Jihlava – Mountfield HK 4:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Sparta 5:4 (4:3 po s.n.) | Hvězda Praha – PZ Kladno 8:0 (kon.)
Technika Brno – Tábor 3:1 (kon.) | Třemošná – Plzeň 0:7 (kon.) | Mladá Boleslav – Chomutov 5:3 (kon.)
Motor ČB – Kobra 7:1 (kon.) | Kometa Brno – HK MD Šumperk 2:4 (kon.) | Třinec – Zlín 10:3 (kon.)
HC Litvínov – K. Vary 4:6 (kon.) | Poruba – Vsetín 6:2 (kon.) | Kladno – Liberec 2:8 (kon.)
Vítkovice – Olomouc 3:1 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
7:1 (2:1, 3:0, 2:0)
HC Kobra Praha
Sobota 18.09.2021, 13:00Extraliga dorostu • Skupina Střed
Partner:
     
    Utkání je za námi. Po první třetině bylo výsledkově vyrovnané, nicméně poté Motor přidal na efektivitě a utkání se otáčelo jasným směrem. Českobudějovičtí dorostenci tak do tabulky zapisují po sedmi vstřelených gólech tři body. (15:07:21)
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Poslední dvacetiminutovka se blíží ke svému konci, zřejmě se dohraje ve středním pásmu, kde se ještě snaží oba týmy kotouč vybojovat.
     
    58:39
    Vojtěch Aulický nebyl vůbec daleko od své druhé branky v tomto utkání. Aulický byl blízko branky, měl kotouč na bekhendu. Zkusil to po ledě, nicméně Simon včas zaklekl a Aulického pokus dostal mimo nebezpečí.
     
    57:34
    Leinweber to zkusil ze stejného místa jako před chvílí jeho spoluhráč. Ani tento pokus ale nakonec nemířil mezi tři tyče a Cinka i tentokrát může být v klidu.
     
    56:10
    Filip Seidler, kapitán hostujícího celku, se dostal ke kotouči na modré čáře. Poté zkusil ze zápěstí zamířit do horních pater branky. Cinka ale k zásahu nepřinutil, neboť Seidlerův pokus míří jen nad horní tyčku.
     
    54:36
    Přesilovková formace Pražanů kombinovala v útočném pásmu, nakonec se dostala ke střele z pravého kruhu. Odtud však střela končí jen těsně mimo tyčku, Cinka tak zasahovat nemusí.
     
    53:43
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Postl – 2 min., hrubost).
     
    52:31
    Českobudějovičtí se držejí v pásmu a zkoušejí se dostat skrze kombinaci k osmé brance.
     
    51:30
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Routa – 2 min., podrážení).
     
    50:43
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Netrvalo to vůbec dlouho a vzápětí je tu druhá branka. Tentokrát se mezi přesné střelce tohoto utkání prosazuje z dálky DOMINIK VACHUN. Asistence: David Hohenberger.
     
    50:05
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Pětibrankový náskok je na světě. VIKTOR KOTALÍK přijel k brankovišti, kde si dobře našel kotouč. Poté jej nekompromisně posílá pod horní tyč a kompletuje tak hattrick! Asistence: Tomáš Strnad, David Hohenberger.
     
    48:32
    Na ledové ploše v uplynulých okamžicích toho není příliš k vidění. Ani jeden z týmů se nemůže dostat a usadit v pásmu. Puk v držení má ale přeci jen o něco českobudějovický celek.
     
    46:33
    Českobudějovičtí navazují na svou předchozí aktivitu a i nyní se snaží obstřeloval hostujícího gólmana. Uvidíme, zda z toho opět vytěží přesnou trefu.
     
    45:52
    Příhoda se snažil obhodit protihráče a vydat se do útočného pásma, to mu ale nevyšlo. Domácí bek totiž kotouč zachytil a neměl problém s tím jej následně rozehrát, čímž začal naopak útočnou akci Motoru.
     
    44:02
    Českobudějovičtí se nastěhovali do útočného pásma. Poté na Simona vylétla střela od modré čáry. Tu přažský gólman ale už drží v rukavici. Bude se tak vhazovat po jeho levé ruce.
     
    42:59
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Příhoda – 2 min., faul kolenem).
     
    42:38
    Obraz této přesilové hry byl po celou dobu stejný. Povětšinou se Kobra držela v pásmu, žádnou nebezpečnou střelu ji to ovšem nevyneslo. Hohenberger je zpět na ledě a rovnou se zapojuje do obranné hry svého celku.
     
