Mountfield HK – Třinec 2:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:3 (2:0, 0:1, 0:2)
HC Oceláři Třinec
Středa 22.09.2021, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný dobrý podvečer přeji všem hokejovým nadšencům z města na soutoku Labe s Orlicí! Tipsport extraliga se ještě stále dává zvolna do pohybu, dnes máme na programu dohrávku šestého kola, takže můžeme sledovat jen jeden duel. A to velice zajímavý, Mountfield Hradec Králové totiž přivítá na svém kluzišti úřadujícího mistra, celek HC Oceláři Třinec.
     
    Mountfield Hradec Králové

    Východočeši jsou po čtyřech zápasech na 7. příčce tabulky se ziskem osmi bodů. Mountfieldu nevyšel jen úvodní zápas soutěže, následně se ale rozjel a nyní drží sérii tří zápasů bez porážky, kterou bude chtít protáhnout i v souboji s úřadujícím šampionem.

    Lvi vkročili do nového extraligového ročníku hubenou porážkou 0:1 v Liberci. Následně v Chomutově přetlačili Kladno poměrem 3:0 a na tento úspěch navázali i v prvním domácím představení, kdy porazili Karlovy Vary těsně 3:2. V posledním zápase pak zajeli na led Zlína, který se nutně potřeboval otřepat ze špatného vstupu do soutěže. Na kluzišti Beranů se odehrála tvrdá bitva, která Hradci vynesla dva body po výhře 3:2 na nájezdy. Nyní čeká svěřence Tomáš Martince druhé střetnutí pod Bílou věží a to proti Ocelářům.
     
    HC Oceláři Třinec

    Úřadující mistři v současné chvíli okupují 5. místo v tabulce, když za pět duelů dokázali nasbírat 9 bodů. Hradec je tak může v případě svého vítězství přeskočit a posunout do nižších pater. To však svěřenci Václava Varadi a Aleše Krátošky nebudou chtít připustit. Cílem celého klubu je útok na zlatý hattrick, který může letošní sezóna Třinci přinést.

    Oceláři vkročili do nové sezóny pravou nohou, když na svém ledě doslova vymazali České Budějovice poměrem 4:0. Hned v druhém utkání ale prohráli na ledě Plzně 2:3. Před svými fanoušky se pak dlouho trápili s Litvínovem, který udolali až v prodloužení 4:3 a chuť si spravili až na Spartě, kde zvítězili zřetelným výsledkem 7:4. V posledním duelu ale neuhájili vlastní tvrz, Kometě podlehli v prodloužení 2:3. Je tedy otázkou, kterou ze svých tváří nám Slezané ukáží dnes.
     
    Vzájemné zápasy z loňského ročníku

    Vzájemná bilance loňských zápasů vyznívá pro Oceláře poměrem 9:3 na body. Lvi dokázali zvítězit jen v jednom duelu, tom posledním. Slezané dokázali v každém utkání vstřelit alespoň dvě branky. Kuriozitou je, že dva mače se odehráli v rozmezí pěti dnů.

    24.11.2020 Mountfield HK – HC Oceláři Třinec 0:3
    29.11.2020 HC Oceláři Třinec – Mountfield HK 2:1
    15.1.2021 HC Oceláři Třinec – Mountfield HK 3:1
    26.2.2021 Mountfield HK – HC Oceláři Třinec 3:2
     
    Sestavy z posledních utkání:

    Mountfield Hradec Králové: Lukeš – Nedomlel, Blain, Gaspar, Pavlík, Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák, Cingel, Jergl – Perret, Lev, Orsava – Kelly Klíma, Lalancette, Oksanen – Kevin Klíma, Pilař, Lamper.

    HC Oceláři Třinec: Kacetl – D. Musil, Kundrátek, M. Doudera, Marinčin, Zahradníček, M. Adámek, Jaroměřský – Daňo, P. Vrána, Martin Růžička – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Marcinko, Miloš Roman – Kofroň, Dravecký, Hrňa.
    Zvládne Mountfield dohrávku proti Ocelářům?
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Š. Lukeš (Sajdl) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák (C), Cingel, Jergl – R. Pilař, Lev (A), Orsava – Perret, Lalancette, Oksanen – Kevin Klíma, Koukal, Kelly Klíma.

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – D. Musil, Kundrátek, M. Doudera, Marinčin, Jaroměřský, M. Adámek, Zahradníček – Daňo, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Marcinko, Miloš Roman – Kofroň, Dravecký (A), Hrňa.

    Rozhodčí: Jeřábek, Pilný – Lučan, Kis.
     
    Ještě jednou krásný podvečer všem příznivcům kvalitního hokeje! Ani ve středu Tipsport extraliga nespí a přináší zápas Hradce s Třincem. Speciální utkání to bude zejména pro Marka Mazance v bráně Ocelářů a Aleše Krátošku na jejich střídačce, oba ještě loni působili pod Bílou věží. Zkušenosti s týmem protivníka dále mají také Ondřej Kacetl, Bohumil Jank, nebo Filip Pavlík.
     
    Změny v sestavě

    Východočeši na své soupisce provedli jedinou personální změnu, místo Lampera hraje Koukal. Rovněž složení útoků je jiné než v zápase se Zlínem. Pilař se posunul do druhé lajny, Perret do třetí a bratři Klímové se sejdou zase ve čtvrtém útoku.

    Oceláři oproti duelu s Kometou mění gólmana. Místo Kacetla začne mezi tyčemi Mazanec. Jinak ale žádnou změnu ve své sestavě neudělali.
     
    Do začátku utkání nám chybí asi pětadvacet minut a v centru Hradce je doprava ještě horší, než kdy jindy. Znamená to jediné, start duelu mezi Lvy a Oceláři se blíží! V ČPP Aréně už se oba celky za znění motivační hudby rozcvičují a ochozy se plní. Vypadá to na solidní návštěvu v druhém domácím utkání sezóny.
     
