Havířov – Prostějov 3:4 (kon.) | Benátky n/J – Třebíč 2:3 (kon.) | Jihlava – Přerov 3:1 (kon.)
Vsetín – Poruba 2011 6:0 (kon.) | Frýdek-M. – Sokolov 1:4 (kon.) | Kolín – Slavia 4:3 (kon.)
Šumperk – Litoměřice 4:3 (po pr.) | Kadaň – Vrchlabí 2:4 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
6:0 (3:0, 1:0, 2:0)
HC RT TORAX Poruba 2011
Středa 22.09.2021, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý den a vítejte u sledování přenosu 4. kola Chance ligy, ve kterém se střetnou dva favorité. Domácí Vsetín přivítá na Lapači Porubu. Ostravané mají o jeden zápas víc odehrán než jejich vsetínský soupeř, to by však v rozjíždějící se soutěži nemělo hrát vážnější roli. Očekávat můžeme bezesporu atraktivní bitvu mezi dvěma celky, které se ucházejí o nejvyšší ambice.
     
    HC RT Torax Poruba:

    Pro letošní sezonu vyhlásili v Porubě znovu snahu se posunout, tedy postoupit do finále, a pokud to půjde třeba i do baráže o extraligu. Letos zatím Poruba odehrála tři soutěžní utkání, nejprve v domácím prostředí podlehla překvapivě v samostatných nájezdech Šumperku 2:3. Pak ale přišla povinná výhra v Kadani 3:1 a cenné je i sobotní vítězství nad Jihlavou 4:2.

    Poruba je chválena za mimořádnou kvalitu v defenzivních řadách. Už během loňské sezony dokázala z Třebíče přetáhnout Šimona Szathmáriho, ve třech soutěžních zápasech si připsal již dvě asistence. Velkým kaufem by mohl být příchod Jakuba Husy, ten se během loňského ročníku těšil výraznému ice-timu v Kolíně a dotáhl to až na ocenění nejlepšího obránce soutěže, v Porubě si od něj hodně slibují, zatím se prezentoval jednou vstřelenu brankou. Zkušenosti do defenzívy určitě budou dodávat také Patrik Urbanec s Dušanem Žovincem.

    Útok Poruby by i letos měl stát na Markusi Korkiaskimu, letos zatím zaznamenal dvě asistence. Velkou nadějí pro Porubu by mohl být jednadvacetiletý Radim Toman, ve třech zápasech zaznamenal tři kanadské body za dvě trefy a jednu asistenci. Více se očekává také od Petra Stloukala, vstup do sezony se mu povedl, do černého už zamířil dvakrát. Nově v Porubě působí Dominik Hrníčko s Tomášem Gumanem a po jednoleté odmlce v Olomouci se vrátil i Tomáš Greš.

    Všechny tři duely Poruby zatím odchytal lotyšský matador Ervin Muštukovs, obdržel průměrně 1,91 branky na zápas a úspěšné kryl hned 94,51% střel. Záda mu kryje Adam Brízgala.
     
    VHK ROBE Vsetín:

    Vsetín má za sebou úspěšnou domácí premiéru, když v neděli v rámci dohrávky 1. kola přejel Kadaň 7:3. Dvěma trefami se v zápase blýskl obránce Lubomír Štach, zatím je tak i díky dvěma dalším asistencím nejproduktivnějším mužem vsetínské soupisky. První zářez si připsal další novic v defenzivních řadách Lukáš Buchta, jenž se vrátil do sestavy po delším zranění. Po návratu poprvé skóroval také útočník Luboš Rob.

    Po Kadani však na Valašsko míří mnohem kvalitnější soupeř, tedy aspoň co se papírových předpokladů týče. Ostatně to také připustil i po zápase trenér Kadaně Vladimír Růžička, jenž uznal, že cílem Trhačů bude soustředit se na záchranu soutěže. Poruba i Vsetín mají cíle nastavené zcela jinak, oba celky by se rády popraly o nejvyšší pozice a třeba si to i rozdaly v baráži se 14. celkem extraligy.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Málek (Gába) – Buchta, Ondračka, Smetana, Štach (A), Hryciow, J. Jenáček, Š. Jenáček – Rob, M. Indrák, Jonák (A) – A. Zeman, R. Vlach, Berger – Majdan, Kucharczyk (C), Gago – Vítek, D. Březina, Hořanský.

