Česko – Itálie 6:2 (kon.)
konec
Česko
6:2 (2:1, 4:1)
Itálie
Sobota 18.09.2021, 20:15 • Pala Bolino, Roccaraso (Itálie) • Mistrovství světa v inline hokeji • Semifinále
Partner:
     
    To byla jízda! Češi se totiž opět radují z postupu do finále. Vyrovnaný duel zlomili v rozmezí 33. a 34. minuty, kdy Italům zasadili dva důležité údery, ze kterých se už soupeř nedokázal oklepat. Po výhře 6:2 si tak český tým zítra zahraje finále s Kanadou. (21:32:58)
     
    Konec zápasu.
     
    39:47
    Mazzarol ještě propagačně otestoval Brabce, ale to už nic nemění na tom, že Češi půjdou zase do finále!
     
    39:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    A teď už je opravdu hotovo. MARTIN FIALA získal na polovině kotouč a dovezl jej pohodlně až do prázdné italské branky. Asistence: Aleš Chamrád.
     
    38:20
    Italové to ještě zkouší. Mai prchá z branky a půjdou do hry v pěti.
     
    37:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    A tato přesilovka zasadila Itálii pátý úder. Je pravděpodobně rozhodnuto o postupujícím. JAKUB BERNAD se dobře zorientoval v brankovišti, kde poskakoval neposedný kotouč a z voleje jej napálil do italské branky.
     
    37:30
    Dobrá kombinace a taky přesná přihrávka z levé strany na Martina Fialu. Tomu ale rána nesedla a Mattia Mai ji našel v lapačce.
     
    36:59
    Cik nastřeloval před branku, kam si sjel na teč Andrýsek. Italové ale nedokázal následně získat kotouč a Češi pokračují ve hře.
     
    36:22
    Na hřiště směřuje Lukáš Novák, Jakub Cik, Jan Andrýsek a Martin Fiala. Tohle bude české komando na přesilovce, které určitě bude chtít hrát s kotoučem a nenechat soupeři možnost útočného výpadu.
     
    36:22
    Italové reagují oddechovým časem.
     
    36:22
    Tohle hraje Čechům do karet. Patrick Mazzarol totiž fauloval a Italové zase budou mít o jednoho hráče méně.
     
    36:13
    Pavel Strýček předvedl obětavou defenzivní práci a zblokoval dvě nebezpečné přihrávky před branku.
     
    35:37
    Až Fialova rána z levé strany mohla ohrozit Maie, ale byla vysoko sražena a Italové už v plném počtu si mohou oddechnout.
     
    35:07
    Češi kombinují na soupeřově polovině a šetří i čas.
     
    33:32
    A dokonce je Čechům k dispozici přesilovka, když agresivní napadání Itálie dospělo až k faulu. Francesco Campulla putuje na trestnou za podrážení.
     
    33:22
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tohle Češi potřebovali jako sůl. Dvě slepené branky zřejmě otupí nebezpečnou Itálii. JAKUB CIK z levé strany projel do prostoru kruhů a střelou pod vyrážečku Maie zvyšuje na 4:2! Asistence: Marek Loskot.
     
    32:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    Teď už to vyšlo a poprvé na šampionátu skóruje KAMIL SKÁCEL. Ten byl připraven na dorážku, když střílel Patrik Šebek a okamžitě kotouč nacpal zpět na branku, kdy už Mai nestihl reagovat. Asistence: Patrik Šebek.
     
    32:46
    Z nepřehledné situace vzešla málem třetí česká branka. Jakub Cik si totiž nabral kotouč za brankou na čepel a lakrosově jej tlačil do branky. Mai si musí oddechnout, protože tento moment mohl být klíčový.
     
    32:03
    Češi získali zpět kotouč a nyní oni vymýšlejí, jak dostat soupeře na kolena.
     
    31:00
    Hra se uklidnila a tempo opadlo. S přibývajícím časem se zvyšuje i napětí. Nikdo nechce propadnout a nabídnou šanci soupeři.
     
    28:40
    Patrik Šebek dostal kousek prostoru a už zase bylo zle Italům. Mai ale zásahl, aniž by věděl jak a dlouho hledal, kde se nachází kotouč.
     
    27:48
    Italský kapitán Vendrame drží kotouč za vlastní brankou a nikam se nežene. Čeká na vhodnou příležitost k založení útoku.
     
    26:54
    A zase Loskot, který zatápí Italům. Tentokrát si prohodil kotouč do brankoviště a už jej cpal do branky, kde ale nechal Mai svůj beton.
     
    26:30
    Marek Loskot hřištěm probruslil a Mattia Maie trefil tvrdě do masky. Sudí přerušují hru a Mai si na střídačce musí opravit svou helmu.
     
    25:38
    Sudí to vymysleli po svém a jak Ederleho tak i Bernada posílají na trestnou lavici za hrubost.
     