    Kalkulace na průběžné vedení

    Utkání je také přímým bojem o průběžné vedení Tipsport extraligy. Pakliže Hradec vyhraje dnešní utkání za tři body, posune se do čela soutěže, Ocelářům k tomu stačí i vítězství po prodloužení či nájezdech.
     
    Sudí už vstupují na ledovou plochu, tribuny se opravdu stihly poměrně pěkně zaplnit. Do startu zápasu zbývá už pouhopouhých pět minut a hala nám lehce temní v očekávání příchodu obou celků.
     
    Východočeši jsou na kluzišti a vítá je vřelý potlesk domácího publika. Lvi se řadí na modrou čáru, aby přivítali svého soupeře, Lukeš si jel upravit brankoviště, aby nebylo příliš kluzké. Na ledě už jsou také Oceláři a Mazanec dělá na druhé straně hřiště totéž.
     
    Ještě před začátkem utkání se bude držet minuta ticha za Emila Šmída, pamětníka počátků ledního hokeje v Hradci Králové a člena Klubu patriotů hradeckého hokeje.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Oceláři vyhráli úvodní vhazování a poslali kotouč dozadu na své beky, kde rozehrával Tomáš Kundrátek. Slezané se po levém hrazení rychle dostali do útočného pásma.
     
    00:39
    Třinečtí krouží po hrazení v pásmu Mountfieldu a snaží se uniknout důraznému napadání Lvů, kteří je zatím do žádné střelecké pozice nepustili.
     
    01:00
    Svěřencům Tomáše Martince se nakonec podařilo osvobodit za cenu zakázaného uvolnění. Následovat bude buly po pravici Lukeše.
     
    01:16
    Znovu byli oceláři úspěšní na vhazování a po střele Doudery od modré čáry se snažil dorážet v bezprostřední blízkosti Lukeše Nestrašil, neúspěšně.
     
    01:31
    Další buly před brankářem Mountfieldu vyznělo lépe pro Lvy. Radek Pilař se dostal k puku a vyvezl ho přes všechny čáry. Svěřenci Václava Varadi zahráli na icing.
     
    01:49
    Buly před Mazancem se povedlo podstatně víc Slezanům. Ti vyvezli kotouč a po chybě v rozehrávce Lvů měl první velkou šanci Tomáš Marcinko, jenž z levého kruhu trefil hruď Lukeše!
     
    02:15
    Hradečtí se dokázali dostat přes útočnou modrou jen na chvilku, následně se jejich třetí lajna musela zase stáhnout k obranně vlastního pásma, kde operuje Erik Hrňa.
     
    02:38
    Blain se nezdržoval s kotoučem na holi ve vlastním pásmu a ihned vysunul jednoho z bratří Klímů kupředu. Oceláři se ale zvládli ubránit na výbornou.
     
    03:19
    Ve hře je zpočátku vidět poměrně dost nepřesností, ani jeden celek se nyní nezdržel v útočném pásmu moc dlouho. Cingel nabízel zajímavě do předbrankového prostoru, ale tam nebyli jeho spoluhráči dost důrazní.
     
    03:48
    Na tenhle obrázek se hokejoví příznivci těšili celé léto. Radek Smoleňák už se zase strká s obránci soupeře na hraně brankoviště. Mazanec ale stihl přikrýt kotouč včas.
     
    04:08
    Lvi rozehrávají z rohu vlastního pásma. Jank napálil kotouč na druhou stranu ještě před půlící čárou a píská se icing, sudí se ale omlouvají za chybu. Vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    04:38
    Orsava je nyní aktivní při napadání a drží soupeře na zadním mantinelu. Kotouč ale nakonec pod bruslemi neudržel a vpřed míří Nestrašil.
     
    05:05
    Marian Adámek vystřelil z pravé strany od modré čáry, kotouč mu ale ideálně na čepel nepřilnul a rána byla nedůrazná a hlavně nepřesná.
     
    05:27
    Mountfieldu se podařilo získat touš a Lev jej ve spolupráci s Oksanenem rychle vyváží na druhou stranu hrací plochy.
     
    05:38
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec otevírá skóre duelu a jde do vedení! Radek Pilař bruslil po pravém hrazení rychle jako ďas, následně poslal exkluzivní přihrávku AHTIMU OKSANENOVI do ideálního prostoru mezi kruhy a finský borec s přispěním lehké teče trefil přesně k pravé tyči, Mazanec neměl nárok – 1:0! Jde o první zásah tohoto hráče v dresu Lvů. Asistence: Radek Pilař, Graeme McCormack.
    05:38 Ahti OKSANEN - 1:0
     
    06:20
    A Lvi jsou v tlaku! Nyní to bekhendem zkoušel od modré Pavlík, dorážet se snažili ještě bratři Klímové, ale Mazanec tentokrát zvládl kotouč chytit a udržet ve výstroji. Následuje komerční pauza.
     
    06:43
    Koukal na buly v útočném pásmu nakonec neuspěl a Oceláři šli kupředu. Ránu Růžičky z větší dálky však Lukeš zvládl bez potíží vyrazit před sebe.
     
    07:05
    Ondřej Kovařčík nyní stál na začátku super kombinace, která šla přes Kundrátka na Nestrašila, jenž zakončoval z bezprostřední blízkosti! Lukeš udělal nádherný přesun a poté i efektivní zákrok proti jeho pokusu! Parádní akce z obou stran!
     
    07:39
    Lvi už zase okupují útočné pásmo. Blain posílá touš po hrazení až na zadní mantinel, tam jej sice nedokázali zpracovat Smoleňák ani Jergl, přesto přišel zpětný pes a bek Mountfieldu pálil. Dvojici bránících hráčů ale neprostřelil.
     
