Mountfield HK – Třinec 2:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:3 (2:0, 0:1, 0:2)
HC Oceláři Třinec
Středa 22.09.2021, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:28
    Lvi se stěhují před Mazance a odvolávají brankáře, sražená přihrávka končí v ochranné síti a trenéři Mountfieldu si berou oddechový čas. Ladislav Čihák kreslí šestici hráčů finální akci.
     
    56:48
    Nyní Lukeš ještě podržel naděje Hradce! Vrána přihrál na levý kruh, kde už do téměř prázdné klece zakončoval Doudera, brankář Lvů se ale stihl přesunout včas!
    56:15 Miloš ROMAN - 2:3
     
    56:15
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec prakticky z ničeho otáčí skóre, když se prosazuje ihned poté, co skončilo jeho oslabení! MILOŠ ROMAN bude nejspíš hrdinou zápasu, když v předbrankovém prostoru šikovně tečoval střelu Adámka z pravé strany a Slezané tak náhle vedou 3:2! Asistence: Marian Adámek, Erik Hrňa.
     
    54:38
    Mountfield se drží na kotouči. Lev obdržel křižný pas na levé hrazení a zaváží kotouč na zadní mantinel. O chvíli později nalil Blain na levý kruh ostrostřelci Filipu Pavlíkovi, jehož tvrdá rána orazítkovala vzdálenější tyčku klece Mazance!
     
    54:03
    Erik Hrňa nyní oslabuje svůj tým, když fasuje dvě trestné minuty za hákování. Hradec si tak může vzít svůj náskok zase zpět.
     
    49:46
    Hradec má možnost vzít si vedení zpět! Vrána v obranném pásmu fauloval na levém kruhu a fasuje dvě trestné minuty za podrážení.
    49:07 Erik HRŇA - 2:2
     
    49:07
    Třinec právě vstřelil branku!
    Slezané srovnávají skóre! ERIK HRŇA dostal přihrávku od zadního mantinelu, kterou mu adresoval Marcinko, do prostoru brankoviště, kde osvědčil své šikovné ruce, když okamžitě propálil Štěpána Lukeše a srovnává na 2:2! Asistence: Tomáš Marcinko.
     
    47:39
    Hradec je kompletní, ale tyčka se za Lukešem rozezněla znovu, tentokrát ji trefil z levé strany pálící Jan Zahradníček.
     
    46:19
    Zvoní tyč! Nejprve ji trefil Kundrátek. Následně pálil z pravé strany Nestrašil, Lukeš jeho pokus vyrazil a o dorážku se snažil Miloš Roman, brankář Lvů byl ale pozorný.
     
    45:28
    Filip Pavlík už sedí na trestné lavici, kde pobude dvě minuty za sekání. Tedy...on určitě doufá, že tam celé dvě minuty vydrží.
     
    36:47
    To střela od modré z osy hřiště od Graeme McCormacka byla podstatně nebezpečnější a dřívější brankář Hradce ji vytěsnil s velkými potížemi vyrážečkou!
     
    35:52
    Hradec si zahraje přesilovku. Hříšným hokejistou je Marko Daňo, který fasuje dvě trestné minuty za sekání.
     
    35:19
    Oceláři se ještě jednou stihli nastěhovat do pásma a Miloš Roman dostal parádní pas před prázdnou bránu na levý kruh. Na poslední chvíli ho ze střelecké pozice vychýlil skvělým obranným zákrokem Filip Pavlík!
     
    33:32
    Další přesilovka pro Slezany a velká možnost srovnat před koncem druhého dějství! Jeremie Blain je potrestaným hráčem, který bude chybět na oslabení. Ve vlastním pásmu se provinil hrou vysokou holí.
     
    33:26
    Z hodně ostrého úhlu to nyní zkusil Petr Kalina, Mazanec vyrazil, jenže bek Mountfieldu následně ještě obkroužil klec Třince a snažil se zasunout u delší tyče! Brankář Ocelářů předvedl rychlý přesun a další dobrý zákrok betonem! Následuje komerční pauza.
     
    30:05
    Dobrá akce Petra Koukala, který nejprve zachytil přihrávku soupeře a pak obdržel křižný pas na pravý kruh, odkud pálil. Vzdálenější tyč svatyně Mazance neminul o moc.
     
    28:05
    Krátce po vhazování se do obrovské šance před Lukešem dostal Ondřej Kovařčík, jenž gólmana Lvů protáhl z bezprostřední blízkosti. Další skvělý zákrok brankáře Hradce.
     
    25:57
    Fantastický zákrok Lukeše! Musil vystřelil od modré čáry, brankář Lvů vyrazil poprvé, pak zvládl vytěsnit i první pokus Michala Kovařčíka a následně chytil i jeho druhou ránu, která šla přes beton, do lapačky! Famózní!
     
    24:29
    Do obrovské šance se v oslabení dostal Jordann Perret, jenž prokázal své rychlé nohy a z levého kruhu pálil úplně osamocen. Mazanec dobře vyjel a puk ho trefil do hrudi!
     
