee – Dočekal.

    HC Dynamo Pardubice: Frodl (Klouček) – Mikuš, Košťálek, Robertson, Nakládal, J. Kolář, Vála – R. Kousal, A. Musil, Camara – Paulovič, Poulíček, Blümel – Říčka, Cienciala, Hecl – Koffer, Anděl, Rohlík.

    Rozhodčí: Hejduk, Hradil – Hynek, Gerát.
     
    Oba celky nastoupily na ledovou plochu a uctily památku minutou ticha legendárního hokejistu Ladislava Lubinu, který nás v tomto týdnu opustil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Hned z kraje zápasu si první zásah připsal Tomek. Po rychlé souhře střílel z mezikruží Musil, ale jeho rána po ledě neuspěla.
     
    00:46
    V krátkém sledu druhá nepovedená rozehrávka Dynama, po zakázaném uvolnění se bude znovu vhazovat po levici Frodla.
     
    01:22
    Po zisku kotouče ve středním pásmu rychle otočil hru směrem na branku Komety Blümel, ovšem jeho zakončení z vrcholu kruhu bylo ztečované do ochranné sítě.
     
    02:29
    Na přihrávku mezi kruhy si sjížděl Magee, jenomže jeho pokus z první doletěl jen do chráničů pardubického obránce.
     
    03:15
    Tentokrát se Pardubice usadily na delší dobu v pásmu, ale kvůli nepřesným přihrávkám Tomka neohrozily.
     
    03:56
    Po ofsajdu na útočné modré Dynama přichází ofsajd na druhé modré čáře. Hra je nyní hodně rozkouskovaná.
     
    04:38
    Prostor ke střele si našel na levém kruhu Blümel, dobrou práci ale odvedl Tomek, který si ohlídal prostor u bližší tyče a ramenem vyrazil.
     
    05:22
    Puk do útočného pásma zavezl Zaťovič a neměl moc možností co s ním. Nakonec ho nahodil na Frodla, jenž vyrazil vyrážečkou do rohu.
     
    06:20
    Velmi tvrdý hit inkasoval za brankou Komety Rohlík, na nějž si vyšlápl Gulaši. Pardubický útočník ale dokázal ještě před úderem najít mezi kruhy Anděla, tomu však puk při zakončení utekl.
     
    06:42
    Další přerušení, tentokrát ve středu hřiště. Puk skončil mezi fotografy.
     
    07:22
    Oba celky se vystřídaly ve snaze zaútočit a ohrozit soupeřova brankáře, ale zatím dominují obrany.
     
    07:46
    To mohl změnit Mueller, který dostal puk do jízdy a zakončoval z pravého kruhu. Frodl si ale vyjel a dokázal vyrážečkou vyrazit.
     
    08:19
    Na druhé straně měl dobrou rychlost Ciencala, jeho pokus k bližší tyči ale neuspěl. Ačkoliv místo tam Tomek trochu měl.
     
    08:57
    Na modré čáře si zpracoval puk Kučeřík a vyslal ho na branku. Těsně před Frodlem tečoval Vincour, bohužel pro Kometu těsně mimo.
     
    09:50
    Do útočného pásma zavezl puk Horký, ale brněnští hokejisté mají potíže dostat se do střeleckých pozic. O puk se bojuje v rohu.
     
    11:01
    Kometa právě vstřelila branku!
    Ve středu hřiště získal puk ALEXANDRE MALLET, který ho zavezl do útočného pásma. Ještě zkoušel křižnou přihrávkou najít na pravém kruhu jednoho ze svých spoluhráčů. To se mu sice nepovedlo, ale štěstí stálo při něm, neboť nešťastně si puk srazil do vlastní branky Paulovič! Bez asistence.
    11:01 Alexandre MALLET - 1:0
     
    11:26
    Kometa právě vstřelila branku!
    Netrvalo dlouho a Kometa přidává druhou branku! Do přečíslení dva na jednoho vyslal Zaťovič svého patáka z útoku Petra Holíka. Ten položil nejen obránce Dynama, ale i Frodla a poté skvělou přihrávkou našel u vzdálenější tyče PETERA MUELLERA, který neměl žádný problém zvýšit vedení. Asistence: Petr Holík a Martin Zaťovič.
    11:26 Peter MUELLER - 2:0
     
    12:03
    Kometa je při chuti, dobrým pohybem se do střelecké pozice dostal Pavlík. Frodl však přišpendlil puk k výstroji.
     