    08:06
    Mazanec nakonec ukrývá kotouč ve výstroji a vhazovat se bude po jeho pravé ruce. Martin Růžička zřejmě zamířil do kabin. Vyloučení jsou za hrubost Radek Smoleňák a Marian Adámek. Hrát se tak bude ve čtyřech.
     
    08:48
    Sledujeme tedy hru s menším počtem hráčů, divokou část ukončilo zpracování Orsavy, který poslal touš svým bekům za svou klec a šel střídat.
     
    09:07
    Kevin Klíma dostal přihrávku na pravý kruh a vyslal tvrdou ránu, kterou po skvělém přesunu zlikvidoval Marek Mazanec vyrážečkou!
     
    09:26
    Velice zajímavě nabízel kotouč z levé strany do předbrankového prostoru Graeme McCormack, jenže ve slotu se žádný z jeho spoluhráčů nevyskytoval.
     
    10:05
    Kupředu pádí po pravé straně Erik Hrňa, jenž poslal zadovkou puk na Jana Zahradníčka, ten ale svou ránu z pravé strany mezi tři tyče nenamířil.
     
    10:28
    Hradec teď motá svého soupeře v obranném pásmu. Zpětná přihrávka na Nedomlela na modrou však byla příliš prudká a bekovi Lvů přeskočila hůl.
     
    11:04
    Oceláři udělali zase na druhé straně svůj zámek. Martin Marinčin to zkoušel dvakrát z pravé strany od modré čáry. Jeho druhou ránu se po odrazu od zadního mantinelu snažil dorazit Michal Kovařčík, jenže trefil jen boční konstrukci!
     
    11:38
    Oceláři jdou kupředu s dalším rychlým výpadem po levém hrazení, tentokrát však průnik čtvrté lajny Slezanů zastavuje postavení mimo hru.
     
    12:04
    Východočeši mohou po vyhraném buly rozehrávat.. Jank z obranné modré vyslal tvrdý projektil a Mazanec měl co dělat, aby kotouč vyrazil do rohu hrací plochy!
     
    12:13
    Z pravé strany se teď úplně sám hnal na bránu Mountfieldu David Kofroň, jenž si šikovně nechal odjet Lukeše od přední tyče a v poslední chvíli krásně vystřelil. Jenže trefil břevno! Od něj šel kotouč do ochranné sítě, je tu další komerční brejk. Sledujeme zatím nádherný hokej, který se prostě musí líbit, zápas má tempo i šance, chybí mu pouze víc branek, které podle mě musí brzy přijít.
     
    12:27
    Buly před Lukešem vyznělo lépe pro Oceláře, Adámek vyslal od modré zajímavou střeli, kterou se snažil na brankovišti dorážet Marcinko, sudí zvedá pravici a signalizuje hru vysokou holí. O faul ale nepůjde.
     
    12:43
    Jan Jaroměřský nyní přišel v souboji na obranné modré o helmu a musel okamžitě střídat, což mu trochu trvalo, na což pozorné publikum reagovalo. Sudí ale píská až postavení mimo hru.
     
    13:06
    Buly na obranné modré znovu ovládli Oceláři. Osobní souboj Petra Vrány s Petrem Koukalem vyzněl lépe pro hradeckého borce, který soupeře odtlačil do rohu. Třinec zahrál na icing.
     
    13:26
    Slezané vyráží ze svého obranného pásma kupředu. Hrňa se snažil Mc Cormackovi prohodit kotouč mezi bruslemi, ale neuspěl.
     
    13:49
    Smoleňák se nyní už už dostával do zakončení ze svého prostoru na brankovišti, kotouč mu ale šikovně vypíchl Mazanec, jenž si o chvíli později poradil i s ránou od modré v podání Graeme McCormacka.
     
    13:50
    Ještě jednou přerušuje brankář Slezanů hru svým zákrokem a vhazování před ním se tak musí opakovat. Nyní jej vyhráli jeho spoluhráči, kteří po hrazení poslali touš na další zakázané uvolnění.
     
    14:01
    Buly se tak bude znovu odehrávat po levici Marka Mazance. Vyhráli jej Lvi a Blain posílá touš po hrazení na zadní mantinel, kde o něj jeho spoluhráči svádí tuhý boj se soupeři.
     
    14:16
    Dobře a špatně, tak nyní zahrál Jakub Orsava na modré. Následně se dostal do sporu s Milošem Romanem, který jej lehce přidržel v útočném pásmu.
     
    14:40
    Jakub Lev odchází na trestnou lavici na dvě minuty za napadení. Publiku se ale nelíbil už předchozí zákrok na hráče Mountfieldu, který sudí ale netrestají.
     
    15:01
    Milan Doudera vyslal tvrdou ránu z osy hřiště od modré čáry, skvěle bránícího Radka Pilaře ale propálit nedokázal, Hradec vyhazuje přes všechny čáry.
     
    15:43
    Oceláři se docela zdrželi ve středním pásmu, kde je dokázala zastavit pozorná obrana Lvů. Kevin Klíma už spěchat do rohu nemusí, píská se ofsajd Slezanů.
     
    16:05
    Již necelá minutka zbývá z trestu vyloučeného Jakuba Lva a Hradečtí opět tlačí Oceláře až k jejich brance. Blain se nyní dvakrát dostal k puku a na druhý pokus jej vyhodil.
     
    16:19
    Marko Daňo vystřelil z modré čáry, ale jeho pokus lze sotva nazvat střelou. Puk sotva doletěl na zadní mantinel. Následně tvrdě dohrál na zadním hrazení Perreta a domácí publikum silně píská na sudí, kteří tento zákrok neodměnili dvouminutovým trestem.
     
    16:44
    Hradečtí jsou na každý pád kompletní a navíc získali buly před Mazancem. To před chvílí potrestaný Lev sice prohrál, ale brankář Ocelářů puk přikryl. Situace se tak bude opakovat.
     