    HC RT TORAX Poruba 2011: Brízgala (Muštukovs) – Szathmáry, Husa, Žovinec, M. Houdek, T. Voráček, Kozák (A), Urbanec – Stloukal, Bitten, Korkiakoski – Guman, Vachovec (C), Gřeš – Jenyš, Toman, Špaček – Kanko (A), Hotěk, Brodek.

    Rozhodčí: Skopal, Šudoma – Gančarčík, Kráľ.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Hostující Bitten byl na úvodního vhazování úspěšnější, ale Porubští dostali puk na zakázané uvolnění a vhazovat se bude před Brízgalou, jenž v letošním ročníku poprvé hájí branku Poruby.
     
    00:44
    Gřešova střela byla sražena do ochranné sítě, vsetínský brankář Málek tak bude nyní přihlížet vhazování před jeho brankou.
     
    01:06
    Vsetínská obrana zatím úspěšně blokuje pokusy hostů o střelecké ohrožení Málka, tentokrát neprošla střela obránce Houdka.
     
    01:34
    Jenyš obdržel puk mezi kruhy a pálil ihned bez přípravy, Málek už zasahovat musel, ale nebyla to rána, která by vsetínského brankáře měla vyvést z míry.
     
    02:18
    Poruba chybovala v rozehrávce, ale Hořanský chybu hostů neztrestal.
     
    02:32
    Čtvrtá formace Vsetína se zdržuje v útočném pásmu, nyní se před branku natlačil Vítek, ale puk za Brízgalu nepropasíroval.
     
    03:13
    První formace domácích vedena Robem se snaží kombinovat, přihrávka na Jonáka přesná nebyla, puk však nadále leží na domácích holích.
     
    03:45
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Zvýšená aktivita domácích je odměněna úvodní brankou v síti Brízgaly! Úspěšným střelcem je obránce ONDŘEJ SMETANA, jenž dokázal nadvakrát překonat Brízgalu, když nejprve jeho střelu porubský brankář vyrazil, ale vsetínský bek se dostal ke kotouči znovu a z ostrého úhlu našel způsob, jak jej dostat za brankovou čáru. Bez asistence.
    03:45 Ondřej SMETANA - 1:0
     
    04:25
    Poruba se zatím nemůže chytit, puk zamířil na zakázané uvolnění a hra se vrací zpět před Brízgalu.
     
    04:31
    Gago to zkusil prudkou střelou od mantinelu, Brízgala měl však dobrý výhled a puk ukryl ve výstroji.
     
    04:50
    Vsetínští nadále zlobí obranu hostů, momentálně operuje v útočném pásmu třetí formace domácích.
     
    05:10
    Na druhé straně mohl Málka otestovat Gřeš, ale ideální příležitost pro střelu prováhal a domácí jdou do protiútoku.
     
    05:45
    Poprvé od úvodních minuty se Porubským podařilo dostat na delší dobu k puku v útočném pásmu, ale nic moc nevymysleli.
     
    06:06
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Povedená akce první útočné formace domácích končí druhou brankou Vsetína. Rob zpoza branky našel na hranici levého kruhu ideálně postaveného MIROSLAVA INDRÁKA a ten střelou z voleje prostřelil Brízgalu. Asistence: Luboš Rob.
    06:06 Miroslav INDRÁK - 2:0
     
    06:06
    Oddechový čas pro hosty.
     
    06:20
    Vsetín se ihned nastěhoval do útočného pásma, tentokrát však střela Štacha byla zastavena jen za cenu vysoké hole hostujícího obránce, vhazovat se bude znovu před Brízgalou.
     
    06:55
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši pokračují v aktivním nástupu do utkání! Tentokrát se předvedla druhá útočná formace zelenožlutých. Zmatku před Brízgalou dokázal využít Vlach, jenž vylepšil pozici ADAMU ZEMANOVI, pro kterého nebyl problém uklidit puk do odkryté branky. Asistence: Roman Vlach.
    06:55 Adam ZEMAN - 3:0
     
    07:16
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Juraj Majdan – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Jakub Husa – 2 min., hrubost).
     