    41:38
    Kobra se sice držela v pásmu, ale nedokázala se dostat ke kombinaci. Tu totiž zhatili českobudějovičtí hokejisté, kteří záhy kotouč vyhazují až k soupeřově svatyni.
     
    40:38
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Hohenberger – 2 min., sekání).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou prostřední dvacetiminutovku. V ní už byla převaha domácích zřetelná. Motor se trefil třikrát a v celkovém součtu vede již o čtyři branky. Uvidíme, zda se Kobře podaří zápas alespoň zdramatizovat.

    Třetí třetina začne přibližně v 14:37.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:35
    Motor už je v plném počtu, Dominik Vachun se vrátil na střídačku. Českobudějovičtí se tak drželi v pásmu a dostali se ke střele z kruhu. Tu však Simon bez větších problému kryje.
     
    38:15
    Motor utekl do protiútoku dva na jednoho. Viktor Kotalík najel s kotoučem do útočného pásma, kde poslal puk na vzdálenější tyč, kam sjížděl Samuel Drančák. Ten se dostal až k puku a zakončoval, nicméně Simon se přemístil a celou situaci zvládl.
     
    37:35
    Kobra se ihned na začátku přesilové hry udržela v pásmu a vyprodukovala střelu od modré čáry. Tu Cinka viděl na poslední chvíli, přesto ji stihl na svém rameni podržet a nepropustil kotouč za svá záda.
     
    37:13
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Vachun – 2 min., nedovolené bránění).
     
    36:43
    Václav Hřídel jel společně s protihráčem do brejku. Právě Hřídel dostal nahrávku a poté ještě kotouč vracel. Nicméně tato přihrávka již neprošla a z tohoto úniku nic nebude.
     
    34:25
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor zužitkoval svůj tlak a raduje se z páté branky. Matyáš Humeník poslal dobrou žabičku na najíždějícího VOJTĚCHA AULICKÉHO. Ten pak z první posílá kotouč až za brankovou čáru, Simon na puk těsně nestačil. Asistence: Matyáš Humeník.
     
    33:18
    Ani jeden z týmů nevyužil většího prostoru na ledě. Motor k tomu měl o něco blíže, v posledních minutách je rozhodně aktivnějším celkem, Cinka ve své brance nemá příliš práce.
     
    32:27
    Martin Willmann stál připravený na modré čáře. Dostal kotouč ihned po vhazování a zkusil své štěstí z nápřahu. Jeho pokus letěl na branku, skončil ale jen v místech, kam se stihl brankář Simon přemístit.
     
    31:18
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Mack – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Lukeš – 2 min., hrubost).
     
    30:42
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Českobudějovičtí se radují, jdou totiž do tříbrankového náskoku. Lukáš Kubík poslal kotouč na TOMÁŠE STRNADA, který se trefil naprosto přesně – 4:1. Asistence: Lukáš Kubík.
     
    29:34
    Českobudějovičtí chtěli do pásma, po nepřesné přihrávce se ale dostává ke kotouči Štefan Judiak. Ten se chtěl následně prosmýknout až do zakončení, ovšem domácí se vrátili a střelu mu znemožnili.
     
    28:14
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Českobudějovičtí byli nastěhováni v pásmu tak dlouho, až se prosadili. Mezi přesné střelce se dnes podruhé zapisuje VIKTOR KOTALÍK. Asistence: Tomáš Strnad, Samuel Drančák.
     
    27:43
    V uplynulých okamžicích jsme neviděli žádnou šanci, která by ohrožovala branku. V pásmu se ale nyní o něco více drží Motor, Simona však k zákroku zatím nedonutil.
     
    26:24
    Kobra se zatím nemůže dostat do útočného pásma. Nyní její snažení ztroskotalo na Humeníkovi, který puk zachytil ve středním pásmu a obratem ho posílá zpět na branku soupeře.
     
    25:17
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Lukáš – 2 min., hákování).
     
    24:53
    Na ledové ploše stále vidíme útočící domácí celek. Nyní se snažil šikovně prostrčit přihrávku Tomáš Lukeš na spoluhráče, který stál zcela sám osamocen na vzdálenější tyči. Přihrávka ale byla na poslední chvíli zblokována.
     
    23:43
    Domácí Motor se stále drží v útočném pásmu. Zatím se mu ale přesilovou hru proměnit v branku nepodařilo. Uvidíme, zda se dočká a vezme si zpět své dvoubrankové vedení.
     