    25:38
    Bernad byl zřejmě faulován před brankou a ztratil i helmu. Fiala už mohl následně střílet do odkryté branky, jenže sudí akci zastavil a nedovolil Čechům pokračovat v akci.
     
    24:50
    Už se zase hraje a na hrací ploše je velmi rušno. Češi okupují soupeřovu polovinu a taky nyní vítězí v osobních soubojích. Soupeři nic nedarují a ihned chtějí získat zpět své vedení.
     
    24:21
    Itálie právě vstřelila branku!
    Je srovnáno, ale tohle nebylo úplně podle pravidel. Po jednom souboji před italskou brankou totiž stále leží Jakub Novák, v rohu se těžko zvedá Kamil Skácel. Sudí ale hru nechali běžet dál a Italové šli do přečíslení proti dvěma obráncům Česka. To využil přesnou střelou nad Brabcovo rameno TOBIA VENDRAME. Asistence: Matteo Carlo Francon.
     
    23:30
    Martin Fiala zase projel italskou obranou, ale ani teď neměl pohodlnou pozici k zakončení.
     
    23:06
    Je to dobré. Češi už jsou v plném počtu.
     
    22:53
    A tu možnost měl teď Alessio Lettera, který po křížném pasu od Andrea Delfina ihned pálil. Daniel Brabec se bleskurychle přemístil.
     
    22:15
    Přes obětavé obránce Strýčka a Andrýska puk neprošel přes brankoviště. Italové zatím hledají, kudy by získali výhodnou pozici.
     
    21:34
    Po nebezpečné teči před brankou musel Brabec rychle reagovat a vyšlo mu to. Češi pak velmi chytře vyhodili, až musel puk rukavicí zakrýt Mai a přerušit hru.
     
    21:06
    Vyloučení v týmu Česko (Petr Školoud – 2 min, hákování).
     
    20:38
    Po průniku Bernad na druhé straně dostal italský brankář bruslí do masky, kterou následně ztratil a bude se muset přerušovat.
     
    20:24
    Alessio Lettera získal puk na polovině a mířil rovnou na Brabce, který si první zásah druhé půlky pohlídal.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    Úvodních dvacet minut přineslo parádní inline hokej. Úvod, jak už několikrát na turnaji, tak vyšel českému týmu, který se nastartoval k dalším příležitostem. Branka Šebka ze 2. minuty Čechům značně pomohla a Mai musel prokázat své kvality, aby udržel Itálii ve hře. Té se dokonce povedlo i vyrovnat, když ve 14. minutě Itálům vyšla kombinace na útočné polovině. Jenže Češi se nechali zaskočit a ani ne o dvě minuty později už zase vedli po gólu Školouda.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    19:55
    Pět vteřin před koncem bylo pořádně horko v Brabcově brankovišti, kam se odrazil kotouč po neúspěšné přihrávce Vendrameho a český brankář jen s vypětím všech sil ustrážil svou pozici!
     
    18:19
    Marek Loskot zase chytře hledal spoluhráče přes brankoviště. Nikdo tam ale nebyl, ale pozorný zůstal Petr Školoud, který to pak zkusil z otočky. Trefil ale jen zadní mantinel.
     
    17:30
    Češi kontrolují hru a nepůjčují v poslední okamžiky soupeři kotouč. První polovinu chtějí jistě uzavřít s vedením.
     
    15:55
    Martin Fiala se nacpal před obránce a už byl před italskou brankou, ale zakončení mu znemožnil drobný háček zezadu, který sudí přehlédl.
     
    15:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    Radost Itálii dlouho nevydržela, protože Češi rychle odpovídají. U české střídačky dobře zakombinoval Šebek s Loskotem a vyřadili obránce. Loskot se pak dostal do situace, kdy si mohl vybírat, koho vyzve ke skórování a vybral si PETRA ŠKOLOUDA, jenž připraven u levé tyče pověsil nad Maie. Asistence: Marek Loskot.
     
    13:40
    Itálie právě vstřelila branku!
    Je srovnáno a osazenstvo v Pala Bolino se postavilo na nohy. EMANUELE BANCHERO stál připraven na rychlou střelu z levého kruhu, proti které se Brabec nestihl přemístit. Asistence: Andrea Delfino.
     
    13:02
    Andrea Delfino v oslabení zkusil přelstít Brabce z levé strany, ale neuspěl. O něco blíže byl aktivní Martin Fiala, jenže Mai byl také úspěšnější a stav se nemění.
     
    12:28
    Po jednom na každé straně se bude zase vylučovat. Po souboji v rohu za italskou brankou putuje na trestnou Pavel Strýček za český tým a Pietro Ederle za Itálii.
     
    12:13
    Ke střele se po několika přihrávkách odhodlal Martin Fiala, aby protáhl Maie. Z toho ale mohli zahrozit Italové, kteří nezvládli přesně zakombinovat. A tak se hra zase rychle otočila, když u pravé tyče stál znovu nachystaný Fiala, ale ani tentokrát neprostřelil Maie.
     