    07:31
    Na ledě bude nyní více prostoru, oba celky hrají ve čtyrech a Poruba musí přijít na to, jak zastavit aktivní nástup Vsetína do dnešního zápasu.
     
    08:10
    Brízgala nyní významně podržel Porubu! Rob přerušil rozehrávku hostů a vybídl ke čtvrté brance Vsetína Jonáka, domácímu kapitánovi se však nepodařilo zvednout puk dostatečně nad beton porubského brankáře, když se jej snažil překonat kličkou do bekhendu.
     
    08:41
    Vsetín nyní vyhodil jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    08:52
    Vsetínská obrana dobře blokuje střely hostů, nyní neprošel projektil Houdka.
     
    09:16
    Obě mužstva hrají v plném počtu.
     
    09:28
    Vsetín se ihned v pěti hráčích hnal do útoku, ale dopustil se ofsajdu.
     
    09:57
    Vlach prověřil Brízgalu střelou z levého křídla, porubský brankář zasáhl ramenem, Vsetínští se nadále drží na kotouči.
     
    10:26
    Hodek osvobodil Porubu jen za cenu zakázaného uvolnění, Vsetín se opět vrátí před Brízgalu.
     
    10:49
    Vsetín je nyní znovu aktivní a kombinuje s pukem v útočném pásmu.
     
    10:59
    Domácí nápor může podpořit přesilová hra, na dvě minuty míří za krosček na trestnou lavici Jiří Brodek.
     
    11:23
    Poruba zatím nepustila Valachy do obranného pásma a podruhé v krátké době vyhazuje.
     
    11:48
    Vsetínská přesilovka zatím nic moc nepřinesla, Poruba díky Hodkovi znovu vyhazuje.
     
    12:07
    Až nyní se domácím podařilo usadit v útočném pásmu, Bergr nabil na střelu Štachovi, proti němu byl připraven Brízgala zasahovat, vhazovat se bude po levici hostujícího brankáře.
     
    12:23
    Kombinaci Vsetína zakončil prudkou střelou Indrák, ale puk se po mantinelu svezl až mimo útočné pásmo a domácí musí vyklidit třetinu soupeře.
     
    12:59
    Poruba se ubránila a nyní již hraje v plném počtu.
     
    13:34
    Poruba zatím nemá odpověď na vsetínskou dominanci na ledě, nyní byl Hořanský zastaven jen za cenu hákování od Markuse Korkiaskiho, Ostravané se tak budou znovu muset bránit.
     
    13:42
    Radim Toman mohl využít vsetínské nepřesnosti a od obranné modré čáry vystartoval vstříc Málkovi, podle všeho trefil brankovou konstrukci!
     
    14:51
    Vsetín je možná i trochu ukolébaný tříbrankovým vedením a při kombinacích v přesilové hře hraje až příliš na krásu, uvidíme, zda se to Valachům vyplatí, přeci jen Poruba má stále dostatek času s nepříznivým výsledkem něco udělat.
     
    15:34
    Poruba hraje v plném počtu.
     
    16:03
    Smetana dostal přihrávku mezi kruhy, odkud zakončoval bekhendem, Brízgala předvedl pohotový zákrok vyrážečkou.
     
    16:55
    Vsetínská třetí formace nyní dělá problémy hostující obraně.
     
    17:14
    Na led mezitím skočil čtvrtý centr Vsetína Březina a ten dělá rozruch v soupeřově třetině, Brízgala se musí mít znovu na pozoru.
     
    17:21
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Tomáš Guman – 2 min., sekání).
     
    17:31
    Brízgala zastavil Štachovu střelu a Poruba vyhazuje.
     
    18:02
    Indrák se svou koncovkou neuspěl, Ostravané znovu vyhazují.
     
    18:48
    Vsetínské přesilové hry jakoby pro Porubu byly snadnější než hra pět na pět, to můžou totiž beztrestně vyhazovat puky.
     
