Mallorca – Villarreal 0:0 (kon.) | Real Sociedad – Sevilla 0:0 (kon.) | Real Betis – Espanyol 2:2 (kon.)
Valencia – Real Madrid 1:2 (kon.)
konec
Valencia CF
1:2 (0:0)
Real Madrid
Neděle 19.09.2021, 21:00 • Estadio de Mestalla (Valencia) • Španělská LaLiga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:07:20)
     
    Fotbalisté Realu Madrid ve šlágru 5. kola španělské La Ligy zvítězili, po obrovském dramatu v závěru, na půdě Valencie 2:1 a udržují ligovou neporazitelnost.

    První poločas skončil bez branek, přičemž nabídl jedinou gólovou příležitost, a to ve 43. minutě, kdy Paulista střílel hlavičkou pouze do připraveného Courtoise. Domácí ochozy rozvášnil v 66. minutě Hugo Duro, který křižnou střelou z levé strany šestnáctky poslal Valencii do vedení a přiblížil ji tak třem bodům.

    Real Madrid však v závěru ukázal svou sílu a během tří minut v průběhu poslední desetiminutovky překlopil misky vah na svou stranu. Nejprve po přihrávce Benzemy a teči Foulquiera skóroval v 86. minutě Vinícius Júnior, načež si tito dva hráči o dvě minuty později pozice prohodily a byl to Karim Benzema, kdo zařídil bílému baletu vítězství 2:1 a zisk plného počtu bodů.

    Svěřenci kouče Ancelottiho se dnešním vítězstvím vyhoupli do čela tabulky před městského rivala Atlético, Valencia i navzdory první ligové porážce v sezóně zůstává na velmi pěkném 3. místě.
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 4:10. Střely mimo: 7:4. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:14.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Půjčil, ale hráči v bílém již nic zajímavého vymyslet nedokázali. Dlouhý aut Musaha prodloužil za sebe Hugo Guillamón, avšak pouze k Militaovi, Brazilec hlavou poslal balón do rukavic brankáře.
     
    90+4
    Bez větších problémů si Thibaut Courtois vyskočil pro vysoký centr, který vyslal od pravé lajny Yunus Musah. Valencia má šanci na poslední útok, pokud jí soupeř ještě půjčí balón.
     
    90+3
    Další žlutá karta do řad Realu Madrid, vysloužil si ji Eduardo Camavinga. Středopolař zastavil Costu zažením za dres.
     
    90+2
    Oprávněná žlutá karta pro Viníciuse Júniora, jenž po přerušení hry úmyslně zakopl balón do hlediště, aby domácí nemohli rychle rozehrát.
     
    90+1
    Na trávník se položil Eduardo Camavinga, který inkasoval úder loktem do obličeje od Paulisty. Arbitr González musel přerušit hru.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    88
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Fantastický obrat bílého baletu! Strůjci prvního gólu si nyní vyměnily role, když Vinícius Júnior z levé strany odcentroval a KARIM BENZEMA si našel prostor mezi oběma stopery a pravým ramenem dostal míč do sítě, špatně vyběhnuvší Mamardašvili plachtil vzduchem naprázdno.
     
    86
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Benzema přihrál do vnitra pokutového území VINÍCIUSOVI JÚNIOROVI a Brazilec chtěl z levé strany střílet na zadní tyč, s čímž Mamardašvili počítal, jenže bránící Foulquier smolně ztečoval míč k druhé tyči.
     
    85
    Také Eduardo Camavinga volil postup akce přes Lucase Vázqueze. V tomto případě měl jeho centr o poznání lepší parametry, nicméně Jović z velkého úhlu zasáhl pouze jednoho z obránců.
     
    84
    Krátce poté, co Lucas Vázquez převzal balón, tak centroval do vnitra pokutového území. Karim Benzema se přes stoperskou dvojici neprosadil.
     
    83
    Sám proti třem neměl Yunus Musah moc šancí na úspěch. Alespoň pár vteřin americký reprezentant pošetřil, nakonec fauloval Isca.
     
    82
    Ne, Danielu Wassovi centr vůbec nevyšel. Míči dal příliš malou výšku, Benzema sklepl hrací předmět příhodně pro Joviće.
     
    81
    Zbytečně ostře šel Rodrygo do Toniho Lata, kterého ve skluzu trefil na pravé koleno. Naprosto zasloužená žlutá karta pro brazilského křídelníka.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Valencia vede nad Realem Madrid nejtěsnějším možným rozdílem a má skvěle nakročeno k zisku nečekaných tří bodů. Bílý balet ale stále bojuje, minimálně o remízu.
     
    80
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Maxi Gómez, přichází Uroš Račić.

    Milan Huppert

    Branky: 66. Duro – 86. Vinícius Júnior (Benzema), 88. Benzema (Vinícius Júnior)

    Karty:   39. Paulista (VAL) – 45+4. Casemiro (REA), 56. Nacho Fernández (REA), 81. Rodrygo (REA), 90+2. Vinícius Júnior (REA), 90+3. Camavinga (REA)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 4:10. Střely mimo: 7:4. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:14.
    Valencia CF: Mamardašvili – T. Correia (23. Lato), Paulista, Alderete, Foulquier – Soler (C) (15. Musah), Wass, Guillamón, Duro (79. André) – Guedes (79. Costa), M. Gómez (80. Račić).
    Náhradníci: Cillessen – Račić, Lato, J. Vázquez, Jason, Diakhaby, André, M. Vallejo, Costa, Musah, Koindredi.

    Real Madrid: Courtois – Carvajal (26. L. Vázquez), Militao, Alaba, Nacho Fernández – Valverde (78. Isco), Casemiro (67. Camavinga), Modrić (68. Rodrygo) – Vinícius Júnior, Benzema (C), E. Hazard (78. Jović).
    Náhradníci: Fuidias, Lunin – J. Vallejo, Camavinga, Rodrygo, Asensio, Jović, Blanco, L. Vázquez, Isco, Gutiérrez.

    Rozhodčí: González – Rodríguez, Bárcena

    Diváci: 26 689
    thejrc.org