Čeljabinsk – CSKA Moskva 2:1 (kon.) | Čerepovec – Riga 2:1 (po pr.) | Kunlun – Chabarovsk 0:2 (kon.)
Petrohrad – Ufa 2:4 (kon.) | Soči – Dynamo Moskva 0:4 (kon.)
konec
HK Soči
0:4 (0:0, 0:1, 0:3)
Dynamo Moskva
Čtvrtek 23.09.2021, 18:30 • Bolšoj dvorec sporta, Soči • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše, děkuji vám za pozornost a u dalších přenosů nejen z KHL zase někdy na počtenou! (21:01:58)
     
    Rozjeté Dynamo Moskva nepoznalo přemožitele ani v osmém utkání

    Favorizovaného Dynama se přitom hokejisté Soči nezalekli a s dosud neporaženým týmem hráli v první části bez gólů. Důležitou roli sehrálo i ubráněné oslabení, které na konci třetiny vystřídala přesilovka.

    Zatímco v první třetině byl Vadim Šipačov neviditelný, v té druhé pomohl otevčít skóre. Lídr produktivity KHL se šikovně proháčkoval mezi kruhy, odkud vystřelil. Před Hellbergem se do střely obětavě položil Vladislav Valencov a vyrazil puk před sebe, dorážející Andrej Pribylskij ho pak nechytatelně zavěsil pod břevno. Na tuto trefu 20letý obránce jen tak nezapomene, protože byla jeho první trefou v KHL!

    V poslední tercii se skóre měnilo třikrát a vždy ve prospěch Dynama. Nejprve zvýšil další dvacátník Vladislav Michajlov, jenž přijal z pravé strany přihrávku od Fisenka a brankáře Hellberga překonal bekhendem. Stav 0:2 z pohledu domácího týmu vydržel až do závěrečných minut, kdy Eric O'Dell a Dmitrij Raševskij postupně zatloukli do rakve Soči třetí a čtvrtý hřebíček.
     
    Utkání přímo na stadionu sledovalo 2 354 diváků.
     
    Střely na branku: 28:27 (9:10, 11:11, 8:6).
     
    Konec zápasu.
     
    59:01
    Vasilij Glotov se pustil do odvážného souboje s dvojnásobnou přesilou. A jak se záhy ukázalo, ukousl si příliš velké sousto.
    57:52 Dmitrij RAŠEVSKIJ - 0:4
     
    57:52
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Moskvané zatloukli do rakve Soči čtvrtý hřebíček! DMITRIJ RAŠEVSKIJ převzal přihrávku před vrcholem levého kruhu a neváhal vkročit do něj. Před couvajícím Valencovem pak vystřelil na zadní tyč kolem Hellbergovy lapačky. Totální rozklad defenzivy Soči v závěru utkání. Asistence: Alexandr Petunin.
    57:13 Eric O'DELL - 0:3
     
    57:13
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Zdá se, že je rozhodnuto! V přesilovce čtyři na tři Vjačeslav Vojnov přenesl hru na pravý kruh. Vadim Šipačov z něj po chvíli našel před bránou špatně pokrytého ERICA O'DELLA a ten zblízka nedal Hellbergovi šanci. Asistence: Vadim Šipačov a Vjačeslav Vojnov.
     
    56:35
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Rob Klinkhammer – 2 min., podrážení).
     
    56:30
    Dvojice hráčů tak tak uhasila obrovský průšvih! Ve hře bylo dokonce i trestné střílení, k němu se však sudí nakonec nepřiklonili.
     
    56:30
    Vyloučení v týmu HK Soči (Kirill Peťkov – 2 min., podrážení).
     
    56:30
    Vyloučení v týmu HK Soči (Nikita Točickij – 2 min., hákování).
     
    56:16
    Na rozdíl od něj měl práci Alexandr Jerjomenko. Připravil mu ji Nikita Kamalov, ale ani on recept na moskevského brankáře nenašel.
     
    55:42
    Vadim Šipačov počkal na Stanislava Galijeva, jemuž adresoval přihrávku na střed. Magnus Hellberg se za nepřesnou střelou jenom ohlédl.
     
    54:31
    To bylo ze strany Soči vše, odteď už musí domácí tým útočit do plných.
     
    53:02
    Domácí roztáhli kombinaci po celé šířce pásma. Na konci souhry David Rundblad připravil palebnou pozici Martinu Bakošovi a slovenský forward z vrcholu levého kruhu provětral Jerjomenkovu lapačku.

    Lukáš Jasoněk

    Branky a nahrávky: 38. Pribylskij, 42. Michajlov (Fisenko, J. Zajcev), 58. O'Dell (Šipačov, Vojnov), 58. Raševskij (Petunin)


    HK Soči: Hellberg (Treťjak) – Jaks, Kamalov, Rundblad, Valencov, Baldajev, Miščenko, Zorkin – Ruděnkov (A), Vicharev (C), Bakoš – Lipon, Točickij (A), Peťkov – Šen, Glotov, Feoktistov – Žabrejev, Garajev, Nikolajev – Bakanov.
    Dynamo Moskva: Jerjomenko (I. Bočarov) – Mironov (A), Vojnov, An. Sergejev, Pribylskij, J. Zajcev, Pedan, Novikov – Petunin, Šipačov (C), Galijev – Raševskij, O'Dell (A), Klinkhammer – Nikonov, Fisenko, Michajlov – Igumnov, Jefremov, Čebykin – O. Zajcev.

    Rozhodčí: Birin, Naumov – Antonov, Galimov

    Diváci: 2 354
    thejrc.org