Kladno – Zlín 3:2 (po pr.) | Sparta – Kometa Brno 3:2 (po pr.) | Olomouc – Liberec 3:1 (kon.)
Motor ČB – Mladá Boleslav 1:6 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 5:2 (kon.) | Litvínov – Plzeň 2:5 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:2 (0:0, 1:2, 4:0)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 26.09.2021, 17:20 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:12 Christophe LALANCETTE - 5:2
     
    59:12
    Hradec právě vstřelil branku!
    Sečteno podtrženo! Hradec přidává ve třetí třetině čtvrtý gól a pečetí výhru v prvním letošním derby! CHRISTOPHE LALANCETTE dostal přihrávku od Perreta do útočného pásma, a trefil z mezikruží prázdnou branku – 5:2! Asistence: Jordann Perret, Ahti Oksanen.
     
    57:52
    Ohromný závar před brankou Hradce a Blümel se dokonce radoval ze snížení, ale puk nakonec v nepřehledné situaci proskákal vedle tyče!
     
    57:21
    A to se teď děje, Pardubice už to hodily všechno na jednu kartu!
    52:25 Bohumil JANK - 4:2
     
    52:25
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ve hře 5 na 5 dává Hradec čtvrtý zásah a tohle je reklama na hokej! BOHUMIL JANK vyjížděl do středního pásma a zastavil přihrávku letící na pravé křídlo. Rázem se díky nepovedenému střídání Pardubic ocitl s Oksanenem v brejku 2 na 1. Očekávala se přihrávka na finského útočníka, Jank to ale vzal na sebe a propálil Kloučka mezi betony – 4:2! Bez asistence.
     
    51:47
    Ihned po vyhraném buly hostí pálil Robert Říčka od modré, za Lukešem zazvonila jenom tyčka, od níž se kotouč odrazil směrem k brankové čáře a šel téměř podél celé šířky brankoviště! Tohle bylo pro Hradec velké štěstí.
     
    51:41
    Bezmála 100 sekund trvající martyrium Hradce ukončil svým zákrokem Štěpán Lukeš, již dobrou minutu chytající bez hokejky! Matej Paulovič (PCE) ale do něj sekal i nadále, za což schytal dvě minuty.

    Stejnou porci ale dostal i Richard Nedomlel (MHK), který Pauloviče pořádně sekl přes pracky a postrčil k mantinelu.
     
    51:09
    Domácí čtyřka fakticky jenom stínuje, Pardubice mají drtivý nápor. Tohle jsou neskutečné momenty utkání!
     
    50:03
    Petr Koukal (MHK) rozjetého Hecla sekl přes hokejku, což rozhodčí Pražák viděl a expeduje domácího harcovníka na trestnou lavici. Dynamo tak může napodobit svého rivala a přesilovku využít.
     
    47:13
    Dynamu se po třetí inkasované brance zcela rozpadla hra. Lvi budou mít další přesilovou hru, Juraj Mikuš (PCE) jde ven za faul v útočném pásmu, konkrétně pak nedovolené bránění.
    45:43 Kelly KLÍMA - 3:2
     
    45:43
    Hradec právě vstřelil branku!
    Zhruba 6000 diváků na hradeckém zimáku explodovalo radostí, krátce po srovnávací trefě totiž Lvi otáčí zápas! Obrana Pardubic zcela vypadla z role a Lalancette na levém křídle měl dost času na rozmyšlení se, co dále. Na protějším křídle se mu parádně nabídl rozjetý KELLY KLÍMA, který trefil puk do vinglu, kam se Klouček už vůbec nestihl přesunout – 3:2! Asistence: Christophe Lalancette.
    45:28 Jeremie BLAIN - 2:2
     
    45:28
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přesilovou hru Hradec využívá a pod Bílou věží se jede pěkně od začátku! Lev podržel kotouč na levém kruhu a našel pod sebou na modré volného JEREMIEHO BLAINA, který na nic nečekal a od modré to napálil na branku. Puk nakonec skončil za Kloučkovými zády, ačkoliv to vypadalo na ještě jednu teč po cestě – 2:2! Asistence: Jakub Lev.
     
    44:50
    Smoleňák byl blízko druhé trefě! Pardubice nevyhodily a Jergl našel křížem zcela volného domácího kapitána, kterému stačilo trefit prázdnou branku. Jenže to se nestalo, Smoleňák vůbec netrefil přesně!
     
    44:10
    První přesilovka Lvů přichází až v 45. minutě! Robert Říčka (PCE) nezachytil pohyb Pavlíka na modré a zahákoval jej, za což jde na trestnou. Možnost pro Hradec srovnat? Možná.
     
    41:13
    Paulovič z ostrého úhlu vystřelil jenom do bránícího hráče a Hradec okamžitě mohl jít vpřed. Velkou práci v tomto případě odvedl Oksanen, který projel podél prken až před Kloučka a zakončoval, ale pardubický gólman skvěle podržel svůj tým! Ani další dorážky se neujmuly a hosté poslali puk na icing.
    39:29 Jordann PERRET - 1:2
     
    39:29
    Hradec právě vstřelil branku!
    Snížení Hradce přichází 31 sekund před koncem! JORDANN PERRET se dostal bleskově na kotouč u vlastní střídačky a rozhodl se jej takovým polonahozením poslat na branku. Klouček by tento pokus pravděpodobně měl, ale teč jednoho z pardubických hráčů projíždějících před gólmanem mu puk seslala přímo mezi betony – 1:2! Bez asistence.
     