    12:50
    Kousal nestíhal dobruslit svého protihráče a fauloval. Na trestnou lavici jde za hákování a to je první vyloučení dnešního utkání.
     
    13:39
    Kometa sehrála skvělou akci, Mueller našel u vzdálenější tyče Holíka. Ten sice puk neposlal za Frodla ale velmi blízko dorážel Bartejs! Obrana Dynama obstála s těží.
     
    14:35
    Brněnští hokejisté v přesilové hře obstřelují Frodla, ale ten zatím s pomocí obrany odolává dalšímu inkasování.
     
    14:58
    Bartejs při pokusu zakončení z první na modré čáře zlomil hůl a tak se do protiútoku vydal Blümel. Dokázal i zakončit, ale Tomek si prostor u bližší tyče pohlídal.
     
    15:32
    Ve středním pásmu nešťastně podrazil Krištof protihráče a první přesilovku si zahraje i Dynamo.
     
    16:03
    Pardubicím se zatím nedaří udržet se v útočném pásmu. Kometa již dvakrát vyhodila.
     
    16:25
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak domácí se trefují i v oslabení! Rychlý brejk po ztrátě kotouče hostů založil DANIEL RÁKOS. Nejprve přihrával u vzdálenější tyče Kučeříkovi, který neuspěl a Frodl zastavil i dorážku. Bohužel pro něj na další dorážku byl připraven DANIEL RÁKOS, který už puk do branky dostal! Asistence: Radek Kučeřík.
    16:25 Daniel RÁKOS - 3:0
     
    16:25
    Střídání v týmu HC Dynamo Pardubice: ze hřiště odchází Dominik Frodl, přichází Milan Klouček.
     
    16:55
    A mohlo to být o čtyři branky! Znovu se v oslabení Kometa dostala do přečíslení dva na jednoho. Holík našel přesnou přihrávkou u pravé tyče Muellera, jehož vychytal čerstvý Klouček v brance!
     
    17:46
    Domácí hokejisté jsou při chuti. Nakládal půjde navíc na trestnou lavici za držení.
     
    18:50
    V přesilové hře ale mají hokejisté Komety problémy udržet se v útočném pásmu. Až nyní se jim daří kombinovat.
     
    19:26
    Ďaloga od modré čáry nahodil puk na branku a těsně před Kloučkem tečoval Vincour, jenže kotouč skončil vedle branky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina byla poměrně divoká, viděli jsme tři branky a všechny padly do sítě hostů. Kometa byla v prvním dějství o něco lepší, hovoří o tom i poměr střel. Hostující Frodl inkasoval z deseti pokusů tři branky, zatímco Tomek musel zasahovat pouze proti čtyřem střel Dynama. Výsledek je poměrně jednoznačný, ale mohlo to být o čtyři branky. Tento hororový scénář trochu zbrzdil v jasné šanci Muellera Klouček. Pardubice tak mají jednoznačně co napravovat.

    Střely na branku – 10:4.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:31
    Na vrcholku kruhu střílel Camara a Tomek toho moc neviděl, nakonec ale dokázal vyrazit kotouč do bezpečí.
     
    21:15
    Na druhé straně zakládal brejk Ďaloga, ovšem v rozhodující chvíli neposlal přesnou přihrávku a puk skončil v rohu.
     
    22:05
    Na přihrávku zpoza branky si sjel na vrchol levého kruhu Gulaši. Brněnský obránce se opřel do kotouče a vyslal tvrdou střelu. Klouček si však pokryl prostor těsně nad ledem.
     
    22:56
    Individuálně se snažil propracovat do útočného pásma Kollár, to se mu sice povedlo ale zakončit už nedokázal.
     
    23:24
    Kousal neměl moc času a tak jen nahodil puk na Tomka, který ho vyrazil za svoji branku a nedovolil tak dorážku.
     
    23:52
    Dobrou nabídku na ránu z voleje dostal na pravém kruhu Holík. Klouček se bleskově přesunul, ale zasahovat nemusel, neboť puk lízl boční síť.
     
    24:43
    Ďaloga hledal najetého Krištofa za obranou Dynama, ale jeho slovenský spoluhráč dostal přihrávku o pár metrů dále než potřeboval. Jinak by se domácí mladík řítil sám na branku hostů.
     