    17:01
    Slezané se rychlou kombinací dostali na druhou stranu hřiště, kde svým spoluhráčům vypomohl v rozehrávce Štěpán Lukeš.
     
    17:03
    Přesilovka pro Hradec. David Kofroň vyfasuje dvouminutový trest za hákování, kterého se nesmyslně dopustil v útočném pásmu.
     
    17:16
    Jakub Orsava dostal kotouč krátce po vhazování na levý kruh a okamžitě pálil, rána mu ideálně nesedla a šla těsně nad břevno.
     
    17:37
    A teď už musí Marek Mazanec zasahovat. Na pravém kruhu dostal dost místa Jergl a ihned pálil na přední tyč, brankář Ocelářů ji měl dobře krytou.
     
    18:05
    Jeremie Blain zavezl kotouč šikovně do pásma Slezanů a následně se hlásil o přihrávku. Místo ní schytal tvrdý hit od Kundrátka.
     
    18:27
    Oceláři vyhazují přes všechny čáry, ale Ahti Oksanen už se s pukem vrací zpět přes útočnou modrou. Za ní ale Hradečtí moc dlouho nepobyli.
     
    19:00
    Tři vteřiny přesilovky pět na tři pro Hradec. Tohle už se pískat muselo, Hrňa podrazil ve vlastním pásmu pronikajícího soupeře a fasuje dvě minuty za podrážení.
     
    19:04
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec využívá přesilovku po čtyřech vteřinách, takže už tu klasickou. Parádní ránu z pravé strany od modré čáry vyslal GRAEME McCORMACK, který propálil klubko bránících hráčů a zdvojnásobuje vedení svého celku! Mazanec kvůli clonícímu Smoleňákovi a spoluhráčům neviděl naprosto nic! Asistence: Radek Smoleňák, Christophe Lalancette.
    19:04 Graeme MCCORMACK - 2:0
     
    19:50
    V závěru třetiny ještě fasuje dvouminutový trest za nebezpečnou výstroj Kevin Klíma, který bude rád, když si posedí na trestné lavici i na začátku druhé třetiny.
     
    19:55
    Východočeši zvládli vyhrát buly a vyhodit kotouč přes všechny čáry až k Mazancovi, první třetina tak končí jejich dvoubrankovým vedením.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dějství duelu mezi Lvy a Oceláři patří historii. Hradec v něm byl střelecky podstatně aktivnějším celkem, což se podepsalo i na výsledku. Na každý pád ale sledujeme na extraligové poměry neskutečnou podívanou a vysoce nadstandardní hokej, kdy šance střídá šanci. Skóre otevřel v 6. minutě po parádním pasu Pilaře Oksanen, v poslední minutě pak náskok Mountfieldu zdvojnásobil McCormack, takže si svěřenci Tomáše Martince ponesou do druhé třetiny dvoubrankový náskok.
     
    Střely na bránu v první třetině:

    Mountfield Hradec Králové – 15
    HC Oceláři Třinec – 7
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:58.
     
    Na začátku druhé části budou Oceláři dohrávat minutu a čtyřicet devět vteřin přesilovky. V ní se určitě pokusí vydělit náskok Východočechů dvěma.
     
    Třinečtí jsou zpět na ledové ploše, Marek Mazanec už se v brankovišti chystá, Hradečtí ale možná přišli pozdě, z toho by mohl být další dvouminutový trest...
     
    Trenéři obou celků ale přichází až teď, vylučovat se nebude. Hraje se přesilovka klasická pět na čtyři.
     
    Ale Antonín Jeřábek ještě jede za Tomášem Martincem a určitě ho upozorňuje na to, aby měl příště tým na ledě včas. Rozmluva probíhá také s Václavem Varaďou, který se klidnými gesty snaží získat výhodu pro svůj tým.
     
    Už se bude hrát, trest z toho nebude.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Slezané vyhráli úvodní vhazování a stáhli se do obranného pásma, z něhož puk vyvezl Růžička, jenž přihrál na pravý mantinel Marcinkovi.
     
    20:33
    Doudera se na ose hřiště šikovně otočil a od modré poslal pas na pravý mantinel, odkud tvrdě pálil Erik Hrňa. Jeho ránu zblokoval obětavý Richard Nedomlel. Po jeho zásahu sudí přerušili hru.
     
    20:39
    Čárový si nyní dal chvilku na rozmyšlenou při zpracování Doudery na modré. Publikum mu ale hlasitě napovědělo a ofsajd se píská.
     
    20:58
    Petr Vrána se snažil ve středním pásmu rozehrát ve spolupráci s Růžičkou, ale pas na paty opravdu nebyl zrovna ideální.
     
    21:27
    Slezané se nemohou dostat do útočného pásma. Poctivá obrana Hradce už dvakrát poslala kotouč přes všechny čáry až na opačný konec hřiště.
     
    21:46
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tři vteřiny před koncem přesilovky Třinec snižuje! Střelou z pravého kruhu se nyní prosadil ANDREJ NESTRAŠIL, kterému přesný pas adresoval Marinčin. Lukeš nic neviděl a přichází tak o své čisté konto! Stav se tak mění na 1:2. Asistence: Martin Marinčin.
    21:46 Andrej NESTRAŠIL - 2:1
     
    22:14
    Východočeši se nyní osvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění, takže se bude opět vhazovat po levici brankáře Štěpána Lukeše.
     
    22:34
    Hradečtí vyhráli buly a Orsava byl na zadním mantinelu dostatečně důrazný na to, aby následně málem uklízel střílený pas Lva do brány. Prudká přihrávka mu ale prošla mezi nohama.
     
    22:51
    A už se zase hraje na druhé straně, Lvi ale zvládli vyhodit po levém hrazení a tvrdou ránu z pravé strany v podání Pavlíka zkrotil až beton Mazance.
     