    19:21
    Poruba hraje v plném počtu a na Lapači ustála i třetí oslabení.
     
    19:53
    Vítek adresoval puk na hranici brankoviště, kde byl Hořanský, ale nepodařilo se mu najít způsob, jak dostat kotouč za Brízgalu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina byla plně v režii domácího celku. Valachům se podařilo využít úvodní aktivity, když již v čase 3:45 otevřel skóre obránce Ondřej Smetana. Pak přišla pro Vsetín mimořádně efektivní 7. minuta, nejprve navýšil po výzvě Roba skóre na rozdíl dvou branek Miroslav Indrák. Pak do porubské třetiny naběhla druhá formace po Vlachově pobídce se prosadil také Adam Zeman. Vsetín mohl už tak luxusní náskok v první třetině ještě navýšit, osamocen postupoval na Brízgalu Jonák, následně domácí hráli dokonce třikrát v početní výhodě, ale zatím zůstalo skóre na rozdílu tří branek ve prospěch domácího mužstva. Poruba se má v kabině určitě nad čím zamyslet, pokud chce na Valašsku ještě oživit naděje na bodový zisk, bude muset zabrat. Druhá třetina odstartuje na Lapači přibližně v 18:21.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Vsetín znovu začíná aktivně a okamžitě se vydává napadat porubskou rozehrávku.
     
    20:27
    Indrák se snažil usměrnit střelu Jonáka, puk však zamířil mimo.
     
    21:18
    Také druhá útočná formace Vsetína hýřila aktivitou, porubským obráncům nadělal problémy Vlach, kterého je dnes těžké odstavit od puku.
     
    21:42
    Porubě se podařilo vymanit ze vsetínského sevření a od modré čáry vypálil Hodek, Málek však dokázal puk zachytit, ještě před tím zkoušel na vsetínského brankáře vyzrát Guman, rovněž bezúspěšně.
     
    22:30
    Dá se předpokládat, že v kabině Poruby musel být během první přestávky pořádný uragán. Na Ostravanech je to znát, snaží se mnohem více komplikovat hru domácích a jsou aktivnější i ve forčekingu.
     
    23:51
    Poruba přidává vyšší rychlostní stupeň, domácí obrana zatím stíhá, ale pohyb hráčů Poruby je v úvodu druhé třetiny zcela rozdílný, než tomu bylo v úvodním dějství.
     
    24:20
    Tu nejlepší možnou odpověď na porubskou aktivitu mohl nyní obstart vsetínský Indrák, jenž se z pravého křídla dostal až před Brízgalu, když už se zdálo, že Valaši půjdou do čtyřbrankového vedení, dokázal se porubský brankář roztáhnout a na poslední chvíli ucpat volný prostor ve své kleci.
     
    24:30
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Šimon Szathmáry – 2 min., držení).
     
    25:30
    Vsetín se v první minutě přesilové hry k ničemu moc nedostal.
     
    26:13
    Vlach měl na holi čtvrtou branku Vsetína, dokázal se dostat až za obranné linie Porubských a už mu chybělo jen ideálně zamířit bekhendem proti Brízgalovi, když už se domácí diváci zvedali ze sedadel, museli zase sednout, protože Vlach přesný nebyl.
     
    26:30
    Poruba je v plném počtu, Vsetín nevyužil ani čtvrtou početní výhodu.
     
    27:41
    Gřeš po delší době prověřil pozornost Málka, ten bez problému zasáhl a Vsetín bude hledat cesty do středního pásma.
     
    28:19
    Jonák byl ve svém agilním postupu zastaven porubským obráncem a hosté jdou do protiútoku.
     
    28:38
    Po jednom z ataku porubských hráčů zůstává na ledě ležet otřesen Lukáš Buchta. Vsetínští okamžitě reagovali a strhla se potyčka, rozhodčí budou udělovat tresty.
     
    28:38
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Miroslav Indrák – 2+2 min, hrubost).
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Petr Kanko – 2 min., hrubost).
     
    28:38
    Poruba si zahraje první přesilovou hru v dnešním utkání.
     
    29:31
    Vsetín zatím výborně brání.
     