    25:56
    Mikyska na modré čáře hrál na jistotu a poslal puk na branku. Málem se k zakončení z lepší pozice dostal Horký, ale puk mu přeskočil hůl.
     
    26:32
    Do samostatného úniku se řítil Mallet a mířil nad beton Kloučka, který ho ale skvěle vychytal a poradil si i s následnou dorážkou. Nutno říct, že Klouček výrazně drží Dynamo v zápase.
     
    26:51
    Podobná situace na druhé straně! Camara využil chyby domácí obrany a dostal se do samostatného úniku, jenže jeho zakončení mířilo výrazně nad branku!
     
    27:18
    Tentokrát už musel Tomek zasahovat, ale neměl to tak složité jako v předchozím případě. Nahození Kousala od modré vyrazil vyrážečkou.
     
    28:06
    Přihrávku na vrchol levého kruhu dostal Nakládal, který se opřel do puku ale od reprezentačního zadáka jsme už viděli povedenější pokusy a tak Tomek bez potíží vyrazil.
     
    28:54
    Puk do útočného pásma zavezl Horký a po krátké a šikovné stahovačce ohrozil střelou švihem z mezikruží Kloučka, jenž vyrazil vyrážečkou.
     
    29:33
    Válovo nahození vyrazil Tomek do míst, kde se snažil dorážet Musil. Naštěstí pro něj i obranu Komety nedosáhl hostující útočník na puk, aby dorazil do sítě.
     
    30:01
    Ihned po vhazování v útočném pásmu se ke střele z kruhu dostal Camara. Jeho střelu po ledě ale Tomek viděl a vyrazil betony zpět do hry.
     
    31:03
    Radek Kučeřík ukázal sebevědomí a z vlastní obrany se skrz několik soupeřů protáhl do útočného pásma, kde Kometa kombinuje.
     
    31:48
    Z pobytu v pásmu ale Kometa nic nevytěžila a nyní musí založit útok znovu. Pardubice znovu hrají bez kotouče.
     
    32:43
    Další dobrá šance domácích! Z bodu pro vhazování zakončoval Horký a Klouček jen reflexivně vyrazil těsně mimo pravou tyč!
     
    33:59
    Na vlastní modré čáře získal kotouč Kučeřík, mladý obránce to vzal na sebe a dostal se až do zakončení, které Klouček znovu vyrazil.
     
    34:08
    To však nebylo vše, Klouček musel ještě zasahovat proti dobrému pokusu Hollanda a Pavlíka.
     
    35:32
    Puk na Kloučka nahodil ze středního pásma Vincour, jenže domácí brankář nedopustil žádné komplikace a nechá vhazovat ve vlastním pásmu.
     
    36:12
    Od pravého mantinelu nahodil puk na Tomka Rohlík, ale ani tento pokus neměl moc šancí na úspěch. Poté pálil Hrádek, puk však skončil v ochranné síti po teči.
     
    36:50
    U levé tyče nebezpečně zakončoval Camara, ale Tomek se dostatečně rychle přesunul a dokázal vyrazit!
     
    37:15
    Po jednom ze soubojů v obranném pásmu Dynama míří na trestnou lavici za hákování Mallet.
     
    37:53
    Dynamo drželo puk na hokejkách, ale nedokázalo si vytvořit střeleckou pozici. Kometa se naopak dokázala osvobodit.
     
    38:22
    Rákos navíc dobrým napadáním dokázal pozdržet rozehrávku Pardubic a ušetřit tak sekundy z oslabení.
     
    38:50
    Parádním zákrokem se nyní za potlesku domácích fanoušků prezentoval Tomek, který stáhl pohotovým zákrokem lapačkou ze vzduchu ránu Nakládala.
     
    39:16
    I tentokrát uspěl domácí Tomek! Na pravém kruhu měl dost prostoru k zakončení Camara, ale lapačka brankáře Komety byla rychlejší.
     