    22:53
    Filip Pavlík byl při návratu do obranného pásma až příliš důrazný a sudí si toho všimli, vylučují jej na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    23:09
    Východočechům se podařilo vyhrát buly a vyhazují přes všechny čáry. Vrána ve spolupráci s Hrňou ale přecházejí útočnou modrou, jako by tam ani nebyla.
     
    23:37
    Lvům se znovu daří hodit černou pryž přes všechny lajny až k Mazancovi. Oceláři ale jsou jako blesk znovu rychle zpět před jejich svatyní.
     
    24:05
    Nejprve Richard Nedomlel zapracoval dobře v obranném pásmu, když zblokoval křižný pas. Přihrávka z obranné modré do útoku se mu už ale nepovedla.
     
    24:29
    Do obrovské šance se v oslabení dostal Jordann Perret, jenž prokázal své rychlé nohy a z levého kruhu pálil úplně osamocen. Mazanec dobře vyjel a puk ho trefil do hrudi!
     
    25:05
    Slezané svírají svého soupeře jako v kleštích a hledají skulinu, kudy by pronikli k bráně. Střílený pas Kundrátka do předbrankového prostoru vypadal nebezpečně. Hradec je kompletní.
     
    25:28
    Mazanec vypomáhá svým spoluhráčům s rozehrávkou. Průnik Ocelářů se ale moc nepovedl a na druhou stranu šel Kelly Klíma, jenž z bezprodstřední blízkosti pálil jen do hrudi gólmana Ocelářů!
     
    25:57
    Fantastický zákrok Lukeše! Musil vystřelil od modré čáry, brankář Lvů vyrazil poprvé, pak zvládl vytěsnit i první pokus Michala Kovařčíka a následně chytil i jeho druhou ránu, která šla přes beton, do lapačky! Famózní!
     
    26:18
    Smoleňák byl dohrán v obranném pásmu Ocelářů tak tvrdě, že šlo tvrzené sklo skoro z pantů a hala se znovu bouří proti sudím, kteří trest neukládají a nechají proběhnout komerční pauzu.
     
    26:32
    Vhazovat se bude ve středním pásmu a hala znovu nemá daleko k tomu, aby vybuchla, jak se bouří proti rozhodnutí sudích. Lev ale buly vyhrál a Mountfield okamžitě posílá kotouč do útočného pásma.
     
    26:49
    Jank nyní nedostal kotouč v rohu kluziště pod kontrolu, z čehož těžil Doudera, jeho ránu od modré ale skvěle zblokoval Orsava.
     
    27:08
    Východočechům se podařilo vyhodit přes obrannou modrou, což publikum oceňuje potleskem. Pilař nyní touš ztratil, ale mrzet ho to moc nemusí.
     
    27:48
    Smoleňák byl nyní v postavení mimo hru, to se ale pískat nebude, jelikož se přerušuje po zakázaném uvolnění svěřenců Tomáše Martince.
     
    28:05
    Krátce po vhazování se do obrovské šance před Lukešem dostal Ondřej Kovařčík, jenž gólmana Lvů protáhl z bezprostřední blízkosti. Další skvělý zákrok brankáře Hradce.
     
    28:19
    Třinec nyní tlačí, o kotouč se nyní přetlačují asi čtyři hráči u hrazení v pásmu Lvů. Obránci Mountfieldu zvládli puk vyhodit ze třetiny.
     
    28:48
    Znovu je kotouč zašlápnutý na zadním hrazení za klecí Východočechů. Ti jej ale opět zvládli vydolovat a Christophe Lalancette nahazuje za klec Mazance.
     
    29:10
    Nyní byl Jordann Perret až příliš rychlý při přechodu útočné modré čáry, takže sudí pískají postavení mimo hru. Buly ve středním pásmu.
     
    29:24
    Martin Růžička se šikovně ohnal hokejkou v obranném pásmu a poslal touš z vlastního pásmu. K jeho smůle ale jen na střídačku Mountfieldu.
     
    29:38
    Lvi se drží v útočném pásmu, Musil ale odstavil Kevina Klímu za bránou od puku a Třinec tak zvládl vyhodit. Dlouho se v útoku ale nezdržel.
     
    30:05
    Dobrá akce Petra Koukala, který nejprve zachytil přihrávku soupeře a pak obdržel křižný pas na pravý kruh, odkud pálil. Vzdálenější tyč svatyně Mazance neminul o moc.
     
    30:38
    Hradečtí se ženou kupředu, ale dobře postavená obrana Ocelářů je zvládla zpomalit. Přesto by se Lev dostal do obrovské šance, nebýt skvělého obranného zákroku Marinčina.
     
    31:16
    Hra má nyní poměrně svižné tempo a moc se nepřerušuje, Třinečtí nahodili kotouč do útočného pásma, kde se ale nestihli ani ohřát a už ho zase vyklízí. Puk končí na jejich střídačce.
     
    31:37
    Buly ve středovém kruhu vyhráli Slezané, ale Marcinkovi pak touš šikovně vypíchl Oksanen. Střelu Jana Jaroměřského srazil ten samý hráč Hradce.
     
    32:06
    Lvi se drží u hrazení v pásmu soupeře a kombinací podél mantinelu se snaží dostat do pozice pro střelu. Tu nakonec našel Kevin Klíma, jeho zblokovaný pokus ale nebyl nebezpečný.
     
    32:39
    Východočeši jdou rychle kupředu po pravé straně, špatnou přihrávku ale zachytil Doudera, jenž obrací hru na druhou stranu a Slezané jdou na zteč Lukešovi svatyně.
     
    33:26
    Z hodně ostrého úhlu to nyní zkusil Petr Kalina, Mazanec vyrazil, jenže bek Mountfieldu následně ještě obkroužil klec Třince a snažil se zasunout u delší tyče! Brankář Ocelářů předvedl rychlý přesun a další dobrý zákrok betonem! Následuje komerční pauza.
     