    22:53
    Filip Pavlík byl při návratu do obranného pásma až příliš důrazný a sudí si toho všimli, vylučují jej na dvě minuty za nedovolené bránění.
    21:46 Andrej NESTRAŠIL - 2:1
     
    21:46
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tři vteřiny před koncem přesilovky Třinec snižuje! Střelou z pravého kruhu se nyní prosadil ANDREJ NESTRAŠIL, kterému přesný pas adresoval Marinčin. Lukeš nic neviděl a přichází tak o své čisté konto! Stav se tak mění na 1:2. Asistence: Martin Marinčin.
     
    19:50
    V závěru třetiny ještě fasuje dvouminutový trest za nebezpečnou výstroj Kevin Klíma, který bude rád, když si posedí na trestné lavici i na začátku druhé třetiny.
    19:04 Graeme MCCORMACK - 2:0
     
    19:04
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec využívá přesilovku po čtyřech vteřinách, takže už tu klasickou. Parádní ránu z pravé strany od modré čáry vyslal GRAEME McCORMACK, který propálil klubko bránících hráčů a zdvojnásobuje vedení svého celku! Mazanec kvůli clonícímu Smoleňákovi a spoluhráčům neviděl naprosto nic! Asistence: Radek Smoleňák, Christophe Lalancette.
     
    19:00
    Tři vteřiny přesilovky pět na tři pro Hradec. Tohle už se pískat muselo, Hrňa podrazil ve vlastním pásmu pronikajícího soupeře a fasuje dvě minuty za podrážení.
     
    17:16
    Jakub Orsava dostal kotouč krátce po vhazování na levý kruh a okamžitě pálil, rána mu ideálně nesedla a šla těsně nad břevno.
     
    17:03
    Přesilovka pro Hradec. David Kofroň vyfasuje dvouminutový trest za hákování, kterého se nesmyslně dopustil v útočném pásmu.
     
    14:40
    Jakub Lev odchází na trestnou lavici na dvě minuty za napadení. Publiku se ale nelíbil už předchozí zákrok na hráče Mountfieldu, který sudí ale netrestají.
     
    12:13
    Z pravé strany se teď úplně sám hnal na bránu Mountfieldu David Kofroň, jenž si šikovně nechal odjet Lukeše od přední tyče a v poslední chvíli krásně vystřelil. Jenže trefil břevno! Od něj šel kotouč do ochranné sítě, je tu další komerční brejk. Sledujeme zatím nádherný hokej, který se prostě musí líbit, zápas má tempo i šance, chybí mu pouze víc branek, které podle mě musí brzy přijít.
     
    11:04
    Oceláři udělali zase na druhé straně svůj zámek. Martin Marinčin to zkoušel dvakrát z pravé strany od modré čáry. Jeho druhou ránu se po odrazu od zadního mantinelu snažil dorazit Michal Kovařčík, jenže trefil jen boční konstrukci!
     
    09:07
    Kevin Klíma dostal přihrávku na pravý kruh a vyslal tvrdou ránu, kterou po skvělém přesunu zlikvidoval Marek Mazanec vyrážečkou!
     
    08:06
    Mazanec nakonec ukrývá kotouč ve výstroji a vhazovat se bude po jeho pravé ruce. Martin Růžička zřejmě zamířil do kabin. Vyloučení jsou za hrubost Radek Smoleňák a Marian Adámek. Hrát se tak bude ve čtyřech.
     
    07:05
    Ondřej Kovařčík nyní stál na začátku super kombinace, která šla přes Kundrátka na Nestrašila, jenž zakončoval z bezprostřední blízkosti! Lukeš udělal nádherný přesun a poté i efektivní zákrok proti jeho pokusu! Parádní akce z obou stran!
    05:38 Ahti OKSANEN - 1:0
     
    05:38
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec otevírá skóre duelu a jde do vedení! Radek Pilař bruslil po pravém hrazení rychle jako ďas, následně poslal exkluzivní přihrávku AHTIMU OKSANENOVI do ideálního prostoru mezi kruhy a finský borec s přispěním lehké teče trefil přesně k pravé tyči, Mazanec neměl nárok – 1:0! Jde o první zásah tohoto hráče v dresu Lvů. Asistence: Radek Pilař, Graeme McCormack.
     
    01:49
    Buly před Mazancem se povedlo podstatně víc Slezanům. Ti vyvezli kotouč a po chybě v rozehrávce Lvů měl první velkou šanci Tomáš Marcinko, jenž z levého kruhu trefil hruď Lukeše!
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 6. Oksanen (R. Pilař, McCormack), 20. McCormack (Smoleňák, Lalancette) – 22. A. Nestrašil (Marinčin), 50. Hrňa (Marcinko), 57. Miloš Roman (M. Adámek, Hrňa)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Sajdl) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák (C), Cingel, Jergl – R. Pilař, Lev (A), Orsava – Perret, Lalancette, Oksanen – Kevin Klíma, Koukal, Kelly Klíma.
    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – D. Musil, Kundrátek, M. Doudera, Marinčin, Jaroměřský, M. Adámek, Zahradníček – Daňo, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Marcinko, Miloš Roman – Kofroň, Dravecký (A), Hrňa.

    Rozhodčí: Jeřábek, Pilný – Lučan, Kis.

    Diváci: 3109
    thejrc.org