    39:27
    Pěkná souhra hostujících hráčů! Útok podpořil z obrany Kolář, který zůstal úplně volný před Tomkem, ovšem ten chytá dnes v pohodě a po rychlém přesunu zastavil kotouč.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé dvacetiminutovce jsme branku neviděli. Kometa měla několik brankových příležitostí, zejména nájezd Malleta mohl skončit brankou. Klouček ovšem předvádí po vystřídání Frodla stoprocentní výkon a výrazně drží Dynamo. Pardubice v závěrečných minutách i díky přesilové hře začaly více ohrožovat Tomka, ale i on dnes ještě neinkasoval a předvedl pár spolehlivých zásahů.

    Střely na branku – 16:17.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:37
    Pardubice byli blízko první radost! Z levého kruhu vyslal nenápadnou střelu Musil a Tomka od inkasování zachránila horní tyč!
     
    40:59
    Po střele Nakládala dorážel před Tomkem Ciencala, ale domácí brankář si v rozkleku poradil a vyrazil kotouč. Nástup do třetiny však mají hosté výborný.
     
    41:38
    Hra se nyní odvíjí hlavně ve středním pásmu, sledujeme poměrně nepřesné rozehrávky z obou obran.
     
    42:45
    Obranu Pardubic aktivně napadal Horký a nechybělo moc, aby se dostal do zakončení.
     
    43:15
    Přihrávku ke vzdálenější tyči dostal Mallet a jen centimetry chyběly od čtvrté domácí branky! Klouček se rychle přesunul a dokázal puk zastavit.
     
    43:51
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hosté se dostávají zpět do zápasu! Rychlost v útočném pásmu měl ROBERT ŘÍČKA, jenž se prezentoval krásnou ránou z vrcholku pravého kruhu. Proti přesné ráně pod horní tyč neměl Tomek moc šancí. Asistence: Jakub Nakládal, Juraj Mikuš.
    43:51 Robert ŘÍČKA - 3:1
     
    44:46
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Velmi podobná situace se opakuje o střídání později! Puk na modré čáře udržel ONDŘEJ VÁLA a on nádherně vymetl s pomocí horní tyče kout domácí branky. V krátkém sledu druhá branka a Dynamo je už na dostřel! Asistence: Lukáš Anděl, Jakub Nakládal.
    44:46 Ondřej VÁLA - 3:2
     
    44:46
    Oddechový čas pro domácí.
     
    45:12
    Odpovědět na povedenou minutu Pardubic se pokusil střelou z levého kruhu Krištof. Mířená střela nad beton nadělala Kloučkovi trochu problémy, ale hostující brankář je nadále stoprocentní.
     
    46:00
    V krátkém sledu druhé zakázané uvolnění Pardubic, vhazovat se bude po levé ruce Kloučka.
     
    46:50
    Paulovič se snažil prosadit individuálně, ale dobrou práci odvedl Bartejs, který ho nepustil přes modrou čáru. Puk ale zůstal na holích Pardubic.
     
    47:49
    Dostatek prostoru pro zakončení dostal v pravém kruhu Haščák. Mířil ke vzdálenější tyči a ačkoliv toho Klouček moc neviděl, tak dokázal zasáhnout.
     
    48:25
    Pardubice se snažily udržet v útočném pásmu, ale do zakončení se tentokrát nedostaly. Kometa se stáhla do obrany.
     
    49:05
    Svou střelu se pokusil skrýt za brusle obránce Petr Holík, ale Klouček zasahovat nemusel, neboť puk skončil nad brankou.
     
    50:06
    Jeden z hostujících hráčů zůstal po střetu se soupeřem ležet poblíž útočné modré čáry. Nešťastně uklouzl a narazil zřejmě hlavou nebo ramenem do kolena soupeře. Naštěstí je však v pořádku a už je na střídačce.
     
    50:49
    Do útočného pásma zavezl puk Rákos a okamžitě střílel na Kloučka. Toho ale dnes takový pokus nepřekvapí, protože puk jasně viděl.
     
    51:35
    A mohlo být vyrovnáno! Od modré čáry nahodil puk na branku Mikuš, Tomek toho moc neviděl a rána hostujícího zadáka se zastavila až na spojnici branky!
     
    52:12
    Po několika odrazech se k puku dostal Rohlík, který zakončoval do poloodkryté branky z pravého kruhu. Naštěstí pro domácí ale branku netrefil.
     
    52:53
    Obrovská komplikace pro Kometu. Luboš Horký vyhodil z vlastního pásma kotouč mimo hrací plochu a míří na trestnou lavici.
     
