Kobra – Havlíčkův Brod 3:7 (kon.) | Liberec – Hvězda Praha 10:1 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 8:3 (kon.)
Zlín – Kometa Brno 4:3 (kon.) | Sparta – Technika Brno 12:0 (kon.) | Slavia – Motor ČB 3:2 (kon.)
Olomouc – Poruba 4:2 (kon.) | HK MD Šumperk – Havířov 2:1 (kon.) | PZ Kladno – HC Litvínov 1:14 (kon.)
Vsetín – Třinec 1:6 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
10:1 (2:0, 5:1, 3:0)
HC Hvězda Praha
Čtvrtek 23.09.2021, 16:00 • Svijanská aréna, Liberec • Extraliga dorostu • Skupina Západ
Partner:
     
    Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (18:17:55)
     
    Dorost Bílých Tygrů splnil roli velkého favorita a rozstřílel pražskou Hvězdu 10:1. Hattrickem se blýskl Vasyl Špilka. Hosté se v první třetině drželi, poté se ale naplno projevila kvalita Severočechů, na kterou dnes ani velice bojovný výkon soupeře nestačil.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:16
    Vojtěch Roule si na obranné modré čáře hezky vybojoval puk. Hned se s ním rozjel dopředu, ale v zajímavě vyhlížející situace si místo nabízející se přihrávky vybral střelu, která prolétla mimo prostor brány.
     
    58:26
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Hrabčák – 2 min., krosček + 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    58:26
    Adam Topol to z ostrého úhlu zkusil přímo na branku. Těsně před ní se Damian Hrabčák provinil faulem a uvidíme ještě jednu přesilovku.
     
    58:17
    Ofsajd hostů.
     
    57:59
    Na prahu posledních dvou minut zápasu se Pražané marně snaží dostat přes střední pásmo.
     
    56:47
    Jacobu Ficencovi puk na modré čáře přeskočil hokejku. Hvězda tedy obrátila hru na druhou stranu. Vojtěch Spěváček se prohnal až za branku, odkud přihrával do kladného úhlu a Macourek se musel mít proti odraženému kotouči na pozoru.
     
    56:20
    Severočeši i po skončení přesilovky s chutí kombinují.
     
    55:22
    Teď už si to Jakubec zbytečně nekomplikoval a tvrdě vystřelil od modré čáry. Daniel Forst si dobře vyhlédl a bezpečně kotouč chytil.
     
    54:59
    Nepřesná zadovka Matouše Jakubce připravila Liberec o útočné pásmo. Domácí měli ještě štěstí, že nablízku nebyl žádný protihráč, který by toho mohl využít.
     
    54:08
    Vyloučení v týmu HC Hvězda Praha (Neuhausel – 2 min., sekání).
     
    53:29
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři se dočkali desátého gólu! Samuel Jansa nabídl puk od zadního mantinelu do levého kruhu TADEÁŠI VOLOŠÍNOVI, který po zpracování nebezpečně pálil. Daniel Forst jeho střelu nejprve chytil, jenže pak mu kotouč vyklouzl a došoural se až za brankovou čáru. Asistence: Samuel Jansa.
     
    52:47
    Vyloučení v týmu HC Hvězda Praha (Beňo – 2 min., nedovolené bránění).
     
    52:16
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Ficenec – 2 min., držení).
     
    51:54
    Vasyl Špilka mohl cílit už na čtvrtý gól, nicméně v přečíslení nesobecky posunul kotouč doprava na Radka Janatu. Ten si střelu připravil, Daniel Forst ale výborně zasáhl rukavicí.
     
    51:30
    Hrálo se dlouho bez přerušení a zároveň bez šancí. Rozhodčí foukl do píšťalky až teď, když se Liberečtí vystavili po postavení mimo hru.
     
    49:53
    Severočeši lacině chybovali, čehož využil Minja Ivanovič. Ten se od poloviny hřiště řítil sám na branku, jenže střela mu příliš nevyšla. Kotouč z forhendu letěl vysoko nad horní tyč.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 13. Vološín (Jansa), 15. Prokůpek (Hrabčák), 28. Špilka (Hois, Průšek), 33. Špilka (J.Pérez), 35. Špilka (Janata, Hois), 37. Král, 40. Prokůpek (Várady), 46. Ehrenberger, 47. Jakubec (Hois), 54. Vološín (Jansa) – 36. Spěváček


    Bílí Tygři Liberec: Macourek (Hambálek) – Ehrenberger, Várady, Jakubec, D. Pérez, Průšek, Ficenec, Král – Hrabčák, Pekař, Fiala (A), Hois (A), J. Pérez, Vološín, Špilka, Jansa, Janata (C), Prokůpek.
    HC Hvězda Praha: Hrabák (41. Forst) – Hulej, Jarabko, Bartheldy, Mrázek, Kubata (A), Beňo – Dohnal, Neuhausel, Ivanovič, Roule, Niederhafner (A), Spěváček (C), Topol, Zwahlen.
    ocianews.com