    29:44
    Znovu míří puk mimo obranné pásmo Valachů.
     
    30:38
    Vsetín hraje v plném počtu, Poruba se moc k ničemu nedostala.
     
    31:04
    Kanko marně hledal zpoza branky někoho ze spoluhráčů na zakončení, vsetínský obránce však puk zbrkle odpálil na zakázané uvolnění a hra se vrací před Málka.
     
    31:32
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Jakub Jenáček – 2 min., podrážení).
     
    31:40
    Vsetín vyhazuje.
     
    32:31
    Bitten poslal výzvu mezi kruhy na Šimona Szathmáriho, jeho střelu Málek vyrazil a za pár okamžiku likvidoval v tutové pozici i dorážku Stloukala, což byla doposud největší příležitost pro hosty.
     
    32:37
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Ondřej Smetana – 2+2 min, hrubost).
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Samuel Bitten – 2+2 min, hrubost).
     
    32:44
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Lukáš Kozák – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    32:58
    Vsetín se znovu úspěšně osvobozuje.
     
    33:30
    S vyloučeními se nám roztrhl pytel, zatímco v první třetině si zkusil tři početní výhody Vsetín, v prostředním dějství se dočká třetí přesilovky i tým Poruby. Domácí střídačka poslala na led o jednoho hráče navíc, dvouminutový trest odsedí David Březina.
     
    33:56
    Porubě se podařilo Valachy ihned sevřít v obranném pásmu a dlouhou kombinaci Ostravanů zakončoval Šimon Szathmáry, Málek měl na jeho střelu dobrý výhled a nadále drží čisté konto.
     
    34:15
    Vsetínská branka vypadla ze základního postavení, domácí mohou vydechnout.
     
    34:17
    Tohle bude na delší přerušení, povolání jsou ledaři, kteří musí branku znovu upevnit.
     
    34:25
    Hra pokračuje, Vsetínu se podařilo vyhodit.
     
    34:50
    Gago ve vlastním oslabení otestoval pozornost Brízgaly, ten reagoval včasným zákrokem lapačkou a hru nepřerušoval.
     
    35:30
    Vsetín po delší době hraje v plném počtu.
     
    35:58
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín přežil dlouhé chvíle v oslabení a nyní odskakuje Porubě na rozdíl čtyř branek! Výborný pas poslal z obranného pásma Vítek rozjetému DAVIDU BŘEZINOVI, jenž v tváří v tvář Brízgalovi zamířil přesně. Asistence: David Vítek, Adam Hořanský.
    35:58 David BŘEZINA - 4:0
     
    36:42
    Patrik Urbanec pálil bez přípravy a rozezvonil tyč vsetínské branky!
     
    37:03
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Pavel Jenyš – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    37:07
    My nyní sledujeme pátou přesilovou hru Vsetína, navzdory pohodlnému náskoku připomínám, že Valaši dnes ještě početní výhodu nevyužili.
     
    38:08
    Smetanovo nahození tečoval Vlach, puk jej však příliš neuposlechl a zamířil nad branku Poruby.
     
    39:00
    Poruba ubránila i pátou přesilovku Vsetína.
     
    39:43
    Březina dobře zapracoval ve středním pásmu a vypracoval slibnou palebnou pozici Hořanskému, ten však minul.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina určitě nabídla vyrovnanější hokej, než tomu bylo v úvodním dějství. Vsetín nejprve mohl Porubě odskočit v přesilové hře, ale Indrák a po něm ani Vlach ve svých slibných průnicích úspěšní nebyli. Poruba si pak také vynutila přesilové hry, ve druhé třetině hrála v početní výhodě celkem třikrát, ale kromě dorážky Stloukala se prakticky k ničemu nedostala. Vsetínu se podařilo pak odskočit díky povedenému nájezdu Davida Březiny, který poslal valašský tým již do čtyřbrankového trháku. Poruba má určitě co dělat, do konce základní hrací doby zbývá posledních dvacet minut a začnou se odpočítávat v 19:16.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Vsetín je stejně jako v předcházejících začátcích třetin majitelem kotouč a hledá si cestu k obsazení obranného pásma Poruby.
     