    53:26
    Kometa dokázala vyhodit kotouč a po opětovném závozu Dynama se puk dostal po odrazu jen k Tomkovi, který raději přerušil hru.
     
    53:56
    Pardubice musely znovu zavést puk do pásma a tentokrát se jim podařilo udržet se na puku. Od modré čáry střílel Ciencala, ale minul.
     
    54:33
    Po chybě Pardubic na útočné modré čáře se vydal do samostatného úniku Zaťovič, který zkusil kličku do backhandu, jenomže Klouček je dnes nejvýraznější postavou Dynama a odmítl další branku!
     
    55:16
    Hra se však poté přestěhovala zpět do obranného pásma Komety. Dobrou práci odvedl Bartejs, který zblokoval střelu a vyhodil puk na zakázané uvolnění.
     
    55:54
    Puk z vrcholku pravého kruhu nastřelil na branku Kousal a vytvořil tím zmatek, před brankou Tomka. Nakonec ale obrana Komety ustála situaci a dostala puk do bezpečí.
     
    56:37
    Kometa znovu nedokázala dostat puk z pásma, čímž se dostává pod tlak. Pardubice ale této chyby tentokrát využít nedokázaly.
     
    57:25
    Dynamo se snaží propracovat se do útočného pásma, ovšem poslední střídání se Kometě podařilo ustát bez potíží.
     
    57:51
    Domácím se navíc podařilo vybojovat vhazování v útočném pásmu, což v tuto chvíli určitě berou všemi deseti.
     
    58:36
    Puk z pásma dokázal vyvést Horký, který pak našel volného Krištofa. Domácí útočník nic nevymýšlel a poslal kotouč na Kloučka, jenž přerušil hru.
     
    58:36
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:45
    Klouček míří na střídačku a Dynamo tak bude hrát v šesti! Navíc hosté drží puk v útočném pásmu.
     
    59:17
    Nebylo jasné, kdo se ujme kotouče mezi kruhy. Nakonec ze souboje vyšel jako vítěz Rákos, který ho poslal na zakázané uvolnění.
     
    59:26
    Na útočné modré čáře zkusil trefit odkrytou branku Krištof a puk minul branku jen o několik centimetrů! Píská se znovu zakázané uvolnění.
     
    59:31
    Tentokrát musel zasahovat Tomek! Ihned po vhazování vystřelil z vrcholku kruhu Říčka a domácí brankář musel být pozorný.
     
    59:38
    Třetí tyčka Pardubic v dnešním zápase! Znovu to byl Říčka, který po vhazování zakončoval a nastřelil břevno domácí branky!
     
    Konec zápasu.
     
    Ačkoliv to po první třetině vypadalo na jednoznačnou záležitost, z utkání bylo velmi napínavé drama! Kometa měla i za vedení 3:0 několik gólových příležitostí a pravděpodobně by už dokráčela do mnohem klidnějšího vítězství. Ovšem Milan Klouček předvedl skvělý výkon a byl právem vyhlášen nejlepším hráčem Pardubic. Dynamo se zvedlo zhruba od poloviny zápasu a ve třetí třetině přidalo i kýžené branky. Nakonec ale zůstalo jen u snížení, ačkoliv několikrát byly Pardubice velmi blízko.

    Střely na branku: 25:27. (20:33:22)
    Marken.cz

    Ondřej Krásný

    Branky a nahrávky: 12. Mallet, 12. Mueller (P. Holík, Zaťovič), 17. Rákos (Kučeřík) – 44. Říčka (Nakládal, Mikuš), 45. Vála (Anděl, Nakládal)


    HC Kometa Brno: Tomek (Klimeš) – Ďaloga, Bartejs, Kučeřík, R. Holland, Gulaši, D. Mikyska – Zaťovič, P. Holík, Mueller – M. Haščák, Krištof, Vincour – L. Horký, Kollár, R. Pavlík – Mallet, Rákos, Magee – Dočekal.
    HC Dynamo Pardubice: Frodl (17. Klouček) – Mikuš, Košťálek, Robertson, Nakládal, J. Kolář, Vála – R. Kousal, A. Musil, Camara – Paulovič, Poulíček, Blümel – Říčka, Cienciala, Hecl – Koffer, Anděl, Rohlík.

    Rozhodčí: Hejduk, Hradil – Hynek, Gerát
    thejrc.org