    33:30
    Vhazování před Lukešem vyšlo lépe Ocelářům, kteří poslali kotouč na modrou, odkud tvrdě pálil David Musil, jeho pokus zaduněl o zadní mantinel!
     
    33:32
    Další přesilovka pro Slezany a velká možnost srovnat před koncem druhého dějství! Jeremie Blain je potrestaným hráčem, který bude chybět na oslabení. Ve vlastním pásmu se provinil hrou vysokou holí.
     
    33:52
    Slezané poslali kotouč na modrou čáru, kde se z osy hřiště snažil zakončit Doudera, touš mu ale sjel z čepele a pomalu se doplížil do mezikruží. Nebezpečný nebyl.
     
    34:19
    Dvakrát v rychlém sledu po sobě se nyní zvládli svěřenci Tomáše Martince osvobodit a hodit touš až k bruslím Marka Mazance.
     
    34:49
    Oceláři už se ale znovu nastěhovali do útočného pásma. Martin Marinčin ale zlomil při střele hůl. Stejně nedobře se vedlo i Kevinu Klímovi, jenž kvůli jeho hokejce neudržel touš na čepeli při kontru.
     
    35:19
    Oceláři se ještě jednou stihli nastěhovat do pásma a Miloš Roman dostal parádní pas před prázdnou bránu na levý kruh. Na poslední chvíli ho ze střelecké pozice vychýlil skvělým obranným zákrokem Filip Pavlík!
     
    35:52
    Hradec si zahraje přesilovku. Hříšným hokejistou je Marko Daňo, který fasuje dvě trestné minuty za sekání.
     
    36:19
    Jergl hned na začátku přesilovky dvakrát střílel z pravého kruhu, ale Mazanec zatím neměl větší starosti s tím uchránit svou klec.
     
    36:47
    To střela od modré z osy hřiště od Graeme McCormacka byla podstatně nebezpečnější a dřívější brankář Hradce ji vytěsnil s velkými potížemi vyrážečkou!
     
    37:27
    Dvakrát už se zvedali ruce při pokusech Lvů, nejprve Smoleňák marně zametal pod Mazancem puk do sítě a pak Jergl neproměnil obří šanci u pravé tyče!
     
    37:58
    Oceláři jsou kompletní a zvládli vyhodit přes všechny čáry. Nyní se ubránili skoro jisté brance, protože už tahali nohy za sebou.
     
    38:27
    Doudera nedokázal dobře rozehrát, z čehož profituje Ahti Oksanen, jenž okamžitě nahazuje kotouč na zadní mantinel a spěchá napadat.
     
    38:40
    Slezané se osvobozují za cenu zakázaného uvolnění z tlaku Hradecký, kteří touží vzít si dvoubrankový náskok zpět ještě před sirénou.
     
    39:04
    Koukal ustál tvrdý souboj v rohu hřiště s Martinem Marinčinem a poslal kotouč Nedomlelovi na hrazení. Jeho rána na bližší tyč ale byla nepřesná a Mazanec ji snadno lapil.
     
    39:09
    Slezané vyrazili vpřed, ale přes útočnou modrou se s pukem nedostali, totéž se však dá říct také o výpadu Východočechů.
     
    39:42
    Oceláři se nyní přece jen usídlili trochu déle v útočném pásmu, z čehož rezonuje ještě jedno zakázané uvolnění v podání Mountfieldu. Buly před Lukešem.
     
    39:58
    Důležité buly vyznělo lépe pro hráče Hradce, Nedomlel poslal touš o hrazení ihned do útočného pásma, Oksanen už ale zpětným pasem nedokázal najít Blaina a Lukeš si připíše ještě jeden snadný zákrok.
     
    39:58
    Třinec odvolává brankáře Mazance, poslední dvě vteřiny budou hrát Oceláři v šesti! Uvidíme, zda z toho něco vytěží, nebo třetina skončí za současného stavu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Dvě třetiny souboje Východočechů se Slezany již uplynuly. V tomto dějství převzali iniciativu Oceláři, kteří zasypali Štěpána Lukeše dvanácti projektily, z nichž jeden našel svůj cíl. Přesilovou hru dokázal tři vteřiny před jejím vypršením využít tvrdou ranou z pravého kruhu Andrej Nestrašil, jenž stanovil současné skóre na 1:2 z pohledu Třineckých. Třetí část hry bude neskutečně zajímavá, nelze zatím vyloučit žádnou možnost toho, jak utkání skončí. Jisté je jen jedno. Znovu uvidíme parádní hokej.
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem):

    Mountfield Hradec Králové – 6 (21)
    HC Oceláři Třinec – 12 (19)
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:56.
     
    Sudí již krouží po ledové ploše, vrata se otevírají a přichází i hráči obou celků. Lvi jsou tentokrát na ledě první. Hráči s drakem ve znaku jsou jim v patách.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Úvodní vhazování vyhráli hráči Hradce a Jeremie Blain poslal kotouč po pravém hrazení až za klec Mazance, kde se ale Lvi moc dlouho neohřáli.
     
    40:24
    Druhá rozehrávka obránce Mountfieldu byla ještě o poznání prudší a horší než ta první. Končí zakázaným uvolněním a buly před Lukešem.
     
    40:49
    Nyní se ještě Jergl snaží napadat, ale Slezané se dostali kotouč a za vlastní klecí mohou rozmýšlet, kudy povedou svůj útok.
     
    41:09
    Oceláři šikovně prohodili kotouč po pravém hrazení kupředu a z ostrého úhlu to zkoušel Tomáš Marcinko, jenž ale přední tyč minul a trefil jen boční síť.
     
    41:39
    Znovu kontrolují Třinečtí touš za svou svatyní a marně vymýšlejí, kudy vpřed. Oksanen jim sebral puk a na pravé straně se krásně uvolnil, následně vybídl ke skórování Christopha Lalancetta, jenž ale ideálně netrefil.
     