    41:08
    Nyní ovšem mohl z nepřesnosti ve vsetínské rozehrávce těžit Špaček, když se po levém křídle dostal až před Málka, vsetínský brankář ovšem zachoval klid a šanci porubskému útočníkovi sebral.
     
    41:42
    Gago vyzval k zákroku Brízgalu, jenž pouze vyrazil před sebe a po dorážce se marně natahoval Majdan.
     
    42:20
    Čtvrtá formace, kterou nově vede z pozice centra Březina, si tvořila prostor v porubské třetině, nakonec se však vlastní vinou dostala do postavení mimo hru.
     
    42:43
    Vsetín jakoby neměl dost, další dva pohotové zákroky musel Brízgala vytáhnout proti střele Roba a následně i dorážce Jonáka.
     
    43:15
    Chybu Husy zachytil Šimon Jenáček a zkusil to na Brízgalu střelou na vyrážečku, ale právě tahle část výstroje vystavila mladému vsetínskému obránci stopku ve snaze vsítit pátou branku domácího mužstva.
     
    43:28
    Berger dokázal uvolnit Zemana, jenž se dostal až před Brízgalu, ale puk se mu nepodařilo zvednout nad betony porubského strážce svatyně!
     
    44:36
    Hra nyní nabírá svižné tempo, vsetínská obrana úspěšně zablokovala střelu Korkiaskiho, na druhé straně agilně postupoval Březina, ale ani on se nedostal k ideální koncovce.
     
    45:46
    Elitní formace Vsetína nyní marně hledala prostor pro kombinaci, Rob musel vyjet zpět do středního pásma.
     
    46:26
    Do slibné pozice se dostal Žovinec, jenž mířil na vzdálenější tyč vsetínské branky z hranice pravého kruhu, branku ovšem minul.
     
    46:32
    Dnešní utkání sleduje 2150 diváků.
     
    46:43
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši ihned po vhazování v obranném pásmu vyrazili dopředu, celá akce započala u obránce Smetany, jenž zvládl souboj o puk u mantinelu a povedeným pasem vyslal do jízdy ROMANA VLACHA, ten ještě mohl volit přihrávku Zemanovi, nakonec však vzal zakončení na sebe a zamířil přesně pod horní tyč porubské branky. Asistence: Ondřej Smetana.
    46:43 Roman VLACH - 5:0
     
    47:12
    A Vsetín pokračuje nadále v útočné aktivitě, momentálně před Brízgalou operuje třetí útočná formace, střela Gaga zamířila nad.
     
    47:40
    Nahozený kotouč do vsetínského pásma dojížděl Gřeš, ovšem výborně přečetl hru Málek a odpálil puk do středního pásma, vsetínský brankář znovu předvedl parádní hru holí.
     
    48:18
    Stloukal nyní dokázal projít přes bránícího Smetanu, ale se svou střelou na bližší tyč si na Málka nepřišel. Poruba tak stále čeká na první branku v dnešním utkání.
     
    48:37
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Tomáš Ondračka – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Petr Stloukal – 2 min., hrubost).
     
    48:50
    Luboš Rob vystihl porubskou kombinaci na modré čáře a rozjel se zcela osamocen vstříc Brízgalovi, vsetínský kanonýr zamířil mezi betony, ale porubský brankář nejspíš špičkou brusle dokázal puk vytěsnit mimo tři červené tyče!
     
    49:46
    Hra ve čtyrech zatím více sedí Vsetínu, ten zabezpečil střední pásmo a nepřipouští porubské vpády před Málka.
     
    50:15
    Píská se zakázané uvolnění Poruby.
     
    50:37
    Opět jsme svědky hry 5 na 5.
     
    51:15
    Vsetínské publikum si užívá vysoké vedení svého týmu, tribunami Lapače se nese známý chorál My jsme Valaši.
     
    52:20
    Druhá formace Vsetína se znovu pokoušela o kombinaci, ale přihrávka na slepo v podání Bergera dostala do protiútoku Porubu.
     
    52:58
    Před brankou Vsetína to vře, Husa v potyčce s bránícími hráči Valachů a bude se vylučovat.
     