    10:37
    Vylučuje se a do přesilovky půjdou Češi, kteří mohou zvýšit vedení. Pykat bude Riccardo Dal Ben za sekání.
     
    09:56
    Italský brankář Mattia Mai po souboji s českým hráčem v brankovišti zůstal ležet a přerušuje se hra.
     
    09:36
    Šebek na Loskota a ten ještě na Školouda, který už si položil brankáře Itálie a chtěl přehodit jeho beton. Ten se ale zázračně odlepil a zastavil kotouč směřující do branky.
     
    08:48
    Češi si berou oddechový čas a trenér Martin Mecera týmu udává čerstvé taktické pokyny.
     
    08:48
    Horko bylo i na druhé straně. Jakub Bernad obkroužil branku a Mattia Mai se na poslední chvíli přesouval k tyči. Čeští hráči už skoro zvedali ruce, ale kotouč nakonec přešel jen po brankové čáře a nedostal se za ni. Z další akce už raději Mai přerušil hru po svém zákroku.
     
    08:23
    Z druhé strany to zkusil Matteo Rossetto, ale zase se ukázal Brabec.
     
    07:16
    Teď už skutečně zahrozil Tobia Vendrame. Měl velmi dobrou rychlost a dostal se až mezi kruhy, kde měl dobrou střeleckou pozici. Špatná nebyla ani jeho rána, který mířila do horního rohu, jenže Češi mají Brabce, který tento prostor ucpal ramenem.
     
    06:33
    Alessio Lettera nepřešel přes Marka Loskota, který se stáhnul dolů.
     
    05:53
    Pietro Ederle byl sice odvážnější, ale nepřesný. Brabec nemusel vůbec na střelu reagovat. Italové to budou mít složité.
     
    05:03
    Vendrame nabral rychlost, ale neměl prostor, kudy by mohl směřovat k Brabcově brance. Hru tak otáčí zpět a Italové začnou zase od své branky.
     
    04:20
    Češi se vrací k vlastní brance. Hrát nyní mohou v klidu a nikam se nemusejí hnát.
     
    02:50
    Mazzarol otestoval pozornost Brabce, který jistě zasahuje. Češi ihned vyrazili do protiútoku, ale pas před branku neprošel přes italského obránce.
     
    01:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    To je parádní nástup. Češi si schovali svou údernou čtveřici až na druhé střídání a vyplatilo se. Marek Loskot hledal před brankou PATRIKA ŠEBKA, který dokázal protlačit puk v brankovišti za Mattiu Maie. Asistence: Marek Loskot.
     
    00:59
    Italové se schovali za českou obranu při vlastní rozehrávce a chtěli využít volného prostoru. Jenže z toho vznikla šance českého týmu, když Aleš Chamrád střílel z vrcholu levého kruhu. Mai vytlačil kotouč ramenem.
     
    00:05
    Češi získali úvodní vhazování a překvapivě nenasazují nejúdernější čtveřici. Zřejmě taktický tah hned na začátku zápasu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Prvním jistým finalistou šampionátu je Kanada, která porazila Španělsko těsně 1:0. Kdo bude druhým finalistou? To zjistíme již brzy.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Brabec (Mahdal) – Chamrád, Cik, Strýček, Bernad, Školoud, Skácel, Andrýsek, Šebek, Fiala, Loskot, Novák L., Novák J.

    Itálie: Mai (Laner) – Calore, Delfino, Ustignani, Ederle, Banchero, Vendrame, Campulla, Rossetto, Francon, Lettera, Mazzarol, Dal Ben.
     
    Češi nadále na mistrovství světa 2021 neznají přemožitele. Po výhrách ve skupině nad Kolumbií 4:0, nad Švýcarskem 8:3 a Španělskem 2:1 po prodloužení dokázali vyřadit i Slovensko ve čtvrtfinále 5:0. Semifinále ale bude nelehký boj. Čechům se totiž postaví domácí Italové, kteří vyřadili Kolumbii. Itálie podává na šampionátu zatím nevyrovnané výkony, ale domácí prostředí jim jistě pomůže a vyřazovací boje ukážou, jak na tom skutečně jsou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    David Šimon

    Branky a nahrávky: 2. Šebek (Loskot), 16. Školoud (Loskot), 33. Skácel (Šebek), 34. Cik (Loskot), 38. Bernad, 40. Fiala (Chamrád) – 14. Banchero (Delfino), 25. Vendrame (Francon)


    Česko: Brabec (Mahdal) – Chamrád, Cik, Strýček, Bernad, Školoud, Skácel, Andrýsek, Šebek, Fiala, Loskot, Novák L., Novák J.
    Itálie: Mai (Laner) – Calore, Delfino, Ustignani, Ederle, Banchero, Vendrame, Campulla, Rossetto, Francon, Lettera, Mazzarol, Dal Ben
    thejrc.org