Michalovce – Nové Zámky 4:3 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Poprad 2:4 (kon.) | Zvolen – Spišská N. Ves 5:2 (kon.)
Nitra – Košice 3:2 (kon.) | Prešov – Banská Bystrica 5:4 (kon.) | HC Slovan – Trenčín 4:1 (kon.)
konec
HK DUKLA Ingema Michalovce
4:3 (0:0, 1:3, 3:0)
HC MIKRON Nové Zámky
sk Pátek 24.09.2021, 16:30 • Winter stadium Michalovce (Michalovce) • Tipos Extraliga (SR) • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Domáci si už záver postrážili a udržali výhru 4:3, keď zápas úplne otočili výborným úsekom v tretej tretine, v ktorom strelili tri góly a zaskočené Nové Zámky už nedokázali reagovať. Hostia tak určite budú sklamaní, pretože v tretej tretine stratili dvojgólové vedenie a z Michaloviec neodvezú ani bod. V tretej tretine najprv v presilovej hre znížil Regenda, o chvíľu neskôr vyrovnal Valtola a napokon víťazný gól strelil Macejko. Michalovce v tej chvíli zápas definitívne zlomili vo svoj prospech a tri body sú pre nich obzvlášť po tomto priebehu určite cennejšie. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte príjemný zvyšok večera! (18:58:18)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Oddychový čas pre Nové Zámky.
     
    59:45
    Nové Zámky to už skúšali hrou bez brankára a vybojovali si útočné pásmo pár sekúnd pred koncom.
     
    58:09
    Zakázané uvoľnenie teraz Novým Zámkom výrazne komplikuje situáciu, pretože sa nachádzajú ďaleko od brány Kaarlehta.
     
    57:40
    Predsa len mohlo byť vyrovnané po prieniku Mišiaka, ktorý našiel na opačnej strane Jacksona a ten ešte hľadal v strede nakorčuľovaného Farleyho, ktorý však neskrotil puk, inak by zakončoval do prázdnej brány.
     
    57:00
    Veľmi rýchlo teraz ubiehajú minúty pre hostí, ktorí nedokážu založiť účinnú útočnú akciu a Michalovce sa približujú k trom bodom.
     
    54:14
    Dukla Michalovce dala gól!
    No tak to je fantastický obrat Michaloviec v priebehu pár minút, ktorý dovŕšil po veľkom dobývaní brány Nových Zámkov jednoduchou strelou od modrej čiary MIROSLAV MACEJKO a Engstrand mal mierne zakrytý výhľad, možno bol puk aj tečovaný a skončil až v sieti! Asistencia: Bokroš
     
    52:14
    Dukla Michalovce dala gól!
    A je vyrovnané, pretože Michalovce pokračovali v intenzívnej útočnej aktivite a Mráz nabil KALLEMU VALTOLOVI, ktorý strelou z prvej dokázal prekonať Engstranda po tretíkrát! Asistencia: Mráz, Pavlin
     
    51:37
    Menšia strkanica pred Engstrandom, ktorý skrotil vysoký puk po zblokovanom bekhendovom zakončení Fourniera a Michalovce získali útočné pásmo.
     
    49:50
    Ligas sa nikam neponáhľa a radšej počkal s pukom za bránou Engstranda, pretože Nové Zámky stále majú k bližšie víťazstvu aj v riadnom hracom čase.
     
    47:24
    Dukla Michalovce dala gól!
    Domácim pomáha presilová hra a je znížené na rozdiel jedného gólu, keď Valtola nahodil puk od modrej čiary a PAVOL REGENDA sa zorientoval najlepšie, pretože dokázal puk doraziť za chrbát Engstranda! Asistencie: Valtola, Žitný
     
    46:52
    Vylúčenie v tíme HC Nové Zámky (Reini – 2 min., podrazenie).
     
    46:45
    Žitný zakončoval z dobrej pozície bekhendom, ale bol tiesnený, čo tiež pomohlo Engstrandovi, aby puk vyrazil.
     
    46:30
    Mudrák nenašiel prihrávkou Cameranesiho a puk prešiel až cez tri čiary, preto sa píska zakázané uvoľnenie Michaloviec.
     
    45:41
    Postavenie mimo hry zastavilo ďalší útok domácich, preto Nové Zámky zatiaľ v tretej tretine nemajú problém držať dvojgólové vedenie.
     
    44:51
    Engstrand radšej nič nechce nechať náhode a teraz puk prikryl, ale zatiaľ Michalovce nedokážu ničím prekvapiť v tretej tretine defenzívu hostí.
     
    43:13
    Kúskovanie pokračuje, ale Nové Zámky sa dostali z obranného pásma a dokonca získali buly pred Kaarlehtom, takže svoju úlohu splnili dokonale.
     
    42:37
    Ďalšie prerušenie hry, ale v tejto chvíli sa Michalovce aspoň dostávajú do útočného pásma, keďže sa bude vhadzovať po pravici Engstranda.

    Filip Kosnáč

    Branky a nahrávky: 30. Kukuča (Tibenský), 48. Regenda (Valtola, Žitný), 53. Valtola (Mráz, Pavlin), 55. Macejko (Bokroš) – 22. Šiška (Bull), 35. Kurbatov (Ferenyi), 40. Šiška (Števuliak, Varga)


    HK DUKLA Ingema Michalovce: Kaarlehto(Vojvoda) – Macejko, Bokroš, Erkinjuntti, Suja, Keränen – Valtola, Pavlin, Regenda, Cameranesi, Fournier – Ťavoda, Mudrák, Mráz, Galamboš, Žitný – Stripai, Chalupa, Hajnik, Tibenský, Kukuča
    HC MIKRON Nové Zámky: Engstrand(Lackovič) – Holenda, Hatala, Farley, Jackson, Mišiak – Bull, Ligas, Klempa, Šiška, Števuliak – Reini, Knižka, Hrabčák, Barto, Varga – Šeliga, Kurbatov, Ondrušek, Ferenyi, Tóth

    Rozhodčí: Mullner, Novák – Hercog, Jedlička
    ocianews.com