    52:58
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Tomáš Guman – 2 min., držení).
     
    53:27
    Vsetín přišel o pásmo, Málek navíc musel čelit pokusu z hole Žovince.
     
    54:05
    Vsetín si zahraje přesilovou hru pět na tři. Dvě minuty za sekání obdržel Jakub Husa.
     
    54:58
    Poruba ve čtyrech.
     
    55:16
    Poruba se osvobozuje, Valaši pouze kombinovali, branku Brízgaly zatím neohrozili.
     
    56:05
    Poruba hraje v plném počtu.
     
    56:11
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín sice dlouhou početní výhodu nevyužil, ale přeci se znovu raduje ze vstřelené branky. Rob si najížděl na střelu z levého kruhu, ovšem namísto sobecké koncovky, volil přihrávku JURAJI MAJDANOVI, jenž z hranice brankoviště překonal bezmocného Brízgalu. Asistence: Luboš Rob, Vít Jonák.
    56:11 Juraj MAJDAN - 6:0
     
    57:23
    Gago znovu napřáhl na levém křídle, ale Brízgala takové střely přeci jen zvládne pokrýt.
     
    57:25
    Vsetínští fanoušci už slaví, ale domácí hráči se ještě budou muset bránit.
     
    57:25
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Šimon Jenáček – 2 min., nedovolené bránění).
     
    57:49
    Vsetín nejprve vyhodil a poté se Poruba dostala do postavení mimo hru.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:13
    Vsetín zásluhou Hryciowa vyhazuje.
     
    58:33
    Urbancova střela nebyla přesná, Poruba musí pro kotouč zpět do vlastního pásma.
     
    58:56
    Šimon Szathmáry vyslal střelu, která Málkovi nadělala menší problémy, na dorážku číhal Vachovec, ovšem vsetínský brankář měl puk pod kontrolou a zatím kráčí vstříc první nule v letošní sezoně.
     
    59:02
    Vsetínská obrana znovu odpálila puk až k Brízgalovi.
     
    59:25
    Vsetín hraje v plném počtu.
     
    59:43
    Málek nyní pod tlakem, blízko čestnému úspěchu Poruby byl Guman, ale minul.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí, vsetínský brankář Málek symbolicky sundal branku, neboť právě dnes ve třetím zápase letošního soutěžního ročníku získal svou první nulu. Vsetín vítězí zcela zaslouženě, byť černou kaňkou nebo spíš bodem k zamýšlení, může být využívání přesilových her, Valaši totiž dnes měli hned sedm početních výhod, z toho jednou umocněnou i v počtu pěti hráčů proti soupeřovým třem, ale ani jednou ji nevyužili. Dnes to Valachy mrzet nemusí, při hře pět na pět se proti Porubě prosadili hned šestkrát, když ke svému vítězství výrazně nakročili již v první třetině. Níže si můžete všimnout nejlepších hráčů utkání a to bude z mé strany pro dnešek vše, přeji příjemný zbytek středečního večera.

    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni:

    David Březina (VSE)

    Jiří Brodek (POR) (19:56:01)
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 4. Smetana, 7. M. Indrák (Rob), 7. A. Zeman (R. Vlach), 36. D. Březina (Vítek, Hořanský), 47. R. Vlach (Smetana), 57. Majdan (Rob, Jonák)


    VHK ROBE Vsetín: Málek (Gába) – Buchta, Ondračka, Smetana, Štach (A), Hryciow, J. Jenáček, Š. Jenáček – Rob, M. Indrák, Jonák (A) – A. Zeman, R. Vlach, Berger – Majdan, Kucharczyk (C), Gago – Vítek, D. Březina, Hořanský.
    HC RT TORAX Poruba 2011: Brízgala (Muštukovs) – Szathmáry, Husa, Žovinec, M. Houdek, T. Voráček, Kozák (A), Urbanec – Stloukal, Bitten, Korkiakoski – Guman, Vachovec (C), Gřeš – Jenyš, Toman, Špaček – Kanko (A), Hotěk, Brodek.

    Rozhodčí: Skopal, Šudoma – Gančarčík, Kráľ

    Diváci: 2150
    thejrc.org