Zlín – Mountfield HK 6:5 (3:2 po s.n.) | Salzburg – Mladá Boleslav 2:3 (kon.) | Motor ČB – Liberec 2:4 (kon.)
HC Litvínov – K. Vary 1:3 (kon.) | Havířov – Olomouc 3:4 (kon.) | Slavia – Sparta 2:8 (kon.)
Jihlava – Kladno 5:1 (kon.) | Chomutov – Plzeň 0:11 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
5:1 (1:0, 1:1, 3:0)
Rytíři Kladno
Pátek 24.09.2021, 18:00 • CZ LOKO Aréna, Jihlava • DHL Extraliga juniorů • 5. kolo
Partner:
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava porazila Rytíře Kladno doma vcelku jasně 5:1 a zítra nastoupí proti silné Spartě, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (00:20:58)
     
    Třetí třetina už byla jihlavským koncertem. Dukla nejenže udržela vedení 2:1, ale ještě ho třikrát navýšila. Trefil se totiž Daniel Pavelec, následně na něj navázal svým druhým gólem v utkání Patrik Čermák a finální podobu skóre stanovil Jan Nevšímal. Jihlava tak bere z prvního domácího zápasu plné tři body a poráží Kladno jasně 5:1.
     
    Konec zápasu.
     
    58:28
    Adam Rauš měl na holi šestou branku, kotouč skákal brankovištěm, ale nakonec nešel tam, kde by ho odchovanec havlíčkobrodského hokeje rád viděl.
     
    58:15
    Dukla hraje v pěti, Patrik Zeman je na ledě.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny a také celého mače.
     
    57:26
    Z vrcholu kruhu se prezentoval dobrou střelou Ondřej Hrabík, ale i nyní byl Maláč pozorný.
     
    56:35
    Dukla mohla ujet do protiútoku dva na jednoho, ale špatné zpracování puku celou akci zastavilo.
     
    56:15
    Teprve druhé jihlavské vyloučení v zápasu. Patrik Zeman dostává dvě minuty za podrážení.
     
    55:01
    Dobré Menšíkovo zakončení si pohlídal Gabriška téže dobrým zákrokem, kdy puk vytěsnil koncem betonu.
     
    54:16
    Rytíři střídají gólmana, pět gólů je na Maxmiliána Burdu hodně. Do klece jde místo něj na závěrečné minuty Ondřej Gabriška.
     
    54:16
    Dukla právě vstřelila branku!
    Deset zápasů v řadě poráželo Kladno své jihlavské juniorské souputníky, nyní ale dělá Jihlava řádnou průtrž této sérii. V CZ LOKO Aréně po trefě JANA NEVŠÍMALA odbíjí kladenská pátá. Asistence: Štěpán Šabatka, Josef Vyvial.
     
    54:01
    Další jihlavská dobrá práce před brankou, nyní se ale Rytíři ubránili.
     
    53:25
    Utkání se nyní už spíše dohrává, Jihlavští se snaží neudělat žádnou chybu, kterou by dali Kladnu ještě jakous takous naději.
     
    52:26
    Hosté se snažili dostat do útočného pásma, nicméně pozorná obrana jim to znemožnila. Zatím je to u Kladna nepříliš veselý večer. Áčko "doma" prohrává 1:3 se silným Třincem, junioři drží brankový průměr ze svých dosavadních dvou zápasů (2:8) a prohrávají s Jihlavou 1:4.
     
    50:43
    Dukla právě vstřelila branku!
    PATRIK ČERMÁK dává dnes svůj druhý gól, k tomu jedna asistence. V Bítovčicích, odkud tento talentovaný synek je, bude dneska hodně veselo. Po ráně Sapíka puk skotačil před brankou a to, co se před chvílí nepovedlo Menšíkovi, nyní "Čermi" dokončil se vší parádou. Důraz v předbrankovém prostoru Dukle dnes prostě nechybí. Asistence: Matyáš Sapík.
     
    50:00
    Ze třetí třetiny je ukrojena polovina, domácí zatím drží dvoubrankový náskok a směřují za třemi body.
     
    49:22
    Dukla neustále operuje před brankou Kladna, Maxmilián Burda tak určitě bude na zítřejší zápas na ledě Slavie řádně rozchytán, pokud tedy nastoupí.
     
    47:26
    Jihlava mohla jít do trháku. Pavelec dobře zapracoval v předbrankovém prostoru a puk nakonec prošel až k levé tyči, kde byl zcela volný Matouš Menšík. Další útočník fotbalových Bítovčic už chtěl puk zamést do branky, jenže zlotřilý puk mu přeskočil čepel. A z následného Menšíkova nespokojeného projevu zní známé slovíčko na písmeno k.
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 7. Čermák (Zeman), 36. Vyvial (Čermák, Doležal), 46. Pavelec (Menšík, Straka), 51. Čermák (Sapík), 55. Nevšímal (Šabatka, Vyvial) – 34. Holeček (Kohlíček, Kočka)


    HC Dukla Jihlava: Maláč (Krejčí) – Sapík (A), Vovsík, Zeman, Šabatka, Kerber, Matějíček – Jungwirth, Menšík (A), Rauš – Nevšímal, Doležal, Čermák – Straka, Báťa, Bulík – Pavelec, Vyvial (C). Trenér: Michal Broš
    Rytíři Kladno: Burda (55. Gabriška) – Funk (C), Kohlíček, Staněk (A), Strnad, Koštoval, Perný, Hvězda – Šimek, Hrabík, Sýkora – Vimmer, Kočka, Holeček – Kuzďas, Šíma, Kleveta. Trenér: Jindřich Lidický

    Rozhodčí: Mejzlík – Zídek, Polák
    ocianews.com