    42:21
    Východočeši měli nyní dobrý tlak a donutili Marka Mazance zalehnout kotouč v brankovišti. Vhazovat se tak bude po levé ruce gólmana Slezanů.
     
    42:39
    Blain získal touš na obranné modré a po pravém hrazení jej znovu poslal až ke kleci Ocelářů, kteří špatně rozehráli.
     
    43:05
    Nepřesnou rozehrávku Slezanů nedokázali Lvi k ničemu většímu využít. Nyní se na pravé straně snažili přejít útočnou modrou, ale to se jim nepovedlo v souladu s pravidly. Ofsajd.
     
    43:38
    Oceláři se snažili po levé straně projít kupředu. Andrej Nestrašil si ale Graemeho McCormacka obhodit nedokázal a kotouč je venku z pásma.
     
    44:04
    Třinec může zase rozehrávat zpoza vlastní svatyně, zdá se, že Hradec teď bude sázet především na obranu a rychlé protiútoky.
     
    44:19
    Richard Nedomlel zajímavě nahazoval téměř z útočné modré, takže šlo o poloviční střelu, která ale nebyla důrazná ani přesná.
     
    44:49
    Ahti Oksanen na levé straně rychle přešel útočnou modrou a jeho přízemní projektil na přední tyč musel Mazanec zastavit svou holí.
     
    44:51
    Svěřenci Václava Varadi a Aleše Krátošky se hnali po levé straně do rychlého protiútoku, ale zastavilo je postavení mimo hru.
     
    45:19
    Kevina Klímu nyní překvapil lehký oblouček do pásma Mountfieldu, který mu přeskočil hůl. Ze všeho nakonec bude přesilovka Ocelářů.
     
    45:28
    Filip Pavlík už sedí na trestné lavici, kde pobude dvě minuty za sekání. Tedy...on určitě doufá, že tam celé dvě minuty vydrží.
     
    45:49
    Východočeši zvládli vyvézt puk dvakrát až za útočnou modro a nyní spěchají střídat. První formace na oslabení pracovala na jedničku.
     
    46:19
    Zvoní tyč! Nejprve ji trefil Kundrátek. Následně pálil z pravé strany Nestrašil, Lukeš jeho pokus vyrazil a o dorážku se snažil Miloš Roman, brankář Lvů byl ale pozorný.
     
    46:42
    Slezanům se nyní nedaří dostat do pásma Lvů na delší dobu. Znovu se ale bude vhazovat před Lukešem. Lvi na vhazování uspěli a možná je pro ně škoda, že Lev z ostrého úhlu zakončoval sám.
     
    47:09
    Znovu se hnali hráči Mountfieldu do prudkého protiútoku, Jerglovi ale úplně nevyšel krok, a tak radši jen nahazuje na zadní mantinel.
     
    47:39
    Hradec je kompletní, ale tyčka se za Lukešem rozezněla znovu, tentokrát ji trefil z levé strany pálící Jan Zahradníček.
     
    48:09
    Lvi jsou již kompletní, ale osvobodili se jen za cenu zakázaného uvolnění. Vhazování před Lukešem nezvládli vyhrát kvůli drobnému faulu Marcinka na Christopha Lalancetta.
     
    48:26
    Třinec přišel o pásmo a následně se do něj snažil rychle proniknout zpět. Tomu ale zabránilo postavení mimo hru. Následuje komerční pauza.
     
    48:48
    Buly vyznělo lépe pro hráče Hradce. Nedomlel poslal vysokým obloučkem puk až do útočného pásma. Z pravé strany pak pálil Blain, ale klubko hráčů před sebou nepropálil.
     
    49:07
    Třinec právě vstřelil branku!
    Slezané srovnávají skóre! ERIK HRŇA dostal přihrávku od zadního mantinelu, kterou mu adresoval Marcinko, do prostoru brankoviště, kde osvědčil své šikovné ruce, když okamžitě propálil Štěpána Lukeše a srovnává na 2:2! Asistence: Tomáš Marcinko.
    49:07 Erik HRŇA - 2:2
     
    49:39
    Východočeši se ale nevzdávají, Kalinovu ránu z levé strany zblokoval Marko Daňo a Oceláři se tak dostanou ven z pásma.
     
    49:46
    Hradec má možnost vzít si vedení zpět! Vrána v obranném pásmu fauloval na levém kruhu a fasuje dvě trestné minuty za podrážení.
     
    50:16
    Slezanům se povedlo vyhodit přes všechny čáry a Lvi se tak musí vracet po levém hrazení, kde jejich výpad táhne Jakub Orsava.
     
    50:38
    Mountfield okupuje pásmo protivníka a kombinuje podél hrazení. Jerglova přihrávka na Graemeho McCormacka šla na opačnou stranu, než by bek Hradce potřeboval.
     
    51:05
    Čas z přesilovky rychle utíká, Hrňa nyní nejprve zapracoval dobře, když puk získal, a pak špatně, když ho zase ztratil. Oceláři se i tak osvobozují.
     
    51:43
    Početní výhoda se tentokrát svěřencům Tomáše Martince hrubě nedaří a brzy bude u konce, protože potrestaný Vrána už stojí ve dvířkách.
     
    52:10
    Vrána je zpět na ledě. Kevin Klíma se prohnal po pravé straně až za bránu Ocelářů, odkud Slezané vyhazují touš na zakázané uvolnění.
     
    52:28
    Lvi prohráli buly v útočném pásmu a Oceláři se tak poměrně snadno osvobodili. Graeme McCormack tak musí rozjet další výpad Hradce.
     
    52:49
    Graeme McCormack je nyní hodně aktivní, jeho rána z pravé strany od modré čáry donutila Mazance k dalšímu zákroku. Následuje komerční pauza.
     
    53:08
    Buly před Mazancem dopadlo lépe pro Mountfield. Jeremie Blain dvakrát napřáhl a pak přihrál na osu hřiště Nedomlelovi, jehož nahození ale nikdo šikovně usměrnit nedovedl.
     