    22:57
    Gregořek se ocitl na levém kruhu z brankářova pohledu. Byl ale v těžké pozici, musel se s kotoučem otočil a pak se pokoušel o zacílení branku. V tomu mu ale puk sebral jeden z pozorných obránců hostujícího celku.
     
    21:58
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Leinweber.
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Seidler – osobní trest na 10 min., nesportovní chování).
     
    21:32
    Domácí hokejisté se drželi až do teď v útočném pásmu, Simon musel dávat pozor a vytáhnout pár zákroků. Kobra ale tuto situaci ustála bez úhony a už otáčí skóre na opačnou stranu ledové plochy.
     
    20:20
    Českobudějovičtí začali třetinu velmi aktivně a snaží se vzít si dvoubrankové vedení zpět. Nyní měl Dominik Postl vemli dobrou šanci, když se zjevil sám před brankářem a s kotoučem na holi. Jeho pokus nebyl vůbec špatný, ale Simon se přemístil a stihl včas zakročit.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Druhá perioda začne přibližně v 13:47.
     
    První třetina končí. Motor z ní odejde s jednobrankovým náskokem. Přeci jen to byli právě Českobudějovičtí, kdo měl o něco více nebezpečnějších šancí. Branku mohl po rychlé přihráce zpoza branky přidat Drančák a druhou trefu pak mohl zapsat Humeník. Ani Pražané ale nejsou v zakončení bezzubí a dokáží si vytvořit šanci.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:10
    V poslední minutě se zatím drží v útočném pásmu Kobra. Uvidíme, zda se ji podaří vymyslet ještě nějakou nebezpečnou střelu.
     
    18:17
    Kobra právě vstřelila branku!
    A vidíme branku také na opačné straně ledové plochy, rychlá odpověď hokejistů z Braníku. Matěj Fáber dostal kotouč na domácího brankáře. S touto střelou si Cinka poradil. Na následnou dorážku od ŠTEFANA JUDIAKA už ale nestačil. Asistence: Matěj Fáber.
     
    17:12
    Samuel Drančák si klepl o přihrávku a hned se vydal do prostoru mezi kruhy. Tam se pak k němu také snesl kotouč. Drančák mířil do horních pater branky, nicméně horní tyčku přestřelil. Hra pokračuje.
     
    15:02
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme tu další branku. Tomáš Lukeš vystřelil od modré čáry, načež se kotouč dostal až na hůl MATYÁŠE HUMENÍKA, jenž stál kousek od brankoviště. Odtud pak ale puk pohotově doklepl za Simonova záda. Asistence: Lukáš Váňa, Tomáš Lukeš.
     
    14:32
    Vojtěch Aulický zachytil kotouč na útočné modré čáře, a tak se domácí mohou ještě pokusit o útočnou akci.
     
    13:43
    Gregořek jel s kotoučem ve středním pásmu, načež kotouč nahodil. Simon jej zachytil do lapačky a následně také stihl rozehrát na své spoluhráče, Kobra tak šetří čas, který ještě z oslabení zbývá.
     
    12:32
    Českobudějovičtí se dlouho drželi pouze v rohu útočné plochy, pak ale přišla rychlá kombinace. Kotouč se zpoza branky dostal až na Humeníka, a ten to zkusil z první. Pokus to byl dobrý, nicméně letěl jen doprostřed branky. Tam už byl připravený Simon.
     
    11:59
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Palaščák – 2 min., hákování).
     
    10:27
    Je za námi polovina první třetina. Mezitím Hřídel zkoušel poslat v útočném pásmu křižnou přihrávku na opačný kruh. Tam jej ale zablokoval domácí hráč, který puk vychýlil z původní trajektorie. Nicméně Kobra se stále drž v pásmu.
     
    09:28
    Vojtěch Příhoda nabral dobrou rychlost a jel rovnou proti třem domácím hráčům, přesto se mu podařilo vystřelit. Jeho pokus ale Cink sledoval a následně také bez větších problémů vyrazil do rohu ledové plochy.
     
    08:43
    Napodruhé už ale musel Cink vytáhnout o něco složitější zákrok. Letěl na něj kotouč ihned po vhazování. A poradil si. Puk vyrazil mimo nebezpečí.
     
    08:34
    Po delší době si na kotouč sáhne také českobudějovický strážce svatyně. Nyní mu navíc pomohla defenziva, kdy se nakonec kotouč k Cinkovi spíše jen doklouzal.
     