    35:26
    Podle nových pravidel náleží Hradci za neúspěšnou výzvu dvě minuty za zdržování hry. Ty musí odsedět Radek Smoleňák (MHK).
    35:26 David CIENCIALA - 0:2
     
    35:26
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Po komerční přestávce mělo Dynamo velmi dobré střídání, které mu přináši druhý gól! Střelcem byl DAVID CIENCIALA, Hradec ale vzal videochallenge! Rozhodl se uplatnit možnost přezkumu o postavení útočícího hráče v brankovišti.

    Přezkoumáním ale bylo zjištěno, že k nedovolenému bránění gólmanovi nedošlo, a tak branka platí! Robertson posunul puk na modrou pod sebe pro Mikuše, který se rozhodl pro střelu z nápřahu. Kotouč ještě lehce tečoval právě Cienciala přímo mezi Lukešovy betony – 0:2! Asistence: Juraj Mikuš, Dennis Robertson.
     
    32:46
    Vyhozený kotouč z pardubické strany letěl směrem k červené čáře hradeckého pásma velmi pomalu a Lukeš vyjel proti němu, aby mohl rozehrát. Jenže neodměřil vzdálenost od kotouče a Blümel byl proti němu výrazně blíže. Také se dostal k puku jako první, jenže z levého kruhu těsně minul křížem prázdnou kasu!
     
    27:36
    Košťálek dostal prostor na modré, čehož využil ke střeleckému pokusu. Lukeš jej vyrazil špičkou betonu a na dorážku se hned chystal Říčka, který však z otočky bekhendem těsně minul vzdálenější část branky!
    24:57 Patrik POULÍČEK - 0:1
     
    24:57
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubice nejenže dorovnaly tempo ze začátku druhé třetiny, ale také dávají vedoucí branku! Klouček dlouhou přihrávkou na levém křídle našel na útočné modré Pauloviče, který se dostal před obránce a z ostrého úhlu najížděl na kasu. V ideální chvíli si všiml PATRIKA POULÍČKA, který se trefil přesně nad beton přesunujícího se Lukeše – 0:1! Asistence: Matěj Paulovič, Milan Klouček.
     
    21:59
    Hradec měl velkou šanci na úvodní branku! Mistr úniků Jordann Perret jel po propadu pardubické obrany od modré sám na kasu a zkoušel překonat Kloučka mezi betony, ale neuspěl! Neujmula se ani následná dorážka Oksanena.
     
    16:08
    Oksanen zpoza branky našel mezi kruhy Lalancettea, který na nic nečekal a opřel se do toho. Klouček vůbec nic neviděl, jenom reflexivně nastavil lapačku nad helmu, kam nakonec i kotouč letěl!
     
    15:26
    A také z toho mohlo být vedení jižních sousedů, Ciencialu ani jeden z obranné dvojice neodstavil před kasou od kotouče a už se chystal na střelu, jenže Lukeš po kotouči zkrátka skočil, což bylo ve finále nejlepší řešení.
     
    11:28
    Pardubice jsou v této části utkání jednoznačně lepší a Hradec je jako na řetízkovém kolotoči! Domácí obrana ale celou situaci ustála, všechny pokusy zblokovala a Smoleňák vyvezl až za Kloučkovu kasu!
     
    10:45
    Třetí dynamácká lajna se rychlým pohybem dostala až do šance, kdy nejprve Kousal střílel z levého kruhu, Lukeš viděl puk až v poslední chvíli a vyrazil jej před sebe, kde operoval Camara. Ani jeho dorážka ale nebyla úspěšná, Lukeš si poradil!
     
    06:58
    Musil dostal za brankou u mantinelu pár hrazd od Blaina, dokázal ale pokračovat ve hře a najít na modré Košťálka, který bez přípravy střílel. A pokus to byl nebezpečný, došlo totiž k jemné teči a Lukešovi se puk po vnější straně tyče svezl do boční sítě!
     
    00:56
    Kelly Klíma podržel hru za brankou Kloučka a rozdal na modrou, jenže došlo k hradecké ztrátě. A Dynamo jelo 2 na 1, přičemž Poulíček to vzal na sebe z pravého křídla. Prostor mezi betonem a rukou Lukeše sice našel, puk ale neskončil mezi třemi tyčemi!
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 40. Perret, 46. Blain (Lev), 46. Kelly Klíma (Lalancette), 53. Jank, 60. Lalancette (Perret, Oksanen) – 25. Poulíček (Paulovič, Klouček), 36. Cienciala (Mikuš, Robertson)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Kiviaho) – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík (A), Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák (C), Cingel, Jergl – Kelly Klíma, Lev (A), Orsava – Perret, Lalancette, Oksanen – R. Pilař, Koukal, Lamper.
    HC Dynamo Pardubice: Klouček (Frodl) – Robertson, Košťálek, Mikuš, Nakládal (C), Vála, J. Kolář (A), Hrádek – Říčka, A. Musil, Cienciala – Paulovič, Poulíček (A), Blümel – Hecl, R. Kousal, Camara – Koffer, Anděl, Rohlík.

    Rozhodčí: Hejduk, Pražák – Lederer, Rožánek

    Diváci: 5 334
    thejrc.org