    53:18
    Na druhé straně se Michal Kovařčík prohnal po pravém mantinelu jako blesk a z ostrého úhlu se snažil zaskočit Lukeše. Neúspěšně.
     
    53:49
    Jakub Orsava nyní lehce zaváhal při zpracování puku za svou brankou, ale dobře ho zastoupil Gaspar, který zakládá útočnou akci Lvů.
     
    Dnešní utkání sleduje 3 109 diváků.
     
    54:03
    Erik Hrňa nyní oslabuje svůj tým, když fasuje dvě trestné minuty za hákování. Hradec si tak může vzít svůj náskok zase zpět.
     
    54:05
    Obětavý zákrok nyní předvedl Jan Jaroměřský, jenž na ose hřiště vystoupil proti nejtvrdší střele ligy, kterou má Filip Pavlík. Marek Mazanec určitě ví, čemu teď unikl.
     
    54:38
    Mountfield se drží na kotouči. Lev obdržel křižný pas na levé hrazení a zaváží kotouč na zadní mantinel. O chvíli později nalil Blain na levý kruh ostrostřelci Filipu Pavlíkovi, jehož tvrdá rána orazítkovala vzdálenější tyčku klece Mazance!
     
    55:15
    Hradec tlačí Třinec k jeho bráně, Blain a Pavlík si ještě dvakrát vyměnili puk a druhý jmenovaný zakončoval z ostrého úhlu. Mazance nepropálil.
     
    55:49
    Oceláři se šikovným vyhozením osvobozují a rychle spěchají střídat. Hradec teď ale hraje ve velkém laufu a znovu svírá soupeře.
     
    56:15
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec prakticky z ničeho otáčí skóre, když se prosazuje ihned poté, co skončilo jeho oslabení! MILOŠ ROMAN bude nejspíš hrdinou zápasu, když v předbrankovém prostoru šikovně tečoval střelu Adámka z pravé strany a Slezané tak náhle vedou 3:2! Asistence: Marian Adámek, Erik Hrňa.
    56:15 Miloš ROMAN - 2:3
     
    56:48
    Nyní Lukeš ještě podržel naděje Hradce! Vrána přihrál na levý kruh, kde už do téměř prázdné klece zakončoval Doudera, brankář Lvů se ale stihl přesunout včas!
     
    57:27
    Cingel při přechodu středního pásma ztratil touš a Graeme McCormack tak musí z půlící čáry jen nahodit kotouč na zadní mantinel.
     
    57:51
    Hra má spád a vůbec se nepřerušuje. Kalina sice na zadním mantinelu přetlačil Hrehorčáka, jenže rozehrát se mu napoprvé nepovedlo.
     
    58:28
    Lvi se stěhují před Mazance a odvolávají brankáře, sražená přihrávka končí v ochranné síti a trenéři Mountfieldu si berou oddechový čas. Ladislav Čihák kreslí šestici hráčů finální akci.
     
    58:39
    Důležité vhazování před Markem Mazancem dopadlo lépe pro hokejisty Hradce, Oksanen už chtěl předat puk na modrou, ale sudí přerušuje a nechá buly opakovat.
     
    58:49
    I druhé vhazování vyhráli hráči Mountfieldu a Graeme McCormack střílel z pravé strany od modré čáry. Mazanec srazil kotouč pod sebe, kde nebyl nikdo, kdo by jej zametl do prázdné brány.
     
    59:17
    Ahti Oksanen padl pod nohy Marka Daňa, jenž už už mířil na prázdnou bránu Lvů. Takhle ale ještě rozhodnuto není.
     
    59:50
    Deset sekund před koncem zahráli hokejisté Ocelářů na zakázané uvolnění. Hradec má poslední šanci na to, aby srovnal skóre.
     
    59:55
    Asi poslední buly je hodně nervózní. Opakuje se. Nahozený kotouč do předbrankového prostoru odehrál ještě pryč Doudera. Naposled se vhazuje vteřinu před koncem. Utkání končí.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas Hradce s Třincem končí. Slezané berou tři body a stěhují se do čela průběžného pořadí Tipsport extraligy! Na soutoku Labe s Orlicí otočili těžký zápas, kdy se v závěru spíše bránili tlaku Lvů. Přesto se jim povedlo skórovat a zvrátit vývoj na svou stranu v nejdůležitějším okamžiku. Utkání by určitě spíše slušela remíza, kterou si Východočeši stoprocentně zasloužili, ale takový je sport. Rozhodující zásah si v předbrankovém prostoru připsal v 57. minutě Miloš Roman, jenž rozhodl o osudu tohoto pozoruhodného souboje.
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

    Mountfield Hradec Králové – 4 (26)
    HC Oceláři Třinec – 6 (25)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Mountfield Hradec Králové – Graeme McCormack
    HC Oceláři Třinec – Andrej Nestrašil
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše, přeji vám pěkný zbytek večera a někdy příště se opět budu těšit, na počtenou. (20:37:11)
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 6. Oksanen (R. Pilař, McCormack), 20. McCormack (Smoleňák, Lalancette) – 22. A. Nestrašil (Marinčin), 50. Hrňa (Marcinko), 57. Miloš Roman (M. Adámek, Hrňa)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Sajdl) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák (C), Cingel, Jergl – R. Pilař, Lev (A), Orsava – Perret, Lalancette, Oksanen – Kevin Klíma, Koukal, Kelly Klíma.
    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – D. Musil, Kundrátek, M. Doudera, Marinčin, Jaroměřský, M. Adámek, Zahradníček – Daňo, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Marcinko, Miloš Roman – Kofroň, Dravecký (A), Hrňa.

    Rozhodčí: Jeřábek, Pilný – Lučan, Kis.

    Diváci: 3109
    thejrc.org