    07:43
    Tomáš Lukeš zachytil soupeřovu rozehrávku hned za brankou, načež zkoušel puk propasírovat až před brankoviště, kde na přihrávku čekal jeden z jeho spoluhráčů. Kobra se ubránila.
     
    06:54
    Ani v téhle přesilové hře nebyli hosté příliš nebezpeční. Do útočného pásma se téměř nedostali, Cinka v domácí brance zatím nemá příliš práce, až na jeden zákrok.
     
    06:32
    O kotouč se nyní bojovalo ve středním pásmu. Už to vypadalo, že do akce půjde Motor, ovšem po nepřesné přihrávce se kotouč stěhuje na soupeřovu hůl.
     
    05:34
    Matyáš Humeník dostal přihrávku na modrou. Odtud pak zkusil vystřelit z nápřahu. Jeho pokus ještě zablokoval clonící hráč, a tak pro Simona nebyl problém klouzající kotouč dostat mimo dosah domácích.
     
    04:54
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Vachun – 2 min., vražení na hrazení).
     
    04:52
    Dominik Vachun se nyní stihl vrátit společně s hostujícím útočníkem a zamezil tak nastupující soupeřově šanci.
     
    03:52
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme tu první branku, raduje se českobudějovická střídačka. V brankovišti nastala nepřehledná situace, v ní se pak nejlépe zorientoval VIKTOR KOTALÍK, který pohotově puk dotlačil za brankovou čáru – 1:0. Bez asistence.
     
    03:29
    Stanko dostal kotouč na modrou čáru poté, co jej dostal jeden z domácích ze souboje u mantinelu. Stankův následný pokus se ale zastavil jen o bránícího hráče.
     
    02:48
    Českobudějovičtí nyní zahráli dobře. Dostali se do útočného pásma a navíc zkoušeli ohrozit Simona v hostující svatyni. Ten ale odolal. Motor tak navíc ukrojil cenné sekundy z oslabení.
     
    01:53
    Vidíme první přesilovou hru a hosté už jsou nastěhováni v útoku. Nyní to od modré vůbec ne špatnou střelou zkusil Tadeáš Mack. Jeho pokus ale za brankovou čáru neprošel, zastavil se až o vyrážečku Davida Cinka.
     
    01:32
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Strnad – 2 min., krosček).
     
    01:01
    Záhy ale vidíme první střelu! Hostující celek se dostal do rychlého protiútoku. Zde pak musel domácí gólman zasáhnut proti střele zblízka. To se mu za pomoci pravého betonu podařilo.
     
    00:49
    Kobra kotouč soupeři sebrala při dobré obranné činnosti. Pak ale jeden z pražských hráčů posílá nepřesnou přihrávku, a ta končí až na zakázaném uvolnění.
     
    00:34
    Jako první se do pásma dostala Kobra, nicméně zde se dlouho nezdržela. Následně domácí převrací hru na opačnou stranu ledové plochy. Uvidíme, zda se dočkáme první střely.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Motor České Budějovice: Pytel (Cinka) – Lukáš, Kubík, Bednařík, Willmann, Váňa, Vachun, Gregořek – Hohenberger, Aulický, Kotalík, Řimnáč, Strnad, Humeník, Lukeš, Postl, Hoch, Drančák

    HC Kobra Praha: Simon (Bašta) – Mack, Mráz, Cibulka, Nácovský, Seidler, Stanko – Jáchym, Leinweber, Kovář, Palaščák, Fáber, Routa, Hřídel, Příhoda, Uhlík, Judiak, Štěpánek

    Rozhodčí: Trnka – Bělohlav, Zíka.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 4. Kotalík, 16. Humeník (Váňa, Lukeš), 29. Kotalík (Strnad, Drančák), 31. Strnad (Kubík), 35. Aulický (Humeník), 51. Kotalík (Strnad, Hohenberger), 51. Vachun (Hohenberger) – 19. Judiak (Fáber)


    Banes Motor České Budějovice: Cinka (Pytel) – Lukáš, Kubík, Bednařík, Willmann, Váňa, Vachun, Gregořek – Hohenberger, Aulický, Kotalík, Řimnáč, Strnad, Humeník, Lukeš, Postl, Hoch, Drančák
    HC Kobra Praha: Simon (Bašta) – Mack, Mráz, Cibulka, Nácovský, Seidler, Stanko – Jáchym, Leinweber, Kovář, Palaščák, Fáber, Routa, Hřídel, Příhoda, Uhlík, Judiak, Štěpánek

    Rozhodčí: Trnka – Bělohlav, Zíka
    thejrc.org